24/2/09

Λίγος πολιτισμός στα blogs παρακαλώ...

Σε περίπτωση που δεν το πήρατε είδηση, έχουμε δραστηριοποίηση κάποιων (φιλικών προς το ΛΑΟΣ;) «σχολιαστών» που έχουν πάρει αμπάριζα τα blogs αφήνοντας διάφορα -άσχετα προς τα post- σχόλια/διακυρήξεις.

Ηρθαν κι εδώ δύο, τεράστια σεντόνια, με άγαρμπο copy-paste γεμάτο κενά, ακατανόητα, ένα εναντίον των Εβραίων (υμνούσε τον Πλεύρη -όχι τον junior, τον άλλο με το μάτι το αγριεμένο- και έλεγε κάτι για μια δίκη) και ένα εναντίον ενός βιβλίου που το αναγνώρισα, ήταν αυτό της Έρσης Σωτηροπούλου που τον έκανε να βγαίνει στα δελτία ειδήσεων και να αναφέρει «βρωμόλογα» από το κείμενο (δεν ντρέπεται γέρος άνθρωπος).

Φυσικά τα σχόλια διεγράφησαν διότι και άσχετα ήταν με τα θέματα όπου αναρτήθηκαν (άρα spam) και χρησιμοποιούσαν γλώσσα ακατάλληλη. Εδώ κρατιέμαι πως και πώς να συμπεριφέρομαι κόσμια για να μη μου βγει το blog άσεμνο και θα μου κάνει το μαγαζί λίμπα ο κάθε περαστικός;

Αυτή την «παρέμβαση» στο χώρο των σχολίων τη θεωρώ βίαιη ή τουλάχιστον αδικαιολόγητα επιθετική. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ να συζητήσω οποιοδήποτε θέμα ακόμα κι αν αυτό κοντράρεται εμφανώς με την κοινή λογική (όπως το να καταφέρεσαι γενικώς κατά των Εβραίων ως φυλής και να μην διαχωρίζεις τους σιωνιστές). Κάτι σε ψιλοναζί μου κάνει αυτό.

Προσωπικά πιστεύω οτι αυτή η με-το-ζόρι επιβολή της θεματολογίας με σεντόνια copy/paste απο ανώνυμο σχολιαστή είναι αγένεια και πιθανότατα ενδεικτική ακραίας και βίαιης κοσμοθεωρίας που δεν έχει συνηθίσει να συζητά.
Οπότε και δεν ανήκουν εδώ.

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Επί της ουσίας συμφωνούμε. Προσωπικά, κάποια σχόλια τα έσβησα επειδή πολύ απλά έβριζαν χωρίς νόημα μέσα από ένα φανατισμό που τελικά απαξίωσα να τον καταλάβω. Κάποια τα άφησα -στην αρχή- αλλά όχι ποια. Ο σεβασμός σε ένα ιστολόγιο δεν είναι μόνο για το άρθρο, αλλά και για τους συμμετέχοντες σε διάλογο. Απλά μερικές φορές η δημοκρατικότητα παρεξηγείται και φθείρεται στο όνομα της ανοχής.

ανεστης είπε...

Δήμο, κάτω απο αυτή την κοινή διαπίστωση φοβάμαι οτι κρύβεται μια δεύτερη ανάγνωση. Φοβάμαι οτι το Μέσο έχει συγκεντώσει πολύ λούμπεν στοιχείο, πολύ περισσότερο σε ποσοστό απο την αναλογία του στον πληθυσμό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ειδικά το διασκεδαστικό σχόλιο λέω να το αφήσεις ως χαρακτηριστικό παράδειγμα κι απόδειξη.
Αν ξέραμε και ποιός του άνοιξε το pc...

FuSmOKer είπε...

Ανέστη, και εγώ μπορώ να ανεχτώ το ότιδήποτε ως άποψη αλλά το spam πάει delete κατευθείαν και αν συνεχιστεί τον μπλοκάρω (αν έχω την δυνατότητα) και άστον να προσπαθεί..