6/6/08

Ο αξιότιμος κύριος Παπαγιαννάκης


Επιτρέψτε μου για μια ακόμα φορά να δηλώσω από εδώ την απόλυτη εκτίμησή μου στο πρόσωπο του κυρίου Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Καταδίκασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έριξε ευθύνες στη νεολαία του ΣΥΝ (που συμμετείχε στα επεισόδια).

Είπε «Δεν καταλαβαίνω πώς με τέτοιες δράσεις προωθείται η μεταρρύθμιση της Ανώτατης Παιδείας και της έρευνας».


Μη ρωτάτε γιατί ο Μ. Παπαγιαννάκης δεν είναι επικεφαλής του ΣΥΝ (δηλαδή και να ρωτάτε δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω), αλλά κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με αυτούς τους περίεργους συσχετισμούς τάσεων, ροπών, πτερύγων και συνιστωσών (είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι στο ΣΥΝ αν δεν κάνω λάθος. Ποτέ δεν τα πήγα καλά με αυτά τα εσωστρεφή κομματικά που τελικά δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία αλλά όσους υποτίθεται οτι ασχολούνται με την ιδεολογική καθαρότητα).


Τα καθαρά μυαλά, οι άνθρωποι που βλέπουν πέρα από το μικροκομματικό συμφέρον και άρα μπορούν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία, αλλά και να δικαιώσουν τις προσδοκίες που αυτή έχει από την αριστερά, είναι σπάνιοι και συνήθως δεν βρίσκονται επικεφαλής των κομματικών σχηματισμών.

Εκεί είναι πιο εύκολο να βρίσκονται οι «ξύλινοι», οι «χαρισματικοί» και «μηντιακοί» που πουλάνε ευκολότερα (και θέτουν σε μαθητικές εφημερίδες και θέματα αποποινικοποίησης των «μαλακών» λες κι αυτό είναι το ζήτημα σήμερα!).

8 σχόλια:

Antonios Politakis είπε...

ΧΑραμίζονται οι ανανεωτικοί στον Συνασπισμό. Το θέμα ανέστη είναι απλό. Η πτέρυγα των ανανεωτικών της οποίας ηγετική φυσιωγνωμία είναι ο παπαγιαννάκης είναι καθάριοι νηφάλιοι και δεν δογματίζονται. Δυστηχώς αυτό τους στοιχίζει διότι με το να μην πορώνουν τους οπαδούς τους δεν έχουν συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες για να ενημερώσουν τον κόσμο τους.

Στον αντίποδα ο Αλαβάνος είναι αντιπαθής σε πολύ κόσμο αλλά η αντιπολίτευση του είναι λιγότερο οργανωμένη, ενώ οι ολιγάριθμοι οπαδοί είναι πάρα πολύ δραστήριοι.

ανεστης είπε...

και το ερώτημα είναι: Είμαστε ακόμα στη φάση της αναζήτησης δογματικών και φανατισμένων; Μόνο ο πορωμένος οπαδός διαμορφώνει σήμερα πολιτική;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Πολιτική σήμερα-αλλά και πάντα-διαμορφώνει η οικονομία. Και κυρίως αυτός που την ελέγχει. Κανένας οπαδός φανατικός ή μετριοπαθής δεν μπορεί να διαμορφώσει πολιτική. Ούτε ένα συμπαθητικό ανανεωτικό στέλεχος μια συνιστώσας ενός πλιτικού φορέα μπορεί να χαράξει πολιτική. Συζητήσεις και αναλύσεις μπορούν να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Πολιτική διαμορφώνει το πετρέλαιο, ο χρυσός, το σιτάρι, το αλουμίνιο κοκ.

kelly alamanou είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ!
Από τις ελάχιστες συμπαθειές μου στο χώρο της πολιτικής.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Παπαγιαννάκης απλά εξέφρασε τη λογική της προφύλαξης. Ήδη οι νέοι της ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρασυρθεί σε εκτός πολιτικής λογικής κινήσεις και επηρεάζονται -προσπαθούν να ξεπεράσουν- τους αριστεριστές. Αυτή ακριβώς τη γραμμή θέλησε να περάσει ο Παπαγιαννάκης, την οποία δεν μπορέι να περάσει μετά τις δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμαμτος. Το βλέπω σαν μία κίνηση μετριασμού της αριστερίστικης στροφής και κάλυψης στα κανάλια.

Elias είπε...

Νομίζω ότι ο Μ. Παπαγιαννάκης είναι άρρωστος. Πάσχει από κάτι σοβαρό, δεν έχει αρκετές δυνάμεις και δεν είναι ικανός για μεγάλη δραστηριότητα.

Αυτό τουλάχιστον μου έχει πει ένας φίλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Τον ξέρω αρκετά χρόνια το Μιχάλη.. Δεν συμφωνούσα με όλες τις απόψεις του, αλλά ήταν και είναι πάντοτε ένα δημόσιο πρόσωπο, που δεν μπορείς να του προσάψεις -όπως σε αρκετούς άλλους-, ότι άλλα λέει και άλλα πράττει...

Khlysty είπε...

Τά'χουμε ξαναπεί και παλιότερα: ο Παπαγιαννάκης ανήκει στους "ανανεωτικούς" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τούτη τη φάση είναι μειοψηφία στο κόμμα, οπότε η άποψή τους μόνο ως "αντιπολιτευτική" μπορεί να θεωρηθεί. Επίσης, διαφωνώ για όσα γράφονται για τον Αλαβάνο (που ηγείται του "Αριστερού Ρεύματος", της κυρίαρχης τάσης στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ): η τακτική του είναι εξαιρετικά οργανωμένη και στοχευμένη, αρέσει, δεν αρέσει. Εξ ου και η ενόχληση/επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς από τη ΝΔ...