2/6/08

"Σιχάθηκα τον εαυτό μου"

Το όνομα του ποδοσφαιριστή είναι το "δε με νοιάζει" όπως το προφέρουμε την Ήπειρο!


Αυτή η "εξομολόγηση" του φοιτητή που δημοσιεύεται στο "ΠΑΡΟΝ" είναι ίσως το πιο εύγλωττο ντοκουμέντο για την κατάσταση όχι μόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά στην κοινωνία ολόκληρη έτσι όπως διαμορφώνεται τριαντατέσσερα χρόνια μετά την αντιπολίτευση.Πλήρης κομματοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Κι αν αυτή είναι η κατάσταση στα ΑΕΙ, σκεφθείτε τι γίνεται σε άλλα "οχυρά" κομματικών παιχνιδιών όπως οι Δήμοι και οι κοινότητες (που σύμφωνα με αναφορές είναι τα βασίλεια της απόλυτης διαφθοράς).Άκουσα και τον κ. Αλαβάνο σήμερα στη ΝΕΤ να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Άδικος κόπος, είχε προηγηθεί ο Στρατούλης μερικές μέρες πριν, που αρνήθηκε να καταδικάσει την αποκρουστική βία που έστειλε ανθρώπους στα νοσοκομεία. Φυσικά και κανείς δεν επιθυμεί να χάσει το προνομιακό πεδίο στο οποίο "παίζει μπάλα". Όταν οι επαγγελματίες της πολιτικής και τους συνδικαλισμού έχουν βρει τους χρυσούς κανόνες που τους κρατάνε στα «κόλπα», γιατί να νοιαστούν για το αν θα μπει μπουρλότο στο μέλλον της χώρας, όταν βλέπουν να απειλούνται οι επενδύσεις τους τόσων χρόνων;

Κι επειδή είμαστε πια σε ένα σημείο που οτιδήποτε δεν λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας λειτουργεί εναντίον της, έχω να σας κάνω μια πρόταση: Όταν ακούτε διάφορα μεγαλόστομα για "δημοκρατικές ελευθερίες", για "φοιτητικό κίνημα" (ποιο;;;), για "συνδικαλιστικά δικαιώματα", να ξέρετε ότι κάτω από εκεί κρύβονται πολλά "φράγκα".
Ξέρω, είναι σκληρές αυτές οι αφοριστικές κουβέντες, ειδικά για την αριστερά και τους αγώνες της (που κάποιοι από εμάς κάποτε εκτίμησαν και στελέχωσαν), αλλά σε περίπτωση που δεν καταλάβατε ακόμα, μια χούφτα περιθωριακά μειράκια παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη των παιδιών που βλέπουν το μέλλον τους να χάνεται.

9 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως, Ανέστη, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι όλα είναι μία πολύ καλή σκηνοθεσία που στόχο έχει εδώ και χρόνια το μαρασμό του πανεπιστημίου και την ηθική του πτώση στα μάτια του λαού. Ευθύνες έχει πρωτίστως η κυβέρνηση, αλλά και συμφωνώ απολυ΄τως όλα τα κόμματα.

Θα πω μόνο ότι τα κόμματα δεν ενοχλούν που δρουν σε ένα χώρο πολιτικού κι επιστημονικού διαλόγου. Το θέμα είναι ότι δεν προσπαθούν όσο πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση.

ανεστης είπε...

Και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενες δεν έκαναν τίποτε περισσότερο απο αυτό που βολεύει, το προφανές και το εύκολο. Συναλλαγή, αλίευση κομματικής πελατείας και "να μη σπάσουν αυγά".
Ολα τα κόμματα στον πολιτικό διάλογο φαίνονται μια χαρά, η θεωρία είναι τζάμπα. Στην πράξη όμως όλα (ναι όλα) παραβιάζουν κάθε συνθήκη για να αποκομίσουν τα εκάστοτε οφέλη. Αν έχεις λειτουργήσει έστω και λίγο μέσα σε κόμμα, έστω και σαν παρατηρητής, είναι σίγουρο οτι τα καταλαβαίνεις αυτά.

Khlysty είπε...

Επειδή είμαι κακός άθρωπος, αμφισβητώ τη γνησιότητα του κειμένου στο "Παρόν", όπως επίσης και το περιεχόμενό του. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τα "πταίσματα" που περιγράφονται σε αυτό: το επίπεδο των συναλλαγών για τους συνδικάλες φοιτητοπατέρες είναι πολύ μεγαλύτερο από το να περνάν μαθήματα ή να καταλαμβάνουν μια θέση στο Δημόσιο (hint: μια ματιά στους "συνεργάτες" βουλευτών και υπουργών, όπως και στη στελέχωση νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμια, θα δείξει πολλά). Η πλάκα είναι ότι η συνολική συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές στα πανεπιστήμια, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά ενδεχομένως να το οξύνει ακόμα περισσότερο. Από την άλλη, και οι πανεπιστημιακοί με "φιλοδοξίες" -όχι, δεν είναι αυτοί της ΠΟΣΔΕΠ- γουστάρουν το μπάχαλο, διότι και κάνουν τις δουλίτσες τους και προχωρούν και στα ιδρύματα...

ανεστης είπε...

@khlysty
Δεν ξέρω αν είναι σοφό το να πάρουμε το κείμενο και να το αναλύσουμε λέξη προς λέξη για να βρούμε εκεί την απόλυτη αλήθεια. Ο άνθρωπος έχει όνομα και επώνυμο καθώς και ιδιότητα, κατέθεσε όσα πίστευε ότι έπρεπε να καταθέσει και σαφώς μια τέτοια έκρηξη δεν μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα.
Και ο πιο κακόπισος πάντως πρέπει να έχει πειστεί οτι αυτό το ρημαδιό δεν πάει άλλο, όπως και για το οτι η κυβέρνηση που θα φτιάξει τα ΑΕΙ θα αργήσει πολύ (μα πάρα πολύ) να έρθει.
Μ αυτά και μ αυτά θα γίνουν τα ιδιωτικά και θα πουν όλοι "δόξα τω θεώ", θα αποτελέσουν και πάλι τη λύση σε κάθε πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στη δωρεάν "κοινωνικό" κράτος απο το ίδιο το "κράτος".

patsiouri είπε...

Εδώ υπάρχει ιδιωτική υγεία....(κατά τη γνώμη μου αυτό από μόνο του σηκώνει επανάσταση...)

Ανώνυμος είπε...

Αν ο παίκτη ήταν πολιτικός, σε ποιο κόμμα θα ήταν βουλευτής; :)

ανεστης είπε...

@n.ago
Σε όλα! Κάθε σεζόν και μια μεταγραφή.

marayia είπε...

@anesths
δημοι, νομαρχίες , τοπική αυτοδιοίκηση .. εκεί κι να γίνεται της που τ@@νας
Μωρέ μωρες .ωρες μου φαίνεται καλά του κάνανε του Πρύτανη στη Κρητη πέρυσι και κάποιοι του πηαν του΄ρτα στα γενέθλιά του , κατάμουτρα! λολ Να μά8ουν να συνδιαλέγονται οι κ.καθηγηταράδες και να ξεπουλάνε πτυχία και ιδανικά ! Φήμες λένε ότι σαν και τον προκάτοχό του έχει και τούτος φάει πολλά .. συζητιέται στις παραλίες από ντόπιους!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Επί της ουσίας δε διαφωνώ. Το θέμα είναι όλοι αυτοί νομίζουν ότι παράγουν και έργο.