6/6/08

2 ειδήσεις σε μια μέρα είναι πάρα πολλές

Υπόθεση άγριου βασανισμού κρατουμένου από αστυνομικούς
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δύο αρχιφύλακες προσήγαγαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από παράπονα πολιτών, ένα Ρουμάνο, 35 ετών, τον οποίον όμως κακοποίησαν βάναυσα και σύμφωνα με καταγγελία του τού πήραν τα χρήματα που είχε πάνω του και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στις 10 το πρωί της Δευτέρας κανονίσθηκε έκτακτη μεταγωγή του Ρουμάνου στις φυλακές Ναυπλίου αλλά σύμφωνα με καταθέσεις ο διοικητής του τμήματος έδωσε εντολή στους τέσσερις αστυνομικούς που θα συνόδευαν τους κρατούμενους να πετάξουν τον 35χρονο σε ερημική περιοχή. Αυτό και έγινε αλλά μία ημέρα αργότερα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε ο 35χρονος σε κακή κατάσταση σε χωράφι στη περιοχή Ανυθίου Αργολίδας από συμπατριώτη του που είχε πάει εκεί για δουλειά ο οποίος ειδοποίησε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Άργους.
(Απο το Flash.gr)

Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για διάκριση εις βάρος 11 Τσιγγάνων μαθητών
Ομόφωνα καταδίκασε χθες την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την άρνηση της Πολιτείας να εγγράψει Τσιγγανόπουλα σε σχολεία της περιοχής του Ασπροπύργου.
Επιπλέον το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη σε καθέναν από τους 11 γονείς που προσέφυγαν στο δικαστήριο και 2.000 ευρώ για τα δικαστικά τους έξοδα.
Το θέμα είχαν αποκαλύψει Τα Νέα τον Οκτώβριο του 2005, όταν «αγανακτισμένοι» γονείς από τον Ασπρόπυργο είχαν απαιτήσει και πετύχει 18 μαθητές Ρομά να μη βρίσκονται στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους.
Η απάντηση της πολιτείας ήταν να προχωρήσει στη δημιουργία ενός σχολείου-γκέτο. Οι πολίτες της περιοχής αρχικά έσπασαν τα τζάμια του σχολείου αυτού και έγραψαν υβριστικά συνθήματα εις βάρος των παιδιών και στη συνέχεια το πυρπόλησαν
(Απο το In.gr)

Δυό ειδήσεις σε μια μέρα!
Δεν είναι σύμπτωση, είναι η πραγματικότητα όπως καταγράφεται σήμερα 5/6/08.
Φυσικά όταν προκύπτουν οι αναφορές των διεθνών οργανισμών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, εμείς μιλάμε για διεθνείς συνομωσίες. Διότι όπως είναι γνωστό, "όχι δεν είμαστε ρατσιστές, απλά οι άλλοι είναι μαύροι".

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εμείς ρατσιστές; Τι φτάιμε εμείς πυο εκέινοι δε γεννήθηκαν σας εμάς, τέλειοι και ελληναράδες (μη χέσω τώρα και μου λέιπουν και τα απαράιτητα σύνεργα).

Για τους τσιγάννους το έμαθα και το χάρηκα είναι η αλήθεια. Αλλά οι αγανακτισμένοι γονείς σιγά μη μάθουν από αυτή την απόφαησ, σιγά μη σωφρονιστούν και μη παραδειγματιστούν για το μέλλον και τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

ανεστης είπε...

@Δείμος
Περιμένουμε απο τα ευρωπαικά δικαστήρια να μας κάνουν ανθρώπους!
Είναι η μόνη μας ελπίδα αφού δεν μπορούμε να μεταναστεύσουμε όλοι μαζί.

marayia είπε...

@ ανεστης η δική μου απορία ειναι : τους ενήλικους Ελληναράδες ποιος 8α διδάξει πως να γίνουν αν8ρωποι?
Ομαδική μεταναστευση ε? χμμ καλή ιδέα .. Αλλά γίνεται?