Βούιξε ο κόσμος πια με την υπόθεση της Siemens και των χρημάτων που αυτή έδωσε στο ΠΑΣΟΚ (και που χάθηκαν στην πορεία).
Τα ρέστα τους έχουν δώσει και στο συγκρότημα Καθημερινής – Σκάι με τα λεφτά που έδωσε η γερμανική εταιρία στον Τσουκάτο. Ευτυχώς που το αρχείο τους είναι μικρό και δεν περιλαμβάνει ιστορίες του αφεντικού τους με «συνδρομές» Mayo και λοιπά off shore γλέντια, διαφορετικά θα είχαν κι άλλες πολλές δυσάρεστες στιγμές να θυμούνται και όσο να’ ναι η έκπληξη και ο σαρκασμός τους θα μετριαζόταν.
Κι εμείς κάθε μέρα πέφτουμε από τα σύννεφα ε;
Και ο Στάθης και ο Khlysty ασχολούνται σήμερα με το θέμα «διαφθορά». Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι ζούμε με τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Όλοι εμείς.
Εκτός από τους κομματικούς φίλους του ενός ή του άλλου κόμματος που φαντάζονται οτι το δικό τους είναι το καλύτερο ή το πιο τίμιο. Δηλαδή πόσους πολιτικούς δηλαδή ξέρετε που να πέφτουν να κοιμηθούν ικανοποιημένοι το βράδυ επειδή ευεργέτησαν την πατρίδα; Αν αυτές οι συναλλαγές δεν είναι ο τελικός στόχος του κάθε πολιτευόμενου τότε ποιος είναι; Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος;
Κάνουμε πως δεν βλέπουμε τους βουλευτές που ήθελαν να ταξιδέψουν με έξοδα ΟΠΑΠ να δουν τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στην Αυστρία; για τα ακριβά αυτοκίνητα που θέλουν να τους παρέχει το ελληνικό κράτος; για τις αυξήσεις των αποδοχών που μόνοι τους εγκρίνουν; Με ποιο μαγικό τρόπο λοιπόν όλη αυτή η διάθεση της επιχορηγούμενης καλοπέρασης μπορεί να εξαφανιστεί με το που ένας βουλευτής θα γίνει κυβερνητικό στέλεχος;
Ή μήπως πρέπει να αγνοήσουμε τη διαφθορά που βασιλεύει στους ΟΤΑ (από τους οποίους αναρριχώνται πολλοί βουλευτές και υπουργοί) επειδή αυτή η διαφθορά είναι «χαμηλόβαθμη» και πιο «κοινωνική» επειδή βολεύει εμάς και το σόι μας που θέλουμε να χτίσουμε/ να πάρουμε άδεια/ να προσληφθούμε/ να καταφέρουμε;
Να την αγνοήσουμε αυτή τη διαφθορά; Δεν αφορά αιρετούς αυτή; Η είναι πιο εντυπωσιακή αυτή η μεγάλη των προβεβλημένων που εξυπηρετεί το «μεγάλο κεφάλαιο» και τα «συμφέροντα»;
Όσο δε, η οποιαδήποτε κυβέρνηση αρνείται να χαρακτηρίσει αυτή την δημόσια διαφθορά «έσχατη προδοσία» με βαρύτατες ποινές και μη παραγραφή, τότε είμαστε σίγουροι ότι είναι η και ίδια διεφθαρμένη και προστατεύει την δική της διαφθορά και τα δικά της λαμόγια.
13 σχόλια:
τωρα αμα πω ολοι τα ιδια 8κ@τ@ είναι θα θεωρη8ώ αθυρόστομη?
Ολοι τα πιάνουν από παντού !
Χειμωνιάτικη Λιακάδα
Yg πως βλεπεις την ip αυτων που σου αφηνουν σχολια? αν δεν με πετυχεις ονλαιν πες οφφλαιν με μειλ πλς
Aνέστη πρέπει να σκεφτούμε για ποιό λόγο έχουμε αναπτύξει ανοσία στη μικρή, αμελητέα διαφθορά και πώς την αποζητούμε.Στη συνέχεια να περάσουμε και στον φάτσα κάρτα εμπαιγμό μας από τους αιρετούς "άρχοντες" που κάνουν διαγωνισμοό γυφτιάς και λαϊκισμού.
Μήπως θα έπρεπε ακόμη να σκεφτούμε όχι τόσο γιατί είμαστε βουτηγμένοι στη μίζα κι ούτε γιατί το έχουμε αποδεχτεί (έτσι είναι το ελληνικό Ντη Εν Έι και λοιπές μαλακίες) αλλά γιατί επιτρέπεται και νομιμοποιείται η ανομία.Είτε ως ρουσφέτια και χάρες ή ως "αντίδραση" στο κακό κράτος.
Κατά την άποψή μου, διαφθορά και διαπλοκή είναι συνυφασμένες με την πολιτική, υπό την έννοια ότι υπάρχει αλληλοτροφοδότηση και αλληλοϋποστήριξη. Εντάξει, λοιπόν, no problem. Το problem αρχίζει από τη στιγμή που το Κράτος δεν προχωρεί σε μέτρα για τον έλεγχο και για την τιμωρία της διαφθοράς. Υπενθυμίζω ότι ο "καγκελάριος της Ένωσης" Χέλμουτ Κολ αντιμετωπίζεται ως πτυελοδοχείο στη Γερμανία, μετά την απόδειξη της συμμετοχής του στο σκάνδαλο της Elf Aquitaine, ο Κράξι πέθανε εξόριστος και θλιβερός, στη Γαλλία είχαμε αυτοκτονίες για κατηγορίες διαφθοράς, αλλού υπουργοί έχουν βρεθεί στη φυλακή... Μόνο στο Ελλάντα οι πολιτικοί είναι untouchables για ζητήματα διαφθοράς, οπότε, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους σε εμάς τους ίδιους;...
@βιολογος
Η δική μας ανοσία στη διαφθορά προέρχεται -πιστεύω- απο δύο δεδομένα.
Το ένα είναι η παγίωση ενός συμπλέγματος ελλειμματικού κράτους, νόμων και κανόνων, όπου ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει με οποιοδήποτε τρόπο, να τη βγάλει καθαρή.
Το δεύτερο είναι το τεράστιο ποσοστό παραοικονομίας που υποθάλπεται απ' το ίδιο το κράτος (αφού στηρίζει την "καθαρή" οικονομία. Μόνο που η παραοικονομία περιέχει πολύ διαφθορά.
Ολα καλά κατα τα άλλα...
@khlysty
Φυσικό είναι, η ανθρώπινη φύση όταν έχει δύναμη και εξουσία αποδείχνεται πολύ αδύνατη για να θωρακίσει τις άμυνες απέναντι στα διάφορα οφέλη.
Το κακό με εμάς εδώ, είναι οτι ΚΑΙ διαφθορά έχουμε ΚΑΙ ανίκανους διεφθαρμένους που αδυνατούν να αντισταθμίσουν τα αρνητικά τους με κάτι ελάχιστα θετικό, δεν μπορούμε δηλαδή να πούμε "έφαγε αλλά χαλάλι του".
Φυσικά και πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους στην κοντή μας μνήμη. Πολιτικοί που πιάστηκαν με το χέρι στο μέλι, που αποδείχτηκαν μικροί και ανίκανοι, απομακρύνθηκαν για λίγο και μετά ξανά στα ψηφοδέλτια, καθαροί.
Μέσα σε αυτή μεγαλώσαμε και χάρην σε αυτή που αντικατεστισε ενα κράτος ανεπαρκη σε ολα τα επιπεδα,όπως σωστα για μένα ανεφερες.
Την καλησπερα μου
Διεφθαρμένο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Θα τρελαθούμε τελείως; Τι λες αγαπητέ μου.
Η δικαιοσύνη λειτουργεί απρόσκοπτα. Να, ας πούμε σε περιπτώσεις που υπουργοί καταχραστούν χρήματα. Αν περάσουν κάποια χρόνια και δεν τους καταλάβουν, τότε, κι αν βγουν στο φως στοιχεία, φέξε μου και γλίστρησα. Έχουν παραγραφή τα αδικήματα!!! Ελληνικό φαινόμενο και μόνο. Αν , όμως, κλέψει κάποιος πολίτης και τον πιάσουν σε 10 χρόνια, τον πάνε φυλακή η απλά χάνει τους…ψηφοφόρους κι αυτός; Αθάνατο ελληνικό πνεύμα.
Mήπως τελικά η διαφθορά δεν μας κάνει τόσο εντύπωση?Σαν τους σκύλους τους Πάβλωφ έχουμε εκπαιδευτεί να γαβγίζουμε για λίγο, να το αναλύουμε ίσως και μετα...?
Μεταμεσονύκτιες απορίες.
Την καληνύχτα μου
Και φυσικά έχουμε εκπαιδευτεί και εθιστεί στα σκάνδαλα και κυρίως (και χειρότερα) στη σκανδαλολογία. Το μακρύ χέρι των πολιτικών-οι δημοσιογράφοι- είναι αυτοί που έχουν επωμιστεί, με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως, το ρόλο του εκπαιδευτή μας. Όπως αναφέρει και ο biologos, ένεκα και του επαγγέλματος, είμαστε τα σκυλιά του Pavlov με πλήρως ελεγχόμενη αντίδραση. Άσε που ο καταιγισμός σκανδαλολογίας έχει και το επιθυμητό για τους πολιτικούς αποτέλεσμα: Υπερκορρεσμός των πολιτών σε σημείο εμμέτου. Ο πολίτης αηδιάζει, βαριέται, αδιαφορεί και αφήνει το πεδίο ελεύθερο για τους λύκους. Λογικό μου φαίνεται. Κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά, όσο και να σου αρέσουν, στο τέλος θα ξεράσεις.
Νικο
αυτή η παραγραφή είναι απο τα πιό τρανταχτά παραδείγματα διαβρωμένης δημοκρατίας. Υποτίθεται οτι η παραγραφή γίνεται για να μη γίνονται "πολιτικές" διώξεις αλλά στην ουσία δίνει το δικαίωμα κατάχρησης σε κάθε υπουργό. Οπως και το φοιτητικό άσυλο που υποτίθεται οτι θεσμοθετήθηκε για προστασία της διακίνησης ιδεών και προστατεύει ποινικές παραβάσεις. Και στις δυο περιπτωσεις -ναι δεν είναι σύμπτωση- τα κόμματα τα ίδια φροντίζουν για την ασυδοσία που δημιουργείται.
Ο πολίτης όπως λες δεν τυγχάνει τέτοιας "προστασίας".
Μεγάλη κουβέντα άνοιξε ο βιολόγος και ο Απειρωτας.
Ο υπερκορεσμός με τις συνεχόμενες αλλά βασανιστικά αργές πληροφορίες ξεκίνησε απο το σύστημα Καθημερινής - Ελευθεροτυπίας και δε θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν οι παλιές βεντέτες που έχουν και οι δύο με ένα κοινό εχθρό, παρα το γεγονός οτι ακόμα δεν έχει προκύψει τίποτε που να δείχνει προς την αγαπημένη τους κατεύθυνση. Ο Απειρωτας έχει τεράστιο δίκιο. Αν ρωτήσεις τον κόσμο για το σκάνδαλο Siemens κανείς δεν θα σου ξεκαθαρίσει τα θεμιτά απο τα αθέμιτα , κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει σαφώς απο ποιές ενέργειες οριοθετείται και σε τι έγκειται το σκάνδαλο. Υπάρχει ένα γενικό κλίμα, μια θολούρα η οποία χρησιμοποιείται κατα το δοκούν απο όποιον έχει την τεχνογνωσία της χειραγώγησης.
Δεν άκουσα να γίνεται κουβέντα ουσίας, π.χ.:
Είναι θεμιτό ή όχι να χρηματοδοτούνται τα κόμματα απο επιχειρήσεις; Και αν ναι υπο ποιούς όρους;
Μπας και βγάλουμε κανένα χρήσιμο συμπέρασμα...
Επιτέλους ένα μπλογκ όπου δεν παπαρολογίζει ο κοσμάκης...Διαβάζοντας τα σχόλια, ήθελα να το πω γιατί χάρηκα μιας και προβληματίστηκα προς νέες κατευθύνσεις που δεν τις είχα "δει"...
1.Εθισμός στην σκανδαλολογία (απειρωτάς)
2.Θολούρα στην ενημέρωση/Κόμματα και επιχειρήσεις (ανέστης)
Now we're talking!
...και μια που τα συζητάμε "ήρεμα κι απλά", να σας πω και την άποψή μου;
Ο Τσουκάτος έδωσε πράγματι τα χρήματα στο πασοκ (όλα;) το οποίο τα έκανε αβαβά για να μη παραβιαστεί ο νόμος για το όριο της χρηματοδότησης που προβλέπεται. Η αλλαγή ηγεσίας από τους εκσυγχρονιστές στους "προεδρικούς" σήμαινε και την απώλεια της δυνατότητας ανίχνευσης των ποσών...
Δημοσίευση σχολίου