29/5/08

Να που συμβαίνουν και μερικά θετικά...

Επειδή μερικές φορές κι εγώ ο ίδιος προβληματίζομαι με τον εαυτό μου που ασχολούμαι με τα αρνητικά και ψυχοφθόρα της καθημερινότητας, αποφάσισα σήμερα να σημειώσω και μερικά θετικά που δεν ξέρω και πόσοι τα σημειώσατε και τα σχολιάσατε:

1ον.
Το Mega προχθές μετέδωσε πρώτη είδηση την προσγείωση του σκάφους στον Άρη, δίνοντας και τη σωστή διάσταση του γεγονότος. Να σημαίνει αυτό οτι επιτέλους ένα Μέσο πήρε την πρωτοβουλία να ιεραρχήσει τις ειδήσεις σύμφωνα με την πραγματική και αντικειμενική τους σημασία και όχι με βάση τον επαρχιωτισμό μας; Θα δείξει...

2ον
Ο τρισκατάρατος Βγενόπουλος που τόλμησε να σηκώσει το δάχτυλο στη Βουλή των ανέγγιχτων (φρίκαρε ο Γιακουμάτος που τον είπε «υπηρέτη», άρα λέει ψέματα όταν λεει «ψηφίστε με να σας υπηρετήσω»), αυτός ο καπιταλιστής και πλουτοκράτης, μείωσε τις τιμές του γάλακτος της Vivartia και πάγωσε τα ναύλα της Blue Star προκαλώντας την οργή του εφοπλιστικού καρτέλ και των γαλατάδων.
Τι λεει ο κύριος Καζάκος επ’ αυτού;

3ον
24 εταιρίες θα πληρώσουν(;) μερικά εκατομμύρια ευρω πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για ρύπανση του Ασωπού. Να’ ναι η προσπάθεια του Σουφλιά να αποκαταστήσει το φιλοπεριβαλοντικό του προφίλ; Ας μη το συζητήσουμε αφού ούτε τις προθέσεις του Βγενόπουλου αμφισβητήσαμε πιο πάνω...

Και τέλος...


Τα νεογέννητα χελιδόνια πέταξαν για πρώτη φορά, γέμισαν τον τόπο με κουτσουλιές και με το πρώτο φτέρωμα που πέφτει, την έκαναν σαν άρχοντες στο καλώδιο, ενώ οι γονείς τρέχουν σαν τρελοί να βρουν να τα ταίσουν. Ένα τέταρτο τα χάζευα...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολλά, δεν μαζεύτηκαν για να είναι και πιστευτά;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανέστη,

Στον κόσμο -και στη χώρα- που ζούμε το τελευταίο από όσα ανέφερες δείχνει και το πιο αληθινό.
Όσο για τις κινήσεις του Βγενόπουλου, μόνο το πάγωμα στις τιμές των πλοίων είναι κάτι ενθαρρυντικό. Γιατί η μείωση στο γάλα κατά 3% ξέρεις τι σημαίνει; Ότι το ΔΕΛΤΑ από 1,34 θα κοστίζει 1,30 ευρώ, τη στιγμή που σε άλλες χώρες το λίτρο κυμαίνεται κοντά στο 0,80 ευρώ.
Πάντως τέτοιες κινήσεις είναι καλό να γίνονται γιατί "ξεβρακώνουν" πολλούς "καρχαρίες" και επίσης δείχνουν που υπάρχουν καρτέλ και που όχι.

Ανώνυμος είπε...

"Ζήσε το μύθο σου Άρη μου"

Το διάβασα χθες και δεν ήξερα εάν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Αμερικανός τουρίστας συμπεριλαμβάνει σε πακέτο διακοπών με προορισμό την Κρήτη ένα αυτοκίνητο με οδηγό που θα τον περιμένει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Τι λέτε ότι συνέβει;
Οργισμένοι ταξιτζήδες περίμεναν τον τουρίστα και τον ακολούθησαν κονβόι σε όλη τη διαδρομή του απο το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν είναι νόμιμη η "ενοικίαση" οδηγού και ότι αυτό το έργο μεταφοράς είναι δικό τους.
Με παρέμβαση της Αστυνομίας ο τουρίστας έφτασε στο ξενοδοχείο του με το νοικιασμένο αυτοκίνητο και τον οδηγό του, αλλά όχι μόνος του. Ναι καλά φαντάζεστε, είχε συνοδεία έναν νταβατζή-ταρίφα ο οποίος στο τέλος απαιτούσε να πληρωθεί το αντίτιμο του δρομολογίου!
Τι λέτε κύριε Σπυλιωτόπουλε, αυτός ο τουρίστας θα ξαναπατήσει ξανά στο Ελλαδιστάν; Και πόσους ακόμα θα αποτρέψει από το να ζήσουν τον ίδιο ΜΥΘΟ;

K-Top είπε...

Ανέστη, αυτό με το Mega το παρατήρησα και εγώ προχθές και μου έκανε φοβερή εντύπωση! Που πήγε η Γιουροβύζιον???

skarma μένω άφωνος. Τελικά είμαστε χειρότεροι και από το Ιραν. Τουλάχιστον αυτοί έχουν και ένα πυρηνικό πρόγραμμα! Εμείς τι έχουμε???

ανεστης είπε...

@skarma
Συμφωνώ οτι τα λίγα λεπτά δεν κάνουν καμία διαφορά αλλά μπορεί να πυροδοτήσουν την αντίδραση του καταναλωτή και να αρχίσει η χιονοστιβάδα του αποκλεισμού των ακριβών.
Ίσως...

Τώρα για το περιστατικό με τα Ταξί, εγώ περιμένω και πολύ χειρότερα απ αυτά, είμαι έτοιμος να ακούσω τα απίστευτα.

@atron
Εδώ και πολύ καιρό αγανακούμε με την ομφαλοσκόπηση που δέρνει τις "τηλεοράσεις" μας. Νομίζω οτι τέτοιες επιλογές πρέπει να δικαιώνονται για να φτάσουμε να είναι και "εμπορική" επιλογή για κάποιους αρχισυντάκτες.

Ανώνυμος είπε...

mpampa petaw
mou 8ymises ton ARKA twra
Ta ypoloipa den ta sxoliazw gia na mhn pixoume

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Ανέστη,
καλά το πας.. Υπάρχουν και άλλα θετικά, πχ σε λιγο θα πρέπει να σκεφτούμε τις διακοπές μας, να γεμίσουμε μπαταρίες, για να γράφουμε φρέσκα posts...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τουλάχιστον τα χελιδόνια έχουν ακόμα μία αθωότητα. Είναι βλέπεις μικρά. Σε λίγο θα αρχίσουμε να τα χρεώνουμε πρόστιμα επειδή προκαλούν ηχορύπανση.

Με τα πρόστιμα όπως για το περιβάλλον, δε βλέπω να γίνεται τίποτα. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη σχετικά με τα πρόστιμα, απλά βοηθάει το κράτος να συντηρείται για λίγο και ουσιαστικά μένουμε εκεί. Χρειάζονται δραστηκότερα μέτρα: κλείσιμο εταιρειών κι επιβολή εξυγίανσης της περιοχής.