10/7/07

Αει στο διάολο κι εσύ και η κουκούλα σου

Αποσύρω το banner «Βοηθήστε την αστυνομία, Χτυπηθείτε μόνοι σας».
Με βοήθησαν κάποια ανεγκέφαλα, μαστουρωμένα ηλίθια, κάτι δήθεν επαναστάτες του κώλου, που έστειλαν στην εντατική με βαριά τραύματα έναν αστυνομικό, 24 ετών. Που έκανε το λάθος να φρουρεί τα αυτοκίνητα σε μια ροκ συναυλία για να μην καούν σαν την άλλη φορά.
Δεν έχει σημασία αν αυτοί είναι ή δεν είναι αντιεξουσιαστές, χούλιγκανς, αναρχικοί (ή «αναρχικοί της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά»).
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αν έκανε το ίδιο μια ομάδα αστυνομικών (ακάλυπτων και επομένως ευκόλως ανιχνεύσιμων), θα ζητούσαμε παραιτήσεις, θα απαιτούσαμε από την αστυνομία να μάθει τον συνταγματικό της ρόλο (όπως και κάναμε δύο posts παρακάτω).
Και καλά θα κάναμε, δίκιο θα είχαμε.
Για τώρα πάντως νοιώθω την ανάγκη να διαολοστείλω αυτούς τους τριάντα θρασύδειλους παλικαράδες με τις κουκούλες (και επομένως ανώνυμους και μη ανιχνεύσιμους) είτε πρόκειται για «αναρχικούς» και «αντιεξουσιαστές», είτε για χαπακωμένα χουλιγκάνια.
Στην πρώτη περίπτωση, δεν έκαναν τίποτα ούτε στο κράτος ούτε στην εξουσία, απλά σακάτεψαν έναν άνθρωπο (άσε που μπορεί να είναι και σε χαμηλότερη κοινωνικά θέση από την δική τους «οικογένεια»).

Στη δεύτερη περίπτωση η μόνη συνέπεια της πράξης τους θα είναι την επόμενη φορά που κάποιος από την ευγενή αυτή ομάδα θα έχει ξεχάσει το όνομά του από το ξύλο, κάποιοι από εμάς να κάνουν τα στραβά μάτια.
Μονά-ζυγά χάνουν!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να σπάσουμε το κύκλο της βιας... το πως θα γίνει αυτό δεν το ξέρω αλλά πρέπει να γίνει.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

H βία φέρνει βία με σκοπό να φέρει βία που με τη σειρά της θα προκαλέσει βία. Αν τελικά προσπαθήσεις να σπάσεις τον κύκλο της βίας με τη φιλοσοφία της μη-βίας το πιθανότερο είναι ο φορέας της βίας να γίνει βιαιότερος αφού θά'χει και το κόμπλεξ του ηλίθιου για παρέα.

Я верю в Сталина είπε...

Τί να πω Ανέστη... Δύσκολα τα πράγματα.
Όπως και να έχει αυτό που ξέρω είναι ότι η μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες, κατάρες είναι η βλακεία και στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε μεγαδόσεις..!

biG sister είπε...

Το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω πάντως, είναι αυτό το "μη ανιχνεύσιμους". Είσαι σίγουρος για αυτό;

Εγώ παντως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και θεωρώ πως αυτό που δεν υπάρχει -για άγνωστους λόγους- είναι το θέλω, το μπορώ υπάρχει.
Η 17Ν, άλλωστε, εξαρθρώθηκε την καταλληλοτερη στιγμή..!


χαιρετισμούς!

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Ανέστη και λοιποί συνομιλητές,
ανταλλάξαμε σε προηγούμενο post κάποιες διαφωνίες... Φοβάμαι ότι το ζήτημα διάλυσης κάθε έννοιας τήρησης της νομιμότητας στη χώρα, δεν είναι μόνο θέμα της κατάντιας της ίδιας της αστυνομίας. Στην αλυσίδα της ευθύνης, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι.

Oύρσουλα είπε...

Το λάθος, πιστεύω, είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε αυτόν που έχει δίκιο και αυτόν που έχει άδικο !! Επειδή όμως σχεδόν τα πάντα νοσούν γι' αυτό κάθε περίπτωση μας οδηγεί σε διαφορετική άποψη !!

Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε μια αστυνομία που να ήμασταν σίγουροι ότι δεν πρόκειται να καταχραστεί την εξουσία της...αυτή την αστυνομία θα ήθελα να την δω να ρίχνει μερικές σφαλιάρες σ' αυτούς τους "επαναστάτες" !! Γιατί αυτή η αστυνομία θα μπορούσε να διακρίνει ποιος είναι ο πραγματικός επαναστάτης και ποιο είναι το πιτσιρίκι του μπαμπά που λέει ο Ανέστης, που πάει να σκοτώσει την ώρα καταστρέφοντας !!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χωρίς να διαφωνώ στη χρήση της βίας, επιμένω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα αποτελουν γέννημα της βίας των αστυνομικών, που τόσο εύκολα πρόσφεραν σε φοιτητές, σε μετανάστες και πόρνες.

Μην πέφτεις, Ανέστη και οι άλλοι φίλοι, στην μαζική προπαγάνδα και τα κροκοδείλεια δάκρυα του Υπουργείου και των καναλιών. Χρεώνονται το εμπόρευμα των βίντεο που λάνσαραν τόσες μέρες και έκαναν μεγάλο μερος του λαού να αγανακτήσουν.

Από την άλλη, όταν η βία είναι ιδεολογική παύει να είναι απλή βία. Δεν ξέρω τα ελατήρια των εν λόγω κουκουλοφόρων, αλλά ιδεολογική και μάλιστα οικονομικών συμφερόντων ήταν η αστυνομική βία στους φοιτητές και αναλόγως ρατσιστικών ελατηρίων στους μετανάστες και τις πόρνες.

K-Top είπε...

Ανέστη, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Δυστυχώς η βλαχομαγκιά δεν έχει χρώματα και παρατάξεις. Είναι ποτισμένη στο DNA μας. Και όπως ο κομπλεξικός πουλούσε νταηλίκι στους φουκαράδες στην Ομόνοια, έτσι κάτι αντίστοιχα κομπλεξικοί βρήκαν έναν άνθρωπο μόνο και αδύναμο και βγάλανε τη μαγκιά τους.

Όπως κάθε καταχραστής μπάτσος οπλίζει το χέρι του κάθε μικροκακοποιού δημιουργώντας φαινόμενα Πάσσαρη, με τέτοιες κινήσεις κάτι παιδάκια σαν αυτά που περιγράφεις μετατρέπουν τον αστυνομικό που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του σε αστυνομικό που "εκπυρσοκροτεί το όπλο του" γιατί απλά είναι φοβισμένος.

Τα ίδια σκατά παντού.. γεμίζουμε ακραία στοιχεία και αρχίζουμε να χάνουμε την απλή λογική.

.liketobite είπε...

Κάποιος είπε ότι τον homo violence τον έχουμε μέσα μας και δεν πρόκειται να τον αποβάλλουμε. Μπορεί να ισχύει. Έχω όμως μια ερώτηση; Δεδομένου ότι έχουμε απαίτηση από τον αστυνομικό να λειτουργεί ψύχραιμα, αντικειμενικά και αβίαστα και δεδομένου ότι ο αστυνομικός είναι ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς που έχει οικογένεια, φίλους, υποχρεώσεις κλπ, αυτό από μόνο του δεν είναι μία αντίφαση; Ας αφήσουμε στην άκρη την ψευτομαγκιά του ψευτοαντιεξουσιαστή και ας δούμε την ανθρώπινη υπόσταση. Πόσοι από εμάς θα καταδίκαζαν τον αστυνομικό αν έσπαγε στο ξύλο ένα 24αρι νιάνιαρο για να προστατέψει τον εαυτό του; Ή μήπως ο αστυνομικός δεν έχει το δικαίωμα της αυτοπροστασίας; Κάποιοι βέβαια θα μιλήσουν για όρια και για υπέρβαση καθήκοντος αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υφίσταται όταν εμείς θέτουμε τα όρια όπως μας εξυπηρετεί κάθε φορά. Γιατί οι κατρουλήδες ψευτόμαγκες τα μάζεψαν κι έφυγαν μόλις εμφανίστηκαν οι σεκιουριτάδες; Μήπως γιατί τα δικά τους όρια είναι πολύ πιο προωθημένα απ'ότι των αστυνομικών; Μήπως γιατί στην ουσία πρόκειται για πολίτες που θα τους αντιμετώπιζαν επί ίσης όροις;

ανεστης είπε...

@Στάθη
Ναι το ξέρω και είναι καιρός να σπάσουν οι άλλοι κρίκοι της αλυσίδας αμέσως μόλις η αστυνομία οργανωθεί και αλλάξει νοοτροπία ως οφείλει. Πρώτοι εμείς θα πούμε «αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ούρσουλα
Καλά όλα αυτά αλλά όταν η αστυνομία που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι οι δικοί της κουκουλοφόροι και ποιοι οι άλλοι…

Δείμο
Διαφωνώ. Ακόμα και στον όρο «κροκοδείλια δάκρυα». Αν μιλάμε για ιδεολογική βία θα πρέπει να χρεώσουμε στον 24χρονο αστυνομικό την εκπροσώπηση ολόκληρου του κράτους, της εξουσίας του καπιταλισμού, των απαράδεκτων συναδέλφων του της Ομόνοιας κλπ. Δεν νομίζω ότι πιστεύεις πραγματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο ε;
Αν η βία ήταν ιδεολογική θα έπρεπε να ανιχνευθεί ο νταής της Ομόνοιας και να την πληρώσει εκείνος. Αλλιώς μιλάμε για τυφλή και θρασύδειλη βία με ευκαιριακά θύματα.
Δεν πιστεύω σε μια κοινωνία χωρίς αστυνομία. Αυτά είναι καλά μόνο σε μια ουτοπική κοινωνία, άστα για μετά θάνατο!

Atron / Bite
Νομίζω είστε στην καρδιά του προβλήματος. Αν ο αστυνομικός πυροβολούσε για να αμυνθεί, και είχαμε νεκρό επιτιθέμενο τι θα λέγαμε; Δεν θα πέφταμε όλοι να τον φάμε; Εδώ πέσαμε να φάμε αυτόν που πυροβολούσε στον αέρα όταν άρχισε να εκδηλώνεται μια επίθεση που πιθανά απειλούσε τη σωματική του ακεραιότητα.
Ορίστε που οι κουκουλοφόροι μας έκαναν να υπερασπιζόμαστε την αστυνομία!

Unknown είπε...

Η βία από όπου και αν προέρχεται είναι πολύ άσχημο πράγμα. Πόσο μάλλον όταν πολλοί τα βάζουν με λίγους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 24χρονο παιδί. ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογεί βία. Τα περί αστυνομικής βίας είναι γελοία. Πως μπορεί ένα παιδί 24χρονών να πληρώνει λάθη άλλων? Δυστυχώς δεν βλέπουμε ανθρώπους, βλέπουμε καθίκια μπάτσους, μαλάκες αναρχικούς, αρχίδια χούλιγκανς και όχι ανθρώπους. Κρίμα...

FuSmOKer είπε...

Ε όχι και αναρχικοί αυτοί οι χέστες...

Dr. Feleki είπε...

Δηλαδή τωρα υπήρχε διαχωρισμος ανάμεσα στο μυαλό που κουβαλάνε οι μπατσοι και αυτο που κουβαλάνε οι "αναρχικοί" (οι ποιοι;;; χχαχαχαχαχαχαχ) και δεν το ήξερα;

Πρώτο μου σχολιο στο μπλογκ σου Ανέστη που δεν μας λες πως σε λένε και δε σε λένε Ανέστη, αλλά σε λέμε Ανέστη γιατι μας είπες οτι είσαι ο Ανέστης που δε σε λένε Ανέστη. Κάτι μου λέει πως δεν θα είναι το τελευταίο. Καλή συνέχεια.

Βρασίδας ο κάφρος

ανεστης είπε...

Χμμμ... Όταν ο ασυνομικός υιοθετεί τη βία, αποποιείται του ρόλου του, σταματά να υπηρετεί το σύνολο, αντίθετα τον εξυπηρετεί το "λειτούργημά" του, χρησιμοποιεί τη θέση του, καταχράται την εξουσία του για να ικανοποιήσει τα Εγώ του.

Ο "αναρχικός" το κάνει χωρίς να έχει δημόσιο αξίωμα, καταχράται των ελευθεριών που κάποιοι άλλοι κατέκτησαν γι αυτούς με τρόπο παρασιτικό και πρόστυχο.

Διαλέξτε τον πιο επικίνδυνο

ανεστης είπε...

καλώς τον το Βρασίδα!
My name is Ανέστης. Χριστός Ανέστης!

Ανώνυμος είπε...

Αρκούμαι σε ένα μότο του Ισαάκ Ασίμοφ: "η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο του ανίκανου". Του όποιου ανίκανου, λέω εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Ο "μπάτσος" δεν είναι κατ'ανάγκη αυτός που φορά στολή και πληρώνεται από το κράτος για προστασία ή καταστολή (ανάλογα τη στιγμή ή την οπτική!).
Περισσότερο "μπάτσος" είναι ο κάθε κοπρίτης που ασκεί βία στο όνομα κάποιας ακαθόριστης εξέγερσης (που στην ουσία είναι η δικαιολογία για να βγάλει τα απωθημένα του).
Επιβάλλει το σκοτάδι που έχει στο κεφάλι του στους γύρω του, δεν ζητά κανενός τη συναίνεση, απλά εκτονώνεται. Και μετά γυρνάει σπίτι να φάει τα μπριζολάκια της μαμάς. Λίγα χρόνια μετά θα πιάσει δουλειά με βύσμα σε καμιά τράπεζα (ή θα κάνει αίτηση στην αστυνομία!). Θα θυμάται τις νεανικές αγριάδες με ακαθόριστη υπερηφάνεια, καθώς θα πηγαίνει την κυρά στον Πετρέλη.
Αηδία.