18/7/07

Αντε ας παίξουμε...

Ευχαριστώ για τις προσκλήσεις στο παιχνίδι με τα moto τα quotes και τα σλόγκαν.

Αλλά είμαι στ’ αλήθεια πολύ κακός στο να ακολουθώ οδηγίες (κάποια λάθος καλωδίωση στις συνάψεις μάλλον), οπότε δεν κατάλαβα και το πώς δουλεύει το σύστημα, αν και όπως είπαν κι άλλοι φίλοι οι οδηγίες είναι πολύ απλές(;).
Πρέπει να φταίει και κάποια δυσλεξία που δεν διαγνώστηκε έγκαιρα, δεν εξηγείται αλλοιώς.


Παρ όλα αυτά σας παραθέτω μερικά από αυτά που νομίζω αξίζει να αναπαραχθούν, χωρίς κανόνες και πάσες.


«Αργία μήτηρ πάσης κακίας»
Τεράστια μαλακία!
Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι και μαθηματικοί της αρχαιότητας και όχι μόνο, ήταν χασομέρηδες! Ο Διογένης λιαζότανε όλη μέρα, Ο Αρχιμήδης κωλοβάραγε με το σαπούνι στη μπανιέρα του, Ο Νεύτωνας τα’ ξυνε κάτω από μια μηλιά και πάει λέγοντας…


Όταν είσαι χορτάτος έχεις χρόνο και για επιστήμες και για τέχνες και για αναζήτηση. Που χρόνος για αναζήτηση όταν πρέπει να γεμίσεις το στομάχι σου. Αμφιβάλω αν αυτό το ρητό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, παρά το αρχαΐζον στυλ του. Μάλλον το σκέφτηκε κάποιος σαν το διοικητή που είχα στο στρατό που μας πέθαινε στην αγγαρεία για να μη σκεφτόμαστε την ζωή που αφήσαμε πίσω μας. Κάποιος δηλαδή που πίστευε ότι «κακία» είναι η αναζήτηση και η προβατοποίηση βολική.«Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες, θέλουν τακτική αλλαγή και πάντα για τον ίδιο λόγο»
Το είπε ο Robin Williams στην τελευταία ταινία «Man of The Year». Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το παχύ έντερο της εξουσίας παράγει πάνες full of shit.
Αφιερωμένο σε όσους σκέφτονται να ξαναψηφίσουν τους ίδιους.
«Σε ένα κόσμο φυγάδων ένας που πάει αντίθετα μοιάζει με φυγά»
Από το «Family Reunion» του T. S. Eliot
Η μειοψηφία λοιπόν δεν είναι πάντα αυτή που πρέπει να ακολουθεί! Ενίοτε μπορεί και να ηγείται.
«Time, flies like an arrow. Fruit flies, like a banana!»
Groucho Marx. Τεράστιος! (ο Marx όχι ο πωπός)
...και ένα τελευταίο:


«Όταν θες κάτι να σε κάνει πιο δυνατό, το σύμπαν συνωμοτεί για σε σκοτώσει»
Όχι; Λάθος τα θυμάμαι; Η δυσλεξία που λέγαμε…


Οι φωτο είναι του Waclaw Wantuch

14 σχόλια:

ghteytria είπε...

Άψογος! Μια χαρά σε βρίσκω παρά τις ελλειπείς... συνάψεις και τη δυσλεξία σου! :Ρ
Η ερμηνεία σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη και οι φωτό σου είναι καταπληκτικές!
Και η ατάκα του Robin Williams, σοφότατη! ;)

ΥΓ. Πως λέγεται ένας άντρας δεμένος με σκοινί; - Πιστός!
Πως καταλαβαίνουμε ότι ένας άντρας λέει ψέμματα; - Τα χείλη του κουνιούνται!

ανεστης είπε...

και ποιός είναι ο ορισμός της επιτυχημένης γυναίκας;

"Βρήκε σύζυγο που κερδίζει περισσότερα απο όσα η ίδια μπορεί να ξοδέψει!"

μαραμένα σύκα είπε...

Αυτό για την αργία μητηρ πάσης κακίας!
Δεν έχει ειπωθεί μεγαλύτερη παπαριά από αυτό!
Μάλλον τραπεζίτες το έβγαλαν και το έχαψαν τα ντουγάνια.

ανεστης είπε...

Τα "ντουγάνια" τι είναι;;;

Nobody είπε...

Μ' αρέσεις!!

Nobody είπε...

Πολύ!

Ex dimosthenis s. είπε...

Δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση ότι μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει; Τί είναι αυτό, ασκήσεις θάρρους;

ανεστης είπε...

@Nobody
Μ΄αρεσει που σ΄αρέσω!

@ex dimo
Ε, δεν θέλει και ιδιαίτερη συγκέντρωση! καλοκαίρι είναι.

Lamiotis είπε...

Απ' τα ωραιότερα ποστ που έχουν δημοσιευτεί. Μπράβο σου -άγνωστε- φίλε μου.

ανεστης είπε...

@lamiotis
που χάθηκες εσυ βρε ψυχή;

Ex dimosthenis s. είπε...

Α! Κατ'α ρχην και ο πωπός μεγάλος και χορταστικός είναι, για τον Μαρξ επιφυλάσσομαι...

Α! Σκέψου και την άννοια μαζι με τη δυσλεξία...

Ανώνυμος είπε...

Έπεσα στα χέρια ειδικών που με απροσανατόλισαν και με ξεπουπούλιασαν οικονομικά.

Έχω μια κόρη 14 ετών που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Δεν γράφει στραβά ή ανάποδα, διαβάζει κανονικά, δεν μπορεί να μάθει/ αποστηθίσει/ συλλέξει σημαντικά στοιχεία/ συνοψίσει/ επιλέξει κυριότερά του (ο,τιδήποτε φανταστείτε) μπροστά σε μια σελίδα βιβλίου του σχολείου, κυρίως ιστορίας ή γεωγραφίας.
Λόγω της δυσκολίας της σε κάθε σχολείο επιλέγει να κάνει παρέα μόνο με προβληματικά/ παραβατικά παιδιά και μας φέρνει πάντα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα που μας σπρώχνουν σε απελπισμένες πράξεις (αλλαγή σχολείου, αλλαγή "ειδικών" κλπ). Ότι χαρίσματα έχει φροντίζει με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσει, προκειμένου να μη διαφέρει στην προβληματική φίλη της (φρόντισε να ξεχάσει τα πορτογαλικά της, αποπειράται να κάνει το ίδιο στα γαλλικά της, στράβωσε τα μπροστινά της δόντια για να βάλει σιδεράκια όπως η φίλη της, καθόταν με τα γόνατα να συγκλίνουν προς τα μέσα και να ενώνονται ώστε να στραβώσουν ενώ η ίδια παλιάέτρεχε με τα δυνατά πόδια της σαν δρομέας, προσπαθεί σε πάρτυ να τρώει τούρτα ενώ τη σιχαίνεται κλπ).

Έχει μεγάλη κλιση στο μπαλέτο και στο πιάνο (όπου μαθαίνει και προετοιμάζει περισσότερα από ότι της δίνεται κλπ) Μακάρι να υπήρχε ένας κόσμος που να μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα ταλέντα χωρίς να χρειάζονται και οι λοιπές γνώσεις. Δυστυχώς έχω παρακολουθήσει προφορικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για πρόσληψη καθαριστριών από το δημόσιο και για λόγους συναγωνισμού τις ρώταγαν τι γνωρίζουν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι θεραπευτικές εισηγήσεις των ειδικών στα χέρια των οποίων έπεσα και με αφαίμαξαν ήσαν (δεν είναι όλες οι απόψεις του ίδιου ατόμου):

- Δεν έχει δυσλεξία (Λες και υπάρχει ένας διαχρονικά ισχύων ορισμός της δυσλεξίας.Και εγώ είχα δυσλεξία τα χρόνια μου και την αντιμετώπισαν με το ξύλο και τον εξευτελισμό).

- Θα ασχοληθούμε με την προσωπικότητά της μόνο. (Δεν μου απαντάνε όμως στο ερώτημά μου "Δέστε δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για να μαθαίνουν τα δυσλεκτικά παιδιά. Γιατί αυτές τις μεθόδους να τις ανακαλύψουμε εμείς -μαζί με τους κατάλληλους ειδικούς - όταν η κόρη μου θα είναι 26 ετών και όχι τώρα;

- Αφήστε τη να μείνει στην ίδια τάξη. Καλό θα της κάνει( Όμως εγώ έχει διαβάσει διάφορα βιβλία και άρθρα για τη δυσλεξία, και πουθενά δεν λέει ότι θεραπεύεται με το να μείνει το παιδί στην ίδια τάξη).

- Πηγαίνετε στον τάδε που είναι ειδικός στο να προετοιμάζει δυσλεκτικά παιδιά στο σχολείο και στο τέλος τους περνάει η δυσλεξία. Πήγα και πέρασα τη χρονιά με άθλιες συνθήκες. Ο ειδικός κάθε φορά απήύδηζε προσπαθώντας να της μάθει κάτι, δεν τα κατάφερνε, έλεγε ότι η κόρη μου κουράστηκε και "έχει κατεβάσει τα ρολλά" και μου έδινε μερικές σελίδες γεμάτες με κείμενο το οποίο εγώ ο μή ειδικός θα αναλάμβανα να της τα περάσω στο μυαλό -σαν να ήταν ένα φάξ - προτού κοιμηθεί το βράδυ.

- Να κάνετε οικογενειακή θεραπεία. Εσείς η κόρη σας και η γυναίκα σας. Θα είμαι εγώ και ένας άλλος συντονιστής. Γιατί ο άλλος (ο μπακαλόγατος); Γιατί έτσι γίνεται η ομαδική θεραπεία. Μπορείτε κυρία μου να μου δείξετε σε ένα από τα βιβλία της ομαδικής θεραπείας που έχετε στη βιβλιοθήκη σας να αναφέρει ότι θα υπάρχει και δεύτερος θεραπευτής; Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Και τι με αυτό; Και στη Βραζιλία σε ορισμένες περιοχές κάνουν βουντού. Πόσο θα κοστίσει; 140 η συνεδρία (70 αυτή και 70 ο ειδικευόμενος μπακαλόγατος). Τι λέτε κυρία μου;(Και η θεραπεύτρια καπνίζει σαν φουγάρο μπροστά στην κόρη μου χωρίς να ζητάει συγγνώμη ή άδεια, παρόλο που απαγορεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Σκέψου να προστεθεί και ο μπακαλόγατος που να καπνίζει τσιμπούκι!)
- (στη γυναίκα μου) Να μετάσχετε σε ομαδική θεραπεία (σε ένα κατερειπωμένο σπίτι). Θα είναι γονείς παιδιών; Όχι αποκλειστικά, μπορεί μερικοί να είναι γονείς αλλά μπορεί και να μην είναι. Θα το σκεφτώ. Προτού φύγετε, παρακαλώ να με πληρώσετε. 150 Ευρώ. Θα σας ετοιμάσουμε την απόδειξη την επόμενη βδομάδα, να τη ζητήσετε από την κυρία Βάνα.

- Δεν έχει μαθησιακά προβλήματα. Είναι ιδιοφυϊα η κόρη σας. Εσείς οι γονείς έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε ατομικές θεραπείες ο καθένας σας. Και η κόρη μας; Η κόρη σας δεν έχει τίποτα. 120 Ευρώ. Θα μου δώσετε απόδειξη; Όχι, δεν δίνω αποδείξεις, είμαι πανεπιστημιακός. τότε και εγώ δεν πληρώνω. Μα μου φάγατε την ώρα.. Λυπάμαι. Ωραία θα σας δώσω απόδειξη για 30 ευρώ. Τότε και εγώ θα σας πληρώσω 30 ευρώ.

Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου δώσετε κάποια κατεύθυνση ως προς το τι να κάνω; Η κόρη μου με τόσες επισκέψεις και τέτοια παραπληροφόρηση δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα και αν είμαστε φοβεροί εγκληματίες η γυναίκα μου και εγώ (φανταστείτε με να είμαι σαν τον Αυστριακό!), πάλι υπάρχει υποχρέωση των ειδικών να τη βοηθήσουν σήμερα και όχι όταν γίνει 26 ετών. Οι ειδικοι της έχουν βάλει στο μυαλό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις μας και γι' αυτό εκείνη δεν μπορεί να μάθει τη μετάφραση των Αρχαίων.

Φυσικά (στην Ελλάδα πάντα έχουμε συμβουλές και επιχειρήματα) μπορεί να πεί κανείς «γιατί δεν πάτε σε κάποιο ειδικό κέντρο του δημοσίου για τα παιδιά που έχουν μαθησιακά προβλήματα;» Σε αυτούς τους φορείς αν δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε για να κλείσετε ραντεβού, θα πάρετε την απάντηση ότι έχετε σειρά προτεραιότητας για να σας δουν μετά από ένα χρόνο. Δοκιμάστε!

Αν προσφύγετε στο Συνήγορο του Πολίτη σας απαντούν ότι α) "ναι μεν η ιατρική περίθαλψη είναι συνταγματικό σας δικαίωμα, αλλά εδώ υπάρχει αντικειμενική αδυναμία, όπως δηλώνουν οι συγκεκριμένοι φορείς", β)"μπορείτε να κάνετε αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου για παραλείψεις των οργάνων του, με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα εάν θεμελιώσετε τη βλάβη που υπέστη η κόρη σας από την παράλειψη...

Η αγωγή εκδικάζεται μετά από 3 1/2 με 4 χρόνια και αν υπολογίσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση κερδίσετε, το δημόσιο θα κάνει έφεση και αναίρεση οπότε μπορείτε να έχετε την απόφαση που θα σας δικαιώνει τελεσίδικη μετά από 7-8 περίπου χρόνια.

Βέβαια δεν είναι εύκολο να έκτέλέσετε απόφαση κατά του δημοσίου, οπότε μπορείτε να προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), αλλά θα πρέπει να προσέξετε να ασκήσετε την προσφυγή εντός 6 μηνών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης (μετά από αναίρεση κλπ). Η εκκρεμοδικία κρατάει περίπου 8-10 χρόνια και μάλλον θα κερδίσετε την υπόθεση με μια συμβολική αποζημίωση, εκτός αν στο μεταξύ ο αρμόδιος φορέας αποφασίσει να καλέσει την κόρη σας για εξέταση..".

ανεστης είπε...

Αγαπητή/έ ανώνυμε
Μιά λύση σκέφτομαι: Τη μετανάστευση! Για χώρες όπου ο όρος "κοινωνικό κράτος" δεν είναι ανέκδοτο.
Δεύτερη προτιμότερη λύση:
Να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικευμένο -ιδιωτικό- κέντρο (ξέρω οτι στον "Εγκέφαλο" κάνουν κάποια προγράμματα για παιδιά με δυσλεξία ρυθμού Α όπως φαίνεται οτι αντιμετωπίζει το παιδί, που αφορά την έλλειψη ανάλυσης και συγκέντρωσης).
Το να επιθυμείτε όμως να αντιμετωπίσετε τη δυσλεξία ταυτόχρονα ΚΑΙ με την έκδοση αποδείξεων ΚΑΙ με το ποιοί καπνίζουν ΚΑΙ με τις νομικές ευθύνες ΚΑΙ με το οτι όλες οι βοήθειες που σας είναι διαθέσιμεες είναι ιδιωτικές είναι μαζοχισμός! Σώστε το παιδί και μετά ζητήστε ευθύνες.

ATHENA είπε...

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΣ, (ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ 14ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ, ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΥΠΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΑ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΔΝΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΠΤ ΜΕΣΑ)

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ.

ΤΑ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ.
ΠΑΡΕ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΡΕΓΟΥΛΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ...

ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΠΟΣΤ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΝΕΣΤΗ
ΚΑΙ ΘΕΙΚΕΣ ΦΩΤΟ!