5/7/07

Να που μπορούμε!


Πριν από λίγο, έκανα μια βόλτα στο http://anadasosi.blogspot.com/ και διάβασα αυτά που αποφασίστηκαν στη συνάντηση που έγινε χθες στο Πεδίο του Άρεως.
100 περίπου άτομα, συναντήθηκαν, κατέληξαν σε θετικά επόμενα βήματα, πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, αυτό-οργανώθηκαν και απέδειξαν ότι η ευαισθησία, το αίσθημα ευθύνης, ο όρος «ενεργός πολίτης» ξεπερνάει τον αγκυλωμένο κομματικό, ωφελιμιστικό ξύλινο λόγο.

Και διαδήλωση θα γίνει, και ευαισθητοποίηση θα γίνει και θα είναι και μαζική η κινητοποίηση και δε θα είναι καπελωμένη και θα αποδειχτεί αυτό που λέμε καιρό τώρα ότι δηλαδή οι έλληνες bloggers έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το μαράζι ενός ανάλγητου σαρκοφάγου κράτους, το διαρκές γαμώτο μέσα στο οποίο καλούνται να ζήσουν και να μεγαλώσουν παιδιά.

Να λοιπόν μια περίπτωση που ξεπερνάει τους πολιτικούς που παραμένουν στα κανάλια κύμβαλα αλαλάζοντα, να τσακώνονται για ομόλογα, μίζες βολέματα σαν τις νοικοκυρές με τις ρόμπες που έχουν βγει στο σοκάκι για ξεκατίνιασμα, για να φωνάξουν η μία της «πομπές» της άλλης, για το ποιος έκλεψε τα περισσότερα!

Αυτές οι κινήσεις με αφορμή τη φωτιά της Πάρνηθας, δείχνουν το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε στην διακυβέρνηση της χώρας, δείχνει ότι είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας τα κληρονομικά δικαιώματα τριών οικογενειών στην εξουσία, ότι είναι καιρός να φέρουμε τον ψηφοφόρο αντιμέτωπο με το φαύλο κύκλο της επιβράβευσης του «αμέσως επόμενου χειρότερου».

Εύχομαι να συνεχίσει αυτή η κινητοποίηση, να πάρει σάρκα και οστά, να μην αφεθεί να πελαγοδρομεί ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς στόχους, να εκπληρώσει το βασικό ζητούμενο που είναι η ΑΦΥΠΝΙΣΗ, η υπενθύμιση του τι σημαίνει να διεκδικείς τη ΖΩΗ σου.

Τελικά η δημοκρατία παραείναι σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε στα κόμματα.

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μακαρι να πανε ολα καλα και να στειλουμε το μηνυμα εκει που πρεπει...

ανεστης είπε...

ΜηνύμαΤΑ φίλε Πρέζα, Πολλά!

kelly alamanou είπε...

Ωραία! μπήκα στο μπλογκ "αναδάσωση" αφησα το μηνυμά μου,και μ'άρεσε που έγινε αυτό.
ψήφισα κιόλας στο μπλογκ του Ανέστιου(μάντεψε τι; )
Και αφήνω τα φιλιά μου και συνεχίζω να περιδιαβαίνω....

ανεστης είπε...

Ναι αλλά το κόμματάκι της Malia δεν το άκουσες (το πρώτο στο jukebox)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου. Εγώ θέλω να ελπίζω ότι ακόμα και μέσα από αυτή την κινητοποίηση θα κατορθώσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ώστε να αποκτήσει λίγο παραπάνω μερικά οικολογικά ένστικτα.

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Ανέστιε, είχα πάει στην συγκέντρωση του Πεδίου του ΄αρεως, ήταν ενδιαφέρουσα η συγκέντρωση, κάτι έγραψα και στο blog μου. Να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πιο συγκρατημένα... Η συγκέντρωση ήταν ένα πολύ καλό βήμα, το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μεταφρασθεί σε αποτέλεσμα...
Με μια λέξη θα έλεγα, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο αυτές τις προσπάθειες και να ασκηθεί πίεση για αποτελεσματικότητα . Μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερο ενωτικό πνεύμα..

cindaki είπε...

Εγώ δυστυχώς στο Πεδίο δεν πήγα, αλλά στην συγκεντρωσή θα είμαι οπωσδήποτε!

Αυτό που λες, αυτό ντε, για τη δημοκρατία, ότι παραείναι σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των κομμάτων, είναι κάτι που σκέφτομαι εδώ και μέρες... Αυτό που δε χρειάζεται από την πλευρά μας, είναι αδιαφορία. Για τη ζωή μας πρόκειται ρε γαμώτο!

Καλημέρα είπα;

ανεστης είπε...

Δείμο
Νομίζω ότι το πράγμα πάει λίγο αραπάνω απο τα οικολογικά θέματα. Δείχνει οτι οι πολίτες (όσοι κι αν είναι αυτοί) ενίοτε έχουν ανακλαστικά. Το γεγονός οτι αυτή η αυθόρμητη εκδήλωση αποκτά τόσο μεγάλο ειδικό βάρος (καλά Στάθη θα είμαι πιο συγκρατημένος) ή ένα κάποιο βάρος λοιπόν, δείχνει το πολιτικό μας αδιέξοδο. Νόμίζω ότι έρχεται ο καιρός για δημιουργία νέας πολιτικής γεωγραφίας.

Στάθη
Νομίζω οτι είναι μια πολύ καλή αρχή και όπως είπε κάποιος, η πιο μεγάλη πορεία αρχίζει με ένα πρώτο βήμα. Εστω και σημειολογικά έχει μεγάλη βαρύτητα. Δεν περιμένω Μάηδες του 68, στην εκπομπή ενός μηνύματος ελπίζω.

Καλημέρα Σόφη