4/7/07

Εθελοντισμέ πες "αλέυρι", η Κανέλλη σε γυρεύει...


Έβλεπα χθες τη Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από τον τρόπο που απαξίωσε την τεράστια προσφορά των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
Η προσωπική της αντιπάθεια προς τον ιδρυτή της οργάνωσης Μπερνάρ Κουσνέρ, την οδήγησε να κάνει απαξιωτικά σχόλια όχι μόνο για την οργάνωση ακόμα και για τον ίδιο τον εθελοντισμό!
Κατά την κυρία Κανέλλη, το γεγονός ότι ο Κουσνέρ έγινε υπουργός του Σαρκοζί, είναι αρκετό για να καταδικάσει το ανθρωπιστικό έργο εκατοντάδων -αν όχι χιλιάδων- γιατρών σε περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από πείνα και αρρώστιες.
Διότι σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κάποιος όταν ακούει αυτό το προφορικό συνονθύλευμα που καταριέται Κουσνέρ και εθελοντισμό ΜΑΖΙ!

Χαρακτηριστικό των ανθρώπων που η παγιωμένη / κατοχυρωμένη (βλέπε μονολιθική / μονοδιάστατη) αίσθηση της πραγματικότητας του οδηγεί σε περίεργες (για να μην πω «φασίζουσες») αντιλήψεις για τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (που οδηγεί στην απόλυτη ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ).
Αμ κυρία μου «αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε» που έλεγε και ο Ζήκος…

19 σχόλια:

cindaki είπε...

Έτσι είναι Ανέστη! Κάνεις ένα καλό και σώζεις δεκάδες παιδιά;;; Ε, αν δε σε γουστάρω, δε γουστάρω ούτε το καλό που πας να κάνεις, ούτε τα παιδιά που σώζονται, ούτε την ανθρωπια που πας να ξυπνήσεις μέσα μας ούτε το χώμα που πατάς ρε μεγάλε! Ακούς εκεί...

Ρε, σαν δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Είναι η λογική του ΚΚΕ.
"Μόνο το κόμμα μας μπορεί να σας σώσει.Κανείς άλλος".
Ξεφτιλισμένοι..........

arammos είπε...

Η γυναίκα τραμπολίνο. Από δεξιά - αριστερά. Ποιός αντέχει να ακούει πια τη Κανέλλη;

ttsok είπε...

χμ, δε νομίζω ότι τα είπε ακριβώς έτσι. Δεν είναι προσωπική της αντιπάθεια, πολιτική άποψη είναι γιατί ο ιδρυτής των γιατρών χωρίς σύνορα είναι πλέον αυτός που είναι, έκανε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, κτλ κτλ. Προφανώς δεν καταφέρθηκε εναντίον των γιατρών που δυστυχώς/ευτυχώς με προσωπική θυσία κάνουν ότι κάνουν ανα τον κόσμο. Και βέβαια το συνέδεσε με τον εθελοντισμό γενικώτερα. Το ότι δηλαδή έχεις τον κλέφτη να σου τα παίρνει, και μετά σου ζητάει να δώσεις και τον οβολό σου για να αγοράσουμε όλοι (και ο κλέφτης μαζί) νέο αμάξι...

ανεστης είπε...

Φίλε ttsok

Ναι, δεν τα είπε ακριβώς έτσι αλλά αυτό είναι το νόημα. Οι πολιτικές επιλογές του ιδρυτή όμως δεν μπορούν να απαξιώσουν τη δουλειά των γιατρών ούτε το όφελος της συγκεκριμένης μορφής εθελοντισμού. Ποιός είναι ο κλέφτης στο παράδειγμα; Και ποιός είναι που προσφέρει; Μήπως να καταδικάσουμε και το τεράστιο έργο του Ερυθρού Σταυρού επειδή έχει την έδρα του στην Ελβετία; Κοίτα, δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το στραμπούληγμα συνειρμών, ατή την αυθαίρετη σύνδεση εννοιών για να εξυπηρετηθεί η ιδεολογία μας.

ttsok είπε...

Αγαπητέ,

επαναλαμβάνω ότι κατα τη γνώμη μου δεν πιστεύω ότι απαξίωσε τη δουλειά των γιατρών. Και επίσης, επειδή κανείς δεν τη ρώτησε για τον εθελοντισμό, κάλλιστα θα μπορούσε (αν ήταν τόσο ταμπού θέμα για το ΚΚΕ) να μην το αναφέρει καν. Οπότε δεν στραμπούληξε κάτι για να δικαιολογηθεί σε μία πιθανή ερώτηση-παγίδα.

Για τους γιατρούς χωρίς σύνορα, αλλά και για άλλες φιλανθρωπικού τύπου οργανώσεις, ουκ ολίγες φορές έχούν βγει σκάνδαλα για καταχρήσεις, κτλ, αλλά και το ότι κυρίως παίζουν το ρόλο του μέσου για φοροαπαλλαγή. Επίσης, αν ο επικεφαλής ενός τέτοιου οργανισμού γίνεται υπουργός σε κυβέρνηση παραδεξιά (κάτι μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς) δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.

Τέλος, επαναλαμβάνω ότι αυτό το είπε στο πλαίσιου του εθελοντισμού. Όπου π.χ. το ελληνικό κράτος οργανώνει τους Ολουμπιακούς και θα πληρώνουμε για 3 γενιές για να τα ξεπληρώσουμε, και μετά ζητάει (κλέβει) από τους Έλληνες να γίνουν εθελοντές για να σώσουμε τη χώρα και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Λες και με ένα λιγότερο μηνιάτικο της Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν θα έφτανε να τους πληρώσει όλους αυτούς και να τους ασφαλίσει για αυτό το διάστημα.

ανεστης είπε...

Κατάλαβες τώρα γιατί αυτός ο λαικισμός της Κανέλειας ρητορικής είναι επικίνδυνος; Μπλέξαμε τον ανθρωπιστικό εθελοντισμό με τα Ολυμπιακά πανηγύρια. Και όλα κάτω απο τον γενικό τίτλο "εθελοντισμός". Εδώ έχουμε να κάνουμε με θέματα ταμπού για το ΚΚΕ, με εμονές της Κανέλλη και ενώ όλα αυτά σεβίρονται στην ίδια πιατέλα, άντε ο θεατής να καταλάβει ποιο είναι τι, να διακρίνει εθελοντισμούς και να διαβάσει πίσω απο τα "κολλήματα" για να βρει το νόημα.
Ο Κουσνέρ μπορεί να είναι αντιπαθής, μπορεί να είναι πολιτικά τυχοδιώκτης αλλά το έργο που παράγεται απο την οργάνωση είναι τεράστιο, εξισοροπεί χαωτικές κρίσεις στον τρίτο κόσμο ή τουλάχιστον προσπαθεί. Κι εμείς διακρίνουμε μόνο το ότι έχει φοροαπαλλαγές;;; Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ ή της Κανέλλη; Έτσι η αριστερά θα προσεγγίσει τον κόσμο;
Για ποιά σκάνδαλα μιλάς για ποιές οργανώσεις; Θα εξομοιώσουμε την εκκλησιαστική "Αλληλεγγύη" με του ΓΧΣ; Όλα μαζί ένας πολτός για να υπηρετηθεί η άποψή μας; Θα ήταν δηλαδή καλύτερος ο κόσμος χωρίς ΜΚΟ, χωρίς ΓΧΣ και Γιατρούς του Κόσμου; Να τα παγώσουμε όλα και να αφήσουμε τον κόσμο να πεθαίνει για να αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός σκοτώνει; Η μέχρι να επικρατήσει ο κομμουνισμός ως διεθνές σύστημα;
Με κάτι τέτοια ο κόσμος ακούει "ΚΚΕ" και φτύνει τον κόρφο του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Βασικά δεν είδα τη συνέντευξη. Είναι γνωστή μαξιμαλίστρια η Λιάννα, αλλά ότι θα προχωρούσε σε απαξίωση δεν το περιμενα. Βέβαια οι Γιατροί μην ξεχνάς ότι εξεδίωξαν τους Έλληνες από την οργάνωση επειδή είχαν βοηθήσει Σέρβους στον πόλεμο που είχε ξεσπάσει.

Από την άλλη ο εθελοντισμός -εκτός από τη λογική ότι καλλιεργεί τη συνείδηση πως αποτελούμε τμήμα, κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει κι εμείς να συμβάλλουμε ενεργά- ουσιαστικά λειτουργεί σαν τζάμπα εργατικό δυναμικό.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά εκπλήσσομαι με το ποστ σας. Έτυχε να δω την συγκεκριμένη εκπομπή. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ακούστηκαν από την κ. Κανέλλη απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί γιά την συγκεκριμένη οργάνωση, αλλά ΜΟΝΟΝ γιά τον πρώην πρόεδρό της.
Όσο γιά τον εθελοντισμό ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα συμφωνήσω μαζί της. Είναι τουλάχιστον αισχρό ένα μονίμως απόν κράτος που έχει τους πολίτες του γραμμένους, είμαι και ευγενής (!), να "σερβίρει", με αφορμή τους Ολυμπιακούς τού 2004, την ιδέα τού εθελοντισμού μόνο και μόνο γιά να γλυτώσει τα χρήματα που μιά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα (έτσι δεν λένε οι ίδιοι;)οφείλει να ξοδεύει γιά συγκεκριμένες εργασίες, υπηρεσίες, κλπ.
Θα μπορούσαν,ίσως, να μιλούν γιά εθελοντισμό, ΑΝ και ΟΤΑΝ φτάσουν το επίπεδο των χωρών που χρησιμοποιούν ως παράδειγμα, μόνον όταν πρόκειται η ...εξομοίωση που επιδιώκουν, να αποφέρει ακόμα περισσότερα ευρώ στα κρατικά ταμεία. Μέχρι τότε, παραλάσσοντας το γνωστό αμερικανικό ...ρητό "μην κοιτάς τι μπορείς να κάνεις γιά την πατρίδα σου' δες τι μπορεί η πατρίδα να κάνει γιά σένα" ...

Καλημέρα ...

ttsok είπε...

Στόχος του ΚΚΕ δεν είναι απλά να μπεί λουκέτο σε κάθε φιλανθρωπικό οργανισμό. Το ότι αποτελούν όμως μεσοβεζικη λύση και κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να κάνει το κράτος όμως, και το ότι δεν αποτελούν και τις πιο "καθαρές" και "ηθικές" επιχειρήσεις όπως έχει δείξει η ιστορία, ε με βάση αυτά δεν μπορείς να αφήνεις να χρυσώνεται απλά το χάπι.

Ξαναλέω, η βάση του εθελοντισμού στις μέρες μας έχει το εξής χαρακτηριστικό: Ρίξε την ευθύνη στον απλό πολίτη, να νοιώσει και λίγο ενοχές, να προσφέρει αυτός το χρόνο του χωρίς αμοιβή, για να βγάλει αυτός που έπρεπε να κάνει τη δουλειά κάποια ευρώ παραπάνω.

Και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκρισίας, σκόνη στα μάτια, κτλ κτλ. Το γεγονός ότι μεγαλώνουμε σε μία κοινωνία που θεωρούμε τον εθελοντισμό απαραίτητο και υποχρέωσή μας, θεωρώ ότι είναι τρομαχτικότατο!

@Δείμος...: Μαξιμαλίστρια; Χμ. Όταν διεκδικείς δικαιώματα ανθρώπινα είσαι ρεαλιστής νομίζω, όχι μαξιμαλιστής. Τις αυτονόητες ανάγκες μας δυστυχώς έχουμε μάθει να τις θεωρούμε υπερβολικές.

ανεστης είπε...

Το αν μπαίνει κάποια "ευθύνη στον πολίτη" και το πόσο θεωρείται ο εθελοντισμός απαραίτητος, εξαρτάται απο τις ευαισθησίες του καθένα. Επιλεκτικές ή όχι.

Μην ξεχνάτε ότι πριν μερικά χρόνια ολόκληρες καραβιές ιδεολόγων κομμουνιστών πήγαιναν στη Κούβα και τη Νικαράγουα για να βοηθήσουν το μάζεμα του καφέ, να βοηθήσουν τις κομουνιστικές χώρες να ξεφύγουν απο το οικονομικό στραγάλισμα του International cofee agreement των ΗΠΑ.
Αυτό δεν ήταν εθελοντισμός;;; Η αυτός ήταν ο "καλός" και των ΜΚΟ είναι μεσοβέζικος, ανήθικος και τελικά κακός;

Το να πούμε ότι "το κράτος πρέπει να πληρώσει" σε παγκόσμιες κρίσεις δημιουργεί ένα μικρό πρακτικό πρόβλημα στο "ποιό είναι το κράτος". Κατά τη γνώμη μου, οι εθνικοί προυπολογισμοί, οι G8, δεν ξέρω ποιοί άλλοι, θα έπρεπε να χρηματοδοτούν αυτά τα έργα, οι εθελοντές να αμοίβωνται. Αλλά το να ακυρώνουμε τη δουλειά τους μέχρι να γίνει αυτό, θα μας κάνει σαν τον τύπο που βλέπει να ξεκινάει η φωτιά της Πάρνηθας μπροστά του και αντί να πιάσει ένα κλαδί ή ένα λάστιχο να τη σβύσει, φωνάζει "που είναι το κράτος που έχει το αποκλειστικό καθήκον να σβύνει φωτιές;". Ευτυχώς υπάρχει και η έννοια του "ενεργού πολίτη".

Τώρα επειδή βλέπω ότι επιμένετε να ταυτίζετε τον ανθρωπιστικό εθελοντισμό με του Ολυμπιακούς αγώνες (η ΛΚ δεν μίλησε για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα φίλε Κώστα, μίλησε για τον εθελοντισμό έτσι γενικά), έχω να πω ότι παντού οι αγώνες με εθελοντές γίνονται, αλλά είναι διαφορετικό να είσαι εθελοντής σε μια χώρα που σε σέβεται σαν πολίτη και διαθέτει μια κάποια διαφάνεια στα οικονομικά
(Αυστραλία π.χ. όπου οι πολίτες αγαπούν τη χώρα τους), διαφορετικό να είσαι εθελοντής στην Ελλάδα (όπου οι πολίτες πρέπει να φυλάγονται απο τη χώρα-κράτος και τη συναλλαγή) και διαφορετικό ΘΑ είναι στην Κίνα (πιθανά διορισμένοι).

ttsok
όταν ο Δείμος (αν και ο ίδιος δεν χρειάζεται τη δική μου ερμηνεία) λέει "μαξιμαλίστρια" εννοεί προφανώς τον τρόπο που ανάγει τα πάντα σε μείζοντα μέσα απο τη δική της χαοτική οπτική (της λές "Καλημέρα" και σου απαντάει "Κόσσοβο"). Το να χρησιμοποιείς τον όρο για να δηλώσεις ότι "υπερασπίζεται ανθρώπινα δικαιώματα" (πού΄σαι Τσε...) μάλλον δείχνει έναν ίδιο μαξιμαλισμό (σύν το οτι δεν είσαι εξοπλισμένος με την ανάλογη κριτική ματιά που διαθέτεις όμως για όλους τους ΜΚΟ). Ψυχραιμία! Οι φωνές δεν δείχνουν πάντοτε δίκιο. Αντίθετα... Η μονολιθικότητα και ο δογματισμός απαντιέται και στην εκκλησία, εκεί γιατί είναι ευδιάκριτη και εδώ όχι;

.liketobite είπε...

Παρακολουθώντας τη συζήτησή σας διέκρινα μια έμμεση προσπάθεια ισοπεδοτισμού και γενίκευσης και από τις δύο πλευρές. Γι'αυτό το λόγο θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις. Πρώτα απ'όλα είμαι από τους Έλληνες που αγαπούν τη χώρα τους. Δεν είμαι στραβός και μπορώ να αναγνωρίσω που χολένει το σύστημα: Στους ανθρώπους του. Αυτό όμως δεν αποκλείει την όποια προσπάθεια μπορεί να κάνουν κάποιοι που θα δώσει κοινωνικά ωφέλη εκτός από προσωπικά. Ξεπερνώντας βαρύγδουπες λέξεις όπως μαξιμαλισμός κλπ που ειπώθηκαν κατά κόρον στη δεκαετία του 80 και πολύ περισσότερο πρόσωπα που αρνούνται να δουν και να συνυπάρξουν με τη πραγματικότητα αντιμετωπίζοντας τη με θεμιτά μέσα, μπορώ να πω πως πρόσωπα όπως η ΛΚ κακώς θεωρούνται δημόσια αφού δεν είναι σε θέση να προσφέρουν το παραμικρό στα κοινά. Έχω ξαναδηλώσει τη προσωπική μου θέση σε άλλες συζητήσεις, η οποία απαιτεί πρωτίστως από τον εαυτό μου να μιλήσω και να κρίνω ένα θέμα όταν έχω να αντιπροτείνω κάτι και ουδέποτε για να εξαπολύσω ένα κατηγορώ. Ας μας πει λοιπόν η κα ΛΚ πως θα ήθελε να λειτουργεί ο εθελοντισμός. Με ποιους όρους, τρόπους και με ποιος καθεστώς διοίκησης. Δεν μου είναι αρκετό να την ακούω να κατηγορεί τον ιδρυτή για τις πολιτικές του επιλογές όταν με το απόλυτα 'συμφεροντολογικό' (λόγο φοροαπαλλαγών) όραμα που είχε και πραγματοποίησε, έσωσε έστω και μία ζωή. Εκείνη που ήταν και τι έκανε; Όσο για το κράτος που επιβάλλει με το τρόπο του τον εθελοντισμό στα κοινά, θα συμπληρώσω πως ουδέποτε ένιωσα την υποχρέωση να συμμετάσχω. Αν κάποιοι αποφάσισαν να το κάνουν είχαν κι αυτοί τις σκοπιμότητές τους. Μια προυπηρεσία στο βιογραφικό; Πιθανότατα. Αλλά κι έτσι δεν μπορώ να καταλάβω ποιό τελικά είναι το μεμπτό αυτής της υπόθεσης. Πολύ κακό για το τίποτα;

ttsok είπε...

Φίλε Ανέστη,

όταν έχεις μία οικονομία λαϊκή, που σκοπός είναι να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού και που ο λαός συμμετέχει στη διαμόρφωσή της, ο εθελοντισμός αποκτά άλλα χαρακτηριστικά. Και στα πρώτα βήματα της ΕΣΣΔ και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε άσχημες και δύσκολοες περιόδους. Όταν αντίθετα ο εθελοντισμός χρησιμοποιείται με στόχο αυτοί που τα έχουν να την βγάλουν καθαρή, να τσακώσουν μία φοροαπαλλαγή και να έχουν και ένα κούτελο στην κοινωνία (οι μεγάλες φιλάνθρωπες κυρίες), ε ναι αυτός είναι "κακός"!

Και ξαναλέω, το ΚΚΕ δεν είπε "Κλείστε τα όλα τώρα!". Είπε, μόνο τα λεφτά από τις μίζες φτάνουν για να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα, φέρτε πίσω τα λεφτά από το χρηματιστήριο και τα ταμεία να δώσουμε συντάξεις, φέρτε πίσω τα ελληνικά στρατεύματα και με τα λεφτά αυτά να ανέβουν οι μισθοί και να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι. Αυτά προτείνει, ΔΕΝ είναι μαξιμαλιστικά, και ΔΕΝ είναι ισοπεδωτικά τύπο "Κλείστε τα όλα ΤΩΡΑ".

Ο πολίτης πρέπει να είναι ενεργός, και στο νησί μου ήμουν και έπιασε φωτιά, πήγα και βοήθησα. Δεν κάθησα σε μια γωνιά να βλέπω και να λέω "Χαχα, φάτε την τώρα, καλά τα λέει το ΚΚΕ, παντού σκατά σκατά σκατά!". Ο ενεργός πολίτης που αντιλαμβάνεται ότι είναι μέλος της κοινωνίας και παλεύει μέσα από αυτήν, αυτός που δεν αράζει στον καναπέ του και είναι ενεργός στο συνδικαλιστικό του χώρο, αυτός που δεν κωλώνει να παλέψει για τα δικαιώματά του, αυτός είναι ΠΟΛΥ υγειής. Αυτός όμως που τον βάζουν να κλείσει 2 λεπτά τη μέρα τα φώτα από το σπίτι γιατί νομίζει ότι έτσι θα σώσει τους πάγους του Β. Πόλου και τα έχει και καλά με τη συνείδησή του, ε αυτός δεν είναι ενεργός.

ανεστης είπε...

Μπορώ να κάνω συζήτηση για εθελοντισμό και οικονομία πέρα απο αυτή που μου υπαγορεύεται απο το ΚΚΕ; Όχι ε; Καλά σκάω!

Ώρες ώρες σας ζηλέυω φίλε ttsok. Τέτοια σιγουριά, ελπίζω να συνοδεύεται απο εγγύηση.

Αν έμενα κι εγώ εκεί που ήμουν στα "νιάτα" μου, τώρα θα είχα κι εγώ δίκιο!

ttsok είπε...

χαχαχαχαχα... φίλε ανέστη, δεν είπα αυτό και ούτε αυτό φαίνεται από τα σχόλιά μου.

Δεν κάνουμε κουβέντα περί εθελοντισμού και οικονομίας. Κάνουμε κουβέντα με βάση συγκεκριμένη δήλωση βουλετού του ΚΚΕ πάνω στη θέση του για τον εθελοντισμό και την οικονομία.

Αυτό δεν σημαίνει και πάλι ότι πρέπει να σκάσεις ή να συμφωνήσεις, αλλά εγώ κάνω την παρέμβασή μου και τα σχόλιά μου μια και αφού μιλάς για το Χ ζήτημα, κάποιος που ανήκει σε αυτό το Χ μπορεί να μπεί στην κουβέντα και να εκπροσωπήσει την άποψη που εσύ (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) κάνεις κριτική...

Εγγυήσεις δεν μπορώ να δώσω, ούτε για κόκκινα παιδιά ;-). Το ότι αυτά που θέλουμε να διεκδικήσουμε είναι τα ρεαλιστικά μας ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δικαιώματα, και όχι τα μαξιμαλιστικά μας δικαιώματα, αυτό το εκτιμώ ακραδάντως!

που ήσουν στα νιάτα σου;

ανεστης είπε...

Παντού ήμουν στα νιάτα μου, πέρασα απο όλη την αριστερά στην "μαξιμαλιστική" αγωνία μου να αλλάξω τον κόσμο.
Μετά είδα οτι η πραγματικότητα είχε πολύ μεγαλύτερη διάσταση απο αυτή που με άφηνε να δω το κάθε μαγαζί, έγινα ρεαλιστής και προσάρμοσα τις ελπίδες μου στο να βελτιωθεί ο κόσμος αντί να αλλάξει.

Γι αυτό -νομίζω, τελικά- γίνεται όλη η κουβέντα.

μαριάννα είπε...

Ο ανέστης έγραψε:
«Παντού ήμουν στα νιάτα μου, πέρασα απο όλη την αριστερά στην "μαξιμαλιστική" αγωνία μου να αλλάξω τον κόσμο.
Μετά είδα οτι η πραγματικότητα είχε πολύ μεγαλύτερη διάσταση απο αυτή που με άφηνε να δω το κάθε μαγαζί, έγινα ρεαλιστής και προσάρμοσα τις ελπίδες μου στο να βελτιωθεί ο κόσμος αντί να αλλάξει.

Γι αυτό -νομίζω, τελικά- γίνεται όλη η κουβέντα.»

Παρακολούθησα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας. Δεν είδα την εκπομπή, αλλά έχοντας ζήσει την Κανέλη τόσα χρόνια, θεωρώ ότι το πάθος της την οδηγεί πολύ συχνά σε υπερβολές που ούτε και η ίδια πιστεύει κατά βάθος.
Το τελευταίο σχόλιο του Ανέστη όμως, με καλύπτει στον απόλυτο βαθμό και νομίζω ότι είναι και η μόνη λύση, δείχνοντας ώριμη και προσγειωμένη πολιτική θέση και όχι κόκκινα κλαριά, αντάρτες στα βουνά και ραντεβού για φραπέ στην Ουτοπία ενώ οι «άλλοι» κάνουν παιχνίδι χωρίς εμάς...

ανεστης είπε...

Γειά και χαρά Ght
Δεν θα έπρεπε να είσαι Ελλάδα τώρα;

μαριάννα είπε...

Αθήνα είμαι μια βδομάδα τώρα.
Αλλά με σύνδεση κάρβουνο. Δεν κουνιέται φύλλο. Περιμένω το θαύμα εδώ και μέρες.

ghteytria@gmail.com