2/7/07

Αναδασωτέα κήρυξε την Πάρνηθα ο Καραμανλής! Ζήτω! Σωθήκαμε…

-Την κάψαμε την κουφάλα!

Ο Καραμανλής γνωρίζει πως απευθύνεται σε συνθηματολάγνους χαχόλους αφού μόνο αυτοί μπορούν πια να είναι ακροατήριο των ομιλιών του της παντομίμας και της μπουρδολογίας. Κήρυξε την Πάρνηθα αναδασωτέα!
Σηκώνει σχολιασμό αυτό; Αν ναι, μόνο ένα: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.
Η Πεντέλη κάηκε δύο φορές. Μία πριν 12 χρόνια περίπου και μία πριν 9. Οι βίλες πως ξεφύτρωσαν μέσα στα αναδασωτέα καμένα; Ποιος δεν τα γκρεμίζει αν είναι αυθαίρετα; Και να αναδασώσεις με τι; Με έλατα; Μέσα στις χαράδρες που δεν μπορούσαν να φτάσουν οι πυροσβέστες; Δε θα ήταν πιο απλό να είχε εφαρμοστεί ένα ελάχιστο πλάνο προστασίας του μοναδικού πλέον πνεύμονα της Αθήνας;

Όχι δεν είναι καθόλου απλό. Όχι όταν έχεις να κάνεις με ανεπαρκείς, ελάχιστους που δεν ασχολούνται με τίποτα όταν δεν κουβαλάει πίσω του μίζες και βόλεμα.
Αν τα είχαμε βρει στη μοιρασιά, και νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα είχαν αγοραστεί και θα είχαν επέμβει σε περισσότερες πυρκαγιές. Όχι όταν έχεις να κάνεις με χαμερπείς που έχουν επιχείρημα ότι «το άλλο κόμμα έκαψε πιο πολλά στρέμματα από εμάς»!
Όχι όταν έχεις να κάνεις με μηδαμινούς που δεν μπορούν να επιδείξουν ούτε μία (1) παραίτηση, έτσι για τα μάτια του κόσμου, που να πάρει η ευχή.
Όχι όταν έχεις Υπουργό Περιβάλλοντος που έχει ξεχάσει αυτή του την ιδιότητα και κρατάει μόνο αυτές που φέρνουν τζίρο. Θα ήταν χρήσιμο να κάνει ένα δημόσιο απολογισμό του έργου του για το περιβάλλον. Να μας πει ποια έργα σταμάτησε π.χ. λόγω «περιβαλλοντικών επιπτώσεων» ή τι έκανε για περιβαλλοντική αναβάθμιση.
Και υπουργός χωροταξίας δεν είναι; Δεν είναι αυτός που πρέπει να πει ότι μειώθηκε τόσο η αναλογία ελεύθερου χώρου ανα κάτοικο του λεκανοπεδίου, που η μόνη λύση πια είναι η μείωση που πρέπει να γίνει στον οικοδομικό συντελεστή;
Όχι δεν το είπε, κανείς δεν θα το πει.

Να δω ποιος πολιτικός νάνος θα έχει τα κότσια να το εφαρμόσει και να επωμιστεί το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται, αφού οι νεοέλληνες επιθυμούν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, στα μικρά οικόπεδά τους.

Κανείς δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να επιβάλλει κάλυψη στις ταράτσες των πολυκατοικιών είτε με πράσινο είτε με κεραμίδι για να μειωθεί η τεράστια απορρόφηση (και επανεκπομπή) θερμότητας, κανένας δεν βάζει χέρι στους αρχιτέκτονες της συμφοράς που καλύπτουν τα κτίρια με γυαλί. Κανείς από τους Δήμους δεν έχει θεσπίσει κίνητρα, επιβράβευση για δημιουργία κήπων και αύξηση πρασίνου από τους δημότες.
Ποιος να τα κάνει αυτά; Δεν έχετε δει ότι οι δύο χώροι πρασίνου, το Πεδίο του Άρεως και ο Εθνικός Κήπος είναι στα κακά τους χάλια; Παρατημένοι και απαξιωμένοι, χωρίς φροντίδα; Ας τα χτίσουμε κι αυτά τα πανάκριβα οικόπεδα επιτέλους...

Ποιος εκτιμάει τον «ελεύθερο χώρο»; Κανείς.
Γι αυτό χτίζεται νέο εμπορικό κέντρο στο Κέντρο Τύπου στο Μαρούσι, χτίζεται άλλο τεράστιο κτίριο στον Ιππόδρομο Φαλήρου. Θα χτιστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος από το παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, θα χτιστεί σταδιακά όλος ο Ελαιώνας παρά το ότι θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο, θα καλυφθεί δηλαδή με μπετόν σιγά-σιγά κάθε πιθαμή ανοιχτού ελεύθερου χώρου έτσι που να «αξιοποιηθεί», να «πάρει αξία», να έχει ενδιαφέρον.
Και κυρίως να κάνει βόλτα το χρήμα, να πέσουν προμήθειες, εργολάβοι και συνεργεία.
Δεν έχει καμία αξία ο ελεύθερος χώρος, το πράσινο. Κι ας μειώνει τη θερμοκρασία, κι ας απορροφά νερά, κι ας κάνει τη ζωή πιο υποφερτή στην πρωτεύουσα, κι ας διαμορφώνει αισθητική.

Τι περιμένουμε λοιπόν μετά την καταστροφή της Πάρνηθας;
Πλημμύρες (και πιθανά θύματα) με τις πρώτες βροχές, απόλυτο στέγνωμα του υδροφόρου ορίζοντα, αφού πλέον το νερό δεν θα συγκρατείται, ολοκληρωτική απώλεια των ελάτων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε χρονικό ορίζοντα μικρότερο των 100 χρόνων, μείωση της πανίδας, της βιοποικιλότητας και κυρίως περιμένουμε να ανέβει η μέση θερμοκρασία στην Αθήνα, να πουληθούν περισσότερα κλιματιστικά, να απαιτηθεί περισσότερο ρεύμα και να ξεκινήσουν περισσότερες πυρκαγιές από ακόμα περισσότερους σπινθήρες ενός δικτύου που πασχίζει να τα βγάλει πέρα.
Γι αυτό σας λέω, Μαζική Μετανάστευση τώρα! Πρόσφυγες να πάμε όπου μας δεχτούν.
Αφήστε τους εδώ να κυβερνώνται και να ψηφίζονται μεταξύ τους…

21 σχόλια:

cindaki είπε...

Αυτοί μας έχουν ανάγλη μόνο στις εκλογές. Μετά, καρφάκι δεν τους νοιάζει...

Απορώ ρε παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν ασυγκίνητοι;;; Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι; Που ζουν; Αλλά τι ρωτάω; Μέσα στις βίλες τους, πίσω από τους ψηλούς φράχτες τους, δεν τους αγγίζει τίποτα. Αυτοί είναι οι τελευταίοι που θα πάθουν ζημιά, πιστεύουν. Κούνια που τους κούναγε...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

και η μαλακια τσιστη μου ξερεις ποια ειναι;Θα τους ξαναψηφισουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε καν για πολιτικούς πρόσφυγες μας δέχοντε!
Είμαστε λέει δημοκρατική χώρα και δεν συντρέχουν λόγοι!

Я верю в Сталина είπε...

Γι' αυτό την έκανα ανέστη μου, γιατί νομίζεις; Γι' αυτό και για 2154432 λόγους μαζί μ' αυτό. Και βρήκα την υγειά μου...

ανεστης είπε...

Sofi
Εχεις αντίληψη του βαθμού πόρωσης και αναισθησίας που χρειάζεται για να είσαι "ευαίσθητος πολιτικός";

συκα
Ε, ας πάμε οικονομικοί μετανάστες, Εχουν ακόμα ανθρακωρυχεία στο Βέλγιο; Φάμπρικές στη Γερμανία; Μαυροκέφαλους παίρνουν ακόμα στη Σουηδία;
Όχι;
Ε, στο Μαρόκο τότε...

Πρεζα
Φυσικά και θα ξαναεκλεγούν οι ίδιοι, αλλά στις ερχόμενες εκλογές θα δεις αποχή σε επίπεδο πρωτοφανή. Κι αυτό θα είναι προοίμιο εξελίξεων.

Δημοσθένη
Βοηθό θες;

Ανώνυμος είπε...

ανέστης quote:
"...στις ερχόμενες εκλογές θα δεις αποχή σε επίπεδο πρωτοφανή. Κι αυτό θα είναι προοίμιο εξελίξεων."

Δηλαδή;
Μπορείς να το κάνεις πιο λιανά;

ανεστης είπε...

Να προσπαθήσω:
Θεωρώ ότι αυτό το κωμικοτραγικό πολιτικό σκηνικό με την Ελλάδα να καίγεται (και κυριολεκτικά και μεταφορικά, απο τα χιλιάδες προβλήματα) ενώ οι "πολιτικοί μας" να παίζουν τις κουμπάρε στα κανάλια, έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω" μια μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων πολιτών που σίγουρα είναι μειοψηφία αλλά είναι σεβαστού μεγέθους. Γι αυτούς που το δίπολο είναι αδιέξοδο, η αποχή θα είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας. Πιθανότατα ογκούμενος. Και παρα το γεγονός οτι τα επιτελεία των κομμάτων θα μαζεύουν τα χυμένα άντερά τους λέγοντας "ευτυχώς που δεν παάθαμε τίποτα", θα μελετήσουν τη δυσαρέσκεια και θα στρώσουν τον κώλο τους κάτω να παράξουν πολιτική και να δώσουν δείγματα γραφής.
Πιστεύω δηλαδή με δύο λόγια ότι με μια σοβαρή αποχή και μια σαφή απαξία του συστήματος μπορεί (λέω "μπορεί" και εννοώ "ελπίζω"), αυτό να φέρει μια κάποια ανανέωση ηθών και κατόπιν προσώπων.
"Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" ή "Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς";
Θέλω να ελπίζω στους πολίτες και όχι στους πολιτικούς δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Merci, με κάλυψες

Elias είπε...

μια μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων πολιτών που σίγουρα είναι μειοψηφία αλλά είναι σεβαστού μεγέθους
Είναι αρκετά σεβαστού μεγέθους: 2.326.000 εγγεγραμένοι κάθισαν σπίτι τους τις τελευτείες βουλευτικές εκλογές (για λόγους σύγκρισης, το ΠΑΣΟΚ είχε 3.003.000 ψήφους σ' αυτές). Ανάμεσα σ' αυτούς, σίγουρα ένα σεβαστό ποσοστό νιώθει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του ψηφίζοντας είτε τον Γιώργο είτε τον Κώστα (για τα μικρά κόμματα δεν το συζητώ).
Ο δικομματισμός έχει ήδη σπάσει, άσχετα τι λέει η Αλέκα.

BioLogos είπε...

@κουνούπι
Τα μεγέθη που παρουσιάζεις είναι εντυπωσιακά αλλα χαίρομαι γιατί επιτέλους βλέπω το δικό μου κόμμα να αποκτά δύναμη.Το κόμμα της λευκής ψήφου,της αποχής και -θα συμφωνήσω με αυτή τη δυνατή φράση-της απαξίωσης του συστήματος.Οι αρχοντες του τόπου ας καταλάβουν πλέον ότι δε μιλάνε σε πεντάχρονα και ότι τα πρόβατα δεν έχουν ανάγκη πλέον το βοσκό.Η ψήφος μας μαθαίνουν από μικρά παιδιά είναι το ύψιστο αγαθό και δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη σε μια δημοκρατική κοινωνία...μόνο που τα παραπάνω δεν ισχύουν,άρα τι να ψηφίζεις μέσω sms για τη ξανθιά σε ριάλιτυ τι στις εκλογές, το ίδιο και το αυτό.

Υ.Γ.Και εγώ είμαι ένας από τους ξενιτεμένους μαζί με πολλούς άλλους.Το μόνο που λέμε είναι ότι δεν λυπόμαστε που φύγαμε και δεν θα χαρούμε να γυρίσουμε πίσω.Και αυτό το συναίσθημα είναι ότι χειρότερο.

BioLogos είπε...

...διόρθωση στο ΥΓ γιατί ξαναδιαβάζοντας δε βγάζω νόημα τι μ@....@ έγραψα...δε χαιρόμαστε που φύγαμε και δε θα χαρούμε να γυρίσουμε πίσω.Συγνώμη για την αισχρή μου σύνταξη!

Я верю в Сталина είπε...

Αμε! Όποτε θες!!!!!!!

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Πως βλέπει ο επαρχιώτης την φωτιά στην Πάρνηθα?

"Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος..."

Άντε και δέχομαι την μετανάστευση αλλά γιατί να μην είναι εσωτερική?

Πάνε χρόνια τώρα που αναρωτιέμαι:

Γιατί οι Αθηναίοι δεν φεύγετε από την Αθήνα?

Τόσα χωριά στην επαρχία έχουν μείνει άδεια και ανεκμετέλευτα?

Γιατί προτιμάτε μια ζωή που ΔΕΝ ΖΕΙΤΕ σαν άνθρωποι αλλά σαν ποντίκια για να παραμείνετε σε αμφιβόλου οικονομικής απόδοσης εργασίες που δεν σαν καλύπτουν ψυχολογικά?

Πως αντέχετε να κάνετε παιδιά που δεν έχουν μέρος να παίξουν, οξυγόνο να ανασάνουν, επαφή με ομήλικούς τους, επαφή με φυσικό περιβάλλον?

Η Αθήνα δεν έγινε έτσι μόνο από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ αλλά και από τους ίδιους τους ΈΛΛΗΝΕΣ.

Όταν η εσωτερική μετανάστευση προς την πρωτεύουσα δεν διακόπηκε ποτέ εδώ και δεκαετίες τι περιμέναμε να γίνει?

Δέχομαι να βρίζουμε τους ανίκανους πολιτικούς, τους άμυαλους Έλληνες όμως γιατί να τους αφήσουμε στην απέξω?
Και αμυαλοσύνη είναι και να λες ότι εγώ θα συνεχίσω να μένω στο καράβι την ώρα που μπάζει νερά.

Η Πάρνηθα ήταν ένας υγειής πνεύμονας ενός σώματος γεμάτου αρρώστιες.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Σβετλάνα,

Προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημά σου. Επειδή ο βόθρος γέμισε να τον σκεπάσουμε και να φύγουμε; Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο μερικοί από τους Αθηναίους γεννήθηκαν εδώ και αγαπάνε την πόλη τους. Το πρόβλημα δεν είναι η Αθήνα αλλά όλα τα αστικά κέντρα που έγιναν στο δικό της αναρχικό πρώτυπο. Να νοιώθω ένοχος που δεν θέλω να ζήσω σε χωριό; Σε άλλα μέρη του κόσμου υπάρχουν πόλεις που είναι ακόμα ανθρώπινες. Συμφωνώ πως για την κατάντια φταίνε αποκλειστικά οι Έλληνες όμως δεν δέχομαι να βουλιάξω το καράβι επειδή μπάζει νερά.
Καλησπέρα.

ανεστης είπε...

Σβετλάνα να λες πάλι καλά που δεν φέυγουμε να γεμίσουμε την επαρχία και να την κάνουμε πολλές μικρες Αθήνες. Βλέπεις και η επαρχία την ίδια κυβέρνηση έχει, τους ίδιους δημάρχους και νομάρχες.

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, καλησπέρα,
ωραίο άρθρο και θέτεις πολλούς προσβηματισμούς ταυτοχρόνως. Εκτός από την Πάρνηθα, είναι σημαντική η άποψη για τις ταράτσες. Το είχα γράψει προ διετίας σε σχόλιο μου στην εφημερίδα και επεσαν πάνω μου οι αρχιτέκτονες να με φάνε, λέγοντας μου ότι γράφω βλακείες και ότι οι πολυκατοικίες μας δεν ειναι φτιαγμένες για φύτεμα....υγρασιες κλπ και ότι τα κεραμίδια δημιουργούν άλλου είδους προβληματα με τις ταράτσες ( ιδιοκτησίες...ποιός απλωσε τα ρουχα στην ταράτσα κλπ)
Ριτσα μασουρα

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Δεν προσπαθώ πλέον να πείσω κανένα.

Έχει δίκιο ο Ανέστης, όσοι περισσότεροι στην Αθήνα τόσο πιο ανθρώπινες οι (υπόλοιπες) πόλεις μας.

Ευτυχείτε!


:D

Ανώνυμος είπε...

Άντε να διαφωνήσω.... Μπορώ;
Δεν μπορώ...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μετά την καταστροφή θέλω να δω τις λύσεις που προτείνονται. Και δυστυχώς βλέπω ότι δεν θα γίνει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τις κουβεντες τις δουλειες σας οτι κανετε και βοηθηστε. Θελετε να βοηθησετε? Εδω είναι η προκληση λοιπον.
Αφηστε τις πορειες στους αορατους διοργανωτες που μαζεουν ψηφους για τα κομματικα αφεντικα τους και ΒΟΗΘΗΣΤΕ.
Η καταστροφη δεν εχει τελειωσει. ΧΡειαζεστε ολοι εκει εξω. Τουλαχιστον στο νεκροκρεββατο σας λιγον πριν το τελος θα το θυμαστε και θα λετε να εκανα κατι.... ημουν κι εγω εκει εσωσα την μολα, το φλαμπουρι,, και σας τα δινω παιδια μου
Εργατες χρειαζονται οχι στρατηγοι του καναπε
Βοηθηστε.... ΒΟΗΘΗΣΤΕ... οχι απο την καρεκλα του Η/Υ εξω στην μαχη .....ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΤΩΡΑ μπορουμε ακομη....


Αντιγράφουμε μήνυμα του Νίκου Κωστόπουλου, στελέχους της ENCO ΕΠΕ. Παρακαλούμε τουλάχιστον ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΟΥΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΝΕ. ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΜΕΣΣΙΑΝΟ ΝΕΡΟ-ΑΓ.ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΣΑΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΣΤΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ. ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΧΕΡΙΑ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΡΙΑ 24ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΜΑΚ.



ΣΗΜΕΡΑ-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ



ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟ ΤΗΛ. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6979 985913 Κωστόπουλος Νίκος