28/4/10

Το ΠΑΜΕ τα κατάφερε!

Μπλόκαρε την επιβίβαση των τουριστών του κρουαζιερόπλοιου Ζενίθ!

Και τώρα;

Διακόπτει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα το «Ζενίθ»;


Αναρωτιέστε ακόμη γιατί θριαμβεύει ο δικομματισμός;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν ...αναρωτιέται.
Όλοι κάνουν ότι αναρωτιούνται.

ανεστης είπε...

Ναι... έπρεπε να φτάσουμε στην οικονομική κρίση για να διαπιστώσουμε και την πολιτική "τοιαύτη".

ellinaki είπε...

Έχω στείλει σοβαρό σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό για το ζήτημα του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Ελπίζω να εισακουστώ.

Khlysty είπε...

Είστε όλοι αντικουμμουνισταί. ;-Ρ
Κατά τα λοιπά, μ'αυτά και μ'ετούτα, το ΚΚΕ έχει κατορθώσει, στην πλέον ευνοϊκή για το ίδιο περίοδο, να μην μπορεί να μαζέψει ούτε 1% παραπάνω απ' όσο παγίως παίρνει. Άμα αυτό τους αρκεί, εγώ περισσεύω...

ανεστης είπε...

Κhlysty
1.εγώ ειδικά εκτός των άλλων είμαι και χαμερπής.
2. Αν είχαν μυαλό θα ήταν κάποιοι άλλοι απο αυτούς που είναι!

Khlysty είπε...

Sorry που επανέρχομαι, αλλά άκουσε κανείς την απερίγραπτη λαλακία που είπε ο Μάκης Μαϊλης στο Mega για το Σύνταγμα (εν ολίγοις, ότι το ΚΚΕ δεν το αποδέχεται, γιατί είναι "αντεργατικό" ή, τέλος πάντων, κάτι σε αυτό το νόημα); Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που α) επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τον Πάγκαλο και όσα τους προσάπτει και β) προσπαθούν να αυτοκτονήσουν πολιτικά. Δεν χρειάζονται καν βοήθεια για να εκμηδενίσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν να αξιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τα μέτρα... Bravissima, ragazzi!!!

Khlysty είπε...

Δείτε κι αυτά:

http://www.skai.gr/articles/news/politics/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CE%BF%CE%9C%CE%9C%CE%B1%CE%90%CE%BB%CE%B7%CF%82290410/

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24569&catid=9

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11488953

Τελικά, απορώ αν τά'χουν χάσει και τα λίγα που είχαν...

ανεστης είπε...

@Khlysty
Ο Μαίλης πήρε τ όπλο του! και κύρηξε εμφύλιο. Θα περάσουν απο την αχτίδα της γειτονιάς μας να μοιράσουν πυρομαχικά;

Xavier είπε...

Εντελώς φιλικά, γνώμη μου είναι ότι κακώς αναπαράγεις ανακοινώσεις εκβιασμών συγκεκριμένων συμφερόντων.

ανεστης είπε...

Δεν αναπαράγω τίποτε που να μην "είναι εκεί".
Τι εννοείς;

Xavier είπε...

Είναι πολυεπίπεδο το θέμα.

Από τη μία προσωπικά δεν βρήκα καμιά αναφορά σε ξένη πηγή σχετικά με πρόθεση της πλοιοκτήτριας να διακόψει τις κρουαζιέρες του Ζενιθ.

Από την άλλη η είδηση που στον τίτλο έχει ερωτηματικό, μία μιλάει για "πρόθεση" της εταιρίας, στην επόμενη παράγραφο μιλάει για "ενδεχόμενο" και στην επόμενη μιλάει για "κοινοποίηση απόφασης". Όλα αυτά μαζί δεν γίνεται να ισχύουν, αν δεν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου.

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει ότι αν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών επιχηρήσεων χάσει μια δουλειά από ένα κρουαζιερόπλοιο θα απολυθούν 400 (!!!) άνθρωποι. Αν ήταν έτσι, ανάλογα με τα + και - των κρουαζιεροπλοίων κάθε φορά (γιατί δεν πιστεύω κάθε χρόνο οι δουλειές να είναι ακριβώς οι ίδιες), θα έπρεπε να προσλαμβάνονται ή να απολύονται εργαζόμενοι στο επίπεδο της χιλιάδας (και βάλε αν κάποια χρονιά οι δουλειές παραπάνε καλά ή άσχημα). Αν αυτό δεν είναι κοινοποίηση εκβιασμού από τον ΣΕΤΕ τότε δεν ξέρω τι είναι...

Και τέλος είναι ο ΣΚΑΙ... να το αναλύσω αυτό ή δε χρειάζεται;

ανεστης είπε...

Όχι δεν χρειάζεται να αναλύσεις για τον ΣΚΑΙ. Δεν ήταν το θέμα του ΣΚΑΙ, έπαιξε παντού και αυτό επειδή η Pulmatur έστειλε επιστολή που έλεγε οτι αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους θα έβγαζαν την Αθήνα απο τους προορισμούς.
Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για σένα, αλλά για μένα σημαίνει οτι ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τις πολιτισμικές μας παραξενιές. Κι αλλού γίνονται διαμαρτυρίες αλλά όχι έτσι που να σκάνε στα μούτρα των διαμαρτυρωμένων.

Xavier είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι αναπαράγουν με τόση ευκολία αυτή την είδηση (κατά τη γνώμη μου οικτρά διαστρευλωμένη) και αναφέρουν αυτά τα νούμερα (για 10 εκατομ. ευρώ και 400 απολυμένους) που είναι εντελώς εκ του προχείρου και τις πλάκας, και κανείς δεν εξετάζει το λόγο της κοινοτοποίησης που αφορά ακόμα μεγαλύτερες και πιο τεκμηριωμένες ζημιές για την ελληνική ναυτιλία και την ελληνική οικονομία κατ'επέκταση.

Xavier είπε...

Για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ κατά αυτής της μορφής κινητοποίησης είμαι. Αλλά η όλη εικόνα και διαχείριση της είδησης από τα περισσότερα ΜΜΕ μου βρωμάει πάρα πολύ. Τα ΜΜΕ κανονικά θα έπρεπε απλά να δημοσιοποιούν την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ και τις θέσεις του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας τη δεοντολογία.

ανεστης είπε...

Άκου: Όταν ακολούθησα την είδηση (AP), οδηγήθηκα σε διάφορα sites που την αναδημοσίευσαν ακριβώς όπως ήταν.
Σε ένα απο αυτά τα sites (να με συμπαθάς που δεν συγκράτησα τίτλο), είχε και μερικά σχόλια επισκεπτών απο κάτω. Έλεγε ποιπόν κάποια ότα "κι αυτή πριν μερικά χρόνια επισκέφθηκε την Ελλάδα για να δει την ακρόπολη αλλά λόγω μιας απεργίας την είδαν και την φωτογράφησαν απο κάτω".
Κι αυτό ήταν ταξίδι ζωής που έκαναν με οικονομίες πολλών ετών.

Είναι απλά τα πράγματα: Διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις και ανυπακοή να φάνε κι οι κότες, ειδικά όταν ευαγγελίζεσαι διαμετρικά πολιτικοοικονομικά συστήματα μπορεί πάντα να φωνάζεις χωρίς ποτέ να είσαι συνυπεύθυνος.

Όταν όμως αυτά τα μαξιμαλιστικά* που εμείς συνηθίσαμε (και δεν τα βλέπουμε καν πια) φτάνει στο "δια ταύτα" τότε έρχονται και οι λογαριασμοί - οι λυπητερές. Το κλείσιμο της Pirelli, της Nissan, η μείωση της τουριστικής κίνησης (δεν έχει η πουτάνα η Αθήνα πολλές ευκαιρίες), και πάει λέγοντας...

*μαξιμαλιστικό είναι το να ερμηνεύεις το κρουαζιελόπλοιο ως "συγκοινωνία" για να μιλήσεις για καμποτάζ, μαξιμαλιστικό είναι να απαιτείς να μην εφαρμόζεται ο νόμος (που ήδη έχει ψηφιστεί γα την άρση του καμποτάζ).

Xavier είπε...

Άλλο αυτό που λες, και άλλο η τακτική του να δημιουργείται κλίμα ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, ξεχνώντας ποιοι πραγματικά την έχουν καταστρέψει.

Αυτά τα βλέπω εντελώς εκ του πονηρού, για να αποτραπούν μελλοντικές κινητοποιήσεις.

ανεστης είπε...

Γιατί βρε Xavier μου το ΠΑΜΕ φρόντισε ο τρόπος της διαμαρτυρίας να είναι τόσο ηλίθιος, που έφτασε να γίνει η είδηση εις βάρος της ουσίας!

Φυσικό δεν είναι; Το να μοίραζαν δηλαδή λουλούδια με το θέμα αυτό σε ένα φυλλάδιο, θα ήταν πολύ "φλώρικη" προσέγγιση για τους έλληνες "Τσέ";