30/10/08

Τι ειν' η πατρίδα μας;


Η Ελλάδα δεύτερη πιο σπάταλη χώρα στην κατανάλωση νερού, είμαστε δηλαδή πίσω από τις ΗΠΑ!
Τις ΗΠΑ των τεράστιων λιμνών, των θεόρατων καταρρακτών, των αχανών ποταμών.
Δεύτεροι εμείς, που λέμε τον Κηφισό "ποτάμι", εμείς με τα μολυσμένα νερά που μας έρχονται απο βόρεια με κάθε είδους βιομηχανικά απόβλητα, εμείς με τα απόβλητα των χοιροτροφείων στον Αμβρακικό, εμείς με τους στερεμένους υδροφόρους ορίζοντες της Θεσσαλίας και τους μολυσμένους της Βοιωτίας, εμείς των μπάζων και των πλαστικών φιαλών σε κάθε ρεματιά.
Που λιώνουμε τα χιόνια στο κατώφλι με δεκάδες κυβικά, που διώχνουμε τη σκόνη και το χώμα με το λάστιχο γιατί βαριόμαστε να σκουπίσουμε, εμείς με τα γάργαρα νερά να τρέχουν από σπασμένους αγωγούς μέρες ολόκληρες, μέχρι να δεήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν την επισκευή.
Και να συνεχίζουμε να καλλιεργούμε άχρηστο και επιδοτούμενο βαμβάκι, να ποτίζουμε μέρα μεσημέρι με 40 βαθμούς και κανένας υπουργός να μη θέλει, να μη τολμάει να αλλάξει το παραμικρό.
Απλά να υπόσχονται την εκτροπή του Αχελώου αύριο, του Μισισιπή μεθαύριο (Χελλόου ακατοίκητα κρανία).
«Ο κάθε Έλληνας -λεει- καταναλώνει φαγητό, νερό και ενέργεια που ισοδυναμούν με την αποψίλωση 60 στρεμμάτων γης». Μαγκιά μας!
Προχτές έφυγαν τρεις φίλοι για κυνήγι στο Νευροκόπι και γύρισαν με 350 τσίχλες σκοτωμένες. Γιατί όχι; Μαγκιά τους!
Κι ας λένε όλα τα δεδομένα οτι η βιοποικιλότητα εξαφανίζεται με 100 φορές πιο εντατικούς ρυθμούς από το κανονικό.
Τώρα (αδύνατον να φαγωθούν τόσες τσίχλες από τρεις οικογένειες), ψάχνουν να τις δώσουν πεσκέσι για να μη πάνε στα σκουπίδια, να δικαιολογηθούν τα σκάγια.
Κι αυτή η θλιβερή επιβεβαίωση του Εγώ, αυτή η κατάχρηση αυτό το έγκλημα, αυτός ο διαγωνισμός μαλακίας, λέγεται άθλημα, λέγεται κυνήγι!
Βάζω στοίχημα οτι στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους «κυνηγούς» αναλογικά με τον πληθυσμό. Μαγκιά μας!
Μαγκιά που τρωμε σα να μην υπάρχει αύριο, μαγκιά που σπαταλάμε τα νερά μας, μαγκιά που πετάμε τα άδεια μπουκάλια από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας όπου τύχει.
Φτάνει να βάλουμε τη σημαία στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξουμε οτι αγαπάμε την πατρίδα μας!

7 σχόλια:

marayia είπε...

Και που να δεις την μαγκια του γνωστου εργολαβου Εμφιετζογλου( (Μηχανικη ΑΕ) που στο τριτο υπογειο του επι της Κηφισιας κτιριου οπου στεγαζονται τα γραφεια του, εχει βρει τρια πηγαδια νερό, το οποιο βγαζει καθημερινα με αντλιες και με εμφανη σωληνα το πεταει στα ομβρια!!Τα εδς και 50ετιας πηγαδια απο τα οποια οι γειτονες ποτιζαν τους κηπους τους στερεψαν ολα! Αποτελεσμα ..ολοι γυρω να ποτιζουν τα ..γκαζον με νερακι της ΕΥΔΑΠ! μΑΓΕΙΑ! γΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΑΦΩς Η ευδαπ, αλλα ουτε το ΙΓΜΕ,ουτε το ΥΠΕΧΩΔΕ ουτε ο Δημος ουτε κανενας! και..παει το νερακι! Eχεις καμμια ιδεα για το που θα μπορουσαν να απευθυνθουν και να βρουν το δικιο τους οι περιοικοι? Eκτος απο τον Τριανταφφυλοπουλο...?

marayia είπε...

αα ξεχασα να πω Μπραβο στα παλικαρια(?) που σκοτωσαν τις τρεις τσιχλιτσες! Τι τους εφταιγαν μωρε τα πετεινα του Ουρανου?Λεβεντομακακες!

ανεστης είπε...

@λιακάδα
Καλό αυτό ως θέμα! Ποιός έδωσε όμως άδεια να φτάσει σε τρίτο υπόγειο; Από εκεί να πιάσουμε το κουβάρι.

Ποιες τρείς τσιχλίτσες; εγώ 3650 είπα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάθε φορά λέμε τα ίδια, αλλά μόνο μένουμε σε λόγια. Στο χωριό της γυνάικας τα χωράφια είναι μη ποτιστικά, άνυδρη υψίπεδη περιοχή. Ωστόσο, όταν έπλενα μία μέρα το αμάξι μου με κουβά και σφουγγάρι (κουραστικό πολύ) οι γέιτονες με κορόιδευαν και μου έλεγαν να πάρω το λάστιχο. Είναι οι ίδιοι που κλαίγονται σε κάθε ευκαιρία για την έλλειψη νερού στο χωριό.

Βy the way, οι συγκρίσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είναι λάθος. Οι ΗΠΑ αποτλεούν ήπειρο και μόνο με την ΕΕ (μην πω Ευρώπη) μπορούν να συγκριθούν.

ανεστης είπε...

@δείμο
Ναι, λέμε τα ίδια όσο το πρόβλημα παραμένει απελπιστικά ίδιο. Το να μη το συζητάμε δεν θα δείξει οτι εξοικοιωθήκαμε με το πρόβλημα;
Η σύγκριση με τις ΗΠΑ γίνεται γιατί τα ίδια τα ευρήματα μας βάζουν σε συγκρίσιμη θέση. Κράτος με κράτος, κατανάλωση ανα κεφαλή. Τρόπος ζωής συγκρίνεται και όχι υδάτινα αποθέματα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ίσως σε αυτό το επιχέιρημα να έχεις δίκιο. Αλλά μην ξεχνάς ότι ο τρόπος ζωής εξαρτάται από την οικονομία (συγκρίνουμε κράτος και υποήπειρο) και από τα ίδια τα αποθέματα. Βέβαια, να θυμήσω ότι επί της ουσίας δε διαφωνούμε.

marayia είπε...

Λοιπον εγω θα σου δωσω την ακρη του κουβαριου εδω κι εσυ αν μπορεις ακουλουθα τον μητο της Αριαδνης και βρες την ακρη! Εγω προσπαθησα τοτε αλλα επεσα σε πολλα στεγανα! Την αδεια την εξεδωσε το πολεοδομικο γραφειο του δημου στον οποιον ειναι χτισμενο το κτιριο γραφειων της Μηχανικης ΑΕ ( επι δημαρχίας Τζανίκου και με υπευθυνο πολεοδομιας καποιον κ. Ρωτα)
Στη διαθεση σου οποια αλλα στοιχεια υπαρχουν..
Την καλησπερα μου αγαπητε Ανεστης