20/5/08

Τώρα είναι η ώρα να κλείσουμε το μαγαζί!



Τώρα είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει χαμός στα ΑΕΙ, να γίνει ξεσηκωμός για όλα. Για το άσυλο, για τα πανό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, για της εκλογές, για την αξιολόγηση, για το αν θα έχουμε ιδιωτικά ΕΙ ή αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε μόνο τα Δημόσια μπουρδέλο (όπου φυσικά "μας παίρνει").

Τώρα είναι η ώρα να φοβίσουμε και τους τελευταίους που επιμένουν να σπουδάσουν σ’ αυτό τον ωραίο ζωολογικό κήπο, να πάρουν τα ματάκια τους και να την κάνουν σιγά-σιγά με βαριές πηδηματάρες για την Μ. Βρετανία, ή για όπου αλλού, όπου οι σπουδές είναι σπουδές και όχι πρόφαση, οι καθηγητές είναι καθηγητές και όχι συντάκτες επιχορηγούμενων συγγραμμάτων και ερευνών και οι φοιτητές είναι φοιτητές και όχι εκκολαπτόμενοι εργατοπατέρες που εκπαιδεύονται στη συναλλαγή.


Η έκθεση των Βρετανικών πανεπιστημίων όπου στίφη ολόκληρα από υποψήφιους σπουδαστές-μετανάστες είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, σε λίγο δεν θα τίθεται καν θέμα επιλογών και εγγραφών, ολόκληρες αερογέφυρες θα παίρνουν όλους τους απόφοιτους των λυκείων για έξω, για την πολιτισμένη Δύση όπου έχουν πάρει τα πράγματα ελαφρώς πιο στα σοβαρά όπου τα παιδιά θα επιλέγουν το ίδρυμα της αρεσκείας τους αφού πρώτα φτάσουν και πουν "γλίτωσα".

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ακόμα πιο αριστερότερα, αβαντάρουν όσο μπορούν περισσότερο τους κομματικούς κλώνους τους στο να μην αφήσουν να περάσουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα του να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές στις εκλογές(!), ενώ ο Καραμανλής και ο Στυλιανίδης ελπίζουν οτι θα γίνει μπάχαλο η κατάσταση για να ξεβρακωθεί η αντιπολίτευση, να γυρίσει ο κόσμος σε ακόμα πιο συντηρητικές απόψεις (είναι μετά να αναρωτιέσαι γιατί επανεκλέγεται η ΝΔ;)

Και στη μέση τα παιδιά που ελπίζουν να σπουδάσουν και να μην καταταγούν κι αυτά στη στρατιά των 700 ευρώ, που φυσικά οδηγούνται εξαναγκαζόμενα με την εισαγωγή τους στα "Ανίατα Ευτελέστατα Ιδρύματα" στις κομματικές οργανώσεις που επίσημα πια παίζουν το ρόλο του συμβουλάτορα / ινστρούχτορα / καθοδηγητή υποκαθιστώντας το ρόλο του πανεπιστημίου και δοξα τω θεώ μια χαρά περνάμε το αυτό ελπίζουμε και για σάς στα ξένα. Δεν οφηγούνται στις οργανώσεις απο ιδεολογία, όχι... για πρακτικούς λόγους το κάνουν, γιατί αν δεν καταταγούν θα είναι απελπιστικά "αβοήθητοι" (μάθημα 1ον: "μπες σε παράταξη να βολευτείς")

Κι αυτά με τις ευλογίες της "αριστεράς" που θέλει να φέρει και το επίθεμα "προοδευτική" αλλά είναι βαθύτατα υποκριτική. Βλέπετε μέχρι τώρα κανείς στη συζήτηση για Ιδιωτικά ή μη ΑΕΙ δεν είπε οτι είναι άσχετο το αν θα επιτραπούν ή όχι, με την απαραίτητη αναβάθμιση των Δημόσιων. Κανείς δεν είπε δηλαδή το απλούστατο, οτι τα δημόσια ΑΕΙ είναι ανάγκη να λειτουργήσουν μακρυά απο τα γνωστά σημερινά καρκινώματα είτε γίνουν είτε δεν γίνουν τα ιδιωτικά!

Γι' αυτό σας λέω, θα κάνετε μεγάλο καλό αν βάλετε ένα χεράκι να κλείσει μια ώρα νωρίτερα το "μαγαζί"...

(Μ' αυτά και μ' αυτά έγινε ιδιαίτερος άθλος το να λες σήμερα οτι είσαι αριστερός).

15 σχόλια:

Agobooks είπε...

Μπορώ να βοηθήσω κύριε, να δώσω ένα χεράκι; :)

ανεστης είπε...

@n.ago
πως θα βοηθήσεις; θα οργανώσεις τα τσάρτερ;

BioLogos είπε...

Κάποιος μπορεί να πει (και το έχουν πει) ότι είναι προτιμότερο να το διαλύσουν παρά να προχωρήσει η Βουλή σε αναθεώρηση.
Όπως έχουν τα πράγματα και αν το δούμε ρεαλιστικά,όσοι τελειώνουν το Λύκειο ή παίρνουν το πτυχίο,απλά θα ετοιμάζουν βαλίτσες για Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία κτλ.
Καλό είναι επίσης να καταλάβουμε ότι η Αριστερά δεν υπάρχει στο πανεπιστήμιο, παρά πλεον πωρωμένα παιδάκια,που τα έχουν κοροϊδέψει.Όταν θα παρακαλάνε τους μπαρμπάδες τους να τους χώσουν σε καμιά τράπεζα στο μέλλον θα τα κάνουν όλα γαργάρα.

Με τις υγείες μας λοιπόν και όπως φαίνεται, το τελευταίο τρένο το χάσαμε ήδη με άλλον ένα "εμφύλιο".

ΥΓ.Ο σημερινός τριτοετής έχει διδαχτεί σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τα μισά με τις καταλήψεις...και στο μέλλον που θα είναι άνεργος και άσχετος ας φωνάζει ότι του έφταιγε ο υπουργός Παιδείας και το κράτος.

ανεστης είπε...

@biologos
Εχω δει το έργο με παιδιά που πάνε να πιάσουν δουλειά και είναι αλλού ντ' αλλού σε οτι αφορά την επαφή με ην επαγγελματική πραγματικότητα. Αυτοί θα πάνε να δουλέψουν αλλού; Με επώνυμο "Καραμήτρος" ίσως;
Εμένα πάντως με ενοχλεί πάρα πολύ μια αριστερά που κρατάει αυτά τα άμοιρα αιχμάλωτους.

patsiouri είπε...

Και γιατί αντί να τα κλείσει τα δημόσια δεν τα πουλάει κι αυτά ετοιμοπαράδοτα?????????

Khlysty είπε...

Αν θέλεις μια απάντηση σε διάφορα ζητήματα που θέτεις, δες αυτό: http://khlyst.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html. Νομίζω ότι λέει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο συνολικά η πολιτική αντιλαμβάνεται την ανώτατη εκπαίδευση. Όσο για την Αριστερά, νομίζω ότι πολύ απλά παίζει κι αυτή το παιχνίδι της. Αλλού, όμως, είναι τα κύρια προβλήματα. Αν αυτά εξέλειπαν, οι φοιτητοπατέρες δεν θά'χαν χώρο στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Νομίζω ότι όλοι βλέπουμε το δέντρο/α και χάνουμε το δάσος. Α, κι ένα κουίζ: ποιοι ήταν οι βουλευτές που έκαναν τη μεγαλύτερη βαβούρα όταν ο Αρσένης επιχείρησε να χωρίσει τους πανεπιστημιακούς σε "πλήρους & αποκλειστικής" και σε "μερικής" απασχόλησης, αφαιρώντας προνόμια από τους δεύτερους;...

K-Top είπε...

Προσωπικά πάντως το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε στη ζωή μου μέχρι τώρα είναι το γεγονός ότι δεν πέρασα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Άγιο είχα!!! :p

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Όταν ο αριστερός (να με πάρει ο διάολος) Αλαβάνος έλεγε πριν κανά χρόνο ότι "είμαστε με τον μαθητή του 10", αυτό ήταν η ταφόπλακα της αριστεράς. Μιας αριστεράς που διαχρονικά και ειδικά σε θέματα παιδείας, μόρφωσης και καλλιέργειας ήταν ελίτ(και καλά έκανε). Ε λοιπόπν αυτή την αριστερά τώρα την θέλουν με τον μέτριο, δείχνοντας ποιες είναι οι προσδοκίες μας από αυτούς.

ανεστης είπε...

@απειρωτας
Πρόσεξε τώρα: Παλιά οι μαθητικές οργανώσεις του ΚΚΕ έλεγαν "Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα"!
Είδες πως αλλάζουν τα πράματα;

ανεστης είπε...

@atron
"Καλά εσύ γλύτωσες νωρις"...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Τη δεκαετία του '60 όταν η αριστερά πραγματικά πρωτοστατούσε και καινοτομούσε τόσο σε αγώνες όσο-κυρίως-σε προτάσεις, κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων η πρόταση κατέλειγε πάντα έτσι : "...μετά το πέρας των μαθημάτων θα συγκεντρωθούμε για πορεία διαμαρτυρίας..."
Αυτή η μικρή λεπτομέρεια το "μετά το πέρας των μαθημάτων" κάνει τη διαφορά. Δείχνει το κίνητρο.

ανεστης είπε...

@απειρωτας
κρύβε λόγια, αν τα πεις σήμερα αυτά θα θεωρηθείς αντιδραστικός απο όσους γαλουχήθηκαν στην μεταπολιτευτική δημοσιουπαλληλική και εργατοπατερίστικη νοοτροπία.

BioLogos είπε...

Aνέστη μην τα αποκαλείς καθόλου άμοιρα...στο να κλαίγονται και να το παίζουν θύματα είναι πρώτα αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα δείξουν όλο το ευκαιριακό τους μένος και θα πατήσουν επί πτωμάτων για να κάνουν το δικό τους αυτά τα...άμοιρα παιδάκια.
Και όσο για την Αριστερά στο Πανεπιστήμιο εννοείται πως μιλάμε για πολλές αριστερές πάντα.Όποια βολεύει τον καθένα, όπου ο στόχος είναι ποιός θα πει περισσότερες ατάκες στο αμφιθέατρο την ώρα της γ.σ για να "ταπώσει" τον αντίπαλο.Φυσικά οι ΔΑΠίτες είναι σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν και οι Πασπίτες είναι απλά θλιβεροί και σχεδόν κωμικοτραγικοί.Όλοι αυτοί δεν ξέρουν τί κάνουν, τί θέλουν και που πάνε.Τα έχουν υπνωτίσει και το πανεπιστήμιο οδεύει με αυτόματο πιλότο πάνω στο βουνό...Όλοι οι φοιτητοπατέρες και τα πρόβατά τους, οι τάχαμου αγωνιστές και επαναστάτες της κλανιάς έχουν ήδη βάλει το κερασάκι στην τούρτα της ιδιωτικοποίησης και όταν θα χτυπάνε το κεφάλι τους στη γωνία θα είναι αργά.

Ας πρόσεχαν.Εγώ δε συγχωρώ κανέναν κι ούτε λυπάμαι κανέναν από αυτούς.
Τρία χρόνια σπασμωδικές κινήσεις...

ανεστης είπε...

@biologos
Εξακολουθώ να επιλέγω να τα αποκαλώ "άμοιρα". Μπαίνουν στις πολιτικές νεολαίες αναγκαστικά και σε χρόνο dt έχουν γίνει πιόνια του χειρότερου συστήματος που συνθλίβει κι αύτά και τα επόμενα. Κανείς δεν τα είχε προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίσουν, οι γονείς βλέπεις άφησαν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, όταν ακόμα δεν είχαν φτάσει οι "πολιτικές" νεολαίες να μοιράζουν θέσεις parking για να προσελκύσουν μέλη.
ούε εγώ τελικά μπορώ να πω οτι τα λυπάμαι, μπορεί να αναρρηχηθούν στην κομμτική ιεραρχία (για τα εντός βουλής κόμματα μιλάω) και να βρεθούν παράγοντες. Οπότε καλύτερα απο τους απόφοιτους που θα ψάχνουν για δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

@anesths κια η αριστερά ..κουβέντα για το πάπλωμα ... Καμία συζήτηση! το 8έμα σεν είναι τα Ιδιωτικά ή μη ΑΕΙ.Δεν τολμά να ομολογήσει ( πόσο μάλλον να κάνει κάτι ) άσχετα με το αν θα επιτραπούν ή όχι, για την απαραίτητη αναβάθμιση των Δημόσιων ΑΕΙ μας! μετά αναρωτιέται κανεις γιαί νιώ8ει πολιτικά αστεγος!
και το βόλεμα από τις παρατάξεις , προς τους εργατοπατέρες συνδικαλισμένους φοιτητές οργιάζει!
εβγαλα σπυράκια χτες σαν άκουσα προς πρωτος με υποτροφία συμφοιτητής γνωστού μου παιδιού είναι με υποτροφία, γιατι παρ όλο που σαν φοιτητής είναι αχετος δεν χρωστάει μα8ήματα!) αμ πως να χρωστάει όταν ανταλλάσει το πέρασμά τους και μάλιστα με ψηλό βα8μό προσφέροντας ψηφουλάκια σε διάφορους κα8ηγητες για εκλογή τους στις πρυτανικές? η συναλλαγή είναι καρκίνωμα ..και δυστυχώς πάει σύννεφο!
την καλημέρα μου ...
Υγ. εχεις προσκληση για μπλογκοπαίχνιδο .. αν 8ες δες την