19/5/08

Ξανά Βγενοπουλο-μαχίες

Νέος κύκλος αντιδράσεων επειδή ο Βγενόπουλος κατέθεσε μήνυση και κατά του Γιώργου Παπανδρέου.
Μερικοί δε, στη Blogoσφαιρα ένοιωσαν τόσο αλληλέγγυοι με τον ΓΑΠ που καλούν τώρα τον κόσμο να κάνει μποϋκοτάζ στις εταιρίες συμφερόντων Βγενόπουλου!
Mπορεί να μην έκανες ποτέ μποϋκοτάζ για την ακρίβεια που σε ληστεύει, αλλά θα κάνεις τώρα γιατί έγινε αγωγή στον ΓΑΠ!

Τις απόψεις μου τις κατέθεσα πριν λίγο καιρό με την ευκαιρία της μήνυσης κατά Τσίπρα. Ασχολούμαι σήμερα γιατί μου προξενούν έκπληξη οι αντιδράσεις απο τα Μέσα και τα κόμματα.

Μετά από μια συζήτηση για τον ΟΤΕ στη Βουλή επιπέδου νηπιαγωγείου (εσύ δεν δούλεψες ποτέ σου, ναι αλλά εσύ δεν κάνεις ούτε για περίπτερο...), διαφωτιστήκαμε επαρκώς για την ικανότητα των πολιτικών μας να χαράσσουν μέλλον για τη χώρα, αλλά αποτύχαμε να μάθουμε πως χάθηκε ο οργανισμός.
Θαυμάστε τώρα τις ανακοινώσεις:

Το ΚΚΕ:
Η αγωγή που κατέθεσε ο καπιταλιστής Βγενόπουλος κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ αποτελεί μια απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων. Είναι ένα ακόμα στοιχείο που φανερώνει το πόσο έχει αποθρασυνθεί το κεφάλαιο.”

O Βγενόπουλος καπιταλιστής; Ανατρίχιασα... Υπάρχουν ακόμα καπιταλιστές στην Ελλάδα; Καλά, ποιο κολχόζ άφησε να αναπτυχθούν τέτοια παράσιτα; Αν το ΚΚΕ ξέρει κι άλλους καπιταλιστές μπορεί να μας τους υποδείξει; Με αλφαβητική σειρά παρακαλώ.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είχαν την ίδια έμπνευση και δήλωσαν:
«η αγωγή του επικεφαλής της MIG ακολουθεί έναν ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο για την πολιτική ζωή του τόπου και τη δημοκρατία»
Και
« (ο Βγενόπουλος) ακολουθεί ένα δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο για τη πολιτική ζωή του τόπου, για την ελευθερία της έκφρασης για την ίδια τη δημοκρατία» (Τσίπρας)

Προφανώς ξέχασαν και οι δύο οτι οι επιχειρηματίες δεν είναι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, αυτό που τους αφορά είναι η δική τους δραστηριότητα, οι επενδύσεις και οι μετοχές τους.
Αυτός είναι άλλωστε ο μόνος λόγος που η διακυβέρνηση του τόπου δεν έχει ανατεθεί ακόμα σε ιδιωτική εταιρία. Αν έπρεπε να είναι υπόλογοι και για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας να είναι σίγουροι οι πολιτικοί μας ότι πιθανότατα τώρα θα ψάρευαν σε ένα ωραίο νησί.

Έπειτα η κατάθεση αγωγής γίνεται στα πλαίσια του νόμου και της δημοκρατίας. Είναι δηλαδή ένας θεμιτός τρόπος για κάποιον που νοιώθει οτι αδικείται. Ούτε αντισυνταγματικό είναι, ούτε καμιά απειλή για οποιονδήποτε συνιστά (εκτός φυσικά για την ασυλία και τις ανέξοδες ρητορείες που έχουν κακομάθει τους πολιτικούς μας).
Και φυσικά δεν συνιστά απειλή για την ποιότητα της δημοκρατίας ή για εμάς που περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια της διαμάχης μεταξύ της "ελεύθερης αγοράς" που δημιούργησαν και του "σοσιαλισμού" που εκπροσωπούν...

Πάντως (και επαναλαμβάνοντας οτι δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Βγενόπουλου) πρέπει να παραδεχτούμε ότι αγενός αυτός αναδυκνείεται σε ένα πολύ χρήσιμο πρόσωπο και αφεταίρου αναδεικνύεται και μια μεγάλή αλήθεια.

Κατ αρχήν κατάφερε να στερήσει τον ΟΤΕ από μια κυβέρνηση που έπαιξε με το χρηματιστήριο χωρίς να ξέρει τους βασικούς του κανόνες (νόμιζαν οτι απλά θα τράβαγαν χρήμα και τους έσκασε στα μούτρα!).
Kindergarden αποδείχτηκε το London School of Economics! Αλλά πάλι αυτοί αρχές διδάσκουν, δεν σου κάνουν μεταμόσχευση εγκεφάλου.

Και τώρα καταφέρνει να φέρει για πρώτη φορά στη ιστορία τους αντιμέτωπα τα κόμματα με τις συνέπειες των δηλώσεων που τόσα χρόνια έκαναν ανέξοδα. Και τους αναγκάζει να στέκονται αμήχανα μπροστά σε ένα αυνήθιστο «διάβημα».

Για να αποκαλυφθεί η απύθμενη ένδεια που δέρνει την πολιτική σκηνή.

9 σχόλια:

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Επίσης περιμένω ΜΙΑ φορά σ'αυτή τη ζωή ένα κόμμα να κάνει μήνυση σε ΕΝΑΝ επιχειρηματία όταν αυτός θα γράφει τους νόμους...ξέρεις που, πχ όλοι αυτοί που μετατρέψει σε βόθρους λίμνες και ποτάμια.

ανεστης είπε...

Αμήν και πότε!
κόμμα, κυβέρνηση αλλά και ένωση πολιτών, καταναλωτών...
απίστευτες ρουχλες έχουμε γίνει και μας φαίνεται περίεργος ο Βγεν που υπερσπίζεται τα δικά του συμφέροντα

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχω να πω είναι: αν πας περίπτερο πάρε μου κάτι:ΡΡΡ
(αν έχεις facebook, σίγουρα το ξέρεις και btw κάνε με add να σου στείλω - ναι, το θέμα είναι σοβαρό και μια χαρά τα γράφεις αλλά με έφαγαν τα social media και μένα)

ανεστης είπε...

facebook εγώ;;;
Καλά, κυρία μου για ποιόν με περάσατε;

FuSmOKer είπε...

Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν.
Έχω σχεδόν το ίδιο θέμα :)
Τις απόψεις μου τις λέω εκεί.. για να μην απλώνω σεντόνι εδώ.

ci είπε...

Οκ. Μείνε εκτός social media και χάσε τα καλούδια από το περίπτερο...

:D

Khlysty είπε...

Τό'ξερα ότι θα σε τσίγκλαγε το νέο σίριαλ Βγενόπουλου -αλλά, τουλάχιστον χρονικα, σε πρόλαβα, οπότε δεν λέω τίποτα εδώ, δες το blog κι άμα θες το συζητάμε... Α, ναι, περιττεύει να πω ότι συμφωνώ μαζί σου για τα περί μποϋκοτάζ των εταιρειών του Βγενόπουλου.

Elias είπε...

Ο Βγενόπουλος δεν είναι "καπιταλιστής" (κατά ΚΚΕ), είναι διαχειριστής του κεφαλαίου της MIG. Ένας υπάλληλος -ακριβοπληρωμένος μεν αλλά υπάλληλος.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι η σύγχρονη Αριστερά έχει ένα θεωρητικό κενό: δεν έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στο σύγχρονο καπιταλισμό η διοίκηση/διαχείρηση, σε σχέση με τον καπιταλισμό των αρχών του 20ου αιώνα που μετρούσε κυρίως η ιδιοκτησία.

ανεστης είπε...

@elias
Αυτό λέγεται "δογματισμός". Η αδυναμία προσαρμογής, η αίσθηση της πραγματικότητας. Απαντάται σε όσους έχουν ένα μπούσουλα που ακολουθάται μονολιθικά. Όπως και οι ζηλωτές θρησκόληπτοι.