5/5/08

Σ.Κ.Α.Τ.Α. (Σκοτάδι, Κενό, Αδιέξοδο, Τέλμα και Απραξία)

Γύρισα άδειος!
Μια εβδομάδα μακριά και άδειασα εντελώς...

Δεν έχω καμιά διάθεση να μιλήσω ούτε για Πρωτομαγιές ούτε για Πάσχατα, ούτε για την οργιαστική φύση που συνάντησα, ούτε για το πόσο καλά πέρασα με την παρέα μου, ούτε με ενδιαφέρει να συμμεριστώ τα αισιόδοξα και τα θετικά. Oύτε όρεξη για μουσικές δεν έχω!

Σε τοπικό επίπεδο: Σε ένα κράτος-οπερέτα φτάνει ένα πρεζόνι για να ξεβρακώσει τον κρατικό μηχανισμό και ειδικότερα αυτόν που είναι επιφορτισμένος με την «τάξη» (που εδώ και χρόνια πολλά τώρα είναι ένα χονδροειδές καλαμπούρι), όταν οι συνέπειες των καλαμπουριών αυτών είναι τραγικές απώλειες που μετριούνται σε ανθρώπινα θύματα, όταν η κομματικές μηχανές έχουν κάνει κιμά τα πάντα και οι πολιτικοί προϊστάμενοι ποζάρουν αυτάρεσκα προσποιούμενοι τους υπουργούς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο: Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση. Η έλλειψη τροφίμων, η τιμή του πετρελαίου και η αδυσώπητη κερδοσκοπία που φανερώνει το πιο επικίνδυνο και κυνικό πρόσωπο του καπιταλισμού αλλά και τις σάπιες βάσεις του, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί ανήμπορη να επιβάλλει όρους και μέτρα, να φέρει μια οποιοδήποτε ισορροπία.
Και μέσα σε όλα αυτά η «ηγεσία» να είναι ανίκανη για οποιοδήποτε σχεδιασμό, πλάνο και πράξη, τα πολιτικά κόμματα να είναι απίστευτα βυθισμένα στη γαλάζια νάρκη τους, την πράσινη εσωστρέφεια, τον κόκκινο δογματισμό και την πορτοκαλιά αυτoθαυμαζόμενη αλλά άσχετη ατζέντα.
Αδιέξοδο!

19 σχόλια:

Elias είπε...

Έτσι ήταν πάντα η Ελλάδα από τότε που τη θυμάμαι. Εγώ το έχω πάρει απόφαση πια.
"Από τύχη ζούμε!...", μου έλεγε ένας κύριος πριν λίγο καιρό.

Μην τα φορτώνεις όμως όλα στις κομματικές μηχανές και στους πολιτικούς προϊσταμένους. Οι φαύλοι δεν γίνονται δαχτυλοδειχτούμενοι σ' αυτή τη χώρα, οι αρπακολλατζήδες δεν απομονώνονται. Η μετριότητα κυριαρχεί επειδή όλος ο κόσμος αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Το σάπιο που υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας είμαστε εμείς, οι Δανιμάρκιοι (ή Δανιμαρκέζοι).

ανεστης είπε...

Το "απο τύχη ζούμε" το λέω κι εγω συνέχεια. Αλήθεια είναι.
Ξέρεις όμως γιατί τα φορτώνω στα κόμματα; Γιατί τυπικά τουλάχιστον αυτά είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να διαθέτουν ιδεολογία, να διαμορφώνουν ήθη, να ηγούνται της κοινωνίας. Και ο νόμος της μετριότητας που λες ισχύει στο ακέραιο αλλά τσούζει όταν κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή. Οι φαύλοι γίνονται δακλτυλοδεικτούμενοι για λίγο καιρό, γιατί συνεχώς προκύπτουν νέοι. "Αποπέμπονται" απο τα κομματικά όργανα για λίγο καιρό (μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός) και μετά επανακάμπτουν "καθαροί" και δριμύτεροι. Και καλά κάνουν, γιατί οι ίδιοι ξανα-εκλέγονται απο τους "Δανιμαρκέζους" που λες κι εσύ.
Άξιοι της τύχης μας.
Ο φόνος τους οδηγού, αυτοκτονία ήταν τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι νοιώθω και εγώ..όχι όμως μετά την πρωτομαγιά αλλά από τότε που γύρισα στην Ελλάδα.
Απελπισμένη θα ήταν η σωστή λέξη.

ανεστης είπε...

Αν μπορούσες να μη γυρίσεις, θα γύριζες;

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση τροφίμων είναι ψιλο-τεχνητή. Χρηματιστήριο.
Περιμένουν στη γωνία με τα μεταλλαγμένα-σωτήρες. Πρέπει να πεινάσουν αρκετοί για να αναφωνήσουν "ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ! Όσο-όσο!"

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Έλα τώρα! Δεν θέλω απαισιοδοξία! Γύρισες "πεσμένος" ενώ μπροστά μας ανοίγονται δρόμοι ακόμα χειρότεροι. Σκέψου τις δυσκολίες του μέλλοντος και πάρε τα πάνω σου.

BioLogos είπε...

Πάνω σε αυτό που λέει ο Espoir:

Herald Tribune από το άρθρο με τίτλο
"In lean time,, biotech grains are less taboo"

...non-engineered corn cost Korean millers about $450 a metric ton, up from $143 in 2006. Genetically engineered corn costs about $350 a ton.

Kαι πιστέψτε με μπορούν να προκαλέσουν ή να εκμεταλλευτούν μια τέτοια κρίση εταιρείες όπως οι Monsanto,Bayer CropScience,BASF κτλ.Το αν θα το κάνουν είναι άλλο θέμα.

Στα δικά μας τώρα.
Κάθε πέρσυ και καλύτερα και επαυξάνω σε αυτό που λέει ο Απειρωτάς.Ας κάνουμε πέτρα το στομάχι και καλά θα κάνουμε να συνηθίσουμε την γκρίνια μας γιατί είναι απόλυτα δικαιολογημένη στο μικρό μας μπουρδέλο (σχώρνα με Ανέστη).Έρχεται Γιουροβίζον και θα τα ξεχάσουμε όλα.

ΥΓ.Ανέστη ξέχασες τους ανεργοπατέρες καπελάτορες-μπούληδες της γενιάς των 700 ευρώ.

ανεστης είπε...

@espoir / βιολόγος
σαφώς και είναι τεχνητή η κρίση, αλλά τι δείχνει; οτι ο καπιταλισμός θέλει να βγάλει λεφτά απο παντού, ακόμα και απο την κάθε ετήσια καλλιέργεια με πατενταρισμένους σπόρους. Πόσο θα αντέξει ο τρίτος κόσμος;
Πάμε ντουγρού για την επόμενη παγκόσμια "γαλλική" επανάσταση.

@απειρωτας
σκέφτομαι τα χειρότερα και θέλω να πάω για ένα μεγάλο ύπνο (ή να δω τη γιουροβίζιον που λέει κι ο βιο-λόγος αλλά αυτό παραείναι γκέι για τα γούστα μου).

BioLogos είπε...

Μα θα τα βγάλει βρε Ανέστη τα λεφτά η κορπορεησοκρατία είτε το θέλουμε είτε όχι.Στην εποχή που ζούμε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι "Γαμώ το τάϊμινγκ μου γαμώ"!Το χεις πει κι εσύ νομίζω (ή απλά θυμάμαι κάτι άσχετο).

Περί πατενταρίσματος.
Είχα πει κάποτε σε καθηγητή (όχι ελληνορθόδοξο) με παιδική αφέλεια:"Άντε κύριε καθηγητά ευκαιρία για δημοσίευση".Και μου απάντησε "Τρελός είσαι?Και να πετάξουμε λεφτά από το παράθυρο?Πρώτα θα πατεντάρουμε."
Το ακαντήμια έτσι λειτουργεί έξω και εμείς ακόμα κοπτώμαστε για τα ιδιωτικά.Τελοσπάντων σπαμάρω πάλι και άρχισα τα παραλληρηματικά μου.


ΥΓ.Πρόσεχε...είναι πολίτικαλυ ίνκορεκτ ο όρος "γκευ" σε τέτοιο κόντεξτ (έχω λόουερ).
Και στη βλογκόσφαιρα μπορούν να σε ρίξουν στην πυρά για τέτοια θέματα.

ανεστης είπε...

Ναι θα τα βγάλουν τα λεφτά, όπως τα έβγαλαν και με το DDT. Σταμάτησαν τότε να πεθαίνουν απο ελονοσία και πεθαναν απο καρκίνο (ακόμα πεθαίνουν). Με τα μεταλαγμένα δεν ξέρω αν θα πεθάνουμε, μπορεί απλά να μη πιάσουμε δάκο και μουχρίτσα.


Οχι το "γκέι" περνάει στο κάρεντ κόντεξτ (σε πέθανα), το έχω τσεκάρει. Το "έχω λόουερ" σαν αρρώστια ακούστηκε. Αν έλεγα "αδερφίστικο" θα με έριχναν στην πυρά (δεν τόπα, δεν τόπα)

Elias είπε...

Από περιέργεια και μόνο ανέτρεξα στο αρχείο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, να κάνω μία σύγκριση με το φοβερό εκείνο περιστατικό του 2001. Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεώτεροι:

16 Φεβρουαρίου 2001: Ο Κώστας Πάσσαρης, από τους πιο αδίστακτους δολοφόνους και κακοποιούς, βρίσκεται φυλακισμένος περίπου ένα χρόνο στον Κορυδαλλό. Από το φθινόπωρο παραπονιέται για «δυνατούς πονοκεφάλους και κρίσεις επιληψίας» [δηλ. παθήσεις που δεν επαληθεύονται εύκολα από ιατρικούς δείκτες ή από εξωτερικά συμπτώματα• ο καθένας μπορεί να παραστήσει ανέξοδα τον επιληπτικό]. Μεταφέρεται τακτικά σε διάφορα νοσοκομεία για εξετάσεις, οι οποίες δεν βρίσκουν κάτι το παθολογικό. Το ίδιο το προσωπικό της φυλακής κατά καιρούς τον προειδοποιεί να πάψει να παριστάνει τον άρρωστο.
Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας, ο Π. μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό [πολύ μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού, θα μπορούσε να είχε πάει στο Νοσοκομείο της Νίκαιας]. Τον συνοδεύουν δύο έμπειροι αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών και ένας φρουρός των φυλακών [η συνήθης ρουτίνα, ενώ έχουν να κάνουν με ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό]. Μόνο ο ένας από αυτούς φέρει όπλο [νομίζουν ότι μεταφέρουν έναν συνηθισμένο κρατούμενο]. Φτάνουν στο Νοσοκομείο και στο κτίριο της Νευρολογικής Κλινικής, ανεβαίνουν τις σκάλες και μόλις πατάνε στον πρώτο όροφο, τους πλησιάζει ένας άγνωστος που κανείς δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία. Περνάει δίπλα τους, βγάζει ένα πιστόλι και το δίνει στον Π. [όλα προσχεδιασμένα] ο οποίος αμέσως το αδειάζει σχεδόν εξ επαφής επάνω στους τρεις συνοδούς του. Πανδαιμόνιο. Οι αστυνομικοί στο πάτωμα αιμόφυρτοι [δε φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα]. Ο Π. κι ο σύντροφός του φεύγουν από την Κλινική, πέφτουν επάνω στον κηπουρό, του βουτάνε το αυτοκίνητο και… γίνονται καπνός. Οι δύο αρχιφύλακες τελικά υποκύπτουν, ο τρίτος, αν και σοβαρά τραυματισμένος, σώζεται.

Πολύ ενδιαφέρον όμως έχουν οι αντιδράσεις μετά από αυτό το πρωτοφανές μακελειό. Ένα καταπληκτικό πινγκ-πινγκ ευθυνών:
1) Ο Υπ. Δικαιοσύνης επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο και στα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και στον γιατρό που εξέτασε τον Π.
2) Ο πρόεδρος των φυλακών Κορυδαλλού επιρρίπτει ευθύνες στον διευθυντή του Τμ. Μεταγωγών.
3) Η τότε αντιπολίτευση [ΝΔ] επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση.
4) Ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο γνωστός κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, επιρρίπτει ευθύνες στον αρχηγό της Αστυνομίας.
5) Ο αρχηγός της Αστυνομίας, σε συνέντευξή του, τα ξεκαθαρίζει όλα: ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελείται και την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ, εξάλλου δε μεταφέρονται καθημερινά τόσο επικίνδυνοι κακοποιοί, στόχος μας είναι να γίνουν περισσότερο επαγγελματίες οι αστυνομικοί, η ΕΛ.ΑΣ έχει καταφέρει να κρατήσει την εγκληματικότητα στους χαμηλότερους δείκτες της Ευρώπης.
6) Ο Υπ. Δημοσίας Τάξης καθησυχάζει λέγοντας ότι στόχος παραμένει «να γίνει η ΕΛ.ΑΣ. μία σύγχρονη, δημοκρατική, υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και ετοιμοπόλεμη αστυνομία». Παράλληλα, εξήγγειλε μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «για ακόμη μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ε;

ttsok είπε...

Ανέστη: Γαλλική επανάσταση ε; ... χεχε ...

Καλά πού ήσανε και ήντουνε τόσο καλά και τώρα που γύρισες (εγώ σε λίγο θα γυρίσω, να περιμένεις ...) απελπίστηκες τόσο πολύ;

ανεστης είπε...

@elias
Ποτέ δε θα αλλάξει αυτή η χώρα (εκτός αν αναθέσουμε τη διακυβέρνηση στην Ευρωπαική Ενωση ή σε ιδιώτες).

ttsok
που χάθηκες εσύ; Για γύρνα να απελπιστείς κι εσύ λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Αχ, τι καλά! Ευκαιρία να επιδείξω τα γαλλικά μου!

Μα, αφού ακρίβυνε το ρύζι, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι αυτοί οι πεινασμένοι;?

ttsok είπε...

Χεχε ... με έφαγε η ξενιτιά λίγο, αλλά γυρνάω ημιμόνιμα κι εγώ όπου να' ναι ... ;-)

Rodia είπε...

Ελα τωρα! Δεν θελω απαισιοδοξιες!
Να δεις που οοοοοολα θα σιαξουν μολις τοποθετηθουν οι πυρηνικοι αντιδραστηρες, η "πρασινη ενεργεια" που ευαγγελιζεται ο κ. Σουφλιας. Με ενα σμπαρο, δυο τρυγονια: θα λυθει αυτοματως (και ανεξοδα) και το προβλημα των αντιαισθητικων κτιριων. ΜΠΡΡΡΡΡ

Rodia είπε...

Σε αποπροσανατολιζω, ε; Μα.. αυτη ειναι η προθεση μου: υπαρχουν και χειροτερα -αυτα που ε-ε-ερχονται!

..για τουτο, ας χαιρομαστε οσο και οπως μπορουμε, το κατα δυναμη που λενε..

BioLogos είπε...

Προς μετανάστες (νυν και πρώην).
Τελικά η Ελλάδα αξίζει μόνο για διακοπές?

ανεστης είπε...

@rodia
Πολύ πιθανόν να το δούμε κι αυτό. Προτείνετε τώρα μαγευτικές τοποθεσίες για πυρηνικούς σταθμούς και κερδίστε!
(η ελαφόνησος δεν παίζει, έκλεισε για λιγνίτη).

@biologos
Μόνο για διακοπές κι αυτές με πολύ-πολύ προσοχή (και μακρυά απο Sea Diamonds)