3/8/07

Το δούλεμα πάει σύννεφο!

«Ποιες αυξήσεις; Που τις είδατε τις αυξήσεις;»
(υπουργός Σιούφας, ερωτώμενος για τις αυξήσεις της ΔΕΗ δύο μήνες πριν...)


Οι αυξήσεις έγιναν Αύγουστο που λείπει ο κόσμος διακοπές, λείπουν οι δημοσιογράφοι διακοπές, οι εφημερίδες και να τα γράψουν και να φωνάξουν δεν πολύ-πουλάνε γιατί στις διακοπές όποιος διαβάζει εφημερίδες διαβάζει για τις μεταγραφές και οι κυρίες διαβάζουν Εσπρέσσο και Τσάο.
Σε πήραν μυρωδιά κακομοίρη, ξέρουν χρόνια τώρα που σου κάνουν τα ίδια καψώνια, ότι έχεις μνήμη χρυσόψαρου και όταν γυρίσεις από τις ρημαδοδιακοπές σου θα έχεις άλλα να τρέχεις και οι ετσιθελικές αυξήσεις της ΔΕΗ θα είναι παλιό θέμα.

Τα στριμώγματα λοιπόν ξεπερνιούνται από ακριβοπληρωμένα στελέχη που χρόνια σπούδαζαν οικονομικά για να μάθουν ότι όταν δεν φτάνουν τα λεφτά δεν έχεις παρά να κάνεις αυξήσεις! Παιδιά, τζάμπα σπουδάζατε. Οποιον και να ρωτούσατε θα σας έδινε αυτή τη λύση (φτάνει να του λέγατε ότι δουλεύετε σε μονοπωλιακό οργανισμό του Δημοσίου).
Αλλά δεν πληρώνεστε μάλλον για τόσο εύκολες λύσεις. Οπότε τζάμπα ΚΑΙ ο μισθός σας…
Αν όμως γινόταν μια συλλογική αγωγή για να αποζημιώσει η ΔΕΗ για την καταστροφή της Πάρνηθας; Στύλος με κακοσυντηρημένο μετασχηματιστή που έβαλε φωτιά στα από κάτω ξερόχορτα ξεκίνησε την καταστροφή. Και υπάρχουν και μάρτυρες. Δεν θα έπρεπε να επιστρέψουν -έστω στο βουνό- κάποιες από τις εισπράξεις; Ούτε άχνα για μια κάποια ενίσχυση της αποκατάστασης της Πάρνηθας, τα γαιδούρια…

Δεν πειράζει όμως, αυτές οι αδικίες θα αποκατασταθούν τώρα με την «Οικολογική Αστυνομία» (οι αγροφύλακες ντε…) που θα σπεύδει να αποκαταστήσει την διαταραγμένη ισορροπία των οικοσυστημάτων της επικράτειας.

Μου θυμίζει η υπόθεση της μετονομασίας, ενοικιαζόμενα δωμάτια «Μήτσος-Γεωργία-Μαριώ» που λόγω μόδας μετονομάζονται σε “MGM Resort”.
Μπορείς τώρα να κατηγορείς τους γαλάζιους αγρονόμους, αλλά αν σε ακούσει κάποιος ξένος, θα σε κατακεραυνώσει που είσαι αντίθετος στην οικολογική αστυνομία!

Χέσε μέσα!

10 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Aχαχαχαχαχαχα! Αυτό σημαίνει το “MGM Resort” κι είχα ψαρώσει;
Μπορεί πριν λίγες μέρες να ήταν ανακόλουθοι όσον αφορά τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, αλλά πήρανε τους χίλιους αγροφύλακες καλέ και σωθήκαμε!!!!
Έλεος.... καλοκαιριάτικα! Τί άλλο θα δούμε... Άκου αγροφύλακες!!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανέστη μου, το θέμα δεν είναι μόνο οι αυξήσεις. Αν οι αυξήσεις οδηγούσαν σε μία σειρά επενδύσεων για την ασφάλειά μας, για την ασφάλεια των δασών, ή ήταν για φωτοβολταϊκά κτλ τότε δε θα διαμαρτυρόμασταν. Το θέμα είναι ότι σε καμία περίπτωση δε γίνονται επενδύσεις και τα χρήματα μένουν στα χέρια των μετόχων και των ρουσφετιών που θέλουν.

Αλλά, μην συγχέουμε τον αναχρονιστικό θεσμό της αγροφυλακής με την τάχα οικολογική αστυνομία (που μπορεί να είναι δασική υπηρεσία ή δημοτική για τα χωριά ή αστυνομία και πυροσβεστική).

Dr. Feleki είπε...

Ας μην είχε Αυγουστο το μυαλό μας 12 μήνες το χρόνο να μην την πατάγαμε. Ή μήπως υπήρχε κανείς που πίστευε ότι ΑΥΤΟΙ ειδικά, θα έκαναν κάτι διαφορετικό;

Μπα, ο καθε λαός έχει και τους "άρχοντες" που του αξίζουνε.

Αντε το φάγαμε και αυτό το καλοκαίρι και επιζήσαμε (για την ώρα)

Ανώνυμος είπε...

Deimo
Den einai oti ta xrimata tha pane se rousfetia kai lamogia, einai pou oi DEKO san dimosio, einai mavres trypes, royfane xrima kai an den apaggistrothoun apo to dimosio den tha allaxei afto.
Oikologiki astynomia den kaneis epeidi sou aresei to trendy onoma, Thelei nomothetiko plaisio, kanones kai EIDIKI EKPAIDEFSI. Alla ta antimetopizoume ola stin Ellada me tin elafrytita operetas!

Sorry gia ta greeklish alla eimai sto Londino kai den exo ellinika
Anestis

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για την "οικολογική αστυνομία" δεν είπα κάτι διαφορετικό, Ανέστη. Έχουμε τόσους άνεργους επιστήμονες δασονόμους και δασοκόπους που θα μπορούσαν τόσο να βοηθήσουν. Ή στα χωριά γεωπόνοι με ειδική εκπαίδευση και δημοτική αστυνομία. Ωστόσο, εμείς μόνο με αναχρονιστικά ρουσφέτια θέλουμε να φανούμε.

Πάντως είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Οι μαύρες τρύπες δημιουργήθηκαν επειδή ήταν ήθελαν να άνουν οι κυβερνώντες. Υπάρχουν λύσεις και υπέρ του λαϊκού συμφέροντος, αλλά απαιτείται άλλη πολιτική σκέψη και βούληση.

Antonios Politakis είπε...

Το λαϊκό συμφέρον είναι εταιρίες που παρέχουν σωστές υπηρεσίες στους καταναλωτές και όχι εταιρίες που καλύβουν πολιτικά συμφέροντα. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες αλλά όχι όπως γίνονται τώρα. Δεν κάνουμε την ΔΕΗ ιδιωτική και απο κρατικό μονοπώλιο πάμε στο ιδιωτικό, αλλά σπάμε την ΔΕΗ και πουλάμε τα κομμάτια σε ανταγωνιστές. Και αν οι υπάλληλοί τους καίγονται τόσο πολύ για την εταιρία ας έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά των μετοχών.


υ.γ. Ανέστη όσες αναλύσεις απο γνώστες του αντικειμένου έχω διαβάσει είναι οτι η αύξηση των τιμών είναι αναγκαία αλλά με εκνευρίζει η θρασυδειλία του πώς το περάσανε. Ας είχαν κουράγιο να το πούνε ανοιχτά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν αντί να απαιτούμε να λειτουργούν σωστά; Εξάλλου, ποιος λέει ότι είναι προβληματικές εταιρίες και χρειάζονται ξεπούλημα; Με τόσο ακίνητο κεφάλαιο η ιδέα αυτή είναι τουλάχιστον αστεία. Αντί λοιπόν να μιλάμε για ξεπούλημα εθνικού-λαϊκού πλούτου, μπορούμε απλά να απαιτούμε το αυτονόητο.

ανεστης είπε...

Όπως το απαιτήσαμε με την Ολυμπιακή;
Κακά τα ψέμματα. Για να λειτουργήσει σωστά μια δημόσια εταιρία, χρειάζεται να αλλάξει νοοτροπία η κομματική παντοκρατορία. ΟΛΩΝ! ΚΑΙ του ΚΚΕ, όχι μόνο των κυβερνητικών.
Στην "καταραμένη" ιδιωτική διακυβέρνηση μια εταιρία διοικείται με γνώμονα το τελικό αποτέλεσμα (κέρδος).
Σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις που παράγουν και κοινωνικό αγαθό, η πολιτεία μπορεί να φροντίσει να επιδοτεί ή να αγοράζει αγαθό για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. φθηνό ή δωρεάν ρεύμα για άπορους ή πολύτεκνους).

Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί χρόνια τώρα απο κράτη και πολιτεύματα όπου υπάρχει κοινωνικό κράτος κι εμείς πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό!

Antonios Politakis είπε...

Διότι κάθε διοίκηση κοιτά το συμφέρον των μετόχων. Στην ιδιωτική κοιτούν το κέρδος των μετόχων και το αυτονόητο είναι να προσέχουν το καταναλωτή. ΣΤην δημόσια ο ,μέτοχος είναι ο βουλευτής και κοιτούν να εξυπηρετούν το πολιτικό συμφέρον(ρουσφέτια) και γράφουν το τελικό καταναλωτή στα ........... Και αν δεν διαφθαρεί σήμερα μια διοίκηση θα διαφθερθεί αύριο, είναι μαθηματικός νόμος.

υ.γ. Οι εταιρίες είναι προβληματικές δεν φαίνεται όμως διότι υπάρχει μονοπώλιο( σε αντίθεση με την ολυμπιακή). Αστείο είναι να κρίνεις πόσο ελαττωματική είναι μια εταιρία από το πόση ακίνητη περιουσία έχει? Πολύ αστείο.

Newborn Doomstalker είπε...

Ό,τι και να πούμε όσα και να αναλύσουμε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Αλήθεια, με τις καλοκαιρινές διακοπές ρεύματος, θα μας κάνουν και αντίστοιχες μειώσεις παγίου τα ρεμάλια;
Θα μας πληρώσουν τα τρόφιμα που χάλασαν στο ψυγείο;
Κοιμόμαστε και το ξέρουν. Και το ΙΝΚΑ, πλακάκια τα 'κανε με τα ρεμάλια τελικά.
Εγώ θα χέσω έξω. Μέσα γεμίσαμε.