14/11/10

Αποχή, αυτή η "άγνωστη"

Ενόχλησε η αποχή ε;

Δεν πειράζει παιδιά, καλύτερα αρχίστε να συνηθίζετε. Απο δω και πέρα η αποχή θα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο σε κάθε αναμέτρηση ενός πολιτικού σκηνικού που όλο και λιγότερο αφορά τους ανένταχτους και αχρωμάτιστους ψηφοφόρους.

Θα μπορούσα να γράψω κατεβατά ολόκληρα και να εξηγώ γιατί σ' αυτές τις εκλογές για ρπώτη φορά απο τότε που απέκτησα εκλογικό δικαίωμα αποφάσισα να απέχω. Δε χρειάζεται. Οι φίλοι που συχνάζουν εδώ και μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν, ξέρουν καλά πως είναι βαθύτατα πολιτική απόφαση.

Δυο πράγματα μόνο:
1. Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται επειγόντως ανανέωση και μάλιστα με κόσμο που να έχει διαφορετικά κίνητρα απο αυτά που είναι κρυμένα πίσω απο τον αφόρητο λαικισμό που μας ταλαιπωρεί σήμερα. Μόνο αφού η αποχή ξεπεράσει το 50% ίσως να πάρει είδηση το πολιτικό-δημοσιογραφικό κατεστημένο.
2. Δεν αμφιβάλω πως ανάμεσα στις επιλογές υπήρξαν και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανθρώπων όπως του κυρίου Καμίνη. Αλλά η -υποτίθεται- αξιοκρατική επιλογή ακυρώθηκε νωρίς-νωρίς όταν το ίδιο το κόμμα που τον υποστήριξε έβαλε το μέτρο όχι στα πρόσωπα, αλλά στην έγκριση ή απόρριψη του μημονίου!

και ένα τρίτο για μπόνους: Στην περιοσχή που ψηφίζω δεν έχω επιλογές σαν του Γιώργου Αμυρά στην Αθήνα. Μόνο κάτι θλιβερούς πολιτευτάδες με επικοινωνιακές τακτικές Μαυρογιαλούρου.

Επίσης στην προσωπική απόφασή μου να μην ψηφίσω συνέβαλε το οτι μόλις είχε επιστρέψει απο μια πολιτισμένη χώρα όπου ο σεβασμός στον πολίτη - δημότη ήταν διάχυτος σε κάθε βήμα. Ήμουν λοιπόν (και είμαι) εξαιρετικά θυμωμένος με όλους όσους χαράμισαν τόσα χρόνια ευκαιριών, τόσα ευρωπαικά πακέτα χρηματοδότησης.

Αυτά.

9 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Ψηφιζεις στην περιοχη που μενεις;
Αν ναι επειδη πλεον ειμαστε συνδημοτες θα συμφωνησω απολυτα για το χαρακτηρισμο Μαυρογιαλουρος, για τους δυο νυν δημαρχους σιγουρα.

ανεστης είπε...

Ναι ψηφίζω στο Γέρακα. Χαίρομαι που συμπίπτουν οι απόψεις μας και νομίζω πως η διαχρονική "φτώχια" σε εναλλακτικές επιλογές προσώπων καλά κρατάει.

Xavier είπε...

Αν η αποχή μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα, θα ήταν παράνομη.

Επειδή η αποχή δε δηλώνει τίποτα από μόνη της, ερμηνεύεται από τον καθένα όπως θέλει. Επί της ουσίας πάντως, και με το υπάρχον σύστημα, η αποχή λειτουργεί ως ανοχή.

Πάντως εγώ έχω την απορία. Στις δημοτικές τουλάχιστον εκλογές, δεν ισχύει το μη χείρον βέλτιστον;

ανεστης είπε...

Xavier μου,
Ναι η αποχή δεν δηλώνει πόθο για να αλλάξουν τα πράγματα, απλά δηλώνει "παίξτε μόνοι σας" και μερικές φορές λέει και "άει γαμηθείτε".

Δεν λέω πως έχω δίκιο, λέω πως αισθάνομαι

K-Top είπε...

Η αποχή δείχνει ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί τα κόμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι κερδιθηκαν 2 δήμοι-κάστρα, επειδή απλά μπήκαν επικεφαλείς άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος το εκτίμησε αυτό αλλά εξακολουθεί να μην πιστεύει στα κόμματα, πράγμα απόλυτα λογικό αφού κυριαρχούν ακόμα παντού τα κομματόσκυλα.

ανεστης είπε...

@K-Top
Και γι αυτο οι περισσότερες φωνές κατα της αποχής προέρχονται απο κομματικούς στρατούς.

Magic είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...και γω αυτή τη φορά ψήφισα αποχή, έτσι για να βρίσκομαι απέναντι αυτή τη φορά, να παρακολουθώ δίχως να αυτομουτζώνομαι...τα παράσημα όλα δικά τους!!!

demetrat είπε...

δε βαριέσαι, και μεις στην πρέβεζα που είχαμε επιλογή,την έφαγε η μαρμάγκα των μαυρογιαλούρων.
δ

ανεστης είπε...

@demetrat
Ποιά ήταν η εναλλακική επιλογή;