28/6/10

Αγαπημένα t-shirts

Μετά από τόσες φορές που πηγαίνω στη Κωνσταντινούπολη, έχω γνωρίσει μια παρέα από καταπληκτικά παιδιά.
Ιδιαίτερα μορφωμένοι άνθρωποι, μουσικοί οι περισσότεροι που φυσικά έχουν μια οικουμενική άποψη για τα πράγματα, λατρεύουν την Ελληνική μουσική και έχουν συνεργαστεί πάρα πολλές φορές με Έλληνες μουσικούς σε δισκογραφικές δουλειές είτε δικές τους είτε των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Κάνουμε συχνά πλάκα με τους εθνικιστές που επιμένουν να τροφοδοτούν το διχασμό, τον φόβο για τον "απέναντι". Αυτοί τα βάζουν με τους δικούς τους κι εγώ με τους δικούς μου. Πειραζόμαστε σε ένα πνεύμα "ανταγωνισμού" για το ποιος διαθέτει τους πιο θερμοκέφαλους, τους πιο προσκολλημένος στους εθνικούς μύθους, στο ποιος θέλει να βλέπει το μέλλον με γυαλιά από το παρελθόν.

Προχθές λοιπόν μου ήρθε ένα πακέτο. Και μέσα βρήκα αυτό το μπλουζάκι:



Αυτό το μπλουζάκι πουλιέται στην Κωνσταντινούπολη (στην Ιστανμπούλ δηλαδή!).

Φυσικά και ήθελαν να με "πειράξουν" με το μήνυμα αλλά ταυτόχρονα πειράζονται και οι ίδιοι με το γεγονός ότι παράγουν τέτοια μπλουζάκια που μπαίνουν στη μύτη των δικών μας "τουρκοφάγων".


Περιττό να σας πω πως είναι πια απο τα αγαπημένα μου (και συλλεκτικό φυσικά) παρά το οτι θα δυσκολευτώ να το φορέσω έξω απο το σπίτι.

Υ.Γ. Αν έχετε να μου προτείνετε παρόμοιο ελληνικό, θα με υποχρεώσετε, πρέπει να "πάρω το αίμα" πίσω! Ε, όχι και να με νικήσουν οι Τουρκαλάδες ε;

9 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Εκπληκτικοί!!! χαχαχαχα!!!
Ελα καημένε, σκέψου κι συ κάτι και τύπωσε μια μπλούζα!
Δεν έχουν δα και εργοστάσιο φτιάξει που να το παράγουν...
Υ.Γ. Τον άλλον μήνα θα φιλοξενήσω και γω την Τουρκάλα φίλη του γιου μου στο εξοχικό μας...:)

ανεστης είπε...

Kariatida
Με τρομάζεις! :)

kariatida62 είπε...

Σου είπα, μ'έχεις κακοχαρακτηρίσει...
μετά θάνατον είμαι σίγουρη ότι θα με δικαιώσεις!!! χαχαχαχα!

Manoliscus είπε...

Νομίζω πως έχω ένα t-shirt για την περίπτωση σου... :P

ανεστης είπε...

Manoliscus
Καταπληκτικό! Έχει και Georgie Καραισκάκη;

ανεστης είπε...

(κι όμως ΕΧΕΙ!)

Άναυδος είπε...

1) Πράγματι είναι συλλεκτικό. Εγώ δεν θα το φορούσα, πιο πολύ για να μην το χαλάσω.
2) Απλά τυπώνεις εικόνα της επιλογής σου, σε μπλουζάκι της επιλογής σου, σε ειδικό μαγαζί (της επιλογής σου), και τους το στέλνεις ομοίως.
3) Οι εθνικιστές στην Ελλάδα είναι, βαριά-βαριά, γύρω στο 3%. Για το πόσοι είναι στο μυαλό σας, των "προοδευτικών", δεν γνωρίζω.
4)Για την δε Τουρκία, αν και έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους Τούρκους, για το αντίστοιχο ποσοστό τσόνταρε ένα "0" στο 3%, και βλέπουμε.
5) Για αυτό λέμε οτι, εμείς μπορεί να έχουμε "προοδευτικούς" που τα βλέπουν όλα ροζ και Χριστιανικώς πτερόεντα, αλλά για το τι παίζει στην Τουρκική κοινωνία, και μπουρζουαζία, από πλευράς προθέσεων μην παίρνεις και όρκο.
6) Χωρίς καμία διάθεση αυτο-διαφήμισης του blog μου. Απλά δες και αυτό για όποτε σου ξανα-πουν οι δικοί μας προοδευτικάριοι "ως χώρα /κράτος, πωπω τι εθνίκια και κακοί που είμαστε":
http://o-anavdos.blogspot.com/2010/06/afta-pou-den-mas-deihnoun.html#post

ανεστης είπε...

Γειά σου Άναυδε! Ενδιαφέρον blog έχεις φίλε. Είδα και το post, εντυπωσιακό, αλλά υπάρχει και η μέση οδός: στέκεσαι λίγο πιο πίσω και δεν πατάς τη σημαία σου! Άλλωστε η σύγκριση είναι άδικη πρώτον επειδή
1. θα ξέρεις πως στη μουσουλμανική παράδοση το παπούτσι είναι η χειρότερη προσβολή και
2. Ο Πρόεδρος Γαρδούμπας δεν είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας (για να μην πατήσει τη σημαία).

Συμφωνώ πως είναι πιο δύσκολο να είσαι μη-εθνικιστής στην Τουρκία γι αυτό και πιο σημαντικό.

Χώρα με στρατό-σύμβολο που περίμενε εναν ισλαμιστή να τους δείξει τη διαφθορά που είχε γιγαντωθεί στην ασυλία των "εθνικών συμβόλων".

Οι ανεγκέφαλοι στα γήπεδα εντωμεταξύ ακόμα τραγουδάνε στρατιωτικά εμβατήρια.

Τέλος πάντων θα φανεί, ακόμα το πράμα έχει μεγάλες ζυμώσεις εκεί πάντως σίγουρα δεν είναι η κατάσταση όπως κάποτε σε σχέση με το πως μας βλέπουν εδώ και κάποια χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα δικό σας με κοστος 12 ευρω περιπου αν πατέ σε κάποιο κατάστημα που τυπώνουν τέτοιου είδους μπλουζάκια το μόνο που σας μένει είναι να σκεφτείτε να γραψετε κάτι έξυπνο σε αυτό δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα.
Αλεξ.