18/6/10

Σκοτώνει το νέο σου iphone!


Εδώ θα βρείτε ένα άρθρο που αποκαλύπτει τα ψέμματα του Steve Jobs για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο που παραάγει το αγαπημένο σας iphone.

Εδώ θα βρείτε την ελληνική του απόδοση.

Μην έχετε καμμία αμφιβολία, η μεγάλη ζήτηση της ευημερούσας Δύσης -σε βαθμό υστερίας- για τα γκατζετάκια της Apple, μεταφράζεται σε υπερ-κέρδη για τα αφεντικά της Apple και των εργοστασίων που τα παράγουν αλλά και σε αφόρητες πιέσεις των καταδικασμένων Κινέζων της εργασίας χαμηλού κόστους που οδηγεί στις αυτοκτονίες.

7 σχόλια:

dimitris είπε...

Aνεστη χαιρεται, ''εδω'' αρχισαν να ''σκοτωνουν'' τα ιστολογια, εκλεισαν το ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ-κ.ΖΗΣΑΚΗΣ- και το ιστολογιο του παπα-Ηλια Υφαντη, το ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ''ΕΓΡΑΦΑΝ'' ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!! ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ?????????

ανεστης είπε...

Εγώ ανοιχτά τα βρήκα τα ιστολόγια.

dimitris είπε...

Ανοιξαν μετα απο ωρες, αλλα εχει γινει μεγαλο μπερδεμα, θα πρεπει απο την δικη μου πλευρα να σου ζητησω συγνωμη για την παρορμηση μου αυτη και για τα ''σκοτωνουν'' τα ιστολογια, τι εγινε δεν μπορω να καταλαβω.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα:
Currently Foxconn employs 800,000 people in mainland China.

Προσοχή, η αιματοβαμμένη φωτογραφία είναι ελλιπής:

Η Foxconn παρέχει:
Intel-branded motherboards for Intel Corp.; various orders for American computer manufacturers Dell and Hewlett-Packard; motherboards for UK computer manufacturer Zoostorm; the PlayStation 2 and PlayStation 3 for Sony; the Wii for Nintendo; the Xbox 360 for Microsoft, cell phones for Motorola and Nokia, the Amazon Kindle, and Cisco equipment.

Δηλαδή αν έχει κάποιος από εδώ Playstation 3, Wii, Cisco, Nokia ή Motorola, (σίγουρα περνάει η παρούσα ανάρτηση από ένα Cisco) τότε μόλις σκότωσες έναν Κινέζο.

ανεστης είπε...

Ανώνυμε
Πριν απο λίγο καιρό είχε ξεσηκωθεί τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας εναντίον των Nike, Adidas κλπ για τις συνθήκες εργασίας στα συνεργαζόμενα εργοστάσια. Η παγκόσμια κατακραυγή τους υποχρέωσε να πάρουν μέτρα.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Η ένστασή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι γενικό και όχι ειδικό (Apple) ούτε καν απευθύνεται μόνο στα τεχνολογικά προϊόντα.

Θα προτιμούσα να έγραφες σφαιρικά το θέμα αφού τα περισσότερα προϊόντα στην Κίνα κατασκευάζονται φαίνεται σαν να τα «έβαλες» με την Apple.

Με σόκαρε η απλούστευση διότι γενικά γράφεις ωραία :)

ανεστης είπε...

Ανώνυμε,
θεμιτή η ένστασή σου αλλά με αδικείς. Σε πολλές περιπτώσεις έχω γράψει σχετικά (δες για παράδειγμα εδώ http://anebala.blogspot.com/2007/12/foshan.html ).

Αλλά ας μην αγνοούμε το hype του iphone και του ipad, που έχουν γίνει fashion statements.

Ε, να μην αφυπνήσουμε μερικές ευαισθησίες μέσα σε όλο αυτό το καταναλωτικό όργιο;