14/6/10

Το Λαικό Μέτωπο Κατα Της Πραγματικότητας

Πάντα θαύμαζα (θαύμαζα άραγε ή ζήλευα;) τους δογματικούς, τους φανατισμένους, τους οπαδούς. Αυτούς που κατέχουν τη μία και αδιαπραγμάτευτη μοναδική αλήθεια. Αυτούς που η ζωή ερμηνεύεται εύκολα κι απλά με οδηγό τη Βίβλο, το Κοράνι, το Κεφάλαιο, το κόκκινο βιβλίο του Μάο, τη σημαία της ομάδας τους, τον Χρυσό Οδηγό του ΟΤΕ...

Γι' αυτούς δεν υπάρχουν δεύτερες αναγνώσεις, δεν υπάρχουν λεπτές διαχωριστικές γραμμές, δεν υπάρχουν διεργασίες, εξελίξεις, ζυμώσεις, δεν υπάρχουν καν αντίθετες απόψεις που να αξίζει να συζητηθούν. Πόσο τυχεροί όσοι δεν έχουν να προβληματίζονται για το παραμικρό, που έχουν όλες τις απαντήσεις γραμμένες απο παλιά, με τυφλοσούρτη, με λυσάρι. Βέβαια ο κόσμος αλλάζει, ενίοτε η Γη απο επίπεδη γίνεται στρογγυλή, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία, αν το πιστεύεις αρκετά δυνατά και βρεις κι άλλους μερικούς χιλιάδες να το πιστέψουν μαζί σου η Γη για σένα και τους φίλους σου ξαναγίνεται επίπεδη, το μητρικό αστρόπλοιο θα σας περιμένει πάντα εκτός βαρυτικής τροχιάς να συναντηθείτε μετά την αυτοκτονία.

Πόσο τυχεροί αυτοί που ερμηνεύουν τον κόσμο με τσιτάτα και ξύλινες διατυπώσεις για την "πλουτοκρατία" και τα "συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών" και τα "δίκια των εργαζόμενων" (φαντάζομαι πως τα διευθυντικά στελέχη που είναι ουσιαστικά υπάλληλοι είναι δύσκολο να καταχωρηθούν σαν εργαζόμενοι).
Για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ λέω που καταφέρνουν με συνοπτικές διαδικασίες να κλείσουν επιχειρήσεις, λιμάνια, να καταργήσουν δικαιώματα τρίτων.Γι' αυτούς το αγωνιστικό καθήκον υπαγορεύεται απ' τις "ιερές γραφές" και είναι ιδιαίτερα δυσδιάκριτη (ή αδιάφορη), η γενικότερη ζημιά, η πρόκληση φθοράς ακόμα κι αν θύματα είναι η ίδια τους η κοινωνική τάξη.

Πόσο τυχεροί άνθρωποι αυτοί που μπορούν και αποφασίζουν τόσο εύκολα για την ποιότητα των μέχρι προ ολίγων ημερών "συντρόφων" τους...
Για τους ΣΥΡΙΖΑίτες - ναίτες ιππότες λέω, γι αυτό το οπαδικό κομμάτι της υποτίθεται μη-δογματικής αριστεράς που έχουν ταχθεί να φυλάσσουν τα άγραφα ιερά και όσια και λοιδορούν τώρα τους αποχωρήσαντες ("τηλεοπτική πτέρυγα" τους αποκαλούν).

Και πόσο τυχεροί που παρ' όλη τη γενικότερη ανικανότητα να δουν το αντικειμενικά ορθό που βρίσκεται μπροστά τους, καταφέρνουν και διακρίνουν τα πολύ ψιλά γράμματα που τους χωρίζουν από κόμμα της αριστεράς σε άλλο κόμμα της αριστεράς, που τους χωρίζουν σε τάσεις, συνιστώσες, ρεύματα και που πολεμιούνται λυσσαλέα μεταξύ τους χειρότερα από όσο μπορεί να πολεμήσουν την ακροδεξιά (για παράδειγμα).

Γιατί όπως μάθαμε κι απο τους ορθόδοξους χριστιανούς δεν μας απασχολεί ο άθεος που έτσι κι αλλοιώς δεν θα είναι ποτέ πελάτης μας, μας απασχολεί ο αιρετικός (ο χιλιαστής, ο παπικός, ο παλαιοημερολογίτης) που μας κόβει την πελατεία.

14 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Δυστυχώς Ανέστη, η 'αριστερά', κατάφερε ΟΛΑ αυτά που της συμβαίνουν, και περιγράφεις, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...
Βέβαια, για να μιλήσω ειλικρινά, καμιά 'θλίψη' δεν έχω, έτσι κι αλλιώς, ΟΛΑ υπό κατάρρευση είναι, αυτό που 'έρχεται' θα είναι σκληρό, σκληρότερο απ' το σήμερα, και δυστυχώς θα κρατήσει χρόνια..
Η 'αριστερά' 'χαίρεται', νομίζει πως θ'ανεβούν οι 'μετοχές' της, αλλά είναι μακριά νυχτωμένη...

dimitris είπε...

Ανεστη χαιρεται, ξυλινη γλωσσα, τσιτατα και κεφαλαιο, το ευαγγελιο του φανατικου κλεισολιμανακια,η οτι αλλης κινητοποιησης θες-λες, ελα μου ομως οτι αυτα τα ξυλινα τα λεει απο πριν την χουντα, μετα ''βγαζει'' και βιβλια για οτι ερχεται-ηρθε σημερα. Μαλλον ''αδικεις'' ενα κοσμο που παλευει αυτο το ''τερας'' των τραπεζιτων και λοιπων αεριτζηδων,[ μαλλον εισαι στελεχαρα σε καμια πολυεθνικη, γι'αυτο εχεις ''αγωνια'' το πως βλεπουμε εμεις οι ''ξεπερασμενοι'' τα διευθυντικα ''τσιρακια''] εκτος αν μας θεωρεις ηλιθιους οπως μας λεει ο μπιντελπμεριστης παγκαλος, δεν μπορει να βλεπεις την κατρακυλα μιας χωρας και τους διαχρονικα υπευθυνους αλλα εσυ να αποδιδεις κατηγοριες στο κ.κ.ε και στο παμε-το κλεισιμο των λιμανιων ειναι αποφαση της π.ν.ο, δες ποιοι ειναι στο προεδριο, το παμε συμμετεχει, - αλλα μια και μας την λες και δεν συμφωνεις με τις κινητοποιησεις, πες εσυ τον τροπο ανακτησης των πετσοκομενων συνταξεων, τον παραπανω χρονο εργασιας, την επελαση στον χωρο της υγειας και της ενεργειας, το ξεπουλημα του ορυκτου πλουτου και την απαξιωση της παιδειας, αλλα βρε Ανεστη τι να μου πεις, ξυλινα σου μιλαω και με ευαγγελιο τον ''λογο'' αυτου του ''γραφικου'' κομματος, εντελει μαλλον ζηλευεις την δυναμη των ανθρωπων του ''δρομου'', απο την θεση του ανθρωπου της εξασφαλισμενης ζωης και -εισαι?- σιγουρης καριερας!!!!! Και για να το ελαφρυνω μου θυμιζεις- με την καλη εννοια- τους γερους του μαπετ-σωου, ενω βλεπουν το σωστο,-λογω εκφυλισμου γεροντικου- το μονο που κανουν ειναι να γκρινιαζουν, με ''συντροφικους'' χαιρετισμους ενας ξυλινος. Καλα ταξιδια.

ανεστης είπε...

Γειά σου Δημήτρη μου, ελπίζω να μη σε πειράζει αλλά έβαλα νοερές τελείες όσο διάβαζα το σχόλιό σου, αλλιώς δεν έβγαινε.

Μικρή σημασία έχει τι πιστεύω εγώ αφού είμαι "μεγαλοστέλεχος - τσιράκι" του κεφαλαίου (ένας απλός υπάλληλος είμαι αλλά δεν έχει σημασία, ο Μπους είχε πει πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, απλή και σύντομη φασιστική φόρμουλα).

Το τι έρχεται ή ήρθε σήμερα το βλέπαμε όλοι κι εγώ που ήμουν στη μαχητική αριστερά μαζί, αλλά το γεγονός είναι πως οι διαπιστώσεις δεν είναι αρκετές, θέλει νέα σκέψη και νέες τακτικές ο αγώνας και φοβάμαι πολύ γιατί η αριστερά έμεινε για πολύ καιρό το ξύλινο που της εξασφάλιζε τα εκλογικά διαπιστευτήρια.

Το ίδιο το γεγονός πως σήμερα ο κόσμος είναι μαγκωμένος και φιμωμένος, που δεν έχει τη δύναμη να ανατρέψει αυτά που μας φοράνε ίσως και να οφείλεται στην αριστερά που έχουμε,την αριστερά των διαπιστώσεων αλλά της μηδενικής εναλλακτικής πρότασης του ανέξοδου και του αναποτελεσματικού ακτιβισμού.

Όπως κατάλαβες δεν μιλάς με κάποιος δεξιό ή "φιλελεύθερο", δεν μιλάς με κάποιον που είναι αντίθετος στις κινητοποιήσεις (αν έκανες μια αναζήτηση στα tags "αριστερά" θα είχες οργανώσει καλύτερη επιχειρηματολογία).

Υ.Γ. Έχεις χαιρετίσματα απ τον Κέρμιτ.

ανεστης είπε...

Α, επίσης Δημήτρη κάνε ένα κόπο να σχολιάσεις και το Θανάση απο πάνω, κι αυτός πικραμένος μου φαίνεται.

dimitris είπε...

Aνεστη, καλο το υπονοουμενο με τις τελειες, ετσι ειμαστε εμεις του ''δρομου'', δεν μπορουμε ρε γ....την ζυγαρια, τα στερνα τιμουν τα πρωτα, το τι ησουν δεν μετραει, αλλα το τι εισαι, τι και αν δεν εισαι οπως αφηνεις να εννοηθει ''τσιρακι'' των αφεντικων,η θεση που παιρνεις και το νερο που ριχνεις, πιο μυλο εξυπηρετουν? Να τα βλεπεις? Κακια συνηθεια, παλι ο ξυλινος λογος στην φορα, αμετανοητος φιλε μου, αμετανοητος.

dimitris είπε...

Βρε Ανεστη, βρε Ανεστη, αν ηθελα να σχολιασω αλλον ιστολογο, θα πηγαινα στο ''σπιτι'' του, εδω ερχομαι επισκεψη για εσενα.

ανεστης είπε...

Δημήτρη δεν είμαι ακόμα τόσο γέρος ρε συ, ποια "στερνά"; Έχω ακόμα πολλά ένσημα να κολλήσω.

Και για εξήγησέ μου κάτι: Όταν έκλεινε η Πιρέλλι στην Πάτρα, Η Νισσάν στο Βόλο, όταν έκλεισε το εστιατόριο πριν ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι είπαν τίποτε θυμωμένο στο ΚΚΕ ή το ευχαρίστησαν που τους απάλλαξε απο το μισθό του καπιταλιστή κεφαλαιοκράτη εργοδότη;

Επίσης για πες μου: Οι κομμουνιστές πάνε κρουαζιέρες με το Zenith ή με άλλα κρουαζιερόπλοια φτηνής κρουαζιέρας ή απαγορεύεται απ την τακτική τους συνείδηση;

Στο κόμμα επιτρέπεται να γραφτεί εργαζόμενος που έχει διευθυντική θέση ή θεωρείται λακές;

Αν κάποιος πιστεύει πως το σταλινικό σύστημα έχει πεθάνει απο καιρό, σε ποιο μύλο ρίχνει νερό;

dimitris είπε...

Καλε μου Ανεστη, νεος και γερος να εισαι, να βρεις τα ενσημα που θα σου χρειαστουν για να βγεις στα ''στερνα'' στην συνταξη?[επιδομα μου φαινεται το λενε και οι φιλοκυβερνητικες φυλλαδες]. Επισης θα μπορουσες να με ρωτησεις -μια και πηγες τοσο πισω- ποιος εκλεισε την κλωστουφαντουργεια σε ολη την χωρα, ποιος εκλεισε τα καπνεργοστασια,ποιος εβγαλε τα μεγαλα εργοστασια εκτος χωρας, ποιος εκλεισε την ζαχαρη, ποιος διελυσε την γεωργια και την κτηνοτροφια, ποιος σπαει το καμποταζ των πλοιων-αστεια πραγματα, μερικες χιλιαδες θεσεις ναυτεργατων χανονται και κρατησεις για το ν.α.τ- και μια και σε βρισκω ενημερωμενο διαβασε την ανακοινωση τι λεει για το καραβι-συμβολο του θοδωρακη παγκαλου, το κομμα δεν ειναι σωματειο χορευτικο να γραφεσαι-επρεπε να τα ξερεις αυτα, αφου ησουν στα ''κολπα''- πρεπει να εχεις και μια ''σταση'' ζωης, καλε μου φιλε Ανεστη.

ανεστης είπε...

Δημήτρη,
ακόμα δεν έψαξες τα posts με ετικέτα "Αριστερά"!

dimitris είπε...

Φιλε μου καλε, καλε μου φιλε Ανεστη, οταν ''μιλαμε'' οι δυο μας μη με στελνεις σε παραπομπες, ''δικος'' μας εισαι. Ανεστη, να σου θυμισω τα ναυπηγεια, που εχουν τεχνογνωσια να φτιαξουν απο πολεμικο πλοιο, μεχρι βαγονι σιδηροδρομου, αλλα φιλε μου εδω μιλαμε για αναπτυξη ''αλλου'' ειδους, αναπτυξη για λιγους, μονοτονοι και με τον χαλκα στην μυτη, περασμενον απο το κομμα-ενα ειναι το κομμα Ανεστη- περιφερει τα αννοα οντα του, τα βαμπιρ του-ζομπι μας λεει μια αλλη φιλη ιστολογος- ανα την επικρατεια και χαλανε την ησυχια των αφεντικων, οταν εβρεχε μυαλα κρατουσαμε ομπρελες και οποτε αποφασισει το κομμα-ενα ειναι το κομμα- απο το μανικι μας τραβα, ξερω φιλε μου οτι ειμαστε δογματικοι, μονολιθικοι, αλλα ειμαστε-Ανεστη μη νομιζεις οτι ειμαστε ολοι ''οργανωμενοι''- οι μονοι που σας ''εχουμε'' απομεινει, εκει να σας χτυπαμε την πλατη και να σας καλουμε μαζι μας, οταν η συγκεντρωση ''αναβει'' και ολα ειναι συνειδητα, η οχι?

ανεστης είπε...

Μα δε σε στέλνω σε άλλες παραπομπές, σου ζητάω απλά να δεις τη θέση μου και σε άλλα θέματα για να μη κρίνεις αποσπασματικά. Σε προηγούμε post λεχω πει κατεβείτε στο δρόμο κι ας είναι και με το ΚΚΕ (το "πούρο" ΚΚΕ όμως δε θελει μιάσματα και κάνει πάντα συγκεντρώσεις μόνο του, δικές του, χαρακτηριστικό ίσως του απομονωτισμού που το διακρίνει, άλλη συζήτηση αυτή).

Οι διαπιστώσεις αρκούν. Και ναυπηγεία έχουμε και αγροτική παραγωγή έχουμε και απ όλα. Δεδομένο.

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, όταν βγάζει περισσότερα φράγκα σε φτηνότερες χώρες την κάνει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επίσης δεδομένο.

Στην Ελλάδα το κόστος παραγωγής είναι ψηλά. Ίσως επειδή το ευρώ είναι φηλά και η ακρίβεια είναι στα ύψη. Επίσης δεδομένο.

Ποιά είναι λοιπόν η πολιτική πρόταση; Υπάρχει αντιπρόταση πέρα απο τη διαμαρτυρία και ποια είναι αυτή;

dimitris είπε...

Aνεστη, ο μυθος του ακριβου ευρω και μεροκαματου πρεπει να σταματησει, οταν μια ναυτιλιακη εταιρεια παρει δανειο απο ευρωπαικη τραπεζα και τολμησει να παει κατα κορεα μερια φιδι που την εφαγε, πρωτα πρεπει να παρει προσφορες απο ευρωπαικα ναυπηγεια-γερμανια- και αν τυχον οι κορεατες ειναι πιο φθηνοι, τα ναυπηγεια θα το ψαχνουν το ''θεμα'' πολυ, μα παρα πολυ, υπαρχει ολοκληρωμενη προταση [ του κ.κ.ε ] που βεβαια συμπεριλαμβανει και τον ορυκτο πλουτο. Μπες στο ιστολογιο του ριζοσπαστη και θα την βρεις την προταση. Ανεστη, μη ''φοβασαι'' θα ειμαι ''περιφρουρηση'', κανεις δεν θα σε παρει χαμπαρι.

Νοσφεράτος είπε...

Πάντα θαύμαζα (θαύμαζα άραγε ή ζήλευα;) τους δογματικούς, τους φανατισμένους, τους οπαδούς. Αυτούς που κατέχουν τη μία και αδιαπραγμάτευτη μοναδική αλήθεια. Αυτούς που η ζωή ερμηνεύεται εύκολα κι απλά με οδηγό τη Βίβλο, το Κοράνι, το Κεφάλαιο, το κόκκινο βιβλίο του Μάο, τη σημαία της ομάδας τους, τον Χρυσό Οδηγό του ΟΤΕ...


κι εγω.... το ομολογω

Rodia είπε...

Ομολογω οτι και'γω τους ζηλευω, μονο που δεν θελω με τπτ να τους μοιασω!!!
:)