27/5/10

Ο Μαντέλης, η Μαντέλη κι ο Μαντέλα

-Για τη χορηγία ρε γαμώτο!


Παρακολουθώ εδώ στο blog της Καρυάτιδας, τη συζήτηση περί ελληνικού γονιδίου. Με σφραγίδα πανεπιστημιακή είμαστε -λέει- λευκοί καυκάσιοι και όχι μογγόλοι ή μαύροι! Και δώσ' του οι αρχαιοπληξία, ο αυτοθαυμασμός για τις αρχαίες νίκες μας, το "πας μη Ελλην βάρβαρος". Είναι δυνατόν να μας λένε πως δεν είμαστε καθαρόαιμοι Έλληνες;

Αυτό βέβαια το καυκάσιο dna δεν ήταν αρκετό για να μας σώσει από τις μίζες (sorry, "χορηγίες" ήθελα να πω) του Τεράστιου Τάσου σφυράτε-μου-θα-είμαι-στο-Αζερμπαϊτζάν Μαντέλη. Δεν ήταν αρκετό για να γλυτώσουμε από τα Βατοπεδινά τραγούδια με τη χορωδία κορυφαίων πολιτικών, μοναχών και δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν έφτασε το κακόμοιρο dna για τους βουλευτές όλων των κομμάτων που υπερψήφισαν τις "περιορισμένες" ευθύνες πολιτικών προσώπων χάρη στις οποίες σήμερα ο κύριος Μαντέλης κάνει πλάκα.

Δεν ήταν αρκετό το πάλλευκο και καυκάσιο dna μας για να μην έχουμε εισαγγελικούς λειτουργούς που να κατηγορούνται σήμερα για κομματικά επιλεκτικές έρευνες σκανδάλων. Δεν ήταν αρκετό για θρησκευτικούς ηγέτες με συναίσθηση ευθύνης.
Φυσικά αυτή η γενικότερη σαπίλα δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, σε όποιον κατέχει θέση εξουσίας. Είναι σίγουρο πως κι ο διπλανός μου οδηγός που προσπερνάει την ουρά για να βρεθεί πρώτος στο φανάρι της στροφής αν αποκτήσει κάποια εξουσία τα ίδια θα κάνει. Ποιος διπλανός μου; Εγώ ο ίδιος!

Δώσ' μου τη δυνατότητα και τη θέση κι ακόμα αν είμαι σχετικά θετικό και ηθικό στοιχείο, η αδιαφάνεια και η ασυλία που θα μου εξασφαλίσει το "σύστημα", θα με κάνει το πιο συμφεροντολογικό τομάρι της χώρας. Μήπως οι ψηφοφόροι - χάπατα έχουν μηχανισμούς ή θεσμούς για να με βρουν και να με σταματήσουν;
Ή μήπως πρέπει εγώ απο όλους να είμαι το κορόιδο, ο πατριώτης που θα σώσει ένα έθνος υποκριτών που βουλιάζουν στη γενική διαφθορά και το βόλεμα των "δικών μας" αλλά τους φταίει το δάχτυλο της Αφροδίτης του Focus;

Η ράτσα μας δεν παράγει πατριώτες εδώ και πολύ καιρό τώρα. Ίσως αν περάσουμε ένα πόλεμο, μια εθνική καταστροφή, ίσως να βρεθεί πάλι συνεκτικός ιστός σε επάρκεια. Αν και χλωμό το κόβω.

Το dna μας βλέπεις είναι ελληνικό, δεν είναι καν μογγολικό σαν των Τούρκων που με ισλαμιστή πρόεδρο έκαναν απίστευτα βήματα στην πάταξη της διαφθοράς.

Δεν ήταν καν αρκετά μαύρο για να βγάλει έναν πατριώτη όπως ο Νέλσον Μαντέλα που έδωσε συνοχή και αναγέννησε μια χώρα σκέτο εθνολογικό μωσαϊκό με πρόσφατες βαθιές πληγές.

Σίγουρα είμαστε καθαρόαιμοι Έλληνες λοιπόν. Αλλά αν περιμένουμε στ΄αλήθεια απο το dna μας να βγάλει πατριώτη ηγέτη που να φτιάξει αυτό τον τόπο... κάκαλα μάντολες!

34 σχόλια:

dimitris είπε...

Iσως η φιλη kariatida62 να ειχε υποψην της τις μιζες του Καλλικρατη που ''εβγαλε'' δουλευοντας για τον Φειδια, αρα εχει δικιο, αρχαιο πνευμα αθανατο, εκει να δεις διαπλοκες, ο φεδιας κολλητος του Περικλη ο,,,,,,και ο,,,,αρα το dna, ελληνικο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι αλήθεια είμαστε τόσο καθαρόαιμοι που το αίμα μου είναι κυανόλευκο... Αλλά η μαμά μου κατάγεται από Μικρασία (αλλά δεν έχει καθόλου τουρκικό ή περσικό ή λυδικό ή φρυγικό αίμα, όόόόχιιιιι μόνο ελληνικό αίμα). και ο μπαμπάς από την Ανατολική Ρωμυλία (αλλά δεν έχει σημασία που μοιάζει με Ρώσο ή Ουκρανό μετανάστη σε όλα του πλην βεβαίως βεβαίως του αίματος που το δικό του/μου είναι κυανόλευκο)...

ανεστης είπε...

@dimitris
Μα φυσικά και υπήρξαν ντροπές και αίσχη. Αλλά η εθνική μυθολογία δεν θέλει να τα ξέρουμε αυτά. Όπως είπε κι ένας αλήστου μνήμης υπουργός, όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες...

ανεστης είπε...

Δήμο κοίτα να δεις σύμπτωση, κι η δική μου γιαγιά κι ο παπούς απο μάνα μεριά, Μικρασιάτες ήταν. Κι εγώ γαλάζιο αίμα έχω φαίνεται κιόλας το χρώμα μέσα απο τις φλέβες μου...

kariatida62 είπε...

Ο Δημήτρης με πρόλαβε!!! Ακριβώς όλα όσα ανέφερες παραπάνω δυστυχώς υπάρχουν στο dna μας μαζί με τα καλά μας! Δεν μιλώ για γαλαζοαίματους εγώ, μιλώ για την διαίωνιση της φυλής μέσα απο τους αιώνες είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε όχι! Αύριο θα σου μιλήσω και για την γλώσσα μας!
Απο νεότερους δε ήρωες έχουμε αναρίθμητους! Στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο την αντίσταση σχεδόν ενός ολόκληρου λαού, Λέλα Καραγιάννη, Ελευθέριος Μυαούλης, ΕΛΑΣ...Ο άγνωστος στρατιώτης,προσωπικότητες που έμειναν στο παγκόσμιο επιστημονικό χώρο ας αναφέρουμε έναν: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στο πολιτισμό μέσω της ποίησης Ελύτης, Σεφέρης, στη μουσική Χατζιδάκης Θεοδωράκης! Τι κάθομαι τώρα και απαριθμώ??? Δεν έχεις ακούσει τίποτα εσύ??? Δεν έχεις περηφανευτεί για κανένα πατριώτη σου εσύ??? Ε!! τώρα μ'έσκασες!!!

Θανασης Ξ. είπε...

Σας έπιασα !
Τί κανετε αυτού;;..
Μετράτε τα ..DNA σας ε;;...
Ποιός το χει ..μακρύτερο !

Αύριο με τον κηδεμόνα σας :)))))

Θανασης Ξ. είπε...

Σας έπιασα !
Τί κανετε αυτού;;..
Μετράτε τα ..DNA σας ε;;...
Ποιός το χει ..μακρύτερο !

Αύριο με τον κηδεμόνα σας :)))))

ανεστης είπε...

kariatida
"Ίσως αν περάσουμε ένα πόλεμο, μια εθνική καταστροφή, ίσως να βρεθεί πάλι συνεκτικός ιστός σε επάρκεια"

Υπάρχει έθνος που να μην έχει παράξει ανάλογες προσωπικότητες; Γιατί πιστεύεις πως αυτά μας κάνουν κάτι ιδιαίτερο;

ανεστης είπε...

@Θανάση
Δεν φταίω εγώ κύριε, να αυτή άρχισε πρώτη!

kariatida62 είπε...

Ξέχασα δε να σου συμπληρώσω ότι την ανάρτηση αυτή την έκανα ειδικά για σένα ως απάντηση όταν έγραψες ότι θέλεις να παραιτηθείς απο Έλληνας γιατί δεν θέλεις νάχεις καμμία σχέση μ'αυτό το μόρφωμα που έτυχε να κατοικεί στο ίδιο οικόπεδο μ'αυτό που κατοικούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με τους νεώτερους! Ο φίλος μας ο Cs συμπλήρωσε ότι η Ελληνική φυλή αφανίστηκε απο τον Αλάριχο! Αυτά για να θυμήσω την έκβαση της συζήτησης...!

Xavier είπε...

Το αστείο είναι ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα αυτή, θα διαπιστώσει ότι μόνο σε τέτοια συμπεράσματα δεν καταλήγει. Απεναντίας εξετάζει ιστορικές μετακινήσεις λαών στην περιοχή της Μεσογείου και τις επαληθεύει με σχετικές μετρήσεις.

Για την ακρίβεια σε κάποιο σημείο διαπιστώνονται κοινά στοιχεία μιας απλοομάδας στην περιοχή των Βαλκανίων, της περιοχής του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής.

Γενικά είναι απαράδεκτο που αναπαράγονται τέτοιες μπούρδες σχετικά με το DNA, αλλά τι καλύτερο να περιμένει κανείς στις μέρες μας;

Xavier είπε...

Ξέχασα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας, όσοι έχετε την υπομονή. Ορίστε και το τελικό συμπέρασμα, το οποίο προφανώς δε λέει τίποτα για DNA των ελλήνων.

In conclusion, high-resolution Y-chromosome haplotyping and particular microsatellite associations reveal regional population differentiations, an East Africa homeland for E-M78, and recent gene-flow episodes consistent with the Neolithic in Europe. In particular, the spatial distributions of J-M172*, J-M267, E-M78, and E-M123 indicate expansions from the Middle East toward Europe that most likely occurred during and after the Neolithic, that of J-M102 illustrates population expansions from the southern Balkans, and that of E-M81 reveals recent gene flow from North Africa. Distinct histories of J-M267* lineages are suggested: an expansion from the Middle East toward East Africa and Europe and a more-recent diffusion (marked by the YCAIIa-22/YCAIIb-22 motif) of Arab people from the southern part of the Middle East toward North Africa.

ανεστης είπε...

@Xavier
τα ξέρω έχω δει κι αυτό
http://www.inout.gr/archive/index.php/t-13776.html

αλλά συμφωνώ πως δεν έχει καμία αξία αυτη η συζήτηση.

ανεστης είπε...

@kariatida
Και εξακολουθώ να θέλω να παραιτηθώ. Μπορείς να υποδείξεις ένα πρόσωπο-πρότυπο σήμερα που να ενδημεί στην Ελλάδα;
Μπορείς να μου δείξεις κάπου να ελπίζω;
Ένα θα σου πω μόνο: Έχουμε μια τεράστια οικονομική κρίση κι ακόμα(!) δεν έχω δει εμάς τους επαναστατημένους πολίτες να έχουν συσπειρωθεί σε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο κατά της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, ή σε ένα καταναλωτικό μέτωπο κατά της αισχροκέρδειας.
Τι να την κάνω την νίκη του Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες στην απόλυτη χρεωκοπία του σήμερα;

kariatida62 είπε...

Nα σου υποδείξω ένα πρόσωπο! Εμένα!!! Τον απλό πολίτη που πάσχει αγωνίζεται δεν λοιδωρείται δεν υποχωρεί,δεν απογοητεύεται δεν,δεν,δεν! Αντιθέτως προσπαθεί, ενημερώνεται ψάχνεται, εκτιμά, έχουν απομείνει πολλοί απ'εμάς! Αμέτρητοι θάλεγα! Μάλλον λείπεις συνέχεια και δεν τους συναντάς στους κύκλους σου...
Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό μοναχά είναι παγκόσμιο και ταξικό!
Πιστεύω ότι σ'αυτές τις φάσεις των κοινωνιών οι λαοί γκαστρώνονται και αναδεικνύουν ηγέτες και αρχηγούς! Πολλοί περιμένουν απ'εμάς τους Έλληνες αυτό το ξεκίνημα της ταξικής επανάστασης! Ίδωμεν!
Υ.γ. Όταν βιάζομαι τρώω λέξεις. ΄Ηθελα να γράψω ...την πορεία και την έκβαση της συζήτησής μας!
Να τα παρουσιάζεις τα πράγματα Ανέστη ακριβώς όπως έχουν και γίνονται. Μη θέλεις ν'αλλάζεις τα σκηνικά σύμφωνα με την ματιά σου. Προσπάθησε στις αντιθέσεις μας και στον αντίλογο να στέκεσαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός... Μη θέλεις να με παρουσιάσεις κολλημένη εθνικίστρια,ρατσίστρια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο! Αυτό δεν θα σου το επιτρέψω!

kariatida62 είπε...

Τώρα είδα ότι είχες απαντήσει και παράπάνω! Ποιος σου είπε ότι είμαστε ιδιαίτεροι??? Γιατί βάζεις λόγια στην πένα μου που δεν έχω γράψει? Εσύ θέλεις να υποτιμάς αυτό που είσαι που είμαστε! Εσύ αμφισβητείς την ελληνικότητά μας, παραποιείς την ιστορία και την πραγματικότητα υποστηρίζοντας θεωρίες που απο παλαιότερα είχαν αναπτυχθεί για να μη ξαναδημιουργηθούμε ως κράτος και ως έθνος!
Ενοχλούμε το καταλαβαίνεις? Ενοχλούμε πολλούς και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μας εξαφανίσουν. Ενας κίνδυνος μεγάλος είναι οι Τρεμοπουλιστικές τύπου θεωρίες που πρεσβεύεις και υποστηρίζεις με τόσο πάθος!!!
Συμπάθα με αλλά εγώ όπως αισθάνομαι μιλώ, αυθόρμητα ειλικρινά!!!

ανεστης είπε...

@Κάρι
Δεν υποτιμώ τίποτε περισσότερο από το θλιβερό μας "σήμερα" και αποστρέφομαι αυτές τις εποχές την αρχαιολατρία γιατί είναι ένας άγαρμπος τρόπος να αποφύγουμε την αυτοκριτική.
Αυτοδοξαζόμενοι παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας πως είμαστε καλύτεροι, μεγάλοι κι μοναδικοί ενώ είμαστε φελλοί και λιγούρια που νομίζουμε πως ακόμα μας χρωστάνε γραμμάτια οι δυτικοί για τα δημιουργήματα "προγόνων".
Μια ζωή η αρχαία Ελλάδα είναι η η καλύτερη σύμμαχος της Ελλάδας του φραπέ.

kariatida62 είπε...

Αχ Ανέστη μου!
Η Ελλάδα του φραπε αγόρι μου είναι μια ιδεολογία, ένας τρόπος ζωής...
Έχεις διαβάσει Πωλ Λαφάργκ? Σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλιαράκι "Δικαίωμα στην τεμπελιά"
Ίσως τότε να αλλάξεις την ματιά σου στα πράγματα! Αυτο το οικόπεδο που λες που είναι μπακλαβάς γωνία και πολλοι το λιγουρευονται γεννά τέτοιες τάσεις! Σκέψου το λιγο!

kariatida62 είπε...

Φελλοί δεν είμαστε όλοι! Ζορμπάδες ίσως αλλά φελλοι όχι! Αχ μωρέ μ'εχεις αναστατώσει τώρα με τον διάλογο και έχω ένα σωρό δουλειές να κάνω...παρ'όλο που γουστάρω Λαφάρκ εγώ δεν τον ακολουθώ...

ανεστης είπε...

Ναι το ξέρω το "πόνημα" αλλά αν ο συγγραφέας το πίστευε τόσο πολύ θα βαριόταν να το γράψει!
Εγώ μ' αυτή την ιδεολογία έχω πόλεμο.
(αν δεν βαριέσαι http://anebala.blogspot.com/2007/06/blog-post_02.html
και μάλλον θα γελάσεις!)

BioLogos είπε...

Mην παίζετε με τα ντηενέη μπορεί να βγάλετε κανά μάτι.
Μάθαν όλοι και γίναν ειδικοί.

ΥΓ.Όλοι οι άνθρωποι ανήκουν στο ίδιο είδος...οι ελαφρές διαφοροποιήσεις που μας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς αν και μέλη του ίδιου είδους δεν χωράνε να γίνονται όπλα ελληναράδων και οποιοδήποτε νοσταλγών της προγονικής τους ράτσας.Ζήστε στο τώρα και δείτε πόσο σκατά τα έχετε κάνει με τις νεκρολαγνείες τόσα χρόνια γιατί ο χρόνος κυλάει, ευρώ ζητάει και κανένας Περικλής δεν θα σηκωθεί από τον τάφο να σας ξεχρεώσει.

ΥΓ2.Για όσους βλέπουν παγκόσμιες συνομωσίες ενάντια στο έθνος κτλ κτλ τους συνιστώ σε πρώτη φάση να σταματήσουν να το παίζουν ειδικοί με ύλη από σπαμ μέηλ,wikipedia και φόρα.

ανεστης είπε...

Επιτέλους μίλησε και ο καθ ύλην αρμόδιος!
Και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

MINIMARKET είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΙΑΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ ?
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ ! ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ !ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΩ...
2. ΔΥΟ ( 2 ) , ΕΝΝΟΩ ΜΙΑ Η ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΓΩ !!ΑΡΑ 2 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ !!!
3. ΟΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ " ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ".
4 . ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΟΥ .
ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΄Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ( ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΓΝΩ ΜΗ ΣΑΣ ), ΟΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
Α!!! ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ .....ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ -ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΗ !!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

kariatida62 είπε...

Πούσαι Ανέστη, πες του "καθ'ύλην αρμόδιου" ότι όσο αυτός σαν Αμερικανάκι φορολογούμενος πριμοδοτεί τις Goldman Sachs, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουμε...άντε ανοίξτε τα μάτια σας ακούστε τι λέει η κίνηση zeitgeist και μετά πέστε οτι εμείς ονειρευόμαστε δράκουλες...

MINIMARKET είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ , ΘΕΩΡΕΙΣ , ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ .
Ο.Κ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ .
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ " ΕΛΛΗΝΕΣ " ΑΝΗΚΕΙΣ !
ΚΑΙ ΠΟΙΑ " ΕΛΛΑΔΑ " ΘΕΛΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ .

ανεστης είπε...

@MINIMARKET
Αγαπητέ μου δεν σε αντιλαμβάνομαι, 1. ποιός είπε την Καρυάτιδα ρατσίστρια και εθνικίστρια;
2. Για να καταλάβεις τι πλανάται εδώ μέσα θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο, να διαβάσεις κάτι παραπάνω.
3. Δεν ξέρω τι θες να κάνεις εσύ με τη δική σου φυλή αλλά εγώ προσωπικά θα κάνω οτι θέλω. Και το βρίσκω εξαιρετικά άχαρο να πρέπει να απαριθμίσω κι εγώ τους δικούς μου ("μας"! φίλε μου, "μας"!) για να επικυρώσω την όποια άποψή μου.

Τώρα επι της ουσίας: Όλα αυτά τα γράφεις, γιατί ακριβώς; Τι συνιστά για σένα ιεροσυλία; Διάβασες διαφορετική άποψη απο τη δική σου και πέρασες κάποιο πολιτιστικό σοκ;
Καταλαβαίνω πως πρεπει να ανήκεις στο "μέρος" του πληθυσμού που προτιμά να μείνει μόνο του με τους "δικούς" του, με μία κυρίαρχη άποψη (ίσως και ομοιόμορφο ντύσιμο;) αλλά καλά θα κάνεις να μάθεις να συνυπάρχεις και να συζητάς.
Καλά μυαλά.

ανεστης είπε...

@Καρυ,
αν έχεις να του πεις κάτι, πές το του απευθείας, δεν χρειάζεσαι ενδιάμεσους. Απο που όως κατάλαβες πως είναι "αμερικανάκι φορολογούμενος"; Γιαννιώτης είναι ο άνθρωπος, επιστήμονας ΄που εργάζεται στη Γερμανία. Ξέρεις τώρα... αυτό το περίεργο είδος που αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας μας και γίνεται κάποια στιγμή "Παπανικολάου"... Αυτοί ντε που όταν μένουν εδώ χάνονται σε μια δημόσια υπηρεσία και όταν φεύγουν έξω σταδιοδρομούν και μετά τους κυνηγάνε τα ελληνικά ΜΜΕ να τους πάρουν συνέντευξη.

ανεστης είπε...

ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ, εξαιρετικά άκομψο και μικρόψυχο το πρόσθετο σχόλιό σου.

Μάθε περισσότερα για τον Παπαγιαννάκη, για το πόσα χρόνια πρόσφερε σαν ευρωβουλευτής στην Ελλάδα.

Αλλά τι λέω... εσύ δεν ήσουν που βιάστηκες να καταδικάσεις το κείμενο "του Κεμάλ το σπίτι" χωρίς να έχεις ιδέα τι πραγματεύεται, στο blog της Καρυ;

Τι σου ζητάω τώρα...

kariatida62 είπε...

Nάναι καλά ο άνθρωπος να προοδεύει είτε στην Αμερική είναι είτε στην Γερμανία! Κανείς απο μας δεν διεκδίκησε να συναγωνιστεί τις επιστημονικές του γνώσεις για να μας ειρωνεύεται μ'αυτό τον τρόπο... Συνωμοσίες αυτός μπορεί να μη βλέπει γιατί έχει καιρό να βγει απο την ωραία χρυσή φωλίτσα που τούχει η Μέργκελ λοιπον φτιάξει και δεν ενημερώνεται...
Υ.Γ.Δεν έχω πρόβλημα να του απαντήσω απ'ευθείας αλλά κρατώ το μοτίβο του ...μιλά γενικά δεν αυπευθύνεται προσωπικά οπότε δεν μου δίνει την άδεια να του απαντήσω απ'ευθείας !

MINIMARKET είπε...

1. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΟΝ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ .
2. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
3. ΩΡΑΙΑ..Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ !! ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ .
" Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ . ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ: Η ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΦΥΛΗ ΣΟΥ...
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ .
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ " ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ " ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ! ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ" ΦΥΛΗ ΣΑΣ ".
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ . ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !
ΚΑΛΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

MINIMARKET είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ !
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ " ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ " ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ " ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ".
ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!
ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ή ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ !
Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΜΨΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ , ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΧΕ Η " ΦΥΛΗ ΣΑΣ " ?
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ !
ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΝΑΣ " ΜΠΑΚΑΛΗΣ " ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΠΛΟΓΚ !!!
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ...ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ " ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ " ΠΑΡΑ " ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ "
ΑΛΛΑ ΤΙ ΖΗΤΑΩ ΤΩΡΑ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ.......

BioLogos είπε...

Ένα κύτταρο περιέχει 3 δισ. ζεύγη βάσεων οργανωμένα σε 22 αυτοσωμικά και 2 φυλετικά χρωμοσώματα σύν το μιτοχονδριακό DNA που είναι μητρικής προέλευσης.Οι απλότυποι αναφέρονται σε SNPs συνήθως και έχουν μήκος μερικά νουκλεοτίδια.Η ανάλυση απλότυπων για τη γεωγραφική κατανομή των SNPs κυρίως στο Υ χρωμόσωμα αλλά και στο μιτοχονδριακό DNA,δεν έχει να κάνει με ράτσες και παπαριές αλλά με την παρακολούθηση εξελικτικών ανεξάρτητων γεγονότων που έχουν να κάνουν με τη γενετική παρέκκλιση, την κατανομή ανθρώπινων πληθυσμών στον χάρτη και τη συγγένεια μεταξύ τους που ενδεχομένως να αποκαλύψει νέους στόχους για φάρμακα κτλ.
Επίσης επειδή αγαπητή καρυάτιδα δεν παραθέτεις πηγές δεν μπορώ να κρίνω την έρευνα από άποψη μεθοδολογίας, μεγέθους δείγματος και τεχνικών.

FLAME WAR

Η Μέρκελ μου έχει αγοράσει εξοχικό να κάθομαι και να σας ειρωνεύομαι.Έχει γέλιο όταν κάποιοι μπαίνουν σε επιστημονικά λημέρια για να βασίσουν τίς όποιες απόψεις τους αλλά όταν σκάσουν οι ειδικοί γκρινιάζουν για αδικία,ειρωνία και ότι δεν κατέχουν τόσο εξειδικευμένες γνώσεις...ε λοιπόν τί ατυχία, αλλά εγώ δεν νοιώθω τέτοιες δικαιολογίες μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και όταν βλέπω μαλακίες σπεύδω να διορθώσω...Η διόρθωση βάσει της ειδικότητάς μου παραμένει διόρθωση κι όχι εξυπνάδα ή ειρωνία.Επίσης κανονικά στο περί χρυσής φωλιάς θα έπρεπε να πέσει Χριστοπαναγία αλλά ας όψεται το ότι σέβομαι τον Ανέστη και τη φιλοξενία του.Αν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με το αν είμαι κακός,σκληρός κι ανάποδος ας στείλει ένα μέηλ στη μάνα μου για την κακή ανατροφή που μου έδωκε.

ΥΓ.Αυτές τις παπαριές περί απλοτύπων κτλ κτλ τίς βλέπω 2 χρόνια τώρα να πλανώνται στο ελληνικό νετ και να χρησιμοποιούνται όπως όπως, αλλά ας όψεται η τεμπελιά μου που δεν έχω λάβει μέτρα.

MINIMARKET είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ....
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ " ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ " ΟΠΩΣ ΕΓΩ , ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ " ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΕΣ ", ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥΣ " ΜΑΛΑΚΙΕΣ ".
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ !!!
ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ !
ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΘΩ ........

kariatida62 είπε...

@ ΒΙΟΤΕΤΟΙΟΣ:A νόμιζα πως μιλούσες την πολιτισμένη γλώσσα...ξέρω όμως και μιλώ πολλές ξένες, οπότε την προσαρμόζω στον διάλογο που άνοιξες για να με καταλάβεις!
Τις Χριστοπαναγίες να τις πεις εκεί που σε παίρνει όχι εδώ! Εσύ πετάχτηκες σαν την πορδή μέσα στην μέση της συζήτησης μας να μας παραθέσεις τις επιστημονικές σου αλήθειες...με ύφος χιλίων καρδιναλίων και βάλε!Αυτές να πας να τις πεις στους συναδέλφους σου στον Στανφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας να σου απαντήσουν...εγώ μια αναδημοσίευση έκανα για να απαντήσω σε συγκεκριμένα ερωτήματα του Ανέστη. Τώρα για την αγωγή σου δεν νομίζω οτι ευθύνεται η φουκαριάρα η μάνα σου που σέστειλε να σπουδάσεις και να ξεστραβωθείς, αλλά ο κάκιστος χαρακτήρας σου που δεν πρόκειται να αλλάξει όσα διπλώματα και παπλώματα αποκτήσεις..!Και κάνε παρα πέρα σε παρακαλώ γιατί ακόμα βρωμάνε τα χνώτα σου!
@Anestis: Χίλια συγνώμη φίλε μου, χίλια! Απλά έκανα practice σε μια διάλεκτο...