26/5/10

Ερχεται η επιδότηση της ρουφιανιάς!

Ενώ οι -επικοινωνιακοί- έλεγχοι της κυβέρνησης βρίσκουν ολίγη από διαφθορά σε υπαλλήλους τους Υπουργείου Οικονομικών και τις εφορίες και μάλιστα με διαδικασίες «ελέγχου ακίνητης περιουσίας», «ελέγχου τραπεζικών λογαριασμών» και λοιπά , ο φίλος μου ο Δημήτρης δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βρει που έπρεπε ακριβώς να τα στάξει την περασμένη εβδομάδα. Και στην εφορία και στην πολεοδομία!

Και μάλιστα χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναζήτηση. Και οι υπάλληλοι που τα πήραν δεν τήρησαν καν τα προσχήματα. «Τόσα» του είπαν κι αυτός ξηλώθηκε επιτόπου. Μόνο τιμοκατάλογος δεν έχει εκτυπωθεί! Και μάλιστα μου μεταφέρει ότι τώρα είναι ακόμα πιο ξεδιάντροπος ο τρόπος που τα απαιτούν.
Επειδή τους μειώθηκαν οι αποδοχές. Τώρα ο οποιοσδήποτε έχει συναλλαγές με το δημόσιο είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το έλλειμμα στα έσοδά τους αλλά και την οργή επειδή μειώθηκαν ειδικά οι δικές τους αποδοχές.

Άλλος φίλος, ο Τάκης, είχε την τιμή να προσέλθει στην εφορία της περιοχής του για έλεγχο των παραστατικών της φορολογικής του δήλωσης, είχε βλέπετε επιστροφή φόρου πάνω από 1.500 ευρώ και όταν αυτό συμβαίνει, πρέπει να γίνεται έλεγχος!

Κάθισε λοιπόν απέναντι από μια υπάλληλο που μόλις είδε μισθό διευθυντικού στελέχους και ιδιωτικά σχολεία των παιδιών, άρχισε μια απίστευτη γκρίνια: «Εμ βέβαια, εμείς που δεν έχουμε λεφτά για ιδιωτικά, έχουμε τα παιδιά μας μόνα τους στο σπίτι να μας περιμένουν» και διάφορα τέτοια απαράδεκτα και αντιεπαγγελματικά.
Ο Τάκης φόρτωσε βέβαια και άρχισε να απαντάει «κι εγώ κυρία μου ήμουν για 3 χρόνια άνεργος αλλά δεν τα έβαλα με εσάς και τη μονιμότητά σας», αλλά αυτό απλά έκανε τα πράγματα χειρότερα, η «κυρία» είχε αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την εξουσία της όπως μπορούσε, είτε για να εκδικηθεί τον «υψηλόμισθο» είτε για να τον υποχρεώσει σε κάποια καταβολή «παράβολου».

Τους στηρίζει ή τον αρμέγουν;


Αυτή την κατάσταση ζούμε σήμερα με τους Έλληνες χωρισμένους σε κοινωνικές κάστες και εργασιακές τάξεις. Κι αυτή η αντιπαλότητα, αυτός ο άτυπος εμφύλιος θα γίνει ακόμα πιο έντονος αν γίνουν πραγματικότητα τα κυβερνητικά σχέδια που «διέρρευσαν» και που λένε πως «όποιος καρφώνει κάποιον άλλο για φοροδιαφυγή θα εισπράττει 2% από τα έσοδα που θα προκύπτουν».

Μπορείτε να φανταστείτε πιο αισχρή ρύθμιση; Μπορείτε να φανταστείτε τι είδους διάλυση θα φέρει αυτό το έκτρωμα στην Ελληνική κοινωνία που ήδη μπάζει και τρίζει από παντού;

Και πριν κάποιοι μου αναφέρουν τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που καταγγέλλουν οποιονδήποτε παρανομεί, να ζητήσω να ξανασκεφτούν το ότι αυτό γίνεται μεν σε περιπτώσεις που η παρανομία του εξυπνάκια έχει κόστος και επιπτώσεις στους υπόλοιπους. Εδώ όμως μιλάμε για κρατική «προμήθεια», «μίζα» και «λάδωμα» της ρουφιανιάς.

Κι αν αυτό το αίσχος περάσει, τελειώσαμε για τα καλά!


UPDATE: Συνελήφθην κοιμώμενος, με φάγαν΄τα ταξίδια!
Η φίλη Cynical με ενημερώνει στα σχόλια: άρθρο 77, παράγραφος 6:

«...Όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής. Η αμοιβή ισούται με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση και καταβάλλεται μετά την είσπραξή τους στο δικαιούχο, με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών...».

Εχει ψηφιστεί και λειτουργει ήδη.
Άρα, τελειώσαμε ήδη!

11 σχόλια:

You Pay Your Crisis είπε...

άρθρο 77, παράγραφος 6:

«...Όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής. Η αμοιβή ισούται με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση και καταβάλλεται μετά την είσπραξή τους στο δικαιούχο, με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών...».

Ανεστη, εχει ψηφιστεί και λειτουργει ήδη.

cynical

ανεστης είπε...

Μάλιστα! Όμορφα...
Ξέρεις πότε ψηφίστηκε; Πως να το αναζητήσω;

Θανασης Ξ. είπε...

Πάει, ψηφίστηκε ήδη με το νέο φορολογικό..

Λοιπόν. Εάν καταγγείλω ας πούμε όλους τους υπουργούς, υφυπουργούς κλπ εδώ και δεκαπέντε χρόνια, λές να μου κάτσει το λόττο;;;....
(βάλε 2% επί όλων των μιζών !!!...)

ανεστης είπε...

Θανάση μη σου πω τι θα πάρεις, αλλά μου αρέσει που σκέφτεσαι δημιουργικά!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως εσύ το χαρακτηρίζεις "ρουφιανιά". Δηλαδή η καταγγελία είναι ρουφιανιά; Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε πολλές περιπτώσεις οι έλεγχοι είναι πέρα από το νόμιμο και τα χρήματα που καταβάλλονται είναι τρελά (πέρα από τα μαύρα). Εγώ συμφωνώ. ήδη έχω κάνεις τρεις τέτοιες καταγγελίες (στις δύο πάμε για δικαστικά). Τουλάχιστον, να λέω ότι κάτι έκανα.

K-Top είπε...

Αν δεν μου δώσουν μπονους παραγωγικότητας και μονιμοποίηση στο δημόσιο μετά από 100 ρουφιανιές δεν καταγγέλω κανέναν.

ανεστης είπε...

Δήμο είναι άλλο η καταγγελία κι άλλο η επί πληρωμή ρουφιανιά. Τέλος πάντων δεν είναι θεμιτό και ηθικό να δίνεται μίζα επί της καταγγελίας όπως κι αν θες να το πεις.

ανεστης είπε...

Κώστα γιατί 100; Πολύ χαμηλά τον έχεις τον πήχη

K-Top είπε...

100 και πολλοί είναι. Είπαμε να τρουπώσουμε εύκολα στο δημόσιο να αράξουμε. Αν είναι να κουραστούμε δίνουμε ΑΣΕΠ ή πιάνουμε δουλειά! :p

ανεστης είπε...

Ε, ναι εγώ για λιγότερους απο 100 μιλούσα

K-Top είπε...

ααα... πες έτσι! Λιγότεροι θα είναι έτσι και αλλιώς, θα κάνουμε υπερουφανολογήσεις (παλιά μου τέχνη που λένε...).