6/5/10

Χρεωκοπημένοι, ξωφλημένοι.

Είμαι στα ξένα, μαθαίνω τα νέα απο το BBC και ανοίγω το twitter για να διαπιστώσω πως η αθάνατη ελληνική βλακεία ξαναχτύπησε όπως το 90, που και πάλι κάηκαν αθώοι άνθρωποι στον "διαδηλωτικό" εμπρησμό του "Κάπα Μαρούσης".
Πάλι απο κάποια τσόλια με κουκούλες.

Με ρωτάνε οι ξένοι συνάδελφοι γιατί έγινε αυτό, πως εξηγείται;

Τους λέωπως είναι το καλύτερο παράδειγμα οτι η κρίση που περνάμε είναι πρωτίστως κοινωνική, μετά πολιτική και μετά οικονομική. Τους εξηγώ για μικρούς πολιτικούς και μικρούς πολίτες.
Τους εξηγώ επίσης οτι για να αποφασίσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοια, εμπρησμό, μια ρίψη μολότοφ, θα πρέπει το όφελος στο μυαλό του να είναι μεγαλύτερο απο το όποιο πιθανό κόστος. Όταν δεν βλέπουν κόστος (επειδή ξέρουν πως θα μείνουν ασύλληπτοι), τότε το όφελος μπορεί να είναι και ελάχιστο.

Δεν ξέρω αν κοιμήθηκε ήσυχα αυτός που έβαλε τη φωτιά ξέροντας πως σκότωσε 4 άτομα. Εγώ πάντως τώρα που γράφω, βλέπω το ξημέρωμα άγρυπνος.
Και δεν ξέρω αν θέλω να γυρίσω, θέλω να παραιτηθώ απο Έλληνας...

13 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τελικά δολοφονήθηκαν τέσσερις ή τρεις; Και φυσικά το ερώτημα δεν είναι αυτό. Μία πτυχή της κοινωνικής κρίσης έθεσα κι εγώ. Μία πτυχή που σύντομα θα δούμε να επαναλαμβάνει σε άλλες ομάδες πληθυσμού τα χτεσινά επεισόδια.

Khlysty είπε...

Μόνο και μόνο για την ιστορική ακρίβεια -και αν η μνήμη μου δεν με απατά- στο "Κάπα Μαρούσης" η φωτιά είχε αρχίσει από δακρυγόνο ή βόμβα κρότου-λάμψης της αστυνομίας. Όχι ότι αλλάζει το αποτέλεσμα, αλλά...

kariatida62 είπε...

Γίνεται κι'αυτό; Nα παραιτηθείς απο Έλληνας;!
Aυτό δεν μπορούσα να το περιμένω ότι θα το ακούσω απο το στόμα οποιουδήποτε Ανέστη! Να απαρνιέται την ρίζα του? Και μας τα λες όλα αυτά απ'έξω, τώρα που το σπίτι σου πίσω καίγεται?:(

Xavier είπε...

Χρεωκοπημένοι και ξωφλημένοι ναι. Αλλά όχι από χθες. Εδώ και χρόνια.

Khlysty είπε...

Μακάρι να ήταν δυνατόν να παραιτηθούμε, όχι από την ιδιότητα του Έλληνα, αλλά του Ελληναρά. Αυτή είναι το πρόβλημα...

ellinaki είπε...

Όχι ότι μου πέφτει λόγος, αλλά να γυρίσεις να κάνεις τί;;; Θα τα βάλεις με τη βλακεία; Οι αποδόσεις υπέρ σου είναι 1:100000000.

ανεστης είπε...

@Δήμο
ουσιαστικά δολοφονήθηκε πολύς κόσμος μαζί και η ψυχή μας.

ανεστης είπε...

@Khlysty
Ναι νομίζω έχεις δίκιο, και πραγματικά δεν αλλάζει τίποτε.

ανεστης είπε...

@Καριατιδα
Λυπάμαι που σε στεναχωρώ αλλά και απ έξω κι απο μέσα τα ίδια νοιώθω χρόνια τώρα, κι αν ποτέ έχεις χρόνο για σκότωμα και κάνεις μια επίσκεψη στα παλιά μου post την ίδια απογοήτευση θα δεις. Δεν νοιώθω καμία ανάγκη να υπερασπιστώ αυτό το μόρφωμα, υποθέτω πως είμαι επισήμως ανθέλληνας. Θέλω να πάψω να πενθώ βλέπεις

ανεστης είπε...

@ελληνάκι
ακόμα κι αν γυρίσω (value bet θα είναι με τετοιες αποδόσεις), θα είμαι μακρυά, μέσα μου αυτή η χώρα έχει πεθάνει.
Θα αναζητήσω ανάδοχη πατρίδα.

Khlysty είπε...

Ο διάλογος αυτός μου θυμίζει μήνυμα που μου έστειλε πριν καμιά δεκαριά χρόνια φίλος που ταξίδευε για αναψυχή στη Σκανδιναβία: "Το έψαξα και δέχονται ακόμα πολιτικούς πρόσφυγες"...

kariatida62 είπε...

ΑΝΕΣΤΗ ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

τοσα χρονια τα λεω.....το μυαλο μου ειναι γεματο επιθετα για εμας τους ελληνες..... τεμπεληδες, αγενεις, μικροψυχοι,, κακοτροποι,φιλοχρηματοι, αχαριστοι, απαιδευτοι, ακαλλιεργητοι,επιρρεπεις, ζηλιαρηδες,αμορφωτοι, αναξιοπιστοι,φιγουρατζηδες, φωνακλαδες, ενοχλητικοι, σπιουνοι, συμφεροντολογοι, φασαριοζοι,....δεν θα επρεπε να υπαρχουμε εδω και χρονια, με λενε ανθελληνιδα απο την εφηβεια μου αλλα ντρεπομαι που ειμαι ελληνιδα εδω και πολλα χρονια.
δεν εχουμε καμια σχεση με αυτο που καποτε ονομαζοταν ΕΛΛΗΝΑΣ και ντρεπομαι αφανταστα για αυτο. συγνωμη για την πολυλογια....αααα, ειμαστε και αυτο!!