30/10/09

Ενα εξαιρετικό κείμενο

Ένα εξαιρετικό κείμενο για την αστυνομία και τα Εξάρχεια της Σώτης Τριανταφύλλου στην Athens Voice

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πράγματι εξαιρετικό άρθρο.

Xavier είπε...

Εμένα μου φάνηκε αφελές. Η κ. Τριανταφύλλου μπορεί να περνάει άνετα κι ωραία ανάμεσα από τους ένστολους, όχι όμως επειδή είναι πάνω κάτω νομοταγής όπως υποστηρίζει, αλλά επειδή δεν υπάγεται εμφανισιακά στα στερεότυπα υπόπτων για τους αστυνομικούς. Ας ήταν δηλαδή νεα κοπέλα με ροκ εμφάνιση, ή ακόμα χειρότερα άντρας με μακρύ μαλί, και θα την βλέπαμε τότε πόσο άνετα θα περνούσε...

Κατα τ'αλλα λέει ότι για αρχή ας πορευτούμε με αυτή την αστυνομία αφού αυτή έχουμε... Λογική που κατά τη γνώμη μου θα οδηγήσει σε έκτροπα.

Επιπλέον έχει κι αυτή την ακατανόητη εμμονή με την παραβατικότητα στα Εξάρχεια και μόνο εκεί.

Κατα τ'αλλα αραδιάζει και μερικά αυτονόητα... :-)

Khlysty είπε...

Πάλι με πρόλαβες... Χαίρομαι γι' αυτό.

ανεστης είπε...

Xavier
Νομίζω πως πάλι θυσιάζουμε το μείζον για τις λεπτομέρειες. Η ίδια μιλάει για νταήδες ματατζήδες (μπασκίνες τους λέει) και πολύ σοφά (μια και είμαστε στο γήπεδο των συμψηφισμών) θα πρέπει κάποιος να δει και το ανάλογο νταηλίκι απο την άλλη μεριά (διάβασε το σχετικό κομμάτι του Μανδραβέλη
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_118_27/10/2009_334978
(όχι οτι δεν τα ξέραμε).

Τώρα, για το οτι έχει εμμονή για τα Εξάρχεια, κάνεις λάθος, αναφέρει όλο το κέντρο, και την Ομόνοια. Αλλά στα Εξάρχεια είναι που δεν τολμάει να πατήσει ούτε τροχονόμος για να πάει σε τρακάρισμα.

Και τελικά, όσο κρατάει αυτή η κατάσταση ποιοι είναι οι μόνοι οφελημένοι; Οι ιδεολόγοι αντιεξουσιαστές; Όχι βέβαια...

Xavier είπε...

"Πώς πρέπει να χειριστεί αυτή την κατάσταση μια υποθετικά αδιάφθορη κυβέρνηση; Κατεβάζοντας τις διμοιρίες και στήνοντας κλούβες με, φαινομενικά ασυνάρτητο τρόπο, σε διάφορα σημεία της πόλης;

Κατ’ αρχάς ναι, μιας και δεν φαίνεται να αξίζουμε μια πόλη χωρίς αστυνομία."

Ποιο είναι το μείζον; Δεν έχω λόγια για την επικινδυνότητα της παραπάνω θέσης...

Το να προσπαθήσει κανείς να βελτιώσει την κατάσταση στα Εξάρχεια (ό,τι και αν αυτό σημαίνει) με αυτή την αστυνομία και αυτές τις μεθόδους, είναι σαν να προσπαθεί να σκοτώσει κουνούπι με μπαζούκας.

Και τώρα μεταξύ μας... όλη αυτή η συζήτηση και οι υστερίες, είναι για να προστατευθεί το γόητρο των ιδεολόγων αντιεξουσιαστών; Πεθαίνω από τα γέλια μόνο και με τη σκέψη.

ανεστης είπε...

Xavier
Η άποψή μου είναι μόλις τρία posts πιο κάτω. Εγώ ο ίδιος έχω αντιρρήσεις, αλλά ας βρούμε κάποτε την ισορροπία στο θέμα. Όλη αυτή η φασαρία για αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια είναι κάπως υπερβολική. Ας αφήσουμε να ηρεμήσει το εκκρεμές.

Xavier είπε...

Μα δε θα ηρεμήσει το εκκρεμές έτσι. Οι μέχρι τώρα λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στο "πρόβλημα" των Εξαρχείων είναι 1. Πολλή χαζοαστυνομία, 2. Πάρα πολλή χαζοαστυνομία.

Αν κρίνουμε από την επιτυχία που είχε το 1, φαντάσου τι έχει να γίνει τώρα που εφαρμόζεται το 2.

Κι εγώ την ισορροπία αποζητώ, αλλά δεν τη βλέπω πουθενά.