1/10/09

Οι φωνές του τζογαδόρου πριν τη γραμμή τερματισμού.

Υπάρχει λόγος γιατί ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει καταφέρει να γίνει από τους πιο αντιπαθητικούς δημοσιογράφους (και το καταλαβαίνει κανείς όταν κάνει μια βόλτα στη μπλογκόσφαιρα).

Χθες βράδυ έγινε με το παραπάνω προσβλητικός όταν το δελτίο του Mega φιλοξενούσε τον Αλέξη Τσίπρα. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας και που τοποθετείται ιδεολογικά, ήταν τόσο εξόφθαλμη η προσπάθειά του να μειώσει τον συνομιλητή του που εξόργισε ακόμα και τους πιο πράσινους από τους τηλεθεατές.

Γιατί όμως το τόσο ανοίκειο ύφος; Μήπως επειδή ο Τσίπρας και ο ΣΥΝ κόντραρε την αγαπημένη ομάδα του δημοσιογράφου στην περίπτωση του Βοτανικού και του Βωβου; Μια ομάδα για την οποία δεν δίστασε ο Πρετεντέρης μέχρι και μπουκάλι να εκτοξεύσει κατά διαιτητή;

Άλλη είναι η αιτία. Πριν απο καιρό, όταν ο Βενιζέλος ακόμα διεκδικούσε την αρχηγία του Πασόκ, το «Βήμα» είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε». Σαφώς είχε επιλέξει το συγκρότημα σε ποιο άλογο ποντάριζε τα ρέστα του, αλλά έχασε. Ο Γιώργος δεν συγχώρησε ποτέ τη στάση του Οργανισμού.

Τελευταία ο ΔΟΛ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να πλευρίσει τον Γιώργο, χαρίζοντάς του «γη και ύδωρ». Ο Ρεστης δε -από τους μετόχους του ΔΟΛ- αγόρασε τον ρ/σ City από τη Γιάννα, τον ενέταξε στον ΔΟΛ (ανεβάζοντας και τη συμμετοχή του), τον στελέχωσε με δημοσιογράφους από τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ που από το πρωί μέχρι το βράδυ λιβανίζουν το Γιώργο και προφανώς τώρα τα λεφτά είναι πονταρισμένα στο σωστό άλογο.

Τα πράγματα ήταν αμφίρροπα μέχρι πρόσφατα που ο Γιώργος δεν έδειχνε κανένα σημάδι υποχώρησης από το πείσμα που κρατούσε απέναντι στον ΔΟΛ. Μέχρι που την περασμένη Κυριακή δημοσίευσε άρθρο στο ίδιο το ΒΗΜΑ που παλιότερα τον καλούσε να παραιτηθεί. Σημάδι ότι το παλιό πείσμα είχε αρχίσει να υποχωρεί; Ίσως.

Τώρα λοιπόν το «συγκρότημα» και οι πιστοί του δημοσιογράφοι προσπαθούν όσο γίνεται να μειώσουν την διαρροή ψήφων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να βγει πρώτο το αλογο, να κερδηθεί το στοίχημα. Αν αυτό απαιτεί το να πέσουν οι μάσκες και να γίνουν οι αντιπαθείς αντιπαθέστεροι, δεν πειράζει, μικρή η απώλεια. Άλλωστε μικρή είναι η χώρα και όλοι γνωριζόμαστε, όλοι ξέρουμε ποιό κανάλι ποντάρει σε ποιό κόμμα. Άσχετο που δεν έχουμε μάθει ακόμα να αποκωδικοποιούμε το τι ακούμε.

12 σχόλια:

Khlysty είπε...

Μπα, το υφάκι του Πρετεντέρη έναντι του Τσίπρα νομίζω ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι οι ΣΥΡΙΖΑιοι δεν δέχονται το αλάθητό του, σε συνδυασμό με το -πασιφανές, για όποιον διαβάζει τα άρθρα του- υποτιμητικό ύφος του για οτιδήποτε δεν βρίσκεται εντός της σφαίρας των "ενδιαφερόντων" του. Σου θυμίζω ότι, ακόμα και τώρα, παρά την κολοτούμπα του "Βήματος", ο Pretenderης ο ντερμπεντέρης συνεχίζει να είναι άκρως είρων και απαξιωτικός για τους πάντες, απλώς επιχειρεί να κρατήσει και λίγο τα προσχήματα...

ανεστης είπε...

Ναι, σκληρή η ζωή για κάποιον που έχει συνηθίσει να είναι στα μέσα και στα έξω του Μαξίμου και τόσο καιρό τώρα να περιμένει να ξαναβρεθεί στα ίδια λημέρια.

Khlysty είπε...

Άλφον, ποιος σου είπε ότι επί ΝΔ ήταν στην απέξω; Βήτον, ο εν λόγω κύριος νομίζω ότι πλέον πάσχει από τέτοιο ναπολεοντισμό, που θεωρεί ότι η άποψή του είναι θέσφατο. Και γάμον, ας ελπίσουμε ότι ο Γιώργος, όταν λέει ότι δεν πρόκειται να δώσει κ..ο σε κανένα, το εννοεί... Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

ATHENA είπε...

ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ...

ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ανεστης είπε...

Khlysty
Στο Άλφον θα πρέπει να ισχύει το οτι όποιος έχει τόσο υψηλή αυτοεκτίμηση (ναρκισισμό, όπως λές στο βήτον) θα (πρέπει να) νοιώθει ιδιαίτερα μίζερα όταν δεν συμμετέχει σε κυβερνητικά think tanks. Λέω...

Και για να περάσω και στα γραφόμενα της Αθηνάς και στο "Γάμον" (που ελπίζω να μη γίνει "κηδείαν") βλέπω να υπάρχει μια γενική παραδοχή οτι ο Γιώργος φαίνεται τίμιος, με αγαθές προθέσεις κλπ. Εκεί ακριβώς θα παιχτεί το παιχνίδι. Στο πόσο δηλαδή θα καταφέρει να κάνει πέρα τους αυλικούς τύπου Πρετεντέρη και να συμμορφώσει την απελπιστικά λαμιγιώδη κομματική βάση που μαζεύεται πάντα στα κόμματα εξουσίας σα μύγες σε σκατά.

Xavier είπε...

Να θυμίσω ότι τίμιος και με αγαθές προθέσεις θεωρούταν και ο Καραμανλής το 2004. Μη σου πω και ακόμα από μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Δεν αρκεί αυτό όμως. Πρέπει να είναι ικανός και αποφασισμένος. Βέβαια εγώ θεωρώ ότι αν κάποιος πρωθυπουργός επιχειρήσει περιορισμούς αυλικών, συμμαζέματα κλπ θα πέσει από τον ίδο το λαό...

ανεστης είπε...

@Xavier
Εγώ θυμάμαι διαφορετικά για τον Καραμανλή. Θυμάμαι να λέμε για το οτι είναι αποδεδειγμένα τεμπέλης, οτι έχει συγκεκριμένες και πεπερασμένες δυνατότητες. Γιατί δεν νομίζω οτι οι αντινταβατζιλίδικες εξαγγελίες στο σουβλατζίδικο "αγοράστηκαν" απο κανέναν σοβαρό άνθρωπο.
Και δεν πέσαμε έξω, δούλεψε ελάχιστα, είχε ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, στελέχωσε όλο το κράτος με την παρέα της Νατάσας και Ρουσσόπουλου και όταν ο τελευταίος έφυγε δεν υπήρχε κανείς να κρατήσει τα κλειδιά του μαγαζιού.

Αν μοιάζουν σε κάτι ο ένας με τον άλλο, είναι η παντελής έλλειψη εργασιακής εμπειρίας και διοίκησης και αυτό είναι που μπορεί να καταστρέψει και τον ΓΑΠ.

Κυριακή κοντή γιορτή, το πτώμα της χώρας, πιο πεθαμένο δεν γίνεται άλλωστε.

Khlysty είπε...

Είπε ο Xavier: "Να θυμίσω ότι τίμιος και με αγαθές προθέσεις θεωρούταν και ο Καραμανλής το 2004". Ρωτά ο Khlysty: "Από ποιους;;;;;". Κατά τα λοιπά, ο οικοδεσπότης μας με κάλυψε με την απάντησή του.
Ανέστη μου, δεν τρέφω καμία αυταπάτη για το πώς θα εξελιχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, τα πράγματα: τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσωπικές ατζέντες (δες τη στάση τους στο γήπεδο του ΠΑΟ και θα καταλάβεις πολλά...). Απλώς, ελπίζω ότι ο Παπανδρέου, όταν λέει ότι δε χρωστάει σε κανένα, το εννοεί και το πιστεύει και θα το εφαρμόσει και στους λοιπούς ΠΑΣΟΚιους...

Khlysty είπε...

Α, και κάτι ακόμα: μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο Pretenderης δεν είχε -έστω και άτυπο- ρόλο σε διάφορα κυβερνητικά, ας τα πούμε, "think tanks". Το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα των κειμένων του, πάντως, πολύ συχνά ήταν ευθυγραμμισμένο -για να μην πω ότι ενίοτε προηγούνταν...- με τη "γραμμή Μαξίμου". Σεναριολογία; Ας το ελπίσουμε...

ανεστης είπε...

Μεταξύ μας (και μη βγει παραέξω), ο Pretender ήταν μέλος του πρωινού καφέ του Σημίτη.

Xavier είπε...

Khlysty εγώ θυμάμαι ότι η ΝΔ βγήκε με βασικό σύνθημα το ξεκαθάρισμα και την καταπολέμιση της διαφθοράς. Και στήριξε πολύ την καμπάνια της στο "καθαρό και τίμιο" πρόσωπο του Καραμανλή. Το ότι δεν έπεισε εσένα και τον κύκλο σου (όπως συνέβη με εμένα), δε σημαίνει ότι δεν έψησε πολύ κόσμο. Αντίστοιχη έως πανομοιότυπη κατάσταση βλέπω και τώρα.

Khlysty είπε...

@Ανέστης: γνωστό σε συγκεκριμένους "κύκλους" (χαχαχα...). Το μετά είναι ακόμα ελαφρώς άδηλο, αλλά πού θα πάει, θα μάθουμε λεπτομέρειες (σ.σ., όπως έγινε και με τον Πανταγιά, που φέτος δουλεύει με Φάνη...).

@Xavier: νομίζω ότι το 2004 συνέβη κάτι αντίστοιχο με αυτό που παίζεται και τώρα. Δηλαδή, η απέχθεια προς αυτό που φεύγει είναι ισχυρότερη από την ικανότητα πειθούς αυτού που έρχεται. Το τότε μήνυμα της ΝΔ, όπως και το φετινό του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι λίγη σημασία έχουν, καθώς δεν πολυπείθουν...