13/5/09

Του Αη-pod ανήμερα


Ναι, αισθάνομαι ένοχος που έχω αφήσει τόσες και τόσες σκέψεις να φύγουν, ούτε σημειώσεις δεν κράτησα, που δεν τις μετέφερα εδώ, με τόσα ταξίδια, εικόνες και εντυπώσεις αλλά που θα πάει, θα ξαναγράψω...
του Αη-pod ανήμερα... που μου κρατάει παρέα

A! by the way ούτε να σκέφτεστε να πάρετε το ipod touch αντί για το classic. Το πρώτο δεν έχει αρκετή μπαταρία ούτε για ζήτω, παρα το οτι σε τραβάει να παίξεις μαζί του. Τα ίδια προβλήματα δηλαδή που έχει και το iphone.
Το classic όμως μου έκανε παρέα χωρίς φόρτιση σε 14ωρες πτήσεις, σε αναμονές αεροδρομίων κι ας μην το άφηνα σε ησυχία.

6 σχόλια:

Xavier είπε...

http://www.anythingbutipod.com/

;-)

ανεστης είπε...

Xavierούλη γειά σου!
Ξέρω, κι εγώ δεν συμπαθώ την Apple, αλλά έχω περι τα 14 Mp3όφωνα και μπορώ να σου πως οτι είναι πάρε το ένα χτύπα το άλλο. Απο τα δύσχρηστα και κακά ηχητικά iriver, απο τα Zune που προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της Μικρομαλακής (απαιτούν λογισμικό που δεν είναι ούτε media jukebox της προκοπής και άρα χρειάζεσαι ΚΑΙ Media player, απο Sony, απο...
Τελικά μόνο η Apple κατάφερε να κάνει ένα πολύ καλό λογισμικό που να κάνει τα πάντα (itunes) και ένα πολύ καλό μηχανάκι που ακούγεται περίφημα (ipod) παρά το οτι δεν επιτρέπει ελεύθερο copy-paste μουσικής.

K-Top είπε...

Ελπίζω τα ταξίδια να ήταν αναψυχής και όχι για δουλειές. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η μουσική είναι απαραίτητη.

Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις την apple με την πολιτική που ακολουθεί σε πολλά θέματα. Όπως είναι επίσης δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα προιόντα της σε σχεδιασμό και ευκολία χρήσης.

Θα ήθελα να πιστεύω πως η πολιτική που ακολουθεί έχει να κάνει με την διασφάλιση της ποιότητας και όχι μόνο με το άρμεγμα των καταναλωτών (και των συνεργατών, βλ. πχ firewire.

ανεστης είπε...

Ήταν επαγγελματικό ταξίδι που έγινε και αναψυχή όταν η φιλοξενία του οικοδεσπότη έφυγε απο τα στεγνά τυπικά πλαίσια. Ιδιαίτερα διαφωτιστικό ταξίδι.
Σε ότι αφορά την Apple, σαν χρήστης έχω τη διαστροφή να βλέπω πρώτα προιόντα κι όχι το πόσο δημοφιλής είναι ή δεν είναι μια εταιρία στα κοινωνικά fora. Σαν πολίτης τα βλέπω αντίστροφα. Και στο σημείο που τα δύο συναντιούνται θα ήθελα μια εταιρία με καλό και συνεπές corporate governance και γαμάτα προιόντα!

Xavier είπε...

Για να είμαι δίκαιος έχω εμπειρία μόνο από το shuffle. Ούτε το design μου άρεσε, ούτε η ευκολία χρήσης, ούτε τα features (τα features του Shuffle είναι το εξής ένα: έχει mode όπου σου παίζει ανακατεμένα τα τραγούδια... ουααααου), η ποιότητα του ήχου ήταν απογοητευτική και η τιμή του απαράδεκτα ψηλή για αυτά που πρόσφερε (ευτυχώς μου το είχαν κάνει δώρο).

Ο εφιάλτης μου όμως ήταν η αναγκαστική χρήση των iTunes. Δε ξέρω αν εγώ είμαι γκαντέμης, αλλά στο σύστημά μου ήταν απελπιστικά αργά και συχνά πυκνά (1 στις 2 πανω κατω) κρασαραν. Άσε τα προγράμματα που εγκαθιστούσε χωρίς να σε ρωτήσει... ούτε ιός να ήταν.

Τελικά το πέταξα, μια που δε μισώ κανέναν τόσο ώστε να του το χάριζα.

Τώρα για πιο μεγάλα iPod ίσως τα πράγματα να είναι πιο καλά (με την προυπόθεση ότι παρακάμπτεις το iTunes).

ανεστης είπε...

Χάλια το shuffle, ακατάλληλο για κάθε άνθρωπο που επιλέγει τη μουσική που ακούει. Το itunes πράγματι είναι βαρύ αλλά όλα τα νέα Media jukebox (Monkey, Media Jukebox, Winamp) συγχρονίζουν ipod και είναι και ελαφρύτατα.