23/12/08

Παιχνίδια με τη φωτιά

Πυροβολισμός στο Περιστέρι εναντίον μαθητή πριν μερικές μέρες, πυροβολισμός σήμερα στο Γουδί εναντίον αστυνομικών!
Πολλά αδέσποτα όπλα κυκλοφορούν παιδιά... Πυροβολούν τυφλά, από απόσταση και γι’ αυτό τα αποτελέσματα μπορεί εύκολα να είναι τραγικά. Είναι σίγουρο πως κάποιοι παίζουν με σπίρτα και βενζίνη σε αχυρώνα. Η πυρκαγιά είναι περισσότερο από σίγουρη, κάποιοι φροντίζουν γι’ αυτό.

Τα πρόσφατα επεισόδια έκαναν προφανές οτι έχουμε πλέον στα χέρια μας μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση έχει χαθεί ολοκληρωτικά, το μίσος για την αστυνομία έγινε τώρα προφανές από ευρύτατες -και μέχρι πρόσφατα ανυποψίαστες- κατηγορίες πολιτών, οι καθημερινές διαδηλώσεις συνεχίζουν να προκαλούν μπάχαλο στο κέντρο της Αθήνας εκνευρίζοντας ακόμα πιο πολύ αυτούς που έχουν πάθει τεράστια οικονομική ζημιά και πάει λέγοντας.
Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να προκληθεί πολιτική αλλά και πολιτειακή κρίση εδώ και πολύ καιρό.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δείχνει εντελώς ανίκανη να βάλει μια σειρά στα πράγματα, ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών και δημόσιας τάξης που θα έπρεπε κανονικά να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες, να ανακοινώσει μέτρα και αυστηρότητα σε όσους εκτρέπονται της αποστολής τους, δείχνει να περιμένει κι αυτός να ακούσει στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τα τελευταία κατορθώματα των υφισταμένων του.Οι μαρτυρίες αστυνομικής "μαγκιάς" πέφτουν σα βροχή, θύματα περιμένουν δικαίωση και οι υποθέσεις τους αναβάλονται διαρκώς, οι δράστες φαίνεται θα πέφτουν στα "μαλακά", μέχρι εμείς να πέσουμε στα "σκληρά" απο την απόγνωση.
Περιμένει η πολιτική "ηγεσία" (λέμε τώρα), να δικαιωθούν οι ακραίες εκδηλώσεις βίας της αστυνομίας από τους αγανακτισμένους πολίτες, να παιχτεί για άλλη μια φορά το παιχνίδι σε επίπεδο συσχετισμών και ζυγαριάς.

Αλλά μέχρι να ισορροπήσει η ζυγαριά, θα προκύψει το επόμενο τραγικό γεγονός και θα συλληφθούν για ακόμα μια φορά στον ύπνο.
Άντε τώρα κάνε γιορτές...


φωτο: Eurokinissi απο το in.gr

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η κυβέρνηση όχι μόνο δνε μποέι να κάνει κάτι, αλλά εξοκουλοθεί να χρησιμοποιεί τα ρουσοπούλεια τερτίπια της επικοινωνάις ακι της δημοσιότητας προκειμένου με παροχολογία να γίνει αρεστή στον κόσμο.

Και ξέρεις τελικά ποιος άναψε όλο αυτόν το δαυλό; Τα 28 δις. Αυτά τσάτισαν πολύ κόσμο.