25/7/08

Μια μαγική βραδιά με την Omara

Χτες πέρασα μια υπέροχη βραδιά στο Veghera στο Λαγονήσι, με την Omara Portuondo.
Το ίδιο και καμιά 200ριά περίπου άτομα, που απόλαυσαν μια εκπληκτική μουσική παράσταση. Μαζί της εμφανίστηκαν πέντε μουσικοί που έκαναν θαύματα, πήραν τα γνωστά boleros και μαζί όλο το ρεπερτόριό της και δεν τα αναπαρήγαγαν απλά (άλλωστε έλειπαν τα πνευστά και οι μεγάλες πλούσιες ενορχηστρώσεις με το λάτιν χρώμα), αλλά τα ανακατασκεύασαν, τα απογείωσαν σε ρυθμικούς τζαζ χρωματισμούς, έπαιξαν μαζί με τα τραγούδια και βγήκε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που έκανε τα γνώριμα και κλασσικά να ακούγονται πρωτόγνωρα.
Ψώνιο σας λεω!

Κρίμα μόνο που η Omara είχε ένα ατύχημα. Καθώς επιχείρησε για πολλοστή φορά να κατέβει κάτω από τη σκηνή για να τραγουδήσει και να χορέψει δίπλα στο κοινό, παραπάτησε (κάποιος που της κρατούσε το χέρι νόμισε πως είχε πατήσει ενώ ακόμα ήταν στη «διαδικασία» -80 σχεδόν χρόνων είναι η γυναίκα-) και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να χτυπήσει άσχημα απ’ ότι φάνηκε μετά.
Παρ όλα αυτά, μετά την πτώση, ξαναπήρε το μικρόφωνο και με υποδειγματικό επαγγελματισμό τέλειωσε το τραγούδι για να αποσυρθεί μετά. Κρίμα γιατί μόλις είχε ξεκινήσει το δεύτερο μέρος κι απ ότι φάνηκε στερηθήκαμε αρκετό πρόγραμμα.

Φυσικά αυτό που φοβάμαι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις συνέβη και πάλι. Παρέες (κυρίως γυναικοπαρέες) που απλά «τυχαίνει» να βρίσκονται εκεί επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν, θορυβούσαν κουβεντιάζοντας ενώ η Omara τραγουδούσε με αποτέλεσμα και πάλι σε κάποια σιγανά κομμάτια να φαίνεται ογκώδης και εκτός αναλογιών η ιδιαίτερη αγένεια του «κοινού». Άκουσα τις διπλανές μου ώριμες κυρίες να συζητάνε για το τι διάβασαν και τις έπεισε να πάνε μέχρι το Λαγονήσι χωρίς να έχουν την παραμικρή περιέργεια να ακούσουν αυτό για το οποίο πήγαν!
Ήμουν πάντα λίγο ψιλοεπιφυλακτικός με όλους όσους αναλαμβάνουν στα ΜΜΕ να διαφημίσουν της συναυλίες αυτές, αλλά τώρα πια είμαι φανατικός υπέρμαχος του να ανακαλύπτονται οι εμφανίσεις απ’ όσους ξέρουν και αγαπάνε το αντικείμενο, ας λείπουν επιτέλους οι αγενείς «τουρίστες».

5 σχόλια:

marayia είπε...

παλι εκ των υστερων το λες? χμμμ επειτιδες το κανεις!! Για να μην ερ8ω PPPP ( etsi ki alloiws eleipa)
ΚΑλημερα!! χαιρομαι που περασες μια τοσο βραδυα.. ΑΛλα να μας ενημερωνεις κι εμας καλε ..

marayia είπε...

jexasa na prosuesv ena omorfh ppp
fili

ανεστης είπε...

Φυσικά και ενημέρωσα, μερικά posts πιο κάτω με τον τίτλο "ανθρώπινες συναυλίες

marayia είπε...

eleipa ..den empaina systimatika online ...
makiaaaaa anesths aborigine!

marayia είπε...

μια καληνυχτα κι ενα χαμογελο σε αυτους που κανουν διακοπες!!