22/4/08

Earth Day (γείτσες!)


Σήμερα είναι λεει η μέρα της Γης.
Η Γη το ξέρει αυτό;
Και να το ήξερε όμως δε νομίζω πως θα το εκτιμούσε ιδιαίτερα, είναι άρρωστη άλλωστε και μάλλον δεν τη νοιάζει το αν εμείς έχουμε μια μέρα αφιερωμένη σ’ αυτή όπως έχουμε το Φλεβάρη τον Άγιο Βαλεντίνο και πριν ένα μήνα την παγκόσμια μέρα του ύπνου.
Το μόνο που βλέπουμε εμείς είναι τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας της, τα επίμονα και επαναλαμβανόμενα στρώματα γύρης (ποτέ παλιότερα τόση πολλή) που σκεπάζει τα πάντα, τα χνούδια απ’ τις λεύκες, που προσπαθούν να ασπρίσουν τον τόπο και που φαίνονται σα γενική επίθεση με κάθε τρόπο για να διεκδικήσει η Γη το χώρο που της αναλογεί, να βλαστήσει ότι προλάβει ανάμεσα στη τσιμεντένια θάλασσα.

Κι αυτό εις βάρος τους ιού που λέγεται άνθρωπος. Φέτος είδα πάρα πολλούς φίλους και συναδέλφους να γίνονται αλλεργικοί για πρώτη φορά στη ζωή τους. Στο γραφείο μόνο, 6 νέα άτομα σε σύνολο 15! Τα φαρμακεία έχουν ξεπουλήσει τα Ζιρτέκ, τα Πουλμικόρτ, τα Σινκγουλέρ και τα Αερολίν. Παράπλευρες απώλειες στην επιθετική άμυνα της φύσης, στο όπλο χημικού πολέμου που λέγεται «γύρη».

Η Γη λοιπόν δεν νοιάζεται αν λυπόμαστε για την αρρώστια της, απλά προσπαθεί να αμυνθεί με ότι σύστημα αυτο-ίασης διαθέτει. Αν δει οτι δεν τα βγάζει πέρα, θα τραβήξει μια τεράστια φυσική καταστροφή-αντιβίωση, θα μας εξαφανίσει σαν τους δεινόσαυρους και θα περιμένει τους επόμενους κατοικους-ιούς εξοπλισμένη με πιο καλά αντισώματα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό και η liakada πέρνει το βαλιτσάκι της κι ατάραχη την κάνει για άλλες παραλίες (όχι τσιμεντένιες) Μπας κι ανασάνει λίγο ιώδιο κι έρ8ει στα ίσα της :D
Καλή Ανάσταση αγαπητέ Ανέστη
φιλία aborginenia

K-Top είπε...

Δυστυχώς ο παραλληλισμός του ανθρώπου με καρκινικό κύτταρο επάνω στον πλανήτη έχει πολλά κοινά στοιχεία. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να συμπεριφερόμαστε σαν καλοήθεις όγκοι...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστός. Όσο το περιβάλλον αλλοιώνεται κι όσο η ατμόσφαιρα μολύνεται και επιβαρύνεται με επιπλέον σωμα΄τιδια, τόσο οι δικές μας αλλεργίες θα αυξάνονται. Εκτός, αν είμαστε εμείς η αλλεργία της γης.

Ανώνυμος είπε...

Από εκεί που έπαιρνα με το ζόρι κανα ντεπόν, βρέθηκα στα 33 μου να αρχίσω να κυκλοφορώ με όλα αυτά τα *ωραία* που λες. Ευτυχώς μετά από πολύ αγώνα κατάφερα να τα περιορίσω αισθητά.

Το οποίο είναι επίσης ένα θέμα: να πέσεις και σε καλό γιατρό, που θα μπορέσει να μη σε φορτώσει με παραπάνω από όσα χρειάζεσαι.
(και φυσικά, κυρίως θελήσει όχι απλά μπορέσει..)

kelly alamanou είπε...

Α ναι και πάλι δεν θα διαφωνήσω εντελώς καθόλου(!) με την τελευταία παράγραφο.
Είναι κάπως ετσι το όλο σκηνικό.
Με τις υγείες μας συνανθρωποι!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Ανέστιε

Agobooks είπε...

:(
Εύχομαι από καρδιάς, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, να φέρει υγεία για σένα και αυτούς που αγαπάς!

μαριάννα είπε...

Ρε συ νόμιζα πως θα 'χεις γλυκό, ποτό, μη σου πω και φαγητό... για το νικ!!! Μα δε γιορτάζεις σήμερα; Δεν Ανέστης; Εσύ το 'χεις κλειστό το μαγαζί; :)))
Χρόνια πολλά στο νικ σου και γενικά! Χρόνια ποιοτικά και όσο γίνεται πιο ευτυχισμένα!

Σε φιλώ!

Dr. Feleki είπε...

Σιγα τον πολυελαιο θα της πεταξω καμια χιλιαδα τονους τσιμεντο ακομα και μετα αμα βρεις γύρη εσύ να γινεις αλλεργικος ελα να μου σφυριξεις...

Ευτυχως απο αλλεργιες ειμαι στο μηδέν ακομα..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός φίλε.Και νομίζω πως δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η αντιβίωση...Σιγά μην κάτσει να σκάσει που την καταστρέφουμε.

Έχουν γνώση οι φύλακες...

Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

@ghteytria λες να έχει κάνει κοπάνα? χαχαχ Μάλλον! το κέρασμα όμως δεν 8α το γλυτώσει! Μην ελπίζει!
@Αnestis πΟΛΎΧΡΩΜΟς! να χαίρεσαι το nIck soy

ανεστης είπε...

Κοπάνα δε θα πει τίποτα! Στο τσακ ήμουν να μείνω εκεί που πήγα, να τα βροντήξω όλα και να γίνω ψαράς.

kelly alamanou είπε...

Think seriusly about Anestis!