22/10/12

Στον εξωτικό και παραμεθόριο Γέρακα Αττικής. (Έκθεση)

Στον εξωτικό Γερακα του 2012 έχουμε πεζοδρόμια. Γιατί σεβόμαστε τους πεζούς.Μικρά βέβαια, αλλά είμαστε και νέος Δήμος, φυτεύτηκαν σχετικά πρόσφατα. Με τον καιρό και με σωστό πότισμα θα μεγαλώσουν.
Αυτό που βλέπετε είναι πάνω στη Λεωφόρο Γέρακα. Όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες.
Μάλλον χρειάζεται πιο πολύ πότισμα.


Αυτό πάλι, φυτεμένο πριν πολλά χρόνια, δεν πρόκοψε και πάει για ξερίζωμα.


Επίσης έχουμε "Παιδικές Χαρές" που είναι ταυτόχρονα και "Ενήλικες Θλίψεις" (ΠΧ-ΕΘ)


Τα φωτιστικά σώματα επιβεβαιώνουν τα ταλέντα στην εύστοχη Βολή Πέτρας των Γερακιωτόπαιδων. Είμαι περήφανος.
 Όταν γίνει Ολυμπιακό άθλημα έχουμε ήδη καβατζώσει το χρυσό.

Τα κομμάτια ελαστικού δαπέδου στην "ΠΧ-ΕΘ" έχουν αφαιρεθεί για κατ οίκον προπόνηση των Γερακιωτόπαιδων στην κωλοκυβίστηση.


Επίσης τα προστατευτικά ξύλινα κομμάτια είναι ήδη μισοκαμένα, στα πλαίσια εργαστηριακών δοκιμών για το πόσο εύφλεκτα είναι. Πράγμα που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην κοινωνική πολιτική για θέρμανση των οικονομικά αδύναμων  τώρα που το πετρέλαιο είναι πανάκριβο.

Panos Was Here ρε.


Επίσης μόλις αποκτήσαμε σε ένα τμήμα, πεζόδρομο μετά ποδηλατοδρόμου. Και μάλιστα τον έκαναν να περνάει κάτω απο σταθμευμένα αυτοκίνητα!


Αναπτύχθηκε έτσι η ανάλογη τεχνογνωσία (για να παίρνουν κάποιοι μαθήματα).Φάτε τη σκόνη μας Θεσσαλονικείς που ακόμα καταφεύγετε σ' αυτή την ξεπερασμένη τεχνολογία 

Μπορεί βέβαια να δυσκολέψει η χάραξη αυτή τους ποδηλατιστές.Αλλά έτσι κι αλλιώς ο πρόσθετος βαθμός δυσκολίας ανταμείβεται με περισσότερους πόντους. Και αποκτάς και περισσότερες ικανότητες.
Πιάσαν τόπο τα λεφτά μας.Τώρα που στοιχειοθετήθηκε το "εξωτικό" της περιοχής πάμε και στο "παραμεθόριο".

Δίκτυο αποχέτευσης (φυσικά) δεν υπάρχει. Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι Δήμαρχοι εκλέγονται με την υπόσχεση "θα σας κάνουμε αποχέτευση". Η διάχυτη σκατίλα απο τις εκκενώσεις βόθρων είναι το άρωμα-σφραγίδα της πυκνοκατοικημένης -πλέον- περιοχής.
Η μεγάλη ψυχαγωγία μας είναι όταν τα τριαξονικά βυτιοφόρα προσπαθούν να μπουν σε στενούς δρόμους με παρκαρισμένα αυτοκίνητα (εκατέρωθεν φυσικά) για να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο της αναρρόφησης. Βγαίνει όλη η γειτονιά και χαζεύει. Τύφλα νάχουν τα τούρκικα σήριαλ.

Ο ΟΤΕ επίσης δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετες τηλεφωνικές γραμμές. Η απάντηση που δίνει στους νέους κατοίκους είναι πως δεν υπήρχε πρόβλεψη για την πληθυσμιακή αύξηση στο Γέρακα και δεν είναι σε θέση να αυξήσουν τη χωρητικότητα του δικτύου (που να φανταστούν δηλαδή πως τα οικόπεδα μετά απο δέκα χρόνια θα είναι κατοικίες; Λογικό). Έτσι, τηλεφωνικά οι νέοι κάτοικοι βολεύονται με φερέσυχνα τηλέφωνα, μια λύση που δεν προσφέρει τη δυνατότητα για σύνδεση internet.
Με ότι αυτό σημαίνει.

Επίσης δεν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Παρά το γεγονός οτι ο κεντρικός αγωγός περνάει ΜΕΣΑ απ' το Γέρακα (Κλεισθένους), οι κάτοικοι εκατέρωθεν του αγωγού δεν έχουν σύνδεση (ασύμφορη λόγω μονοκατοικιών μάλλον).

Έχουμε όμως σουβλατζίδικα και καφετέριες και σε συνδυασμό με τα survival skills που αναπτύσουμε, περνάμε πολύ ωραία!

Υ.Γ. Το σκηνικό σύμπνοιας των "σταρχίδιαμου" κατοίκων και "σταρχίδιαμου" Δήμου που βλέπετε μπορεί να σας μπερδέψει γιατί στην εξίσωση θα πρέπει να βάζετε και την ανάγκη του δεύτερου να δίνει "έργα" για να ρέει το χρήμα. Αυτή δεν φαίνεται στις φωτογραφίες (δεν ήθελε να βγει).


1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άργησες, αλλά επέστρεψες δυναμικά... Μας ξεπεράσατε...