19/10/12

Ηλίθιοι χρυσαυγίτες...

..περήφανοι πως είναι απόγονοι του Πλάτωνα και της Ελλάδας της φιλοσοφίας, λοιδωρούν τους μετανάστες σαν υπάνθρωπους, τριτοκοσμικούς και γεμάτους ασθένειες στη βουλή. 

Τόσο αμόρφωτοι, τόσο ανιστόρητοι, τόσο νεάτερνταλ που ούτε καν τους περνάει απο το μυαλό (ποιό;) πως απο τις δεκάδες ράτσες που πέρασαν απο την Ελλάδα (Μολοσοί, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Γαλάτες, Έρουλοι, Γότθοι, Έρουλοι, Σλάβοι, Αρβανίτες, Βλάχοι, Τούρκοι, Βενετσιάνοι, Γενοβέζοι κλπ κλπ, -μόνο Ινδιάνοι δεν πέρασαν), απο ένα γαμισάκι να έριχνε ένας απο αυτούς, σήμερα το ελληνικό τους "αίμα-τιμή" θα ήταν μετρημένο σε ποσοστιαία εκατομμυριοστά. 

 Αλλα ας το δούμε και πιο σοβαρά: 
"Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος". 


Αυτή η ρήση αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο, το απόλυτο σεξ σύμπολ των στρατόκαβλων ελληναράδων. Πιθανόν να μην είναι δική του. Αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια, διατυπωμένη πριν πολλά χρόνια. Μια αλήθεια που μόνο φιλοσοφική αναζήτηση και οικουμενική επίγνωση μπορεί να παράξει. 

Πως γίνεται λοιπόν να απεμπολείται αυτή η ίδια η φιλοσοφική αναζήτηση απο τα ίδια τα ορκ που την ανεμίζουν σαν εθνική παντιέρα; 

 Πως γίνεται -και αυτό είναι τελικά το ερώτημα- σήμερα που η αναζήτηση, η γνώση και η ευθυκρισία ως αποτέλεσμα, που είναι στις άκρες των δακτύλων της νέας γενιάς (λέγε με πληκτρολόγιο) η άγνοια και η αμορφωσιά να είναι τόσο εκτεταμένη που να οδηγεί στις τάξεις των ναζιστών; 
Τελικά τόσο καλά έκρυβε το δανεικό μας χρήμα όλη αυτή την παθογένεια, το καρκίνωμα; 

Και για bonus μια προσφατη ρήση της αξιότιμης Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ απο το Maga.gr 
"...Ξέρετε, δεν υπάρχει μόνο Ελληνική ταυτότητα. Υπάρχει πρώτα η πανανθρώπινη ταυτότητα και μετά έρχεται η εθνική ταυτότητα. Αυτή την πανανθρώπινη ταυτότητα οι Έλληνες δεν μπορούν ακόμη να την αντιληφθούν. Δεν θέλω να πω ότι ποτέ δεν θα θελήσουν να την δουν, αλλά δεν θέλουν να την δουν ακόμη. Τι είσαι; Είσαι άνθρωπος; Γιατί αν είσαι ρατσιστής, έχεις χάσει την πρώτη ταυτότητά σου, την ανθρώπινη!” 

Και στην ίδια συνέντευξη απαντά λίγο πιο κάτω και στο ζήτημα της προηγούμενης "Μεγαλεξανδρινής" ρήσης με ένα απόσπασμα του Ισοκράτη:
“τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι”.

Αν δεν πιστέψατε τον (φημολογούμενο) Μεγαλέξανδρο, θα πιστέψετε τον Ισοκράτη.

Αυτά. Και προσοχή στο γορίλα.

3 σχόλια:

Khlysty είπε...

Ρε συ, κοντεύεις να μείνεις από απουσίες. Τεσπα, επί του προκειμένου, εγώ χέστηκα για τους χρυσαυγήτες: αυτοί που με ανησυχούν είναι α) αυτοί που τους ακούν χωρίς να πάσουν από την ελληνίτιδά τους και β) η κυβέρνηση, που δεν κάνει τίποτα για να τους σκίσει τα βάρδουλα. Κατά τα λοιπά, εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, α, μπα, ούτε να το σκεφτόμαστε...

ανεστης είπε...

Λούκ Χουζτόκινγκ. Εσύ που έκανες λογαριασμό στο τουίτερ κι εξαφανίστηκες χωρίς ένα τουίτ.

Khlysty είπε...

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να αποφασίσω αν με αρέζει το τσίου ή όχι. Η πρώτες μου εντυπώσεις, πάντως, ήσαντε μάλλον αρνητικές. Είμαι πολυλογάς, τι να κάμεις;...