14/2/11

Γιατί Μιλένα;


Διαβάζω εδώ για την υπόθεση της βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ. (κι εδώ)

Είναι μια σκανδαλώδης υπόθεση απόρριψης απο τους βουλευτές συναδέλφους της, της άρσης ασυλίας για ένα δικαστικό θέμα που αφορά προσωπικά της θέματα.

Προφανώς αυτή η νέα ξεφτίλα του κοινοβουλευτικού μας καθεστώτος φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο τη συντεχνιακή αντιμετώπιση των βουλευτών στο θέμα "δικαιοσύνη". Προφανώς τα ΜΜΕ δεν το έκαναν θέμα γιατί δεν άπτεται της ατζέντας τους. Προφανώς εμάς μας απασχολεί γιατί η δική μας θεματολογία και το ενδιαφέρον δεν συμπίπτει (ευτυχώς) με την αξιολόγηση των διευθυντών ειδήσεων στα κανάλια.

Και μας ενδιαφέρει το θέμα γιατί έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας μας, έχει να κάνει με τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν οι ψηφοφόροι όσων πρωταγωνιστούν σ' αυτές τις ιστορίες αίσχους.

Αυτό που εγώ θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Η κυρία Αποστολάκη δεν νοιώθει την ευθύνη που βαραίνει τους τρυφερούς της ώμους; Γιατί δεν παραιτείται απο τη βουλευτική ασυλία για να αντιμετωπίσει το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ της θέμα (τη διένεξη με τον πρώην σύζυγό της κ. Συγγελίδη);
Πως νοιώθει που χρησιμοποιεί την ελληνική βουλή και τα προνόμιά της ως βουλευτού για να στερήσει το δικαίωμα από τον πρώην σύζυγο να έχει επαφή με τα παιδιά του;

Γιατί κυρία Μιλένα μου δε αφήνεις τα παιδιά σου να δουν τον πατέρα τους;

Ανοίκειο ε; Να μιλάμε μ' αυτό τον τρόπο για προσωπικά θέματα...
Ναι Αλλά ΔΕΝ είναι πια προσωπικά τα θέματά της.

Απ' τη στιγμή που η βουλευτής χρησιμοποιεί το δημόσιο αξίωμά της για να προστατευτεί, τότε το θέμα της γίνεται και θέμα των πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όλοι εμείς λοιπόν τώρα θα πρέπει να έχουμε άποψη για το θέμα της, αφού δεν είχε την ανδρεία (κι ας είναι γυναίκα) να παραιτηθεί από την ασυλία.

Κατά τα λοιπά η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή στέρησε από τον κ. Συγγελίδη την πρόσβαση σε δικαστήριο για το θέμα του και το Ελληνικό δημόσιο καλείται να του καταβάλει το ποσόν των 19.000 Ευρώ ως αποζημίωση. Αφού όλοι εμείς λοιπόν πληρώσαμε, να μη κάνουμε και τη σχετική πλάκα μας να το διασκεδάσουμε; Το κατακτήσαμε το δικαίωμα.

Ρόμπα!

10 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Να σου θυμίσω οτι μιλάμε για τη Μιλένα... Απορώ που απορείς...
Θα σου πω εγώ πως νιώθει... Νιώθει υπέροχα!

Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά απορώ με τον σοφό ελληνικό λαό...

ellinaki είπε...

Και πες ότι η Μιλένα δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί από την ασυλία της. Αυτοί που θα την ΞΑΝΑψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;

Γιατί στο τέλος εκεί είναι που σε πιάνει η απόγνωση. Όταν έρχεται η στιγμή ο λαός να κρίνει τον Χ βουλευτή, αλλά τελικά τον επιβραβεύει. Κατά τ'άλλα η Βουλή θεωρείται το μπουρδέλο της υπόθεσης...

ανεστης είπε...

@tsougdw @elllinaki
Κι όμως έχουμε κατα καιρούς περιπτώσεις πολιτικών που άνοιξε η γη και τους κατάπιε μετά απο κραυγαλέες μαλακίες που έκαναν.
Θυμάται κανείς τον Κράτσα; τον Κούβελα; Τον πιο πρόσφατο Μαγγίνα; Οι βατοπεδινοί θα ξαναδούν έδρανο; Ο Τσοχατζό;

Απλά στη λαική συνείδηση αυτά δεν καταγράφονται σαν σκάνδαλα, περνάνε πιο ελαφριά. Hence the post.

Theokot είπε...

Δεν θα κάνω τον υποστηρικτή της όμορφης Μιλένα, αλλά μιας και μιλάμε για τον πολύ πλούσιο Συγγελίδη, έχει σκεφθεί κανείς μήπως αυτός εκμεταλλεύεται την θέση της ως Βουλευτή; Έχοντας δε και τα μέσα να την κυνηγήσει; Λέω μήπως ...

ανεστης είπε...

@Theokot
Προς το παρόν και σε ότι μας αφορά, τα γεγονότα δείχνουν απρεπή στάση απο την ενλόγω.

habilis είπε...

Σιγά τα αυγά.
Εδώ χρεοκόπησαν μία χώρα με τα καμώματα τους οι εθνοπατέρες και οι ίδιοι,με την ίδια αυτοπεποίθηση , απτόητοι κοκορεύονται ότι θα μας ξεχρεοκοπήσουν.
Η ξανθομαλούσα εισπράτει ψίχουλα από την συναδελφική αλληλεγγύη των εθνοπατέρων.
Πταισματάκι είναι για τους ξεφτιλισμένους εθνοπατέρες.

ανεστης είπε...

@habilis
κακώς το υποτιμάτε το θέμα αγαπητέ. Όταν ψάχνουμε γιατί δεν διώκονται οι ένοχοι βουλευτές και υπουργοί, όταν ψάχνουμε να δούμε πως θα καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, εσείς θέλετε να το ξεπεράσουμε έτσι το θέμα αντί να πατήσουμε πάνω του και να οικοδομήσουμε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είσαι βέβαιος ότι η Αποστολακη δε ζήτησε την άρση της ασυλίας της; Η παραίτηση από την άρση είναι διμερής. Εσύ την καταθέτεις και ψηφίζεται αν γίνει αποδεκτή η πρότασή σου για παραίτηση. Μάλιστα θυμάμαι περιπτώσεις που οι βουλευτές δεν έκαναν -για προσωπικά ζητήματα (τροχαία και διαζύγια)- δεκτή την πρόταση ενός βουλευτή για άρση ασυλίας. Ίσως δε φταίει εκείνη...

Απλά και στην περίπτωση που δεν ευθύνεται, αποκαλύπτεται η σαπίλα ενός συντεχνιασμού στη Βουλή που βρωμάει μέχρι τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

ανεστης είπε...

Είναι μάλλον βέβαιο πως δεν τη ζήτησε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα μπορούσαν οι συνάδελφοι τους να ψηφίσουν ενάντια στη θέλησή τους να παριατηθούν της ασυλίας.
Είναι βέβαιο πως μετά απο τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις θα πρέπει ως πολίτες να βάλουμε ιδιαίτερα έντονα το θέμα απο εδώ και στο εξής.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα κάθε τόσο επανέρχεται. Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Πάντως πολλές φορές δεν ψήφισαν άρση ασυλίας ακόμα κι όταν ζητούνταν (θυμάμαι περιπτώσεις και μοιράσματος περιουσίας και τροχαίων).