8/2/11

Μα τι λέτε κύριε Μάνο;


Σε σημερινό άρθρο του στην "Καθημερινή" ο Στέφανος Μάνος (που κατά καιρούς έχει πει σωστά πράγματα αλλά όταν πατάει πεπονόφλουδα του δίνει και καταλαβαίνει), υποστηρίζει οτι η είσπραξη διοδίων πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός έργου είναι σωστή, γιατί είναι ένας τρόπος να γίνουν έργα σε μια χώρα με οικονομικό πρόβλημα όπως η σημερινή Ελλάδα.

Μάλιστα ψέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστηρίζει οτι η πρακτική αυτή είναι "παγκόσμια πρωτοτυπία".

Κατ αρχήν που ήταν ο Κυριάκος όταν ο Σουφλιάς υπέγραφε αυτή την "παγκόσμια πρωτοτυπία" και δεν μπόρεσε να πει κάτι; Τώρα είναι πιο εύκολο να κάνει κριτική;

Και συνεχίζει ο Στέφανος Μάνος απαντώντας στον Κυριάκο: "Μα καλά, όταν έχτιζε το σπίτι του ο κ. Μητσοτάκης δεν πλήρωνε για την κατασκευή πριν ολοκληρωθεί το σπίτι";
Ακλόνητο επιχείρημα!

Ναι κύριε Μάνο μας, πληρώνουμε για την κατασκευή του σπιτιού μας αλλά μετά δεν πληρώνουμε ΚΑΙ ενοίκιο. Το σπίτι μας ανήκει. Αντίθετα η είσπραξη διοδίων για ένα δρόμο που είναι "υπό κατασκευή", εκτός από το οτι είναι ενάντιο στο Ευρωπαϊκό δίκαιο είναι και αντίθετο στη λογική.

Και τι λέει η λογική;
Οτι αν πληρώνω τρία ευρώ για να περάσω από ένα δρόμο επικίνδυνο και κακοφτιαγμένο, θα συνεχίσω να πληρώνω τα ίδια 3 ευρώ κάθε φορά μετά, όταν ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί. Με τη διαφορά οτι ο κατασκευαστής θα έχει αποπληρώσει το κόστος με την προκαταβολή μου αλλά θα απολαμβάνει ΚΑΙ φουσκωμένο κέρδος αργότερα.

Αν λοιπόν υπάρχει τρόπος να μου γίνει έκπτωση αργότερα επειδή προ-πλήρωσα νωρίτερα, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Μέχρι να βρεθεί εκείνος ο τρόπος όμως, δεν μπορεί να καλύπτει ο αδύναμος κρίκος την όποια έλλειψη ρευστού.

Φίλοι σας οι κατασκευαστές πιθανόν αλλά φιλτέρα η λογική.


3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Μάνος μιλούσε σωστά πάντα μόνο από τη σκοπιά των νεοφιλελεύθερων. Κάθε σωστό επιχείρημά του είναι πάντα προσανατολισμένο στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Κάθε κριτική έχει στόχο όχι την αλήθεια, αλλά τη δική του ακροδεξιά οικονομικά πολιτική οπτική.

ανεστης είπε...

Δήμο, απόλυτο είναι αυτό που λες. Έχει κάνει και μερικά σωστά πράγματα σαν υπουργός, έχει προτείνει και μερικά κοινής λογικής μέτρα.
Άσε δηλαδή που εδώ έχει χάσει πια το νόημά της η ορολογία του "νεοφιλελεύθερου". Κοίτα γύρω σου...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ρε συ Ανέστη, αυτός τη μόνη κριτική που κάνει στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι ακούει τους συνδικαλιστές και τις λαϊκές αντιδράσεις. Αυτός μόνο γνωρίζει,ενώ εμείς όχι. Η άλλη κριτική του είναι το ΠΑΣΟΚ δεν κινείται γρήγορα στη "σωστή" κατεύθυνση που δίνει στην οικονομία.