15/12/10

Κρίμα.

Κρίμα γιατί στη βία δεν υπάρχει καμία πολιτική λύση.

Αντίθετα όταν ο "λαός" (δηλαδή ο όχλος) αρχίζει να δρα με τέτοιο τρόπο, επιβεβαιώνει την ανάγκη του ΜΑΤατζή.

Απο την άλλη βέβαια ίσως οι βουλευτές μας να σκέφτονται λίγο περισσότερο τώρα τι ψηφίζουν, ίσως να αποκτήσουνε δεύτερες σκέψεις για το αν θα ακολουθήσουν το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του πολιτικού.

22 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Ε!!! Τώρα να πω πως λυπήθηκα για τα βαβά που τούκαναν? Ψέμματα θα πω! Την αμαρτία μου σε σένα την ξομολογούμαι!

αντωνης είπε...

Οταν αυτοι με τις αποφασεις τους και τα νομοσχεδια τους, μας εχουν καταντησει ζομπι νομιζω οτι δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν καποιοι που μεσα στον οχλο θα ριξουν και δυο τρεις μπουνιες.
Αν ηταν υπερ του λαου οι πολιτικοι, τοτε δεν θα χρειαζονταν καν αστυνομικη προστασια και θα κυκλοφορουσαν ανετα και πεζη στους δρομους.
Τωρα ομως αυτο δεν γινεται.

Δεν ειμαι υπερ της βιας, αλλά μπορω να βρω δεκαδες λογους για να την αιτιολογησω. Ειδικα οταν στρεφεται εναντια στους πολιτικαντηδες.

Καλησπερα.

ανεστης είπε...

@kariatida @αντώνη

Φιβάμαι και τρέμω τη μέρα που θα πάρει εξουσία αυτός που ξυλοφόρτωσε το Χατζηδάκη. Όχι επειδή συμπαθώ τον Χατζηδάκη και το κόμμα του, αλλά επειδή η κίνηση αυτή δεν είχε ούτε λογική ούτε κριτήριο. Απλά έτυχε και τον αναγνώρισαν.
Παρακαλώ απαντήστε στις εξής ερωτησεις:
1. Αν ήταν ένας άσημος βουλευτης που δεν θα τον αναγνώριζαν θα είχε σώνει και καλά μικρότερες ευθύνες; Ακόμα κι αν είχε ψηφίσει όλες τις μνημονιακές μαλακίες;
2. Έδειραν το Χ"δάκη ως Νεοδημοκράτη; Ως βουλευτή; Αποδοκίμασαν τις υπουργικές αποφάσεις του; Ποιές ακριβώς; Ποιοί τον εδειραν; Είναι σίγουρο πως δεν είναι χειρότερα λαμόγια απο τον ίδιο;

Αντώνη, τι είναι "υπερ του λαού"; Α αύριο βγει μια κυβέρνηση και σκορπίσει όλα τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος στο δρόμο θα είναι φιλολαική κυβέρνηση;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ανέστη, οι ερωτήσεις που θέτεις είναι σωστές. Διαφωνώ όμως στο οτι η επίθεση στον Χατζηδάκη "δεν είχε ούτε λογική ούτε κριτήριο" γιατί τα είχε και τα δύο άσχετα αν αυτοί που τον χτύπησαν τα έλαβαν υπ' όψη τους. Η βία είναι καταδικαστέα, ιδίως όταν προκαλεί βιαιότητες. Αυτά τα καθήκια δώσαν πάτημα στον οποιονδήποτε να εκφράσει την διαμαρτυρία του με όποιο τρόπο βρήκε προσφορότερο. Και ομολογώ οτι δεν τον λυπήθηκα καθόλου. Είναι από τους κυριότερους εκφραστές της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης που κυριαρχεί στα 2 κόμματα εξουσίας. Αυτοί προκαλούν τη βία με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

αντωνης είπε...

Απαντω Ανεστη
1) Οσοι εχουν κανει βουλευτες των δυο κυβερνητικων κομματων απο το 2000 και μετα (γιατι πιο πισω δεν ξερω ποσοι ζουνε) εχουν τις ιδιες ευθυνες κατα τη γνωμη μου. Απλα καποιοι ειναι πιο αναγνωρισιμοι λογω τηλεορασης.
2) Ναι χειροτερα λαμογια δεν μπορει να ειναι, γιατι αυτοι δε νομοθετουν.

Υπερ του λαου ειναι πχ να εχουμε δωρεαν παιδεια και υγεια. Ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο.
Και δεν φταιμε εμεις γι' αυτο.

Ξαναεγραψα ομως οτι δεν ειμαι υπερ της βιας αλλά δεν θα τους λυπηθω κιολας.
Οταν μας καταστρεφουν τη ζωη με τις αποφασεις τους, εκεινοι δειχνουν οικτο;
Απεναντιας δειχνουν οτι δεν ειναι μαζι μας, αλλά εναντιον μας.

ανεστης είπε...

@ΑΘΛΙΟΙ
Δεν ξέρω, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, μέχρι κάποιο σημείο κι εγώ βρίσκω οτι σε μια χώρα όπου όλα είναι ισοπεδωμένα, είναι "φυσιολογική" αντίδραση.
Τείνω να καταληξω όμως οτι η δημοκρατία είναι μόνο για τους χορτασμένους αν σε συνθήκες στέρησης οι πολίτες καταδικάζουν ένα πολιτικό σε λιντσάρισμα αντί του μαυρίσματος (της μη εκλογής του). Ο Χατζηδάκης όμως είναι και πάλι βουλευτής.
Άρα;

ανεστης είπε...

@αντώνης
Το οτι σήμερα δεν έχουμε υγεία και παιδεία μήπως οφείλεται στο οτι εμείς ο "λαός" τόσο καιρό εκλέγαμε ψεύτες και απατεώνες; Αρα μη λες "δεν φταίμε εμείς γι αυτό".

Η δημοκρατία δεν είναι μόνο υπόθεση των πολιτικών είναι -κυρίως- υπόθεση των πολιτών και των επιλογών τους.
Πότε πήγες να δεις το βουλευτή που "σταύρωσες" για να συζητήσεις τη θέση του σε θέμα που σε απαχολούσε;

αντωνης είπε...

Δλδ θες να μου πεις οτι τους ψηφιζαμε εν γνωση μας οτι θα κανουν λαμογιες;
Ή μηπως ειχαμε τη δυνατοτητα να τους τιμωρησουμε οταν εκλεβαν;

Με αυτα που διαβαζω σημερα Ανεστη, μου φαινεται σα να συμφωνεις με αυτο που ειπε ο Παγκαλος οτι "μαζι τα φαγαμε". Ετσι ειναι;

Προσωπικα εχω μιλησει πολλες φορες με βουλευτες. Και γνωριζομαι με αρκετους. Αλλά τι σημασια εχει αυτο; Ειναι ατομικο το θεμα;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ανέστη, άρα τον πλακώσαν κάποιοι που δεν τον ψήφισαν. Το οτι είναι ακόμα βουλευτής είναι ευθύνη αυτών που ψηφίζουν αυτόν και τους ομοίους του, ομως εγώ δεν θεωρώ οτι αφού κάποιοι τον εξέλεξαν θα μένει στο απυρόβλητο. Ξαναλέω οτι αυτές οι αντιδράσεις είναι ακραίες αλλά ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο που μπορεί. Εγώ δεν θα τον χτυπούσα.

kariatida62 είπε...

Απαντώ στις ερωτήσεις σου:
Aν ήταν άγνωστος,ούτε η μάνα του καλά καλά δεν θάξερε ότι είναι απο τους 300, οπότε όχι θα την σκαπουλάριζε..
Ο Χατζηδάκης είναι γνωστός και προκλητικά μου διέσχιζε την Πανεπιστημίου...
Για το τί έχει κάνει αυτός και οι υπόλοιποι σου έστειλα με περιστέρι ολόκληρη την έρευνα-ρεπορτάζ του Βαφειάδη, τον οποίον φρόντισαν να απολύσουν εφ'όσον τόλμησε να τους ξεσκεπάσει...
Ξέρεις Ανεστη, δυστυχώς δεν αλλάζεις καταστασεις μοιράζοντας τριαντάφυλλα!
Εσένα που κατσικώθηκες στον σβέρκο μου, με φιλάκια δεν θα σε διώξω....

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι όλο αυτό είναι απλώς μια "φυσιολογική" εξέλιξη. Κι όταν λέω φυσιολογική εννοώ ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Με τα πεπραγμένα των βουλευτών όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος εκφράζει την αγανάκτισή του όπου και όπως μπορεί. Συμφωνώ ότι η βια δεν οδηγεί πουθενά και δε δίνει λύσεις.

ανεστης είπε...

@kariatisa
"Προκλητικά σου διέσχιζε την Πανεπιστημίου";
Σαν ένας κανονικός άνθρωπος προκλητικά ή πέρασε με κόκκινο;
Παραδίνομαι!

Κι αν πιστεύεις πως ατές οι οικτρές σκηνές θα αλλάξουν κάτι (καμάρωσε τα βίντεο σήμερα στην Τιβί), καληνύχτα!

Και μη κουράζεσαι, την έρευνα του Βαφειάδη τη διάβασα όταν δημοσιεύτηκε, παρακολουθώ τα πράγματα περισσότερο απο όσο νομίζεις. Εσύ ξέρεις να μου πεις τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης του Βαφειάδη ή μήπως αποφάνθηκες με τις ίδιες συνοπτικές διαδικασίες όπως βγήκε και το πόρισμα του επαναστατικού διαδικτυακού συμβουλίου;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Απλά εισέπραξε μία γενική αντίδραση με βίαιο τρόπο...

ανεστης είπε...

@teleytaios @δείμος
Η αντίδραση στη δράση είναι η γενική απεργία, η μαζική διαδήλωση. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μέχρι να αρθούν τα κοινωνιολογικού τύπου πειράματα που κάνει στην πλάτη μας η τρόικα.
Το πιο πιθανό είναι οτι μετά απο αυτό θα κυκλοφορούν με περισσότερους σωματοφύλακες και θωρακισμένες λιμουζίνες που θα πληρώσω και πάλι ο μαλάκας εγώ ο φορολογούμενος.

ανεστης είπε...

@αντώνη
Ναι τους ψηφίζαμε γνωρίζοντας οτι κάνουν λαμογιές και μαζί μ' αυτούς έβγαιναν κερδισμένοι και οι επιδοτούμενοι για καλλιέργριες που δεν υπήρχαν και οι κομματικοί εφοριακοί που μαζί με το δικό τους λάδι εισέπραταν και τα μαύρα έσοδα για το κόμμα και οι υπεράριθμοι υπάλληλοι του καναλιού της Βουλής και... και...

Για να μη τα ξαναλέω κάνε μια αναζήτηση σε παλιότερα posts.

Εμένα άσε με απέξω, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, έμεινα για καιρό άνεργος, πληρώνω μέχρι τελευταίο ευρώ της εφορίας και τις κρατήσεις του ΙΚΑ (άλλο ανέκδοτο αυτό) και είμαι σε θέση να μιλάω επειδή πληρώνω και έχω κατακτήσει το δικαίωμα. Πολλοί άλλοι συμπολίτες μου όμως που όλα αυτά τα χρόνια έφαγαν με χρυσά κουτάλια πουλάνε τώρα τζάμπα μαγκιά.

ανεστης είπε...

@ΑΘΛΙΟΙ
Ούτε εγώ θεωρώ πως είναι στο απυρόβλητο. Φτάνει ο όρος "απυρόβλητο" να είναι πολιτικός και να μην αφορά κανονικές βολές. Τα σκανδαλώδη προνόμια των βουλευτών επεκτείνονται σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες αλλά αν αυτός ήταν ο λόγος θα έπρεπε να διέτρεχε τον ίδιο βαθμό ρίσκου και οποιοσδήποτε βουλευτής. Άρα άλλος είναι ο λόγος.

Όπως κι εσύ γράφεις στο blog σου η λύση είναι η γενικευμένη απεργία. Αλλά η βία είναι μια αφόρητα πιο εύκολη λύση. Δε θέλει ούτε σκέψη ούτε συννοχή!

kariatida62 είπε...

Προφανώς Ανέστη έχουμε διαφορετικές πηγές...εγώ ως απλή πολίτις ενημερώνομαι πια μόνο μέσω διαδικτύου, εσύ απο πρώτο χέρι εφ'όσον άλλοι οι κύκλοι οι δικοί σου και άλλοι της φτωχής και ασήμαντης Κάρυς!
Θάρθει η στιγμή που όλοι αυτοί οι κύριοι θα λογοδοτήσουν στο απλό Ελληνικό Λαό που τραβά το κουπί!
Θα λογοδοτήσουν για τις συμφωνίες τους με τους "προστάτες" της Ελλάδας και θα κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης με την χειρότερη κατηγορία! Αυτή της εσχάτης προδοσίας!
Γνωρίζεις τους όρους του μνημονίου που αφορούν άμεσα την Εθνική μας Κυριαρχία?
Σου έχουν μιλήσει ποτέ γι'αυτούς? Εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα θάπρεπε να τους ξέρεις...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανέστη, καθόλου δε διαφωνώ. Η πολιτικές αποφάσεις δεν αίρονται με βία...

ανεστης είπε...

@kariatida
Να σου πω, δεν αφήνεις τα νάζια;
Με μένα βρήκες να κοντραριστείς; Τόσο ριζικές είναι οι διαφωνίες μας πια;

Xavier είπε...

Καλά και ωραία αυτά που λέτε. Εγώ έχω την απορία: δεν του πέρασε από το μυαλό αυτού του ανθρώπου ότι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να βγει έτσι με τα πόδια τέτοια μέρα, τέτοια ώρα; Δεν έχουν καταλάβει τι παίζει; Ότι όλοι οι πολιτικοί και κυρίως των δύο κομμάτων είναι κόκκινο πανί;

Κατα τ'άλλα για την τελευταία σου παράγραφο, αν ισχύεί σαν υπόθεση, τότε αξίζει τον κόπο...

Στο κάτω κάτω οι Έλληνες πλακώνονται και σκοτώνονται για 2 οφσάιντ και ένα αράουτ. Αν ήταν εντελώς πολιτισμένοι σε τέτοια θέματα, τότε θα υπήρχε μια περίεργη αντίθεση.

kariatida62 είπε...

Νάζια? Να κοντραριστώ?
Νόμιζα πως σου άρεσε ο διάλογος!
Προφανώς σου αρέσουν οι διάλογοι που γίνονται μόνο όταν συμφωνούν...

Καλά άλλη φορά, θα σου λέω πάντα ναι! Ότι πει ο Ανέστης μας!!! :);)

Λιακαδα είπε...

Αναμενομενο ηταν! Αν δεν ηταν αυτος θα ηταν καποιος αλλος το θυμα! Καπου επρεπε να εκτονωθει ολος αυτος ο θυμος που νιωθει ο καθενας μας για τους πολιτικους μας.Κατ εμε δεν ηταν βια! ηταν ενα μυνημα...
Οπως ειπες ισως "μαζευτουν" λιγακι και στο τι ψηφιζουν και στο να επιλεγουν το επαγγελμα του ολιτικου καθως και στα κριτιρια με τα οποια το επιλεγουν!