25/10/10

"Λεφτά υπάρχουν" και "μαζί τα τρώνε".

Κι επειδή δύο posts πρίν κάναμε κουβέντα για τη δημόσια περιουσία και τον τρόπο που γίνεται η (αδιαφανής) διαχείρησή της. Μιλούσαμε για τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού που ρημάζουν. Κάντε τώρα ένα κόπο να διαβάσετε αυτό το ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο κείμενο του Φώτη Γεωργελέ στην Athens Voice.

Καταλάβατε τώρα γιατί κάθε θεωρητική προσέγγιση περι οργάνωσης, χρηστής διαχείρησης, κοινωνικού κράτους κλπ είναι άχρηστη; Διότι δυστυχώς στη χώρα μας επί 35 χρόνια μετά τη χούντα, δεν οργανώσαμε κράτος. Όχι επειδή ήταν δύσκολο, αλλά επειδή η οργάνωση δεν έφερνε κρυφά ωφέλη. Οργανώθηκε όμως μια χαρά μαγαζάκι-γωνία με μαύρο χρήμα, με διορισμούς και μίζες. Διακομματικά.
Όταν λοιπόν υπάρχει αυτής της κλίμακας μπάχαλο δεν μπορεί να το προσεγγίζεις με θεωρήματα και ιδεολογήματα. Η πραγματικότητα τα αχρηστεύει.

Το "όλοι μαζί τα φάγαμε" που ξεσήκωσε και τις πέτρες δεν ήταν ψέμμα, απλά το είπε λάθος πρόσωπο. Αλλά στο σωστό ακροατήριο.

6 σχόλια:

Xavier είπε...

Μη τα συζητάς Ανέστη. Ο Πάγκαλος κι εσύ επί 30 χρόνια στο ίδιο τραπέζι κάθεστε και τα τρώτε. Σας έχω δει πολλές φορές!

dimitris είπε...

Aνεστη καλησπερα, ενταξει επειδη εσυ τα εφαγες μαζι τους μην βαζεις και τους υπολοιπους, τωρα ''εξηγειται'', η τοση ''πρασινιλα'' σου, τουλαχιστον ''εφαγες'' καλα η εγλυψες κανενα κοκκαλακι και σου χρεωσε ο κυρ-θοδωρας ολο τον......λογαριασμο?

Καλοχωνευτα...

ανεστης είπε...

@Xavier
Ναι αλλά επειδή εγώ δεν προλαβαίνω να φάω, την παραγγελία την παίρνω πακέτο και τα τρώω σπίτι.

ανεστης είπε...

@dimitris
Αν δεν κάνεις πλάκα είσαι προφανώς αχαρακτήριστος.

dimitris είπε...

ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ, ΑΜΑΝ ''ΔΗΛΩΣΗ'' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΤΟ ''ΚΑΡΦΑΚΙ'' ΣΟΥ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

ανεστης είπε...

@dimitris
Καλημέρα και χρόνια πολλά!