13/9/10

Για το "Θεμα" και την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ


Είχα πολύ καιρό να πάρω το "Θεμα". Δεν είναι απο τις εφημερίδες που προτιμώ για να ενημερώνομαι. Προσωπικά τη βρίσκω σαν μια Espresso που έχει επενδύσει σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Αυτή την Κυριακή το πήρα επειδή ήθελα να δω κάτι συγκεκριμένο. Αρχίζω να ξεφυλίζω, η εφημερίδα κοντεύει να τελειώσει και σκέφτομαι "πάει χάλασε κι αυτή η εφημερίδα, ουτε ένα βυζί; Έτσι για την τιμή των όπλων;".

Και κάπου εκεί προς το τέλος πέφτω σε δημοσίευμα για την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ. Που φυσικά γαρνίρεται με τη γνωστή φωτογράφιση που έκανε πριν καμία δεκαριά χρόνια στο Penthouse και έχει φιλοφενηθεί επανηλλημένα στις φιλόξενες σελίδες του!
Ωραία, η ευκαιρία για βυζί βρέθηκε. Να δούμε τώρα και την ουσία του άρθρου. Το οποίο δημοσίευμα θα το έλεγες "άρθρο" μόνο αν αν έλεγες και μια κλανιά "φωνητική άσκηση".

Υπογράφεται απο κάποιον Ορέστη Κλαυδιανό (δεν έχω ιδεά αν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά μου μυρίζει ψευδώνυμο) και μέσες άκρες λέει πως η Αφροδίτη εξασφάλισε εκπομπή στην ΕΡΤ με τίτλο "Οι φυλές της Αθήνας".

Και πως εξασφάλισε την εκπομπη;
Ήταν σύμβουλος του Βουγια στο Υπουργείο Προ-Πο (άρα διαπλοκή και προστατευτισμός) και είναι εκτός των άλλων "αυτή που φαίνεται" στη φωτογραφία (βλέπε = εξασφάλισε προνομιακή μεταχείρηση με τον τρόπο που τέλος πάντων φαντάζεστε για μια που φωτογραφίζεται γυμνή).
Το γεγονός δηλαδή οτι η τότε ηθοποιός Αφροδίτη έκανε τη φωτογράφιση, την εξισώνει στα μάτια της "εφημερίδας" με τις βίζιτούλες που φιλοξενεί ο μπουλούκος-αφεντικό στην "εκπομπή" του στον ΑΝΤ1. Πονηρές σποντούλες με ηθικολάγνες προεκτάσεις απο την εφημερίδα του τύπου που έχει πάντα για "γέφυρα" δύο ξέκωλα να του κουνάνε τον πισινό τους, που οι κάμερες ζουμάρους ακατάπαυστα στα ντεκολτέ των καλεσμένων του.
Ναι, στο "άρθρο" δεν υπάρχει ούτε μία κουβέντα για τη δραστηριότητα της Αφροδίτης τα τελευταία χρόνια. Ούτε μία λέξη για τον αγώνα που κάνει για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ούτε ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της γνώσης που απέκτησε μέσα απο αυτή τη δραστηριότητα για να είναι σε θέση να κάνει μια εκπομπή με αυτό το θέμα. Τέτοια δεοντολογία, τέτοια δημοσιογραφική προσέγγιση.

Δεν είναι τυχαίο που γύρω απο το "Θέμα" που είναι δεύτερο σε κυκλοφορία αν δεν κάνω λάθος, συνωστίζονται τόσα συμφέροντα, μαύρα λεφτά, συλλήψεις με βαλίτσες, εκβιασμοί και λαμόγια. Καιρό τώρα οι επιλογές μας στα Media επιβραβεύει τη λάσπη, τους αδίστακτους.
Απολάυστε τους.

Υ.Γ. Μαθαίνω οτι παρόμοια αντιμετώπιση είχε και απο άλες εφημερίδες όπως ο "Ελευθερος Τύπος" ενω ανάλογου ύφους μειωτικά σχόλια έκαναν και διάφορα άλλα "πατριωτικά" sites. Όλοι με την ανάλογη εικονογράφηση. Εμ, ποιά θα ενδιαφερόταν για τα δικαιώματα των μεταναστών αν όχι μια "ελαφρά".
Τυχαίο;


Υ.Γ 2: Χρήσιμο σε όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν τα αντικειμενικά προσόντα και σε επίπεδο ακαδημαικής κατάρτησης το βιογραφικό της εδώ.

Υ.Γ. 3 Η απάντησή της στο θέμα που προέκυψε εδώ.

Υ.Γ. 4: Περίμενα πιο γενναία στάση απο τους αριστερούς μου φίλους Δυστυχώς αντί να δουν το φεγγάρι (την επίθεση) είδαν και πάλι το δάχτυλο (δεν είναι "δική μας", άρα η εκπομπή είναι προιόν κομματικής συναλλαγής).

4 σχόλια:

dimitris είπε...

Ανεστη καλημερα και καλο χειμωνα, οπως και η πρωτη σε κυκλοφορια, αλλα και η τριτη και η τεταρτη σε κυκλοφορια, η η πεμπτη και η δεκατη, ολες ειναι μπλεγμενες σε μαυρα λεφτα, σε ξεπλυμα χρηματος και οτι αλλο θελεις να σκεφτεις, αλλα ασε την υποστηρηξη στην συγκεκριμενη κοπελια, ξερεις ποσες δημοσιογραφοι εχουν εργο σε θεματα, αν η Αφροδιτη δεν ειχε τις πλατες των ''κολλητων'' της δεν θα επαιρνε εκπομπη, τωρα τις αηδιες με τις παλιες φωτογραφισεις που εκανε στο ελαφροτσοντοπεριοδικο [υπαρχουν ηθοποιοι που δεν κανουν τετοια ''προσεγγιση'' στην αρχη της καριερας τους, τελος παντων], ειναι γνωστο οτι χτυπανε το ''σαμαρι'' για να φοβηθει ο ''γαιδαρος'', κατι ζητανε σιγουρα, αυτη η δημοσιογραφια-εκβιαση παιζει παρα πολυ τα ''τελευταια'' χρονια, απο εργολαβους, εφοπλιστες, πετρελαιαδες και τα εκδοτακια τους, οταν προσπαθουν να βαζουν στην ροτα τους την εκαστοτε κυβερνηση, κτυπανε σε ''ασχετα'' θεματα και το ''μηνυμα'' το ''παιρνει'' ο ''στοχος'' τους.

ανεστης είπε...

Γειά σου Δημήτρη! Καλό μας χειμώνα.
Στις διαπιστώσεις για τον Τύπο συμφωνούμε και ειδικά σε όσα λες για το ΘΕΜΑ που έχει αναγάγει τον εκβιασμό σε επιστήμη.

Τώρα για την Αφροδίτη, θέλω περισσότερα για πω "δεν κάνει" απο το οτι ήταν σύμβουλος Βούγια. Το ζήτημα δεν μπήκε με τρόπο "τι έχει παραπάνω απο άλλους;" αλλά εκτοξεύεται λάσπη με τον τρόπο που διαπίστωσες.

Και σ' αυτές τις περιπτωσεις κρυπτοφασιστικής και σεξιστικής επίθεσης, θέλω να πάρω το μέρος του αδικημένου όπου κι αν ανήκει.

Αν τώρα ξέρεις και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τους "κολλητους" και τις πλάτες τους, καλό θα ήταν να τα πεις για να διευκολυνθεί περισσότερο η επιχειρηματολογία σου.
Νάσαι καλά!

Afrodite Al Salech είπε...

Σε ευχαριστώ Ανεστη ..

ανεστης είπε...

Αφροδίτη δε γνωριζόμαστε, έγραψα αυτά που πιστεύω. Οπότε δε χρειάζεται να με ευχαριστείς :)