26/3/09

Kουρασμένοι, λίγοι, ανίκανοι και ανεπαρκείς

Οι ευρωπαίοι «λογιστές» μας έβαλαν σε επιτήρηση τελικά αφού διαπίστωσαν την πλήρη οικονομική αναξιοπιστία μας, την πλήρη αποτυχία να πιαστεί η φοροδιαφυγή, την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης να νοικοκυρέψει το υπερ-σπάταλο δημόσιο (δηλαδή αυτούς και τα παιδιά / κουμπάρους / ανίψια τους).
Σιγά το νέο!

Αυτά τα κουρασμένα παλικάρια δεν ήξεραν τι κατάσταση παραλάμβαναν όταν κέρδιζαν τις εκλογές; Ο ίδιος ο Αλγοσκούφης (όχι δεν έκανα λάθος το όνομα) όταν έκανε την αύξηση του ΦΠΑ από 18 σε 19% όχι μόνο ανήγγειλε πάταξη της φοροδιαφυγής (αλλοίμονο) αλλά και εξήγγειλε ένα «σώμα ελεγκτών δημοσίων δαπανών» που ποτέ δεν ευτύχησε να ιδρυθεί.
Αντίθετα όμως είχαμε ίδρυση της αγροφυλακής που κρίθηκε ως πιο σημαντική και που απ’ ότι ακούω πήρε και bonus 100.000 ευρώ για να γιορτάσει τον προστάτη-άγιο που της «διόρισαν»!

Η Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε τώρα ότι αυτό που συμβαίνει στην ελληνική οικονομία δεν έχει καμιά σχέση μα την κρίση αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Πιθανόν, αλλά ετούτοι το μυαλό φαίνεται ότι το είχαν στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, στους κουμπάρους, στα Βατοπέδια. Ήθελαν να συνεχίσουν να χειρίζονται «χρυσά κουτάλια» σε ένα τραπέζι όπου οι μερίδες είχαν τελειώσει από καιρό και στα πιάτα δεν είχαν μείνει ούτε αποφάγια.

Και τώρα χρειάζονται και πάλι μετρητό, τώρα το αχόρταγο «χωρίς πάτο πιθάρι» – δημόσιο ζητάει να ξανα-ταϊστεί αλλά τα δανεικά απ το εξωτερικό τελείωσαν. Οπότε;
Την ώρα που άλλες χώρες παίρνουν μέτρα για να τονώσουν την αγορά, να ευνοήσουν την κατανάλωση, άρα και τα έσοδα από έμμεση φορολογία, οι δικοί μας μπακαλόγατοι τι επιλέγουν;

Μα φυσικά να επιβάλλουν «έκτακτο» κεφαλικό χαράτσι στα στελέχη - υπαλλήλους με μεγάλους μισθούς. Δηλαδή σε όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (όχι σε γιατρούς, δικηγόρους, ελεύθερα επαγγέλματα, αυτά τα επαγγέλματα προφανώς απαιτούν έλεγχο και δουλειά). Δηλαδή χαρατσώνουν αυτούς που κατά τεκμήριο δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, σ’ αυτούς που πληρώνουν στο ακέραιο και εκ των προτέρων όλους τους φόρους που τους αναλογούν. Σ’ αυτούς που μόνιμα επιβαρύνονται με τη ανικανότητα των ανεπάγγελτων κυβερνώντων να πιάσουν την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή.
Δηλαδή επιλέγεται η εύκολη λύση που πιθανότατα θα επέλεγε και ο πιο άσχετος στα οικονομικά. Και μάλιστα όχι μόνο εύκολη αλλά και ηλίθια λύση γιατί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «μόνιμη» σαν τα μέτρα που μας ζητάει η κομισιόν και αναλογικά η συνεισφορά είναι μικρή. Έχει όμως ένα «καλό». Δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να πει ότι «χτύπησε τα μεγάλα εισοδήματα»!

Πάλι κάποιοι που ευημερούν καταναλώνοντας δημόσιες δαπάνες θα κάνουν πάρτι στην υγειά των κορόϊδων ενώ οι ανίκανοι πολιτικοί μας θα συνεχίσουν να χαμογελούν αυτάρεσκα στα τηλεοπτικά παράθυρα διαπληκτιζόμενοι με τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης για το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και πόσο σφρίγος διαθέτει ακόμα ο καταλληλότερος…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα είοαμε πολλές φορές,από μόνοι τους όμως ποτέ δεν θα κατάφερναν να φέρουν την χώρα σε αυτό το χάλι.
Εγώ μπορώ να σου αναφέρω 1800 άτομα που τους έδωσαν ένα χεράκι,βλέπεις το χωριό μου έχει μερικούς παραπάνω κατοίους....
Τέτοια μούτρα,τέτοια λόγια που λέμε και εμείς στα μέρη μας.

K-Top είπε...

Τα πουλάμε που τα πουλάμε όλα, δεν δίνουμε και τη διακυβέρνηση σε κανέναν ξένο? Ας γίνουμε στην τελική η 53η πολιτεία των ΗΠΑ! (τώρα θα μου πεις τον Ομπάμια τον ρώτησες αν μας θέλει???)