18/3/09

Κουκουρου-κουκούλες


Μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα με την χρήση καρτοκινητών, οι φωστήρες της κυβέρνησης αποφάσισαν ότι από εδώ και στο εξής τα καρτοκινητά θα πρέπει να είναι επώνυμα.


Μετά τους βανδαλισμούς των ανεγκέφαλων χουλιγκάνων την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισαν ότι η κουκούλα θα είναι επιβαρυντικό στοιχείο όταν κάποιος συλλαμβάνεται.


Έλα όμως που αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι δεν συλλαμβάνονται. Όχι ότι φορούν κουκούλα. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να συλληφθούν, πως θα είναι αποτελεσματική η ποινικοποίηση της κουκούλας;


Και δεν συλλαμβάνονται γιατί η αστυνομία είναι ανάπηρη (αφ ενός), αλλά και διότι εξυπηρετεί αυτή η μη σύλληψη τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας που στρώνει το χαλί στη στέρηση των ελευθεριών είτε αυτή εκφραστεί ως πλήρης κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, είτε με καθολική χρήση καμερών, είτε με αποστροφή του κόσμου από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο που υποστηρίζει τον ακτιβισμό.


Μερικές απορίες που έχω όμως ποιος θα τις λύσει;

Αν οι βανδαλισμοί γίνονται από νεαρούς με παπάκια θα ενοχοποιηθεί και το κράνος; (Θα είναι μετά νόμιμο το να έχουμε κράνος αλλά να το φοράμε στον αγκώνα;)

Θα απαγορευτούν και τα παπάκια μετά;


Θα συλλαμβάνονται και οι αστυνομικοί που χρησιμοποιούν κουκούλα και που κινούνται μεταξύ των μπαχαλάκηδων;


Η πολυπληθής «δημόσια συνάθροιση» νεαρών που φοράνε -από ενδυματολογική άποψη- την κουκούλα στο Mall, στην Κηφισιά και αλλού είναι ή δεν είναι λόγος σύλληψης;


Και τέλος:

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει να αυτοαναφλέγεται ο ΣΥΝ κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στην ερώτηση "αν καταδικάζει έκτροπα";

Πόσα συνέδρια πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν κάποτε τα στελέχη του ευθαρσώς να καταδικάσουν απερίφραστα τα ανεγκέφαλα χουλιγκάνια και να συμφωνήσουν ότι πρέπει να συλληφθούν;

Εκτός κι αν πιστεύουν οτι η καταστροφή του ΙΧ της πωλήτριας των 700Ευρώ είναι αριστερή κι επαναστατική πράξη που πλήτει το σύστημα...

15 σχόλια:

K-Top είπε...

Να δεις βροχή που θα φάμε όταν χαρακτηριστεί και η ομπρέλα οπλοφορία...

ikor είπε...

Απολαυστικό το κείμενό σου φίλε Ανέστη!

Δεν κοιτάμε εκεί που μας δείχνουν, κοιτάμε το δάχτυλο...

patsiouri είπε...

Ατρον:
Α χα χα χα χα!!!!

Μπορεί να τρώμε και τη μπριζόλα με τα χέρια, να απαγορευτούν και τα μαχαίρια της κουζίνας!

K-Top είπε...

patsiouri

Μόνο μην γίνει υπουργός κανένας οδοντίατρος και μας ζητήσει να βγάζουμε και τους κυνόδοντες! (για το καλό μας πάντα).

ανεστης είπε...

Παιδιά εσείς γελάτε αλλά τα πράγματα είναι πολύ.... της πλάκας χμπφφφφχαχαχαχαα

Xavier είπε...

Έχει κανένας άλλος την εντύπωση ότι τον κυβερνούν 10χρονα;

Xavier είπε...

Πάντως, το αν θα καταδικαστούν τα χουλιγκάνια είτε από το ΣΥΝ είτε από τη δικαιοσύνη, νομίζω ότι αντικειμενικά πιάνει πάτο ως θέμα στη λίστα με τα προβλήματα που μας απασχολούν, ή που θα έπρεπε να μας απασχολούν.

ανεστης είπε...

@Xavier
Κανονικά θα είχες δίκιο. Αλλά η τυφλή βία είναι κάτι που ήρθε για να μείνει και θα είναι σταθερά αυξανόμενη απο εδώ και στο εξής. Η οικονομική δυσπραγία σε συνδιασμό με την προυπάρχουσα μηδαμινή κοινωνική συνοχή που έχουμε, θα δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.

Xavier είπε...

Α μπράβο! Άρα το θέμα δεν είναι να καταδικάζουμε τη βία. Γιατί άντε και τη καταδικάσαμε όλοι μαζί με μανία. So what?

Το θέμα είναι να (ξανα)φτιάξουμε τον κόσμο.

Και νομίζω με το να ασχολούνται όλοι, από τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ μέχρι τους αριστερούς του ΚΚΕ με το αν ο ΣΥΝ καταδικάζει τη βία, χάνουμε την ουσία του προβλήματος. Και είναι και φοβερά γελοίο.

Εμείς οι απλοί πολίτες, μακριά από κόμματα, αποκόμματα και μικροπολιτικά παιχνίδια, χεστήκαμε τι θα κάνει ο ΣΥΝ! Ή μήπως κάνω λάθος;

ανεστης είπε...

Κοίτα, τα κόμματα είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουν (ή θα έπρεπε να έχουν) ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης. Με ενδιαφέρει λοιπόν άμεσα (ακόμα κι αν δεν ακολουθώ κανένα λόγω της ανεπάρκειάς τους) το τι γλώσσα μιλάνε στους οπαδούς τους, τι προτείνουν και τι καταδικάζουν (και ο όρος "οπαδός" είναι απο μόνος του ένα λόγος για να φύγεις μακριά τους).

Xavier είπε...

Και πάλι συμφωνώ. Και έχω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα των επεισοδίων που έχουν ενταθεί από τον Δεκέμβρη έχει την πιο ορθολογική προσέγγιση λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι να τα καταδικάσουμε αλλά να εξετάσουμε τα αίτιά τους. Αυτό σαν θέση, για πολλούς και διάφορους λόγους δεν αρέσει σε πολλές ομάδες ανθρώπων. Για κάποιες καταλαβαίνω γιατι. Για κάποιες άλλες πάλι, όχι.

ανεστης είπε...

Κι εδώ είναι ακριβώς που ο ΣΥΝ δείχνει σα να περπατάει με δύο αριστερά πόδια (με την καλή την έννοια!).
Ακυρώνεται η όποια διαλεκτική "εξέτασης αιτίων" όταν αρνείσαι να καταδικάσεις απολίτικους χουλιγκανισμούς επειδή πιθανά θα ήθελες να τους δεις σαν "κοινωνική εξέγερση". Όσο εύκολα οι αντιδραστικοί καταδικάζουν συλλήβδην τα όποια επεισόδια ή διαμαρτυρίες, τόσο έυκολα και συλλήβδην ο ΣΥΝ αρνείται να διαχωρίσει το στοχοποιημένο απο το χαοτικό.

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικό το κείμενο σου ανέστη μου .
Kάποιου του δείχνανε το δέντρο .. κι αυτός κοίταζε το δάχτυλο!
Εγώ αυτούς -αυτούς τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς θέλω να δω να πιάνουν , αυτούς που ανακατεύονται με τους μπαχαλάκηδες ! (πολύ μ άρεσε η εκφραση!)
Καλησπέρα είπα?

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Όλη η ιστορία με τους κουκουλοφόρους είναι άλλο ένα επεισόδιο του γνωστού εδώ και δεκάδες χρόνια σίριαλ "Δεν μπορώ να εφαρμόσω νόμο".
Στη χώρα που το Σύνταγμα, η πυξίδα δηλαδή βάσει της οποίας πορεύεται μια χώρα, αλλάζε κατα το δοκούν ανα 5ετία, είναι λογικό να φτιάχνουμε για κάθε νόμο άλλους 20 συμπληρωματικούς. Αν ο βανδαλισμός, η καταστροφή, το κάψιμο είναι παράνομη πράξη πιάστον και δίκασέ τον βάσει του νόμου. Αν το βάρος του αδικήματος εξαρτάται από το είδος της αμφίεσης...βράσε όρυζα! Όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία αν βαριέσαι να ζυμώσεις δέκα χρόνια κοσκινίζεις τη μια κουκούλες την άλλη αθλητικά all star την παράλλη βραχιόλια και σκουλαρίκια.

ανεστης είπε...

Εγ πάλι δεν πιστεύω οτι δεν μπορούν να τους πιάσουν. Είναι που δε θέλουν, είναι που τους βολεύει απίστευτα αυτό το πράμα. Και ενώ γίνονται όλα αυτά απο απίστευτη σύμπτωση γίνονται κλοπές και βανδαλισμοί στα ΑΕΙ, και καπάκι οι έρευνες που λένε οτι ο κόσμος δεν θα είχε καμία αντίρηση να καταργηθεί το πανεπιστημιακό ασυλο.
Μαθηματικά το πράγμα πάει σε μονόδρομο με την ανοχή των "προοδευτικών" τμημάτων της κοινωνίας που δεν ξέρει να ξεχωρίσει τον προβοκάτορα απο τον... προβοκάτορα.