20/1/09

Πάει ο Obama, φέρτε μας τον επόμενο!


Σήμερα ορκίζεται ο Obama.


Όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγύρια, σε παλιότερα σημειώματα το συζητήσαμε το θέμα, δεν τρέφουμε υπερβολικές ελπίδες.
Σήμερα όμως εκτός του οτι ορκίζεται ο Obama φεύγει και ο Bush. Αυτό ναι, σηκώνει γιορτές και πανηγύρια.

Να διαφωνήσω με όσους απόλυτα και απλοϊκά σε μεγάλο βαθμό τραβάνε μια μολυβιά και διαγράφουν την οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή απλά και μόνο επειδή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι το ίδιο αριστερός μ’ αυτούς.

Αλλά φυσικά στην Ελλάδα φτάνουμε εύκολα στα άκρα μέσα από τη δική μας απόλυτη θέση στα πράγματα, επειδή εγκρίνουμε ή απορρίπτουμε αλλά σπανίως συζητάμε (αλλά και όταν συζητάμε δεν ακούμε τη θέση του συνομιλητή μας).
Ο Οbama ήδη έχει χρεωθεί όσα έγιναν στη Γάζα, χωρίς να έχει αναλάβει καν την προεδρία. Ναι Ο Obama όχι ο Bush! Σύμφωνα λοιπόν με τα δικά μας μεσογειακά και πολωμένα δεδομένα ο Obama είναι ήδη μια απ’ τα ίδια γιατί δεν καταδίκασε -πριν αναλάβει- το Ισραήλ.





-Howdy redneck partner...



Διότι, πως να το κάνουμε, μεγάλο πράγμα η συνήθεια. Όταν ζεις σε μια χώρα χύμα, όπου το να σέβεσαι θεσμούς είναι εξωπραγματικό και τα όρια θολά, ο οποιοσδήποτε δείχνει να τηρεί αυστηρά το πρωτόκολλο φαίνεται περίεργος.

Πιθανότατα κι αυτός να είναι «μία απ’ τα ίδια». Πολλές συνιστώσες είναι πολύ ισχυρές για να αλλάξουν οτιδήποτε.

Αλλά πάλι δεν είδα και κανέναν που να βιάστηκε να κάνει ανασκόπηση του 2009

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για το Παλαιστινιακό να θυμήσω ότι ο Ομπάμα κατηγορήθηκε πρώτα από Αμερικανούς κι Ευρωπαίους. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι απλά ακολούθησαν.

Ωστόσο, στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω. Νέος Πρόεδρος σημαίνει πολύ απλά ότι αλλάζει το πνεύμα αντιμετώπισης των δυσκολιών και της πολιτικής. Εξάλλου, η εξωτερική πολιτική δε σημαίνει οτι θα είναι ίδια με την εσωτερική. Εμείς ανέξοδα και ζώντας συχνά μακριά από τις ΗΠΑ ;διαφορούμε για την εσωτερική πολιτική μιας ηπείρου-υπερδύναμης με τόσες ταξκικές διαφορές. Κι όμως αυτή η πολιτική αποτελεί την προτεραιότητα του κάθε Προέδρου. Γιατι στο κάτω κάτω από τους πολιτες εκλέγεται.