22/1/09

Ακτιβισμός με ψέματα

Σήμερα παρέλαβα ένα email με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Αγαπητοί φίλοι,

Η Mc Donald'sκαι τα Starbucks ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα δίνουν όλα τα κέρδη από τώρα μέχρι την Κυριακή στο Ισραήλ για τον πόλεμο (γενοκτονία) που κάνει στη Γάζα.

Επίσης, οι παραγωγοί της ταινίας Bed time stories με τον Adam Sandler θα δίνουν τα κέρδη τους στο Ισραήλ.

Ενημερωθείτε, και ενημερώστε κι άλλους για να μην γίνουν άθελά τους υποστηρικτές αυτών των τεράτων που πιστεύουν στη δολοφονία των αθώων πολιτών.

Μποϊκοτάρισμα Mc Donald'sκαι Starbucksλοιπόν !!

Ακόμα μην πάτε σινεμά να δείτε μια ταινία που προωθεί τη βία !!

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Παρακαλώ περάστε αυτό το e-mail σε όσο το δυνατόν περισσότερους

Είναι εντυπωσιακό το πώς ακόμα υπάρχει κόσμος που «τσιμπάει» τόσο εύκολα κι απλά σε τόσο καραμπινάτα ψέματα. Απο υπερβολική ευαισθησία ίσως; Απο απλή τεμπελιά για μια αναζήτηση; Απο άγνοια;

Το θα «δίνουν όλα τα κέρδη» ακόμα κι αν ήταν ανάμεσα στις επιθυμίες των εβραϊκής καταγωγής μεγαλομετόχων, όταν αφορά εταιρίες που είναι εισηγμένες και άρα πρέπει να δηλώνουν για το που διαθέτουν χρήματα, σε συνδυασμό με την εικόνα που οφείλουν να δίνουν προς τα έξω, είναι τόσο προφανή που κάνουν το μήνυμα χονδροειδές.

Προσωπικά δεν έχω καμία συμπάθεια στις εταιρίες αυτές και προφανώς υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να τις μποϋκοτάρει κανείς (αναφέρονται όλοι σε σοβαρές ιστοσελίδες οργανώσεων με συγκεκριμένα επιχειρήματα και γεγονότα).

Είναι όμως εντυπωσιακό το πόσος κόσμος είναι πρόθυμος να αναπαράγει μια προφανή μούφα και να στείλει άκριτα το μήνυμα σε όλες τις «επαφές» του όταν έχει στα χέρα του το εργαλείο που λέγεται Internet.


Και προφανώς πάντα μπορεί κάποιος να κάνει ένα γενικότερο μπουκοτάζ στα Ισραηλινά προιόντα.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τέτοια μου ήρθαν κι εμένα. Ειδικά στην υπηρεσία προχτές γελούσα που υπάλληλος αμέσως προώθησε κάτι τέτοιο σε όλους τους υπαλλήλους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πράγματι. Βασική προϋπόθεση είναι πρώτον να σκέφτεται κανείς τι αναδημοσιεύει, και δεύτερο να ελέγχει την αλήθεια του πράγματος.

Atron είπε...

Το περίεργο είναι πως σου έρχονται πολλές και από άτομα που κάθε άλλο παρά ηλίθια τα θεωρείς...

Σηκώνει έρευνα ψυχολογίας το πώς ένας γενικά μή-ηλίθιος μεταμορφώνεται σε Homer Simpson μπροστά στην οθόνη. Μου φαίνεται αντίστοιχο με τους απλούς νορμαλ ανθρώπους που πίσω από το τιμόνι γίνονται κανίβαλοι...