1/2/08

Παππάς / Ζευγάς

O Khlysty αναρωτιέται εδώ, για το αν θα δούμε ιεράρχη με την πνευματικότητα που αρμόζει σε μια σύγχρονη εκκλησία που επιθυμεί να γίνει χρήσιμη (όπως αναρωτήθηκα και εγώ πριν από μερικές μέρες).
Πολύ φοβάμαι όμως οτι τα σημάδια δεν είναι καλά.

Η έρευνα (ευρωβαρόμετρο) που είδαμε χτες δημοσιευμένη για την απογοήτευση του κόσμου από τα πολιτικά κόμματα (σας θυμίζω ότι το 80% δεν εμπιστεύεται τα κόμματα), είναι ένα σημάδι που πρέπει να «διαβάσουμε».

Άλλο ένα σημάδι είναι η φοβική στροφή του κόσμου προς το συντηρητικότερο (αυτό που κατά τη διάρκεια της αλήστου μνήμης «εθνοσωτήριας» έγινε γνωστό σαν «πατρίς θρησκεία οικογένεια).

Φοβάμαι λοιπόν οτι η εκκλησία θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης του συντηρητικού κωτσοφόρου μεριδίου της κοινωνίας και οτι θα συνεχίσουμε να έχουμε Άνθιμους με άποψη για σύνορα και εξωτερικές πολιτικές, με τη δικαιολογία οτι εκφράζουνε μεγάλο(;) μέρος της κοινής γνώμης.

Ο μακαρίτης άλλωστε άνοιξε το δρόμο και δικαιώθηκε με την κοσμοσυρροή στην κηδεία του.
Για να δούμε τι θα πει και η κάλπη...

8 σχόλια:

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Εγώ φίλε ανέστη από τη μεριά μου φοβάμαι πως, με τη κοινωνική σήψη που υπάρχει, αν ήμαστε πριν καμιά 30αριά χρόνια την είχαμε τη χούντα στο τσεπάκι! Αυτά βλέπουν οι Άνθιμοι αυτού του τόπου και τους τρέχουν τα σάλια. Ως γνωστόν στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Και όσο κι αν πεις και από αναμπουμπούλα και από λύκους βρίθει η χώρα!

BioLogos είπε...

Βάλε και το ΛΑΟΣ στην εξίσωση και έχεις μια μπαζωμένη πνευματικά μερίδα της κοινωνίας που βλέπει μαρμαρωμένους βασιλιάδες, υπερέλληνες πατριώτες και ελληνικά εδάφη μέχρι την Αλάσκα και έχεις συνδυάσει το παζλ της συντήρησης.

Ανέστη το Ιράν μήπως δεν είναι τόσο μακρυά?

ανεστης είπε...

@απειρώτας
@biologos
Φοβάμαι λοιπόν οτι τώρα τη χούντα αντί να μας την επιβάλουν θα την επιλέξουμε! Η είσοδος του ΛΑΟΣ στη Βουλή και το ξέθαμα των κιτρινόμαυρων σημαιών με τον δικέφαλο, δεν προοιωνίζουν θετικές εξελίξεις.
Ας είναι καλά η κατρακύλα, η απαξίωση της πολιτικής.

Khlysty είπε...

Τι θες να πεις για τις κίτρινες σημαίες με τον δικέφαλο;;; Έχεις κάτι κατά της ΑΕΚάρας;;; Σοβαρά, τώρα, παιδιά λίγο ψυχραιμία: ουδείς επιθυμεί Χούντα. Απλώς, όλοι αναζητούν εναλλακτικές, βλέποντας ότι η "καθαρά χέρια" ΝΔ είναι πολύ χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ των "εκσυγχρονιστών αριστεροδεξιών". Δεν είναι τυχαίο ότι στα γκάλλοπ ο ΛΑΟΣ δεν είναι και τόσο ψηλά, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται με ονειρικά ποσοστά, ή οι Οικολόγοι "μπαίνουν Βουλή". Το πρόβλημα, δε, για το παπαδαριό είναι ότι, επί Χριστόδουλου, όλοι λίγο-πολύ ξετσούμισαν και, ε, όπως και να το κάνεις, μάθαμε τι είναι ο καθένας τους, οπότε δεν τους παίρνει να μας κάνουν τις οσίες. Ξαναλέω ότι οι τύπου Άνθιμος δεν με φοβίζουν. Με φοβίζουν ενδεχόμενοι Αρχιεπίσκοποι τύπου Ψωμιάδή ή έτοιμοι να συνδιαλλαγούν...

marayia είπε...

Anesths: τώρα δηλαδή τι ζούμε? Πως το λένε αυτό που έχουμε επιλέξει? Εμένα κάτι μου 8υμίζει! Κάτι εκεί γύρω στο 67!

marayia είπε...

"Ο μακαρίτης άλλωστε άνοιξε το δρόμο και δικαιώθηκε με την κοσμοσυρροή στην κηδεία του"
Σιγά ! όπως είπε και κάποιος δημοσιογράφος δεν 8υμάμαι ποιός , στην κηδεία της Αλίκης είχε πολύ περισσότερο κόσμο! λολ
Ρίξε κι άλλο αυγό!
Δεν είσαι μόνος! Πλη8αίνουν βλέπω οι φωνές!
Πάω να διαβάσω Chlysty!
Καλημέρα

K-Top είπε...

Εγώ καλού κακού λέω να αρχίσω την έρευνα για ποια χώρα θέλω να ζήσω.. Στην νεοσυντηριτηκή Ελλάδα με τα παπαδαριά και τους φασίστες δεν θέλω πάντως.. Δε νομίζω να μας ρωτήσει και κανένας βέβαια...

ανεστης είπε...

Καταλάβατε οτι ανέβηκε η "ακροδεξιά" (για να το πούμε ευγενικά);
Τους είδατε στην TV;