12/12/07

Είσαι αρκετά άνδρας για ένα Hummer;


Ομολογώ κύριοι ότι με βάλατε σε αμφιβολίες για πρώτη φορά στη ζωή μου.

Μάλλον δεν είμαι «αρκετά άνδρας» για να αγοράσω ένα από τα πανάκριβα παιχνίδια σας. Και δεν είμαι για τους εξής λόγους:
Δεν μου είναι και πάρα πολύ εύκολο να κυκλοφορώ με ένα μηχάνημα παραγωγής ρύπων ισότιμο με εργοστάσιο λιγνίτη τη στιγμή που επικρατεί παγκόσμιος προβληματισμός για την αλλαγή κλίματος. Ακόμα κι αν διέθετα αυτά τα χρήματα για ένα αυτοκίνητο θα προτιμούσα ένα υβριδικό.
Δεν μου είναι εύκολο να κουμαντάρω σε ασφυκτικά γεμάτους δρόμους ένα τανκ που σχεδιάστηκε για τον αμερικάνικο γιγαντισμό (τα μεγαθήρια αυτά να σας πω οτι έχουν απαγορευτεί να κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη, ας μάθουμε κι εμείς κάτι από τους γείτονες...). Ακόμα κι αν διέθετα αυτά τα χρήματα για ένα αυτοκίνητο θα προτιμούσα ένα «έξυπνο» και ευέλικτο από ένα που παραπέμπει σε ΚΔΟΑ (Κτηνώδη Δύναμη – Ογκώδη Άγνοια που έλεγε και ο Πάνος Κουτρουμπούσης, καλή του ώρα).
Δεν έχω διάθεση (κάτσε να το πω κομψά...) να είμαι το αντικείμενο του προβληματισμού των γύρω μου για το πιθανό μέγεθος του μορίου μου (πως τα πήγα;). Δόξα τω θεώ, καλά είμαι! Ακόμα κι αν διέθετα αυτά τα χρήματα για ένα αυτοκίνητο θα προτιμούσα ένα που να μη προκαλεί τέτοιου είδους «αρνητικούς συνειρμούς».
Δεν επιθυμώ να κυκλοφορώ με ένα όχημα που παραπέμπει τόσο πολύ στον αμερικάνικο μιλιταρισμό. Και αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τα χρήματα.
Και τέλος, έχω αρκετή ευαισθησία για να μην αγοράσω ποτέ μου ένα προιόν που θα με προκαλούσε να το αγοράσω με τέτοιο πρόστυχο και χονδροειδή τρόπο!
Πιθανά λοιπόν μέ τέτοιες ευαισθησίες να μην είμαι αρκετά άνδρας...

Οι υπόλοιποι που είστε αρκετά άνδρες για να κάνετε υπέρβαση αυτών των ζητημάτων μπορείτε να συνεχίσετε να κυκλοφορείτε σε μια από τις τελευταίες χώρες όπου αυτές οι λαμαρίνες μπορούν να είναι αντικείμενο φθόνου αντί χλεύης όπως θα έπρεπε.

12 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Σωστός!!!

Ανώνυμος είπε...

Πέστα χρυσόστομε!!!!!!!!!!

K-Top είπε...

Μπράβο στους χαμερίστες για την καμπάνια. Πραγματικά μπράβο όμως, δεν το λέω ειρωνικά. Γιατί καταφέρανε να μπούνε στο πνεύμα του νεοέλληνα.

Όταν θες να πουλήσεις κάτι πρέπει να βρεις τους σωστούς πελάτες και οι τύποι φαίνεται ότι έχουν ψυχολογήσει πολύ καλά τους νεοέλληνες και τους προβληματισμούς τους. Για μία ακόμη φορά λοιπόν δεν φταίνε αυτοί που πουλάνε αυτό που πουλάνε και το διαφημίζουν με τέτοιο τρόπο αλλά εμείς που τους δίνουμε τη δύναμη.

ανεστης είπε...

Δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι ελληνική καμπάνια. Ίσως είναι προσαρμογή. Κομπλεξικοί και νεόπλουτοι υπάρχουν παντού. Η διαφορά μας είναι οτι εμείς συνεχίζουμε νε κρεμάμε σαγόνια με αυτή τη χυδαία επίδειξη νεοπλουτισμού ενώ αλλού ήδη αυτές οι επιλογές ενοχοποιούνται.
Οπότε η Hummer (General Motors) δικαίως εδώ μπορεί να πουλάει περισσότερα κομμάτια σε "ανα κεφαλή" αναλογία.

MenieK είπε...

εγώ να ξαναθυμηθώ τον αστικό μύθο, ότι όσο μικρότερο το.... τόσο θηριωδέστερο το αυτοκίνητο?????

Lina είπε...

μένω στη Χίο, οι δρόμοι είναι θεόστενοι, και κάθε μέρα, 1 στα 10 αυτοκίνητα που βλέπω είναι τέτοιο....

πόσο γελοίο είναι όλο αυτό....

Elias είπε...

Γνώριζες τον Πάνο Κουτρουμπούση;

(Τον εκτιμώ χωρίς να τον έχω συναντήσει ποτέ μου, μόνο από το έργο του κι απ' αυτά που έχω ακούσει για τον άνθρωπο)

mamma είπε...

όποιος σέβεται το άτομο, δεν προκαλεί με το μόριο!
;-)

aerosol είπε...

Ακόμα και στη θηριώδη Αμέρικα, οι ιδιοκτήτες Χάμερ ακούν ειρωνικά σχόλια από πολλούς.
Παρεπιπτόντως τα "αυθεντικά" Χάμερ (τα Χάμβι του αμερ. στρατού) δεν έχουν θεωρηθεί πετυχημένα στο έργο τους. Έχουν πολλά μειονεκτήματα και δεν προβλέπεται αίσιο μέλλον για τη χρήση τους!
[Κουτρουμπούσης! Τι έπος ολόκληρο είναι αυτός ο κύριος!]

ανεστης είπε...

@Κουνούπι
ΓνωρίζΩ εννοείς, ζει ο άνθρωπος...
Ναι, τα βιβλία του είναι η σουρεαλιστική όαση για όποιον θέλει μια πιο φευγάτη ματιά στα πράγματα.
Και παραβίασα και τον βασικό του κανόνα που θέλει το ΚΔΩΕ με Ωμέγα γιατί... έτσι, φαίνεται λέει πιο Ωγκώδες έτσι.

Το γεγονός οτι συνανταω εδώ δύο φίλους που τον ξέρουν (ανάμεσα στους λίγους που μου κάνουν την τιμή να περνάνε μια βόλτα απο εδώ), είναι απο μόνο του αρκετό για να συνεχίσω να κρατάω το blog.

anna είπε...

Αν θυμάμαι καλά, οι μανάδες των αμερικάνων στρατιωτών, κάνανε έρανο για να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα (παλιά, της αστυνομίας) για να ντύνουν τα Hammer από μέσα, επειδή με την παραμικρή σφαίρα στο Ιράκ + Αφγανιστάν, σκοτώνονταν τα βλαστάρια τους που τα οδηγούσαν.

Οπότε, επειδή είναι εντελώς αποτυχημένο για το στρατό, τώρα προσπαθούν να το πλασάρουν στους πολίτες. Ορθή επιχειρηματική κίνηση, εφόσον υπάρχουν αρκετοί χαζοί (και περιβαλλοντικά ασυνείδητοι) που θα το αγοράσουν.

Προτείνω να τους τρακάρουμε με κάθε ευκαιρία, για να δουν πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά.

ATHENA είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΟΥΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ...

ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙ ΟΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ