21/12/07

Το σύνδρομο της «Ολέθριας Σχέσης» της εξουσίας

Κάτι ήξεραν οι παλιοί που μιλούσαν για την ακαταλληλότητα μιας σχέσης σε επαγγελματικό χώρο.Αλλά τα «παιδιά» είναι πρωτόβγαλτα στο παιχνίδι της εξουσίας και δεν έχουν τις φυσικές άμυνες να αντιληφθούν ότι η «γκόμενα» μέσα στον εργασιακό χώρο «πέφτει» όχι από την αρρενωπή ομορφιά τους, αλλά επειδή εκεί ακριβώς παράγεται «εξουσία» και μαύρο ταμείο που είναι η φυγή από τη μιζέρια της δημόσιας υπηρεσίας.

Και μια σχέση βασισμένη σε συντελεστές όπως η συναλλαγή της εξουσίας δεν καταλήγει ποτέ σε happy ending.Μ’ αυτά και μ’ αυτά συν τα σκάνδαλα των αυθαίρετων, ο Καραμανλής όχι μόνο ξεμένει από στελέχη ικανά να αντισταθούν στα θέλγητρα της εξουσίας αλλά είναι και ακόμα πιο δύσκολο πλέον να μείνει στα μάτια της κοινής γνώμης άσπιλος όταν πραγματικά είναι στο κέντρο του οχετού.Όση κρατική διαφήμιση, όσο δημόσιο χρήμα και να μοιράσει.

13 σχόλια:

N.Ago είπε...

Μη πηδήξουν κι άλλοι, λεω εγώ!

patsiouri είπε...

Καλά Χριστούγεννα!!!

espoir είπε...

Είναι Παπανδρεϊκότεροι απ' όσο νόμιζαν / ήξεραν / πίστευαν.

Τε'σπα' ... το θέμα είναι όταν ασχολούνται με το πήδημα, να μην πηδάνε και τη χώρα μαζί.

ανεστης είπε...

Ακόμα δεν είδατε τίποτα για την υπόθεση. Έχει πολυ ψαχνό!

Sakis είπε...

Και μένα μου βρωμάει η μπόχα, για το τί κρύβεται από κάτω
Πάντως οι ψευτογόηδες της εξουσίας ας προσέχουν που βάζουν το π===ακι τους αν έχουν μυαλό να σκεφτούν ότι είναι υπέυθυνα δημόσια πρόσωπα εκλεγμένα και αιρετά/
*να μην ξεχνάμε και το ερωτικό θρίλλερ του Διοικητή του ΙΚΑ

N.Ago είπε...

Από καρδιάς εύχομαι, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!

khlysty είπε...

Και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο Καραμανλής νοιάζεται για τα όσα συμβαίνουν (και με την υπόθεση Ζαχόπουλου); Εμένα, πάντως, μου δίνει την εντύπωση ότι έχει πει στους γύρω του: "Έγινα πρόεδρος της ΝΔ, κέρδισα και δυο εκλογές, οπότε παρατήστε με ήσυχο, κάντε ό,τι θέλετε και μη μ' ανακατεύετε". Η εποχή του έστω και στοιχειώδους ενδιαφέροντος έχει παρέλθει οριστικά και να μου το θυμήθείτε...

ghteytria είπε...

Χρόνια καλά και δημιουργικά σε όλους! Φυσικά και να 'ναι και πολλά γιατί περνάνε γρήγορα και δε χορταίνουμε!:)
Συμφωνώ με khlysty απόλυτα. Αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ και από άλλες πηγές παρόμοιες. Και δεν μαντεύω αισιόδοξα... ;)

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ανεστης είπε...

Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ!
Το πρόβλημα με τον Καραμανλή είναι οτι είτε ενδιαφέρεται είτε όχι, δεν αλλάζει τίποτε απολύτως. Δεν έχουν διαφορά οι πράξεις, οι αποφάσεις. Ζει στο δικό του untouchable κόσμο.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι οτι μερικοί βρίζουν ακόμα το Σημίτη!

khlysty είπε...

@ανέστης

Καλά, ούτε κι ο Σημίτης είναι αθώος του αίματος. Απλώς, αυτός τουλάχιστον είχε και την ευαισθησία να παρακολουθεί τι γίνεται γύρω του, ενώ ο νυν τά'χει γράψει όλα έναν παρά. Κάποια στιγμή, δε, θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για διάφορες "ομορφιές" που έχουν γίνει... Anyway, Χρόνια Πολλά σ' όλους!!!

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Αφού φτάσαμε για μια θέση στο δημόσιο να ξεπουλιέται κορμί και ψυχή, τότε πιστεύω ότι ηρθε ο καιρός να δωθούν άδειες στα κρατικά κτίρια να λειτουργούν και βραδυνές ώρες, για να απασχολούνται σε ΜΟΝΙΜΗ βάση οι συμβασιούχοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης ώστε να εκλείψουν φαινόμενα σαν αυτό.

Έτσι και η εξουσία θα "ξεφορτώνει" νομιμότατα και οι συμβασιούχοι θα αποκτήσουν την πολυπόθητη "καρέκλα".

Πολλές ευχές.

ανεστης είπε...

Ε, αφού εμφανίστηκε και η Σβετλάνα ξανά, θα πάει καλά η χρονιά!