6/12/07

The Flies, "All Too Human"




Ξαναγυρνάω σε τούτο το άλμπουμ τακτικά τις τελευταίες μέρες γιατί μου χει κολλήσει.

Λέγεται “All Too Human” και πρόκειται για ένα τρίο απο Bristol μεριά, που αποτελείται απο τους Bob Locke και Tim Norfolk (που έχουν κάνει συνεργασίες με τους Massive Attack και τους Goldfrapp) ενώ φωνητικά και στίχους έχει αναλάβει ο σούπερ cool από άποψη στυλ Sean Cook κυρίες μου και κύριοι...

Σκοτεινός ήχος με έγχορδα και νότες από παλιά καλή ροκ εντ ρόλλ, απο Roy Orbison.

Άντε να μιμηθούμε τους οινογνώστες και να πούμε για χρώματα κι αρώματα σε κάθε γουλιά.
Το "Walking On the Sand" ακούγεται σαν ένα διεστραμμένο "Fever" της Peggy Lee, το "The Temptress" (το έχω βάλει στο box δεξιά αλλά σιγά μην το πήρατε είδηση) με μαρίμπες, ξύλινα πνευστά, βιολιά πιτσικάτο και τεχνητά σκράτς είναι sexy as hell, επίγευση απο Beatles στο "We began" και καθαρόαιμο Pink Floyd το «One Of Them». Μέχρι και κόρνα (πληθυντικός, τα πνευστά ντε...), έχουν χρησιμοποιήσει στο Bitter Moon! (μωρέ άμα έχει έμπνευση ο δημιουργός... με το τίποτα σου φτιάχνει θαύματα).

Ξέρω ακούγεται σαν να είναι απομίμηση από όλα αυτά αλλά δεν είναι, αντίθετα μας φέρνουν φάτσα με τις επιρροές τους αλλά τις χτενίζουν, τις στυλιζάρουν και κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον άκουσμα.

Και επιβεβαιώνουν (διακριτικά μεν αλλά επιβεβαιώνουν) αυτό που έλεγα πριν από μερικά posts, οτι δηλαδή η έμπνευση γυρνάει στα παλιά.



1 σχόλιο:

aerosol είπε...

Πολύ καλοί Ανέστη. Και δεν τους καπελώνουν οι επιρροές τους.
Μου αρέσει και το εξώφυλλο.