19/12/07

"Τι πάροχο να διαλέξω;"


Πολύ διασκεδάζω με τις διαφημίσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Απο το «γιατί να πληρώνεις πάγιο ΟΤΕ», φτάσαμε τώρα στην αντεπίθεση του «πρόσεξε καλά ποιον πάροχο επιλέγεις» με χαρακτήρες καρικατούρες που λένε «δεν πειράζει που δεν δουλεύει, φτάνει που δεν έχει πάγιο ΟΤΕ».

Και ως συνήθως ο καταναλωτής είναι στη μέση.
Πάροχοι τηλεφωνίας και Internet που κάνουν πάνω από μία ώρα να απαντήσουν σε ένα τηλεφώνημα, αιτήσεις που κάνουν μήνες ολόκληρους να διεκπεραιωθούν, πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες που διαψεύδονται αμέσως μετά την σύνδεση...
Τα περιοδικά οι εφημερίδες και τα fora σαν το adslgr.com είναι γεμάτα με καταγγελίες πελατών, με «άπλυτα» και παράπονα. Η κακή εξυπηρέτηση κάνει βόλτα με emails από χρήστη σε χρήστη.

Οι προτάσεις με ή χωρίς συνδυασμό ADSL, κινητής, σταθερής με κουτιά ή χωρίς, απλά μπερδεύουν τους περισσότερους χρήστες που εκτός από το να λύσουν το σταυρόλεξο των χρεώσεων πρέπει να λύσουν και το sudoku του σεταρίσματος ενός δικτύου(και μιλάμε για μια χώρα όπου σε πάνω από τα μισά νοικοκυριά το «12:00» αναβοσβύνει στο βίντεο).

Αν κύριοι «εναλλακτικοί» έχετε αυτά τα χάλια στην εξυπηρέτηση των πελατών σας και το user-fiendliness, ΤΩΡΑ που παίζεται το σημαντικό παιχνίδι του κέρδους των εντυπώσεων και του μεριδίου αγοράς , τι θα κάνετε άραγε όταν έχει μοιραστεί η πίτα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανάπτυξης; Μαστίγωμα με κνούτο ίσως;
Φυσικά ο ΟΤΕ με ένα τεράστιο δίκτυο, με εγκατεστημένο μηχανισμό τεχνικής υποστήριξης μπορεί προς το παρόν να είναι πολύ πιο εύστοχος και έγκαιρος αλλά με τα (διπλά και τριπλά) πάγια (ΚΑΙ για τηλεφωνία ΚΑΙ για γραμμή ADSL) δεν πρόκειται να δει κανενός είδους ανάπτυξη όσες διαφημίσεις και αν κάνει.

Μια από τα ίδια κακά της μοίρας μας δηλαδή και σ’ αυτό τον τομέα με κακούς γενικά εναλλακτικούς παρόχους που δεν ξέρουν πως να επωφεληθούν από ένα πανάκριβο ημι-κρατικό ΟΤΕ και με κερασάκι τις εξωφρενικά υψηλές χρεώσεις για ADSL συνδέσεις.
Η φωτο είναι απο "κουτιά" του ΟΤΕ στο Γέρακα

24 σχόλια:

mamma είπε...

Το θέμα "πάροχος" είναι πολύ πονεμένο για τους περισσότερους από μας. Της αρπαχτής γίνεται κι εμείς πληρώνουμε, ως συνήθως, τη νύφη.
Πολλές φορές μέσα στο μήνα, που κόβεται η σύνδεση, θέλω να πάρω στην Tellas και να τους πω "κλείστε το το μπουρδέλο σας επιτέλους να ηρεμήσουμε κι εμείς κι εσείς", αλλά βαριέμαι να περιμένω με τις ώρες λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Kai egw paraligo na alaksw tin Tiscali epeidi rixnei to diktio mia fora to mina kai mou apantaei entos 15' gia parapona.

Popo diafora.

K-Top είπε...

Οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην Ελλάδα είναι σαν τον γιατρό. Όσο είσαι καλά και δεν χρειάζεται να πας στο ΙΚΑ είναι μια χαρά. Αντίστοιχα, όσο δουλεύουν οι συνδέσεις δεν έχεις πρόβλημα με τους εναλλακτικούς. Το μεγάλο πανηγύρι ξεκινά αν στραβώσει κάτι και πρέπει να βρεις άκρη με τα customer support.

Αρκετοί φίλοι μου έχουν σύνδεση με εναλλακτικό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Προσωπικά προσπάθησα να βάλω, το κράτησα ένα μήνα, δεν δούλεψε ποτέ σωστά (διακοπές κλπ) και το έκοψα τελικά.

Φημολογείται πάντως ότι ο ΟΤΕ δίνει τα χειρότερα καλώδια που έχει στους εναλλακτικούς γι' αυτό είναι καλύτερο να παραγγέλνεις τον νέο πάροχο πάνω σε υπάρχουσα λειτουργούσα γραμμή ΟΤΕ και όχι σε καινούρια. Άναψε και κανένα κερί για κάθε ενδεχόμενο και περίμενε... :p

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εχω κανει εδω και ενα μηνα αιτηση στην on και ακομη...Προς το παρον μεχρι να φτιαξουν τα πραγματα εκει εξω...για λιγο καιρο ακομη...σταθερα ΟΤΕ....μετα βλεπουμε...

Ανώνυμος είπε...

To πανηγύρι ξεκινάει επειδή για να σε πείσουν να εγκαταλείψεις τον ΟΤΕ, σου τάζουν ουράνιες απολαύσεις και (μετά θανάτια) ευφορία. a.k.a. demo!

Ε, και μετά έρχεται η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα.

ανεστης είπε...

Τελικά φαίνεται πως όλοι έχουμε απο μια πονεμένη ιστορία!
Δε μου βγάζετε απο το μυαλό οτι ο ΟΤΕ κάνει "παιχνιδάκια" στους εναλλακτικούς για να φαίνεται αυτός ο μόνος αξιόπιστος. Ο atron πρέπει να έχει δίκιο.
Μια λύση θα μπορούσε να είναι να προτιμήσουμε όποιον έχει δικό του δίκτιο και ΔΕΝ πατάει στου ΟΤΕ.

K-Top είπε...

Για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Το δίκτυο χαλκού που υπάρχει σε όλη τη χώρα, δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του ΟΤΕ αλλά του κράτους. Οι εναλλακτικοί πληρώνουν ένα ποσό στον ΟΤΕ για κάθε αποδεσμευμένη γραμμή όχι επειδή του ανήκει η γραμμή αλλά για το λόγο ότι ο ΟΤΕ έχει αυτή τη στιγμή τη διαχείρηση και συντήρηση του δικτύου.

Ο λόγος φυσικά που έχει ανατεθεί η διαχείρηση στον ΟΤΕ είναι πολύ απλός, δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος! Η ΕΕΤΤ φυσικά αδυνατεί να παίξει επιτυχημένα τον ρόλο του διαιτητή αφού τα γνωστά λειτουγικά-γραφειοκρατικά προβλήματα του ΟΤΕ δεν είναι δυνατό να λυθούν με πρόστιμα. Και βέβαια δεν μπορεί να τον ξετινάξει κιόλας στα πρόστιμα γιατί ούτε υπάρχει άλλος να κάνει τη δουλειά αλλά ούτε και θα βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια εισρροής χρήματος από ξένους επενδυτές.

Την κατάσταση μπάχαλο δε, την εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο οι κουτοπόνηροι νεοέλληνες του ΟΤΕ αλλά και των εναλλακτικών. Έχουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για όλα τους τα προβλήματα ενώ πολλές φορές φταίνε οι ίδιοι.

Όσο δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αποτελεσματικά η διαχείρηση του δικτύου από μία δυνατή ανεξάρτητη αρχή, το πινγκ πονγκ θα συνεχίζεται με μοναδικό θύμα τον ταλαίπωρο τον καταναλωτή.

ανεστης είπε...

@atron
Μήπως μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου για το αν υπάρχει και σε τι έκταση δίκτυο οπτικών ινών ή άλλων δικτύων απο Forthnet / HOL?

Agobooks είπε...

Ένα μόνο θα πω:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONE!!!

ανεστης είπε...

@n.ago
λέγε...

FuSmOKer είπε...

Καλησπέρα Ανέστη και οι υπόλοιποι :)

Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με εναλλακτικούς και με ΟΤΕ..
Ο ΟΤΕ γιατί τόσα χρόνια πριν μας έπινε το αίμα (ποιος θυμάται 2+ χρόνια πριν το 1ΜBps με 130 ευρώ το μήνα;;) και οι εναλλακτικοί με την μοροιδία που υπάρχει όχι μόνο στον τομέα customer service αλλά και στην τεχνική υποστήριξη.

Ας μιλήσω πρώτα για τους εναλλακτικους. (αν θέλετε μπορώ να το κάνω και ειδικά για τον καθένα). Οι εναλλακτικοί πρώτον ΔΕΝ πουλάνε φθηνά. Αντιθέτως πουλάνε ακριβά..

Όταν σου δίνουν (πχ. πάρε ΟΝ) με 35 ευρώ κομπλέ τα πάντα έχε κατά νου πως δεν είναι τα πάντα. Είναι και οι εξτρά χρεώσεις βλ. ενεργοποίηση κλπ. Επίσης σε πολλούς παρόχους πληρώνεις τον εξοπλισμο. Τις πιο πολλές φορές όταν λένε πως τον δίνουν δωρεάν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, απλά τον δίνουν με λυσιχρέωση..

Η αναμονή ενεργοποίησης με τους άλλους παρόχους που πίστεψέ με σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και το 8μηνο καταρχάς σε μερικούς παρόχους χρεώνεται κανονικά (ότι γράφει το συμβόλαιο) και δεύτερον δεν ευθύνεται στον ΟΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ (όχι πάντα όμως).

Να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοεί ο ΟΤΕ με την διαφήμιση την τελευταία που σημειωτέόν την βρίσκω πανέξυπνη. Πας εσύ πχ και κάνεις ένα αίτημα για μεριζόμενο βρόγχο (Shared-LLU) με την Forthnet. H Forthnet σου λέει ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και ενεργοποίηση. Αυτό που δεν σου λέει η Forthnet εσένα σαν πελάτη είναι το νομικό πλαίσιο το οποίο έχει ως εξής.
Ο ΟΤΕ θα δώσει το last mile του βρόγχου ΜΟΝΟ αν
α) ο πάροχος δεν οφείλει χρήματα στον κάτοχο του δικτύου χαλκού (που είναι ο ΟΤΕ),
β) αν πληρεί τις προυποθέσεις για να πάρει το last mile στο συγκεκριμένο κέντρο και
γ) αν ο πάροχος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

Όταν δεν τηρείται ένα από αυτά ο ΟΤΕ αρνείται και δεν δίνει το last mile (και καλά κάνει δηλαδή) και πηγαίνει ο πάροχος και λέει στον πελάτη "ο ΟΤΕ δεν δίνει θύρες, βρόγχο.." και άλλα τέτοια όμορφα.
Ο πελάτης καλό είναι να είναι υποψιασμένος. Έτσι σαν συμβουλή το λέω.

Πάμε στα Full-LLU τώρα (μετάβαση σε ιδιόκτητο δίκτυο ONU άλλων παρόχων). Εκεί ο πάροχος ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ τον πελάτη από το DSLAM με τον ΟΤΕ (και στέλνεται εξοφλητικός λογαριασμός από ΟΤΕ) και πλέον είναι στα χέρια του άλλου παρόχου. Το πότε θα τον ενεργοποιήσει είναι όποτε έχουν χώρο για να τον βάλουν. Μερικοί ακόμη και τότε θα πουν "Ο ΟΤΕ φταίει"..
Ώπα μεγάλε, μισο! Ο πε΄λάτης έφυγε από το δίκτυο ΟΤΕ, δεν είναι πάνω στον χαλκό του, πως φταίει ο ΟΤΕ;;
(εντάξει οι πιο πολλοί το καταλαβαίνουν ότι τον δουλεύουν ψιλό γαζί αυτή την στιγμή).

Ο ΟΤΕ δεν είναι θεός ούτε η μητέρα Τερέζα, έτσι;;
Έχει κάνει άπειρες μαλακίες και ευθύνεται για πολλά δεινά κυρίως για την πολιτική του από το 2001 (βλ. απελευθέρωση) έως το 2005-2006. Τον τελευταίο χρόνο έχει σοβαρευτεί αισθητά.

Ο βασικότερος λόγος που είναι όλα τόσο σκατά με τους άλλους παρόχους είναι ότι το κουμάντο αντί να το κάνουν ΙΤ στελέχη και engineers το κάνουν στελέχη marketing.
Ο,τι χειρότερο δηλαδή και φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε στο γιατί.

Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω μόνο σαν πελάτης μιας και έχω περάσει από όλους τους παρόχους (πλην Vivodi) αλλά και από προσωπική εμπειρία μιας και έχω δουλέψει σε 5 παρόχους στο Τμήμα Παρόχων, εκεί που παραδίδουν (ή παίρνουν αντίστοιχα) το last mile του ΟΤΕ.

Σε έναν πάροχο από αυτούς δουλεύω και τώρα και βασικά off the record όποιος έχει προβλήματα με μεταφορές, ενεργοποιήσεις, αποδεσμεύσεις κλπ, ας επικοινωνήσει μαζί μου (το mail είναι στο blog). Κατά 90% θα του βρώ τη λύση.
Απλά το λέω γιατί ΔΕΝ μπορώ να βλέπω να ταλαιπωρούνται πελάτες..
(..σκέψου ότι κάθε μέρα βλέπω κατά μέσο όρο γύρω στις 150 περιπτώσεις τέτοιες)

Ανέστη, το DSLAM στο Γέρακα (παρόλο που και καλά το αναβαθμίσαν) μαζί με του Παγκρατίου, Ηλιούπολης, Ν. Ιωνίας, Βύρωνα και Μαρκοπούλου είναι τα χειρότερα της Αθήνας..
Και τα καφάο παντού είναι σαν μακαρονάδα δυστυχώς..


@Atron
Atron, το δίκτυο χαλκού άνηκε στο Ελληνικό Δημόσιο όταν αυτό είχε την κυριότητα του ΟΤΕ. Από την στιγμή που πουλήθηκε όμως έπαψε να ισχύει αυτό. Άσχετα αν συμφωνείς ή όχι με τη διαδικασία ή το τίμημα είναι μια συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού κράτους και αυτών που αγόρασαν - επένδυσαν στον ΟΤΕ.

Άλλωστε εάν παρατηρήσεις τον ισολογισμό του ΟΤΕ, ο οποίος σίγουρα ελέγχεται τόσο από τις ελληνικές όσο και κυρίως από τις αρχές Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εμφανίζει στα πάγια περιουσιακά στοιχεία του το δίκτυο χαλκού.
Σχετικά τώρα με το επιχείρημα ότι τα δίκτυα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος δηλαδή από χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, τις εποχές που ο ΟΤΕ ήταν κρατικός (ΔΕΚΟ), αυτό δεν συνεπάγεται ότι η κυριότητα του δικτύου ανήκει στο Κράτος..

Άλλωστε αυτό που πούλησε το Κράτος σε όλες αυτές τις μετοχοποιήσεις από τις οποίες ο ελληνικός λαός εισέπραξε αρκετά δις € τι περιελάμβανε τελικά ? Μήπως περιελάμβανε μεταξύ άλλων και το δίκτυο χαλκού. Για σκέψου το.

Ανέστη συγνώμη που καπηλεύτηκα τόσο χώρο αλλά πίστεψε με ότι αυτά που ήθελα να γράψω ήταν τουλάχιστον τα 5πλάσια. Όποιος πάντως έχει απορίες ή αντιρρήσεις το συζητάμε σε όποιον χώρο επιθυμεί.

Φιλικά πάντα :)

FuSmOKer είπε...

Πάντως για άλλη μια φορά αυτός που συντηρεί τις εταιρίες, αυτός είναι και το θύμα.. ο πελάτης δηλαδή.. δυστυχώς και πρέπει να αλλάξει!

FuSmOKer είπε...

Τέλος ευτυχώς που υπήρχαν και οι εναλλακτικοί γιατί ακόμη θα πληρώναμε τα 2 Μbps 100 ευρώ/μήνα με τον OTE.
Είπαμε, δεν είναι και φιλάνθρωπος, ΑΕ είναι :-S

ανεστης είπε...

είμαι περήφανος για την εξειδίκευση των φίλων μου!
:D

FuSmOKer είπε...

Είδες, είδες :D

(πάντως σοβαρά όποιος θέλει βοήθεια και infos για την γραμμή του που δεν δίνουν πάροχοι και ΟΤΕ ας μου πει. Συνήθως είναι κάτι πάρα πολύ απλό που για τον πελάτη που είναι στην απ' έξω, φαίνεται βουνό. Απλά off the record για ευνόητους λόγους :D)

K-Top είπε...

Ανέστη, για την Forthnet δεν ξέρω πολλά πράγματα πέρα από το γεγονός πριν από περίπου ένα χρόνο έσκαβε αρκετά στην Αθήνα. Ξέρω επίσης πως με την προσφορά των και καλά 24 Mbps έχει μπουκώσει για τα καλά και οι ταχύτητες που πιάνει τώρα είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με μερικούς μήνες πίσω.

H HOL έχει κουτουπώσει τις Αττικές Τηλεπικοινωνίες οπότε έχει ένα αρκετά καλό δίκτυο οπτικών ινών.

@Funsmoker

Ενδιαφέροντα τα γραφόμενά σου, περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Την ιστορία περί ιδιοκτησίας πάντως την άκουσα από άτομο του χώρου και δεν μπήκα στον κόπο να την επιβεβαιώσω.

Το έψαξα λίγο και έχεις πράγματι δίκιο. Τα όσα ακούγονται περί διαχωρισμού έχουν να κάνουν με προτάσεις διαχείρησης μέσω ρυθμιστικών αρχών και όχι με νομικό χαρακτήρα περί ιδιοκτησίας.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γεια σας. Διάβασα όλα τα παραπάνω.
Ενδιαφέρομαι ν' αλλάξω πάροχο.

Αυτή τη στιγμή έχω Vivodi με 1024 ταχύτητα. 100KB/s Down και 25KB/s Up.
Ρώτησα μια φίλη μου που έχει Forthnet και μου είπε ότι
κάθε τρεις και λίγο έχει διακοπή της σύνδεσης.
Έχω ψάξει λίγο για HOL και φαίνεται καλή περίπτωση.

Θα ήθελα να μάθω τι προτείνετε εσείς.
Φιλικοί χαιρετισμοί, darkskythe

ανεστης είπε...

Τακτικές διακοπές σύνδεσης έχω κι εγώ τελευταία, ενώ απο την HOL Μου λένε οτι δεν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λέτε να κάνει κουτοπόνηρα "κολπάκια" ο οτές;

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Από πληροφορία εκ των...έσω σας λέω τα εξής: 1)Το δίκτυο των ενναλακτικών είναι μόνο 5% ιδιόκτητο. Έτσι και αλλιώς σημασία έχει πως φτάνεις σε ένα κεντρικό σημείο του δικτύου ή σε ένα DSLAM. Από εκεί τα "μπουριά" είναι αρκετά μεγάλα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλες οι εταιρειες λοιπόν για τη πρόσβαση νοικιάζουν ή χρησιμοποιούν δίκτυο του ΟΤΕ (όπως νοικιάζουν και DSLAM). Και όποτε υπάρχει πράγματι ιδιόκτητο δίκτυο, αυτό πολλές φορές είναι μια ίνα και όχι ένας δακτύλιος με προστασία. 2)Το C/R στην Ελλάδα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Κυμαίνεται συνήθως στο 1/30. 3)Η τεχνολογία xDSL έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκμεταλλέυεται τα χάλκινα καλώδια και ένα κοινό φορέα για πολλούς χρήστες προς το Internet. Έτσι, η ταχύτητα που κλειδώνουμε εξαρτάται από το πόσο μακριά είναι το σπίτι μας το DSLAM. To attenuation μας δίνει μια τέτοια πληροφορία. Γιά αυτό και όλοι το διαφημίζουν εως 24. Η αυξηση των κέντρων του ΟΤΕ, επέτρεψε σχεδόν σε όλους τους χρήστες στην Ελλάδα να έχουν ιντερνετ, καθώς και στους ενναλακτικούς, οι οποίοι νοικιάζουν χώρο στα κέντρα αυτά. Το download rate που έχουμε επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες, όπως και από τη φύση του ίδιου του Ιντερνετ. Ποτέ όμως το κατέβασμα ενός torrent δεν είναι κριτήριο. 3)Στον ΟΤΕ δεν επιτρέπεται να έχει φθηνότερες τιμές από την ΕΕΤΤ ώστε να ενισχύεται ο ανταγωνισμός. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν καταργείται το πάγιο. Επίσης υποχρεούται να νοικιάζει ή να πουλάει γραμμές, δίκτυο και μηχανήματα στους ενναλακτικούς με έκπτωση που ορίζεται πάλι απο την επιτροπή.

Θα μπορουσα να γράψω πολλά ακόμα...Για μένα το πρόβλημα ξεκινάει από την ίδια την ΕΕΤΤ. Επίσης, θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο σωστή ενημέρωση για το τι είναι το DSL και πως δουλεύει το ιντερνετ. Τέλος, τι θα γίνει αν έχω "double play" σε έναν εναλλακτικό και "πέσει" το ίντερνετ? Τηλέφωνο θα έχω???

FuSmOKer είπε...

@kapoios:

Φίλε εγώ συμφωνώ πάντως σχεδόν σε όλα με όσα λες :)
Και η ΕΕΤΤ φταίει σε τρελλό βαθμό..

Απλά να επισημάνω ότι το contention ratio δεν είναι παντού 1/30 ή σχεδόν.

otenet: 1/20
forthnet: 1/40
tellas: 1/40 ή 1/50
hol: νομίζω 1/40
ΟFF: νομίζω κοντά 1/50..

Το last mile που νοικιάζει ο ΟΤΕ στους παρόχους, το νοικιάζει για 8.6 ευρώ.. λίγο το βρίσκω συγκριτικά με το πόσο πουλάνε.

..εκ των έσω και εσύ συνάδελφε; :D :D

@darkskythe:

Εγώ θα σου πρότεινα ασυζητητεί conn-x (όχι otenet γιατί συγχωνεύεται πλήρως προσεχώς) εκτός αν χαίρεις άκρας υγείας και σ' αρέσουν οι extreme καταστάσεις.

Με τους εναλλακτικούς και κυρίως με κάτι forthnet κλπ να προσέχεις την πίεση σου...

Hol ούτε να το σκέφτεσαι αν ξημεροβραδιάζεσαι σε P2P. Θα κατεβάζεις σαν dial-up.

Αν θες τόσο πολύ εναλλακτικό γιατί σιχαίνεσαι πχ τον ΟΤΕ, σου προτείνω NetONE.

FuSmOKer είπε...

@kapoios:

Αν έχεις πακέτο double play σε ιδιόκτητο δίκτυο (Full-LLU) και "πιτάρει" το DSLAM (κρεμάσει και πέσει τελείως δηλαδή) και δεν έχεις internet δεν θα χεις ούτε PSTN σχεδόν πάντα.
Ενδέχεται εισερχόμενες μερικές φορές.
Βασικά εξαρτάται από τον λόγο που δεν έχεις internet.

Υπόψην ότι οι παραπάνω πάροχοι δεν υποστηρίζουν ISDN..
(για όποιον το χρειάζεται.. διπλή γραμμή, FAX, MSN κλπ.)

Ανώνυμος είπε...

Conn-x με 1000!
Ευχαριστώ FuSmOKer.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ελεος εχω τρελαθει με τη φορθνετ κ μου φαινεται οτι με κοοιδευουν...ποιος φταει για την ποιοτητα της γραμμης απο τον dslam μεχρι το σπιτι μου?? ο οτε η η φορθνετ...? πηρα τηλ τη φορθνετ κ τα ριχνει στον οτε κ οτι θα το δουνε κ τετοια... εχω το 2play και exw ena problhma edw k polu kairo....elpizw na me boithisei kapoios


Loipon apo tote pou ebala forthnet 2play to router monima kleidwnei sta 7749 downstream kai 768 upstream ...kamia fora k ligotero

phra thlefwno thn texnikh uposthriksh ths forthnet kai ekane elegxo sth grammh kai evriske vraxukuklwma giati eixa leei epanw to mprizaki tou ote(me ton puknwth epanw) to palio...
allazw mprizaki, filtrakia, kalwdia ola kainouria kai ksafnika sudethika gia mia mono mera sta 8500 k meta pali epese sta idia...

kapoies xrhsimes plhrofories einai oti h apostash mou apo ton DSLAM einai 2,2 xiliometra peripou kai epeidh epsaxna sta forums brhka mia sunarthsh pou leei oti eprepe na sundeomai sta 15,2 peripou...

ksanaphra th forthnet thlefwno k erikse to baros sthn kakh poiothta grammhs tou ote apo to DSLAM mexri emena...telika poios ftaei den exw katalabei to mono pou kserw einai oti plhrwnw gia dls2+ kai sundemai gia aplh dsl...

h
i mporei na ftaei ?? k telika poios exei euthunh gia thn kakh poiothta grammhs?? kanonika afou h forthnet leei oti akolouthei olous tous nomous k den xrwstaei k pouthena auth euthunetai...alloi paroxoi kanoun elegxo prin k to ftiaxnoun an exei problhma opws h vivodi nomizw... stelnw k kapoies plhrofories apo to router mou mhpws voithisoun (mexri k router allaksa k tpt)...eleos


Downstream Upstream
SNR margin (dB): 6.1 5.5
Attenuation (dB): 31.0 13.7
Output power (dBm): 19.1 12.4
Attainable rate (Kbps): 9428 691
Rate (Kbps): 7804 698
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 59 13
B (number of bytes in Mux Data Frame): 242 10
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 16
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 7
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 12 8
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9922 7.9568
L (number of bits in PMD Data Frame): 2056 185
D (interleaver depth): 64 8
Delay (msec): 15 15

Super Frames: 291315 291313
Super Frame Errors: 149 408
RS Words: 18935484 1238080
RS Correctable Errors: 24597 549167
RS Uncorrectable Errors: 1215 N/A

HEC Errors: 107 16007
OCD Errors: 0 0
LCD Errors: 0 0
Total Cells: 86458723 3925351867
Data Cells: 45177255 1901120028
Bit Errors: 0 801702

Total ES: 83 116
Total SES: 0 28
Total UAS: 30 1416

FuSmOKer είπε...

@Ioannis:

Φίλε μου σου απαντώ μέσω mail
Don't worry
Θα στα ξεκαθαρίσα όλα τώρα που πάω να το γράψω.