6/12/07

Ο καθείς με τις προτεραιότητές του

Οι bloggers κάνουν λέει μπουκοτάζ για τια αυξήσεις της ΔΕΗ!
Νάστε καλά παιδιά να οργανώνεστε, να μιλάτε στις τηλεοράσεις για το πως αντιδράσατε στις αυξήσεις με συμβολικές ενέργειες που βλάπτουν την τσέπη μας.

Εγώ ευχαριστώ δε θα πάρω, περιμένω ακόμα να κινητοποιηθείτε για τις επιθέσεις στους μετανάστες. Που μπορεί να μη βλάπτουν την τσέπη μας αλλά τη συνείδησή μας.


Καλή επιτυχία σας εύχομαι...

13 σχόλια:

Utopia είπε...

Καληνύχτα, Κεμάλ.
Αυτός ο κόσμος δεν θ΄αλλάξει ποτέ...
Ο καθείς και οι προτεραιότητές του...
Μάλλον δίκιο έχεις!

Ανώνυμος είπε...

...Και εγώ ξαναγυρνάω στα όσα είχα γράψει σε παλιότερο post μου: τι πα να πει "blogger", ρε παιδιά; Από πότε η λέξη αυτή αποτελεί βασικό προσδιοριστικό μας; Αν είναι να αντιδράσουμε σε κάτι, ας το κάνουμε ως άνθρωποι που, απλώς, χρησιμοποιούν τα blogs ως μέσο αυτοοργάνωσης. Ειδάλλως, το Μέσο θα γίνει το Μήνυμα και μετά, χέσε μέσα... Συμφωνώ με Ανέστη: προέχει ως στόχος όλων μας η έμπρακτη καταδική της επίθεσης κατά των μεταναστών, παρά η άθλια τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ή όποιας άλλης ΔΕΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Αν είναι ν' αφήσουμε τις ζωές μας και τη δράση για τις ζωές μας σε "χαριτομενιές" τύπου blogers... δε μας σώζει τίποτα...

K-Top είπε...

Ρε παιδιά και εγώ δεν καταλαβαίνω το bloggers. Είναι σαν να λέμε οι κάτοχοι αυτοκινήτων, οι άνθρωποι που βλέπουν ποδόσφαιρο κλπ. Το blogging είναι προσωπικό και bloggers μεταξύ τους μπορεί να διαφέρουν τραγικά και να χρησιμοποιούνε τα blogs με τελείως διαφορετικό τρόπο για τελείως διαφορετικούς σκοπους. Τι κίνημα των bloggers και κουραφέξαλα... άλλο ένα παράδειγμα άγνοιας και απόπειρας τσουβαλιασμού τόσο από τα media όσο και από την πλειοψηφία του κόσμου που θέλει να νιώθει ότι ανήκει κάπου.

ανεστης είπε...

Δε φταίω εγω, μα την Παναγία! Ετσι αντιμετωπίζεται το θέμα απο την TV, οι bloggers είναι κάτι τύποι με γυαλιά που κάθονται μπροστά σε κάτι οθόνες, τρώνε σαλάτες και στέλνουν πολλά emails.

Υ.Γ. Παπαδάκης ANT1(σήμερα το πρωί): Οι emo είναι αυτά τα ξεμαλιασμένα παιδιά που αντιγράφουν πρότυπα απο το ιντερνέτ". Πιάστε τώρα εσείς το αυγό και κάντε του μια ωραία κουπ.

ανεστης είπε...

Α! Ξέχασα!
Και αυτά τα περί προτύπων απο το ιντερνέτ, τα έλεγε έχοντας δίπλα του τον Πλεύρη!

Ανώνυμος είπε...

Με βρίσκεις σύμφωνη μαζίσοθ Ανέστη για άλλους λόγουσ φυσικά που εξηγώ στο μπλογκ μου.

μαριάννα είπε...

Ακριβώς γι αυτό κλείστηκα στις μουσικές και στις τέχνες. Γιατί εκεί προστατεύω αν μη τι άλλο τη λογική μου! Περιφρούρηση ηρεμίας και ψυχικής υγείας. Έκοψα ακόμα και το ραδιόφωνο. Δηλητήριο η βλακεία, στριχνίνη η εκμετάλλευση!
Αυτές οι ανοησίες με το κίνημα των μπλόγκερς όμως, μην ξεχνάς ότι ξεκίνησαν από τους ίδιους τους μπλόγκερς, δημοσιογράφους κυρίως, που κατευθύνουν την πιτσιρικαρία, ποντάροντας στην ευαισθησία, την απειρία και την αγωνιστικότητά της.

BioLogos είπε...

"Ετσι αντιμετωπίζεται το θέμα απο την TV, οι bloggers είναι κάτι τύποι με γυαλιά που κάθονται μπροστά σε κάτι οθόνες, τρώνε σαλάτες και στέλνουν πολλά emails."

O μπλογκερ-επαναστάτης της κλανιάς,με τις βουβές διαμαρτυρίες και άλλα που γράφουν ωραία στο φακό και έχουν και μια αρτιστικ προσέγγιση.

Το κίνημα των ελλήνων μπλόγκερζ...Όξω ρε!Δημοσιογράφοι και λοιποί καλλιτεχνολογοτέχνες που θέλουν να πουλήσουν την πραμάτια τους στις "λαϊκές" για την ιντελιγκέντσια.

ανεστης είπε...

@σύκα
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το σκεπτικό σου. Αν αναπτύσσω κάποιο άλλο σκεπτικό αποδεχόμενος μια μαζική διαμαρτυρία είναι γιατί πιστεύω οτι μερικές φορές κάποιοι μπορεί να θέλουν να διατυπώσουν μαζικά το "προσέξτε γιατί σας παρακολουθούμε".

Αλλά μέχρι εκεί όμως! Γιατί αυτοί που δεν ξέρουν τι θα πει πεζοδρόμιο ή διεκδίκηση πιστεύουν οτι μια εκτόνωση σαν αυτές του μαυροφορεμένου καλοκαιριού είναι αρκετή.
Και μετά αφήνουμε το πεζοδρόμιο και τη διεκδίκηση να μονοπωλούνται απο το ΚΚΕ και επιστρέφουμε στα πληκτρολόγιά μας, ικανοποιημένοι για το οτι επιτελέσαμε το κοινωνικό μας καθήκον.

@ghteytria
Όσες φορές εκνευρίστηκα που επιμένεις στη λογοτεχνία και τη μουσική σαν να αγνοείς τι γίνεται εδώ, άλλες τόσες σε ζήλεψα που έχεις ξεπεράσει θέματα που μπαίνουν αυθαίρετα απο όποιον βαστάει ένα μικρόφωνο ή ένα ρόπαλο (ενίοτε είναι το ίδιο)...
Όπως και νάχει... πάθος προκαλείς

@biologos
Είδες πως σιγά-σιγά ο συμβολισμός έγινε το υποκατάστατο της διαμαρτυρίας;
Εικονικές διαμαρτυρίες που τους κάνουν "εικονικά" τα 3, 2!

BioLogos είπε...

Φοιτητοπατέρες, εργατοπατέρες και τώρα και μπλογκοπατέρες.Δεν κρίνω τη θεματολογία κάθε ενός αλλά όποιος διαμαρτύρεται επειδή για παράδειγμα την ημέρα της απεργίας θα κοιμηθεί/θα πάει στη δουλειά/θα πάει εκδρομή και πετάει και ένα ποστ (τύπου μας κάψαν καψτε τους και τέτοιες απολιτίκ μαλακίες) για να έχει τη συνείδησή του ήσυχη...ε τί να πω?Γίναμε εικονικοί διαδηλωτές δια πάσαν νόσο και
μαλακία.
Σε λίγο θα κάνουμε και διαμαρτυρία για τα επιτόκια στα εορτοδάνεια τύπου μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι να μην μπει κανείς στην τράπεζα για 12,3 λεπτά, φέρνοντας σβούρες ταυτόχρονα γύρω από τον εαυτό του.
Το όλο πράγμα μου θυμίζει κακής ποιότητας μεξικάνικη σαπουνόπερα.Πολύ κλάμα, το ίδιο σενάριο, στημένες φάσεις και κούφια λόγια.

Την καλησπέρα μου

Agobooks είπε...

Έλα "καημένε", πως κάνεις κι εσύ. Οι μετανάστες είναι ξένοι, για αυτό δεν μπορούμε να διατηρηθούμε εύκολα. Ενώ η ΔΕΗ, είναι δικιά μας, και δεν θα μας παρεξηγήσει αν καθίσουμε και λίγο σιωπηροί. Άσε που, αν πούμε κάτι για μετανάστες, θα μας πούνε και προοδευτικούς μέσα από τη Βουλή. Είναι ντεμοντέ η λέξη αυτή, μετά τις 16 Σεπτεμβρίου!

ανεστης είπε...

@n.ago
Νάξερες πόσο δίκιο έχεις...
Τόχουμε ξαναπεί απο εδώ, σύστημα έγινε η Ρεπούση και αντίσταση το ΛΑΟΣ. Εκεί μας έφτασε ο αφόριτοσ λαικισμός της made in Greece αριστεράς.