3/12/07

Το νου σας μη μείνουμε μόνοι μας





«Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.»

Την «έπεσαν» που λετε οι «νεαροί» σε μερικούς κακόμοιρους Πακιστανούς... τι λεβεντιά! τι ελληνοπρεπές ιδεώδες...
Προσέξτε: Δεν την "έπεσαν" σε τίποτε μεγαλομαφιόζους από αυτούς που διακινούν λευκή σάρκα, ούτε σε τίποτε ναρκο-έμπορους που έχουν γεμίσει την πιάτσα με πρέζα.
Ούτε καν σε τίποτα πορτοφολάδες, τσαντάκηδες, μπουκαδόρους, ριφιφίδες και πάει λέγοντας...
Όχι...
Γιατί αυτοί οι «νεαροί» δεν βγήκαν στο δρόμο αγανακτισμένοι για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, δεν κινητοποιήθηκαν από καμία «ευαισθησία». Προφανώς λοιπόν δεν θα τα έβαζαν με ένα δύσκολο στόχο σαν αυτούς που παράγουν την εγκληματικότητα, ούτε καν τους ένοιαξε αυτό το άλλοθι.

Βγήκαν σαν αγέλη με το γνωστρό θρασύδειλο νεοφασιστικό τρόπο, να κατασπαράξουν κάποιους κακόμοιρους Πακιστανούς απο αυτούς που σπανίως δημιουργούν προβλήματα, που δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά, που πασχίζουν για ένα τίμιο μεροκάματο, που προσπαθούν να βγάλουν μερικά ευρώ να στείλουν πίσω στις οικογένειές τους, που ανέχονται (γιατί δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά) τόσο τις απαγωγές των εντολοδόχων νταήδων του Βουλγαράκη και τώρα τις άνανδρες και φονικές επιθέσεις των καλόπαιδων που αποφάσισαν να διώξουν τους "ξένους απ’ την Ελλάδα".

Δεν θα επιχειρηματολογήσω περισσότερο για αυτή την παράνοια, δεν πρόκειται να κάθομαι να παραθέτω επιχειρήματα και να μπω σε συζήτηση για μια ομάδα εγκληματίες και φονιάδες (ούτε καν ρατσιστές δε τους λες, αφού εδώ δεν υπάρχει καν ιδεολογία κι άποψη).

Περιμένω όμως από το «προοδευτικό» κομμάτι της κοινωνίας μας,
τους συν-bloggers που κινητοποιήθηκαν για πολλά παρόμοια ζητήματα,
τα επίσημα κόμματα,
φορείς και συνδικάτα,
μαθητές και φοιτητές,
να κατέβουν σε διαδήλωση όπως πριν χρόνια στη Γαλλία όταν ο κόσμος βροντοφώναξε «Κάτω τα χέρια από τον φιλαράκο μου».
Γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα αυτό, κινδυνεύουμε ίσως να μας φύγουν οι μετανάστες αφήνοντάς μας μόνους μας με αυτούς τους "έλληνες".
Για να δούμε...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, μωρέ Ανέστη, ζητάς από τους Έλληνες -οι οποίοι, ως γνωστόν, ΔΕΝ είναι ρατσιστές- να αποδείξουν ότι συνειδητοποιούν πού βρίσκονται και τι γίνεται γύρω τους. Εδώ, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στα Πομακοχώρια είχαμε τις μπάρες, κι εσύ απορείς γιατί μια αγέλη την έπεσε σε Πακιστανούς. Άσε που διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως μαζί σου για το "βιτζιλαντισμό", έστω κι αν τον χρησιμοποιείς όπως τον χρησιμοποιείς...

Ανώνυμος είπε...

...Α, και προφανώς το ότι "οι Έλληνες ΔΕΝ είναι ρατσιστές" το λέω ειρωνικά, έτσι; Για να μην κοροϊδευόμαστε...

ανεστης είπε...

Μα κι εγώ διαφωνώ με το "βιτζιλαντισμό" αλλά μέχρι ένα σημείο (και με ανύπαρκτη αστυνομία) μπορώ να το κατανοήσω.

Ξέρεις, νομίζω οτι η κατάσταση ξεφεύγει απο τα ελέγξιμα πλαίσια, η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής απο την κυβένρηση (ποιά;;;) θα μας μεταμορφώσει σε τέρατα.

Και η μη αντίδραση ΤΩΡΑ της Blogoφαιρας φαντάζομαι να μας κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικούς στις επιλεκτικές ίσως στοχευμένες μελλοντικές δράσεις.

Καμιά καλή μουσική τελευταία;

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, αλλοίμονο αν αρχίσουμε να περιπτωσιολογούμε περί "βιτζιλαντισμού". Όσο για μουσική, ρίξε μια ματιά στο blogάκι μου και, αν σε ενδιαφέρει, ετοιμάσου για "Λαβκραφτικά" ταξίδια στον ήχο... ;-)

MenieK είπε...

Παρ' ότι έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν συμμετέχω σε blogoκινητοποιήσεις, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν πιο οργανωμένες και μέσα στους θεσμούς αντιδράσεις, σε μια τέτοια περίπτωση ομολογώ θα κατέβαινα στο δρόμο...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Zητάς κινητοποιήσεις γι'αυτό το θέμα; Ζητάς από τον Έλληνα να μην είναι κουραδόμαγκας; Ψάξε στους γενετιστές τη λύση!

K-Top είπε...

Όσο υπάρχει αυτή η κρατική ανυπαρξία τόσο θα οδηγούμαστε περισσότερο σε ακραίες καταστάσεις. Και το άσχημο είναι πως όσο προχωράει αυτή η κατάσταση τόσο πιο αγεφύρωτη γίνεται. Σήμερα οι μετανάστες θέλουν να ενταχθούνε αν ξέρουμε να τους εντάξουμε. Αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων αλητών σε λίγο δεν θα θέλουν να ενταχθούνε και τότε θα αρχίσουν τα πραγματικά προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτη η αλαζονεία "μερικών"(τι μερικών, εγώ είμαι μέλος των μερικών, αυτοί είναι πια πολλοί!)που νομίζουν ότι είναι καλύτεροι!
που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους, για να καταλάβουν τι θα πει αφήνω την χώρα μου, την ζωή μου, τους ανθρώπους μου, τα πράγματα μου για το πουθενά. Που δεν είναι ικανοί ούτε το σπίτι της μανούλας τους να αφήσουν τα κωλόπαιδα!
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει εδώ για βόλτα!
Έχουν καταλήξει εδώ μετά από προσπάθειες να μείνουν αλλού, να τα καταφέρουν αλλού. Έχουν φύγει και έχουν ξαναέρθει πολλές φορες! Τους έχουν διώξει και έχουν αναγκαστεί να ξαναέρθουν πολλές φορές ! Όλους αυτούς με αυτά τα μυαλά τους έχουν διώξει από πουθενά? Από κανενα CLUB το πολυ πολυ τρώνε πόρτα! Ξέρουν πως είναι χωρίς να έχεις κάνει κάτι κακό να βλέπεις έλληνες κομπλεξικούς σκατοθρασυδειλους μπάτσους και να τα κάνεις επάνω σου? Να ξέρεις ότι όχι μόνο θα σε διώξουν πάλι πίσω αλλά θα σε σαπίσουν και στο ξύλο?
Είμαι ρατσιστής!.......με τους μαλακές. Με τους ανθρώπους χωρίς τρόπους, χωρίς ηθική, χωρίς πρέπει! Από όπου κι αν είναι!
Με τον Αλβανό που κλέβει και δέρνει την γρια, τον Ελληνάρα που δέρνει τον Πακιστανό, τον τουριστα που περιμένει να έρθει στην ελληνική παραλία για να παρατήσει τα βρωμισκούπιδα του, τον Αμερικάνο που στις διακοπες του στις 4.00 το πρωί θα τον ακούει όλο το νησί που μεθυσμένος με άλλους πέντε βλάκες θα παίζουν κλωτσόμπαλλο με τενεκεδάκια, με τον μαλάκα που με το cayenne θα περάσει όλη του την διαδρομή στην λεωφοριολωρίδα και σκασίλα του που οι άνθρωποι που είναι στα λεωφορεία θα μείνουν κολλημένοι και θα καθυστερήσουν για χάρη του!
Είμαι ρατσιστής με αυτούς και είναι τόσοι πιο πολλοί από τους μετανάστες! Και δεν υπάρχει και αστυνομία να τους μαζέψει!!

Agobooks είπε...

Καλώς σε βρήκα!
Ελπίζω, μετά από το …υποχρεωτικό διάστημα σιωπής, να τα πούμε πλέον συχνότερα από δω! Υγεία και χαρά, εύχομαι!

ανεστης είπε...

@meniek
ναι έτσι είναι, εδω έχει να κάνει με το να μετρηθούμε οι της "απο δω" όχθης με τους "απο εκεί", να κοπεί ο βήχας. Όσο αδρανούμε δίνουμε ιδανικές συθήκες για να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.

@απειρώτας
Ναι, δεν έχω απογοητευθεί εντελώς, ξέρω οτι βαίνουμε ολοταχώς προς μια αφασική κοινωνία, είμαστε περικυκλωμένοι απο κουραδόμαγκες αλλά ακόμα έχουμε ελπίδες νομίζω. Το αν είναι μεγάλες ελπίδες ή όχι εξαρτάται απο το πόσοι είμαστε.

@atron
Αυτή η κρατική ανυπαρξία με τρομάζει κι εμένα. Για παράδειγμα, η αντίδραση της αστυνομίας όταν έφτασε στον τόπο, ήταν να τους ζητήσουν χαρτιά νόμιμης παρουσίας στην Ελλάδα!
Αυτές οι παρανοικές ενέργειες μαζί με την ενδεχόμενη δική μας απραξία μπορεί να οδηγήσουν σε ενέργειες αυτοάμυνας απο μεριά τους (και δεν θα έχουν άδικο) και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μονίμως το κράτος κοιμάται και βλέπει τηλεόραση (όπου η επίθεση ΔΕΝ έπαιξε και άρα ...ως μη γενόμενη).

@δεντράκι
πολλά ζητάς! Ο φασισμός βασίζεται στο φόβο του διαφορετικού, στον όχλο και φυσικά αυτοί οι ορθολογισμοί είναι πυρηνική φυσική γι αυτούς. Και μπορεί αυτά τα φασιστοεδή να είναι βίαιοι με τους μετανάστες αλλα θα κάνουν επικύψεις στον τουρίστα με τα λεφτά.

@n.ago
καλως ηρθες και πάλι. Όλα καλά;