30/3/07

Τα κροκοδίλια δάκρυα των αθλητικών εφημερίδων

Όλες οι αθλητικές εφημερίδες σήμερα «θρηνούν» για το χαμό ενός νέου ανθρώπου στα χτεσινά επεισόδια που έγιναν μεταξύ ανεγκέφαλων «οπαδών». Και οι 14! Διότι σε περίπτωση που σας διαφεύγει και έχετε χάσει το μέτρημα, 14 αθλητικές εφημερίδες διαθέτει αυτή η χώρα των 11 εκατομμυρίων. Χώρια οι στοιχηματικές. Την ίδια στιγμή σε άλλες μεγαλύτερες χώρες, σημαντικά μεγαλύτερου πληθυσμού αλλά και σοβαρότερου ποδοσφαίρου (Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) οι αθλητικές εφημερίδες είναι 1-2 ίσως και καμία. Και πως γεμίζουν οι καλές αυτές εφημερίδες κάθε μέρα; Με ολίγη ασήμαντη ειδησεογραφία και πολύ παρασκήνιο. Και πολύ παραφιλολογία για το ποιος έστησε το παιχνίδι, τον διαιτητή, ποιος πρόεδρος ομάδας (της αντίπαλης φυσικά) είναι λαμόγιο, κ.ο.κ. Και πως γίνεται και πουλάνε και οι 14; Προφανώς γιατί στην αναζήτηση της πιο «έγκυρης πληροφορίας» χρειάζεται να αγοράσουν οι «φίλαθλοι» και 2 ή 3 μαζί. Οι πιο κυριλέ «ουδέτερες» απλά καταναλώνουν τόνους χαρτιού για άχρηστες πληροφορίες, λίγη τσόντα λίγο οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι θέμα κουβέντας σε πολλές χαραμισμένες ώρες σε καφενεία και καφετέριες.
Οι οπαδικές όμως εφημερίδες, γεμάτες με πρωτόγονα απλοϊκή επιχειρηματολογία, έχουν κύριο στόχο να ακυρώσουν τον «άλλο» και να καθαγιάσουν τους «δικούς μας». Να δημιουργήσουν αντιπαλότητα, έχθρα και μίσος. Κυρίως χρηματοδοτημένες από προέδρους ομάδων. Κι αυτό το χοντροκομμένο πράμα είναι αρκετό για να κάνει κάποιες χιλιάδες εγκεφαλικά καμένους να νοιώθουν ότι δίνουν ιερό αγώνα δέρνοντας τον «αντίπαλο» της άλλης Α.Ε. που απλά έχει άλλο χρώμα!
Από την άλλη κανένας μα ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους ταγούς των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώσεων , επιτροπών, λιγκών ή όπως αλλιώς λέγεται δεν υποχρεώθηκε ποτέ κι από κανένα να μπει στα άδυτα των οργανωμένων οπαδών, να βρει πως λειτουργούν, πως αφιονίζονται πως κυκλοφορεί τη ντόπα ανάμεσα στα μαλακισμένα που νομίζουν ότι βρήκαν σκοπό στη στην άθλια και μίζερη ζωούλα τους.
Και ψάχνουμε σήμερα να βρούμε τους ένοχους. Δε με χέζετε…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν πουλούσαν ήθος αυτές οι φυλλάδες κανείς δεν θα τις αγόραζε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ..Βλέπεις νέα παιδιά που δεν έχουν με τίποτα άλλο να ασχοληθούν παρά μόνο με την ιδεολογία της ομάδας τους , η ταυτότητά τους είναι αυτή, για αυτήν θα φωνάξουν για αυτήν θα παλέψουν για αυτήν θα χύσουν αίμα ..Η κοινωνία και πάλι στο προσκήνιο, και τι κάνει για όλα αυτά ?Απλά αδρανεί! Αφού, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ,όπως θα έλεγε και o τάδε αθλητικογράφος ..

ανεστης είπε...

tast3r μου, πρόκειται για τη χρεωκοπία των ιδανικών, των ιδεολογιών των οραμάτων, της κοινωνίας. Και της αριστεράς.

TaSt3R είπε...

Και μη ξεχνάς και τις "εκπτώσεις" που γίνονται και διαρκούν όλο το χρόνο..