5/2/07

Τα λαμόγια με τα ΜΜΕ πότε θα περάσουν κρίση;

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί περνάει κρίση το λιανεμπόριο, κάποια μαγαζιά, γενικώς οι επιχειρήσεις αλλά δεν περνάει ποτέ κρίση ο «Τύπος»! Τα «Μέσα». Εφημερίδες που πουλάνε μερικές χιλιάδες φύλλα και με απλή αριθμητική δεν βγαίνουν ούτε να πληρώσουν το χαρτί που ξοδεύουν, πως γίνεται να πληρώνουν δημοσιογράφους και ασφαλιστικά ταμεία; Πως γίνεται να είναι βιώσιμες εφημερίδες που μια φορά το χρόνο δημοσιεύουν ένα τόμο ισολογισμών; Και μάλιστα μόνο από επιχειρήσεις που «πρόσεξαν» με τα δημοσιεύματά τους την παρελθούσα χρονιά;
Κακά τα ψέματα, οι περισσότερες εφημερίδες με μικρή κυκλοφορία, χρησιμοποιούνται για να κάνουν εξυπηρετήσεις, για να κάνουν κολλητιλίκια οι εκδότες τους, να πουλήσουν δημοσιεύματα. Βλέπετε, για κάποιους (δεν ξέρω ποιους) σημασία πλέον δεν έχει η κυκλοφορία και πόσος κόσμος μπορεί να διαβάσει ένα δημοσίευμα, όσο το να κυκλοφορήσει τα δημοσίευμα αυτό σαν «αποδελτίωση» στα σωστά γραφεία όσων αποφασίζουν.
Εφημερίδες που βγαίνουν για πολιτικά παιχνίδια, για να υποστηρίξουν πολιτικές και επιχειρηματικές επιλογές. Χρήμα υπάρχει! Τα πολιτικά σχήματα διαθέτουν μαύρο χρήμα από τις συναλλαγές τους με το όποιο σύστημα τις υπηρετεί. «Δημοσιογράφοι» επίσης υπάρχουν διαθέσιμοι που αν δεν πληρώνονται από την εφημερίδα και το σταθμό, κάνουν μια αρπαχτή για να γράψουν ένα ευνοϊκό «κομμάτι» και καθαρίζουν για μερικούς μήνες. Άντε λοιπόν παιδιά να περάσει ο ρημάδης ο «τύπος» την κρίση του να κλείσουν οι χωρίς λόγο ύπαρξης εφημερίδες που βγαίνουν απλά και μόνο για να αρμεχτούν κάποια φράγκα, «να γίνει παιχνίδι».
Και να σταματήσουμε κι εμείς να κυκλοφορούμε σα μαλάκες από γραφείο σε γραφείο και να λέμε «ρε συ… διάβασες τι λέει εδώ;» Τι να λέει ρε μεγάλε; Το ποσό τους φακελακίου λέει με λέξεις αντί για νούμερα.
Καλά που μπήκε φυλακή ο Μιχαλόπουλος και "καθάρισε το τοπίο" ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: